Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
Subiect: Re: Albume 2010 Sam Feb 05, 2011 12:12 am
Uroboros a scris:
andu a scris:
Gizas, as fi zis ca e clar ca Ribot nu si-a propus sa cante altceva decat ce voia el sa cante acolo, cum naiba sa raportezi ce face el acolo la ce ar face taraful original
Poti privi si asa lucrurile. De fapt, cred ca asa am ajuns si eu sa le privesc dupa cateva auditii - iau interpretarea ca atare si e ok; am avut o oarecare neplacere insa prima data, mi s-a parut ca se pierd niste nuante necesare din muzica aia. Ma gandesc ca daca ideea seriei respective Tzadik e sa promoveze muzica autentica din niste zone, ar fi putut sa o lase sa cante cu taraf sau singura - sau cu Maxim Belciug sau acar cu Romanescu, care probabil ca ar fi fost mai sensibili la transpunerea nuantelor respective, micilor acorduri de finete. Dar am impresia ca ideea seriei nu e asta de care zic eu, caz in care n-are rost sa ma plang.
Fiind in colectia Oracles, are de-a face doar cu madame Raducanu si vocea ei. Sau doar cu madame Raducanu, ca si Yuka Honda apare in acelasi colectie, cu nimic deosebit in voce sau specific muzical.
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: Albume 2010 Sam Feb 05, 2011 12:59 am
<<cel mai bun titlu al anului: "Less Action, Less Excitement, Less Everything" (de la The International Nothing)>> intradevart fain numele albumului si al ansamblului. trebuia sa ma fi avertizat numele sa nu-l fi ascultat, asa macar nu-mi faceam iarasi o impresie proasta despre muzica asta (antimuzica pt urechile mele needucate) extrem de minimalista.
pana la farsitul lunii scot si eu o lista cu 30-40 de albume, ordine aleatorie desigur (desigur, 30-40% o sa fie progressive metal, 20-30% prog cu sunet mai clasic, si restul chestii comerciale). mi s-a parut un an foarte bun, anul trecut parca n-am gasit decat vre-o 8-10 albume pe care as fi vrut sa le mai ascult si anul asta de exemplu.
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
Subiect: Re: Albume 2010 Sam Feb 05, 2011 2:44 am
^ Pai sa bagi cu lista, sunt curios in special la partea de metal, ca am ajuns cam blazat haha.
The International Nothing nu sunt minimalisti, sunt... retinuti. Calmi. Liniari, daca vrei. constanti in volum. Seamana multisor cu Feldman, armonic vorbind. Dar nu trebuie sa fii "educat" ca sa-ti dai seama de asta, sau ca sa-i apreciezi. Lasa-i sa intre.
H to He capodopera
Subiect: Re: Albume 2010 Mar Feb 15, 2011 11:31 pm
ma tem ca nu sunt in stare sa fac o lista asa ca doar o sa mentionez cand am timp si stare de mentionat, niste albume care cred ca n-au mai fost pomenite pe aici. deschid lista cu o trupa de care am auzit abia anul asta cu ocazia concursului pe metalfan (datorita caruia am ascultat peste 300 albume, partial ce-i drept majoritatea), "Wuthering Heights" cu albumul din 2010 numit "Salt".
genul: pirate-power-folk-progressive-metal
versurile abordate: nerelevante, afaceri de-ale piratilor, filozofie de pahar.
ce-mi place cel mai mult: vocea, chitarile si instrumentele folklorice
ce nu-mi place: se exagereaza cu refrenurile specifice power-metal
coperta:
gradul de progressivitate: peste 85% (ce inteleg eu prin asta? adica cat de mult se schiba ritmul, melodiile, toate variatiile nebune si trecerile rapide de la o chitara acustica la rifuri, apoi pian, flaut, cor, sintetizator, iar rifuri...)
gradul de originalitate: 10-15% .post-modernism, se ia din toate, se combina cat mai bine si iese ceva fain (de data asta). ingredientele principale sunt power-metal-ul si folk-metal-ul, insa mai sunt unele condimente care dau un sunet interesant, putin ciudat.
cea mai faina piesa: greu de ales, totusi pentru versurile "Abra-macabra, baby, here we go!" si solo-ul de acordeon, The Mad Sailor https://www.youtube.com/watch?v=6eblFOXlHDs
mentiune speciala: dupa ce in liceu si primii 2 ani de facultate imi placea heavy si power metal-ul, treptat mi-a placut tot mai putin si chiar am ajuns sa-i iau in deradere. acest album mi-a deschis ochii sa nu mai judec pe nedrept muzica facuta doar sa sune bine, si chiar suna bine.
