Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

ce ascultati chiar acum?

In jos 
+14
H to He
oaspetele
Kraut
viespone
muzicadevest
bibi
Cristi
Zarec
cozmik_bluez
andu
Ricochet
GentleG
romanbun
Aldi
18 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Urmatorul
AutorMesaj
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 Empty
MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyLun Ian 25, 2010 6:04 pm

www.myspace.com/the3monks
church organ,bass,drums Very Happy
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyLun Ian 25, 2010 7:07 pm

XAAL-On the way(En Chemin) 1991

ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 Cover_165391772006
XAAL-Seconde ere- 1995
ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 Cover_422101772006
Crimson-iane,Shylock-iane,Camel-esti si un usor iz de zeuhl
B-ambele
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyLun Ian 25, 2010 9:41 pm

Fruupp - "Modern Masquerades" (1975)
un simfonic cam lesinat. nu prea e genul meu.
ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 Fruupp10

Akineton Retard - "Akranania" (2002)
asta da !!!
ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 Akinet11
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyLun Ian 25, 2010 9:43 pm

Rico, ce zici daca ti-as trimite doua-trei exemplare semnate de albume romanesti care (zic eu) ar avea sanse sa intre topul tau al anilor 2000? E vorba de ani care au trecut deja in evaluarea ta, nu stiu daca te mai intorci la anii respectivi.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyLun Ian 25, 2010 9:44 pm

Ricochet a scris:
MMVIII - partea a II-a

NU & APA NEAGRA - Omag (B-)

Inca nu mi-e foarte clar noul sistem de notare (dar vad ca prinde Smile ), asa ca intreb: B--ul asta corespunde cu 7-le ("foarte bun") pe care i l-am dat eu? Smile
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyLun Ian 25, 2010 9:57 pm

@post #1: trimite-mi. ma intorc oricum, sa incerc cateva din sugestiile de albume jazz.

@post #2: corespunde cu nota 7, insa nu inseamna chiar "foarte bun", precum la tine. totusi, lasand la o parte notele si valentele, e un album misto, experimente sonice interesante, iar "Omag"-piesa a mers la suflet
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyLun Ian 25, 2010 9:59 pm

@1: cool, sun acum la curierat

@2: cool, ma bucur Smile
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMar Ian 26, 2010 12:02 am

MMVIII - partea a III-a

PORTISHEAD - Third (A)
MOON SAFARI - Blomljud (B+)
TV ON THE RADIO - Dear Science (B)
THE MARS VOLTA - The Bedlam In Goliath (B)
SIGUR ROS - Með Suð í Eyrum Við Spilum Endalaust (B)
SIMON SAYS - Tardigrade (B-) (jesus, era #2 in prog acum doi ani, what happened?)
RUSSIAN CIRCLES - Station (C+)
RATIONAL DIET - At Work (C)
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMar Ian 26, 2010 12:07 am

"Best of MMVIIII" nu mai fac, mi-a ajuns cu astfel de activitati anul trecut. Top-ul facut ramane in picioare, iar doar primele patru sunt eligibile, desi parca nici Astra nici Led Bib n-au alura de albume de top (dar in fine, am oricum o a doua jumatate de top 100 mult mai instabila si surprinzatoare).

Stau in cumpana cu Embryonic, fiindca, cel putin preferential, devine din ce in ce mai "zomg" pe zi ce trece. It could make it...
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

Numarul mesajelor : 599
Data de inscriere : 16/01/2009

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMar Ian 26, 2010 12:32 am

Ricochet a scris:
@post #1: trimite-mi. ma intorc oricum, sa incerc cateva din sugestiile de albume jazz.

@post #2: corespunde cu nota 7, insa nu inseamna chiar "foarte bun", precum la tine. totusi, lasand la o parte notele si valentele, e un album misto, experimente sonice interesante, iar "Omag"-piesa a mers la suflet

daca veneai la concert puteai sa simti intradevar ce este muzica lor (scuza-ma daca ai fost pe acolo si nu te-am remarcat, eram prea in transa).
poate nu am ascultat eu suficient de des albumul, insa nu prea am gasit asemanari intre piesele de pe album si experimentele sonice legate unele de altele fara pauza. cel putin Catalin Torsan parca era in transa si incerca sa-si dea seama de multe ori ce instrument sa foloseasca din cele aproape 20, cate avea in fata. uneori comunica foarte bine cu ceilalti, alteori canta ce dorea el sau doar statea. basistul cu chitaristul (mai avea un instrument ciudat la care nu stiu cum ii spune) mai comunicau intre ei ce sa cante, iar cel cu instrumentele electronice si niste intrumente arhaice cu coarde si de suflat, parea sa urmeze anumite idei pe care le dezvolta si le altera dupa bunul plac. cel mai important lucru insa mi s-a parut faptul ca ei cred toti cu tarie si simt muzica ce o canta. restul... sa-i aprecieze cine cum vrea.

albume bune dupa mine (din ce-mi amintesc acum) romanesti de dupa 2000, altele decat cele destul de cunoscute:

Abnormyndeffect - Betwin [2008] - grindcore experimental

Aievea - Scared of Jazz [2003] - asta cred ca e destul de cunoscut

Domnisoara Pogany - Symbollein [2001] si Kahani [2004] - poibil la fel cu cel de mai sus

Electric Brother - Azi Ma Vad Auzit [2003]

Fanfara Ciocarlia - Gili Garabdi [2005] - merge ascultat doar uneori. am doar acest album si inca o piesa de la ei care mi se pare mai buna decat originalul. pt cine este curios https://www.youtube.com/watch?v=8ueGYO57JSA

Fogland - Quasiascetica [2006] - metal foarte melodic, ambiental, uneori bombastic sau extrem. nimic original dar progresivi si interesanti. ar merge de minune ca post-metal extreme prog metal pe PA.