H to He capodopera
Subiect: Re: Albume 2010 Mier Feb 16, 2011 12:39 am
albumul asta apare undeva in coada topului lui Uroboros, insa cred ca merita mentionat si de mine. trupa este norvegiana (trupa din postul trecut este daneza) si se numeste Solefald, labumul fiind Norron Livskunst.
genul: avant-pagan-black-folk-jazz-experimental-progressive-alternativ-blackabilly-post-metal (sper ca n-am uitat nimic)
versurile: in norvegiana, ceva engleza si o limba inventata de ei. detalii aici http://www.darklyrics.com/lyrics/solefald/norrnlivskunst.html#1 "Wot a rat dat did ya dat Wid a shot rite at de pot Dat is not de spot to hit If rat ain't set for a rat-a-tat
Wip de rat wid wot u got A cat to rip de gut of rat A bot for tit n bot for tat Ri tit tit ri tit tit tit" (piesa Tittentattenteksti)
ce-mi place cel mai mult: evident coplexitatea partilor vocale, clapele care suna foarte "old-school prog" si portiile de folk-metal si jazz (un solo de saxofon superb in piesa Eukalyptustreet)
ce nu-mi place: chitarile, suna prea banal pentru un album atat de neobisnuit. si e greu de ascultat, e bun de luat doar in portii mici, nu tot odata.
coperta: nu e nimic special la ea.
originalitatea: peste 50%, din punctul asta de vedere este cel mai inovator album de metal ascultat de mine in acest an. de asemenea albumul este si foarte progresiv (peste 70%).
cea mai faina piesa: Tittentattenteksti, pentru felul cu zbiara tipa si versuri. "Tut tut tit tat tut tut tit tat Bit it hit it tit it tat it Tit for tat a bit of dat Bit by bit de rat is not"
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
Subiect: Re: Albume 2010 Mier Feb 16, 2011 3:33 pm
Legat de Solefald, tocmai piesa aia mi se pare cea mai neascultabila de pe disc, ma zgarie pe creer. E interesant ce fac ei oarecum, dar nu mi se pare ca le iese decat pe alocuri. Eukalyptustreet e cam superba, in rest nu m-a atins nimic cu adevarat, mai degraba apreciez intentia. Prefer clar albumul mai vechi pe care l-am ascultat, mai arcturusian asa (sau arcturian?), In Harmonia Universali.
Am inteles ca un alt album fain de anul trecut pe o zona oarecum similara ar fi ala de la Vulture Industries - banuiesc ca ti-ar placea, cred ca si mie dar inca n-am ajuns la el.
H to He capodopera
Subiect: Re: Albume 2010 Joi Feb 17, 2011 9:57 am
Uroboros a scris:
Legat de Solefald, tocmai piesa aia mi se pare cea mai neascultabila de pe disc, ma zgarie pe creer. E interesant ce fac ei oarecum, dar nu mi se pare ca le iese decat pe alocuri. Eukalyptustreet e cam superba, in rest nu m-a atins nimic cu adevarat, mai degraba apreciez intentia. Prefer clar albumul mai vechi pe care l-am ascultat, mai arcturusian asa (sau arcturian?), In Harmonia Universali.
Am inteles ca un alt album fain de anul trecut pe o zona oarecum similara ar fi ala de la Vulture Industries - banuiesc ca ti-ar placea, cred ca si mie dar inca n-am ajuns la el.
este interesant, insa dupar pt 2-3 auditii pt mine, nu e destul de condiementant sa-mi doresc sa-l reascult. imi place farte MULT in acea piesa cum tipa isteric doamna/domnisoara si cum iau in deradere black-metal-ul (mie asa mi se pare). ce atata filozofie in muzica asta cand "tit for tat a bit of dat" suna atat de bine. si pentru un fan adevarat true black metal, astfel de peise sigur il fac sa-si doreasca sa-i ucida pe cei din trupa.
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
Subiect: Re: Albume 2010 Joi Feb 17, 2011 4:57 pm
Weekendul asta sunt gata si eu cu lista
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
Subiect: Re: Albume 2010 Joi Feb 17, 2011 5:07 pm
andu a scris:
Weekendul asta sunt gata si eu cu lista
Si ProgArchives in aprilie.
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Albume 2010 Joi Feb 17, 2011 6:19 pm
Prea tarziu pentru ce?
Ricochet Keith Jarrett
Subiect: Re: Albume 2010 Joi Feb 17, 2011 6:23 pm
2010 s-a fini acum doua luni.
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Albume 2010 Joi Feb 17, 2011 6:42 pm
Asa...
Ricochet Keith Jarrett
Subiect: Re: Albume 2010 Joi Feb 17, 2011 7:17 pm
OK, lol.
H to He capodopera
Subiect: Re: Albume 2010 Mar Feb 22, 2011 12:49 am
dintre albumele care m-au impresionat placut pe mine anul trecut, a venit randul suedezilor sa-i mentionez, si anume Seventh Wonder - The Great Escape. am mai pomenit despre acest album (e de departe cel mai reusit din ce-am ascultat pana acum de la aceasta trupa), singurul minus pe care il gasesc fiind piesa de 30 minute din final, care suna bine insa e greu sa o ascult cap-coada. de asemenea mi-a placut si albumul Pain of Salvation - Road Salt One (bine ca mi-am facut curaj sa-l ascult pentru ca ma asteptam la ceva foarte dezamagitor).
acum merg spre sudul Europei, in Grecia, de unde au iesit anul trecut 2 albume de black metal experimental foarte tari. Transcending Bizarre - The Misanthrope's Fable (mi-e imposibil sa descriu nebunia de pe acest album, inafara de voci mai ragusite si "sataniste", ceva rifuri si uneori sunetul tobelor, sunetul nu mai pastreaza nimic din ce e black metal. suna cand a muzica de cabaret, vodevil, opereta, ceva synth-pop, muzica pentru filme horror de 2 bani... o nebunie pentru cei care apreciaza astfel de cacofonii. recenzia de pe metalfan mi se pare utila http://www.metalfan.ro/albume/the-misanthrope-s-fable-2847.html. nu pot sa spun de o anumita piesa ca e mai faina decat altele. cel mai mult se aseamana cred cu ce canta uneori Tom Waits, ca si sunet pe ansamblu.
al doilea album exceptional din Grecia este Rotting Christ - Aealo. primul si singurul album de black metal care chiar are ceva de spus, din ce-am ascultat eu pana acum. pe album canta un cor de muzica traditionala greceasca - un fel de bocitoare - si Diamanda Galas (doar pe o piesa,care e de altfel piesa ei). mai mult nu spun sa nu stric surpriza celor interesati sa asculte acest album exceptional (oarecum diametral opus de The Misanthrope's Fable, poate ar merge bine audiate unul dupa celalalt).
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Albume 2010 Mar Feb 22, 2011 10:54 pm
este o coperta de album poza de la avatar? daca da, care anume ca-mi place.
Ricochet Keith Jarrett
Subiect: Re: Albume 2010 Mier Feb 23, 2011 1:00 am
Clivages?! Maiculita, ce ravagii au facut RIO-istii (+ Raff)!
Mi-ar fi placut sa vad o lista doar cu albumele care au fost nominalizate pe prima pozitie. Intr-adevar, nu-i rau topul zece. Pentru gusturile progarhivistilor, s-a strecurat doar un Haken jenibil. As mai da un premiu de prea-aclamat si lui Yugen, dar aici eram sigur ca intra sus. Surprinzator Xing Sa.
Felicitari pentru truda, Andu! Stiu cum e.
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Albume 2010 Mier Feb 23, 2011 5:04 pm
Daca-ti plac astea recomand tot albumul, pentru mine a fost o descoperire foarte placuta.
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Albume 2010 Mier Feb 23, 2011 5:08 pm
Ricochet a scris:
Mi-ar fi placut sa vad o lista doar cu albumele care au fost nominalizate pe prima pozitie. Intr-adevar, nu-i rau topul zece. Pentru gusturile progarhivistilor, s-a strecurat doar un Haken jenibil. As mai da un premiu de prea-aclamat si lui Yugen, dar aici eram sigur ca intra sus. Surprinzator Xing Sa.
I had to live up to very high standards Dar zau ca a fost un chin. Mult mai multe albume ca anul trecut, dar e interesant si ca au fost mai putini votanti (cu aproape 20), de unde dominatia avant-gang-ului.
Daca vrei iti dau sa vezi listele asa cum au fost postate. Yugen si Xing Sa au mers atat de sus si pentru ca n-a fost concurenta din partea foarte multor sub-genuri.
Ricochet Keith Jarrett
Subiect: Re: Albume 2010 Mier Feb 23, 2011 5:19 pm
andu a scris:
Ricochet a scris:
>I had to live up to very high standards Dar zau ca a fost un chin. Mult mai multe albume ca anul trecut, dar e interesant si ca au fost mai putini votanti (cu aproape 20), de unde dominatia avant-gang-ului.
>>Daca vrei iti dau sa vezi listele asa cum au fost postate. Yugen si Xing Sa au mers atat de sus si pentru ca n-a fost concurenta din partea foarte multor sub-genuri.
>Ei au strans randurile dintotdeauna, dar s-a gasit mai mereu un Kayo Dot, Opeth sau Porcupine Tree care sa le strice petrecerea.
>>It's okay, mi-am amintit ca n-am mai postat nici eu topuri suplimentare anul trecut.
H to He capodopera
Daca-ti plac astea recomand tot albumul, pentru mine a fost o descoperire foarte placuta.
suna bine. ce mult inseamna o femeie frumoasa pe coperta unui album! de asta nu e popular rock-ul progresiv.
H to He capodopera
Subiect: Re: Albume 2010 Joi Feb 24, 2011 9:30 pm
ajung si in America de Nord, de unde avem cateva albume foarte faine aparute anul trecut. Deftones au scot albumul Dimond Eyes. foarte fain, metal alternativ care incanta urechile. poate fi ascultat de orice persoana sincera cu sine si cu gusturi flexibile in ce prveste muzica. o monstra buna este chiar piesa care da numele albumului https://www.youtube.com/watch?v=qksTlo_1Tpw Linkin Park au venit si ei cu un album nou conceptual (A Thousand Suns), album care suna destul de experimental si nu m-as mira ca daca or sa continue in aceasta directie sa apara in arhiva rockului progresiv. [avand in vedere si albumul de anul trecut cu influente din rockul progresiv al trupei 30 seconds to mars, plus albumul MGMT de anul asta si probabil altele de care nu stiu eu, albume care suna tot mai curajos, s-ar putea sa avem o surpriza in ce priveste evolutia popularitatii rockului progresiv modern pe viitor]
si acum chestii serioase, unul din cele mai bune albume din 2010, dupa parerea mea Flotsam and Jetsam - The Cold. (daca Metallica ar fi scos un asa album, toata lumea era la picoarele lor si ii ridicau in slavi). pe acest album avem ocazia sa ascultam trash (Black Cloud, Hypocrite, K.Y.A.) heavy metal (Blackned Eyes Staring, Falling Short) , ceva ce suna a progressive metal (Secret Life), hard rock (Take, The Cold) si un fel de balada hard rock cu versuri deprimante (Better off dead). varfurile albumului ar fi piesele The Cold si Blackened Eyes Staring, dupa parerea mea. muzica nu e originala, nu e nimic experimental, sunt chestii care au mai fost facute. insa parca niciodata aceasta combinatie de trash, heavy si hard rock nu a sunat mai bine. (doar versurile pot sa le critic pentru ca sunt prea directe si uneori deprimante) postez un link pentru cine vrea sa asculte piesa Blackened Eyes Staring, care are o combinatie de voce si chitara foarte reusita. https://www.youtube.com/watch?v=QAoKbSQRp5o
[edit: n-am spus nimic de Marrow of the Spirit. astazi a ajuns albumul si acum ascult CD-ul original. un rasfat... ce rau imi pare ca n-am fost la concertul de la Brasov... ca un fapt interesant, pe disc se precizeaza ca toate versurile au fost scrise de Haughm in Muntii Carpatii din Romania, martie 2010. probabil si poza de pe coperta e tot de pe undeva din Carpati. sper sa vina si Dordeduh cu ceva cel putin la fel de fain, ca si ei tot pe acolo merg pentru inspiratie]
andu Dan Andrei Aldea