Harry Tavitian - Old Balkan Rhapsody [2002] - incredibil albumul, unul din cele mai bune albume romanesti de orice gen de muzica.

Maria Raducanu & Mircea Tiberian - Lumini [2003]

Mort la Creier - Cu Apartamentul Gol [2004] - un album electro/ambient drone de duzina, dar e facut de romani, asa ca prefer sa-i ascult in defavoarea altora mai valorosi.

Rhetorica - Ganduri [2005] - povestea de mai sus, doar ca este progressive metal.

Shukar Collective - Taves Bahtalo [2004] - destul de cunoscut

TRANSBALKANICA - A BALKAN ETHNO FUSION [2005] - nu stiu ce gen de muzica poate fi (folklor, jazz, electro, lautaresc, rock, pop, new age), dar este o savoare de la prima la ultima nota. daca apreciati "kktul pe bat".

Trigon - Glasul Pamantului [2001] - etno-jazz de clasa mondiala.

Ultima editare efectuata de catre H to He in Mar Ian 26, 2010 12:39 am, editata de 1 ori
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMar Ian 26, 2010 12:36 am

Ricochet a scris:
MMVIII - partea a III-a

PORTISHEAD - Third (A)

alaturi de Cynic -Trace in Air, a fost albumul meu favorit pe 2008. pe Cynic nu ai incercat sa-i asculti? nu-s deloc extremi pe acest album, in plus e foarte scurt. cu toate ca doar o auditie nu e suficient. si macar prima piesa trebuie ascultata mai tare.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMar Ian 26, 2010 12:51 am

mi s-a mai recomandat Cynic (cred insa ca Focus, sau cum se chema), chiar si stiindu-mi ... "sentimentele" fata de gen.

nu, nu fusei la concert. alt punct in agenda 2010 de redefinire ca meloman (dar asta garantat mai pe dupa primavara).

cat despre Portishead: da, jos palaria. pe cand prima ascultare, eram total neinitiat in gen (desi inca sunt si-acum, huh?).

faina lista, si hei!, am deja Trigon, de la andu. dar l-am lasat pe dinafara, tsk tsk.
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMar Ian 26, 2010 1:01 am

Ricochet a scris:
mi s-a mai recomandat Cynic (cred insa ca Focus, sau cum se chema), chiar si stiindu-mi ... "sentimentele" fata de gen.

nu, nu fusei la concert. alt punct in agenda 2010 de redefinire ca meloman (dar asta garantat mai pe dupa primavara).

cat despre Portishead: da, jos palaria. pe cand prima ascultare, eram total neinitiat in gen (desi inca sunt si-acum, huh?).

faina lista, si hei!, am deja Trigon, de la andu. dar l-am lasat pe dinafara, tsk tsk.

Focus e greu. nu prea merge pt cei care nu asculta death metal. Trace merge in schimb pt oricine asculta rock progresiv.
daca Trigon nu intra, n-are rost sa pierzi timpul cu celelalte. poate Tavitian, din interes profesional.
ai putea cerceta si topul Muzici si Faze pe ani trecuti, poate gasesti ceva ce sa-ti placa.

EDIT: cateva sugestii:

2005:

41. MEKANIK SEF - Insomniac (Soft Records) 4
DJ Boros in varianta rock. De vazut live (sic!).

2006:

43. DANIEL FAT - Nu te-ntinde broasca-n tau (A&A Records) 4
Un onorific ultim loc.

39. FOGLAND - Quasiascetica (autoprodus)
Amalgam cvasi-muzical de pe Bega. Suna la fel de inspaimantator precum sloganul trupei: "Banatian darkness". 5

33. SATANOCHIO - I am Satanochio (autoprodus)
O gluma black-death (premeditata). Intr-o scena normala este loc si de asa ceva. 5,4

2007, an mai productiv, si PIB-ul a crescut ametitot:

41. CENACLUL FLACARA - Vol. VI Oameni de zapada (Intercont)
Partea cu Hrusca (invatatorul din Borsa, emigrat intre timp in Canada) era veste buna; prin cenaclu a functionat si inginerul Socaciu (ramas in tara "despartirea s-o mai vada"). 5

42. CENACLUL FLACARA - Vol. VII Doamne, ocroteste-i pe romani! (Intercont)
Amin! 5

43. HATHOR - Ancient (autoprodus)
Banalitati black metal. La fel ca alte mii de albume de gen scoase acum 10 ani. 4,9

44. DANIEL FAT - De lav (A&A Records)
Nou lav, nou mărsi, nou cens, nou fiucer! 4,5

45. OVIDIU MIHAILESCU - Cowboy-ul Nelu (A&A Records)
Parodia ironiei; simbioza protagonistului cu tema. 4,4

46. MIHAI MARGINEANU - Si ingerii beau vin (Cat Music)
Una dintre piese este intitulata "Trilogia c…t-ului". Unora le place. 4

47. ORDINUL NEGRU - The black order (autoprodus)
Black metal stangaci, avand ca scop resurectia paganismului pe planeta Terra.

48. DANIEL IANCU - Piatra - spitalul de nebuni (Cat Music)
Dupa cum spune si titlul unei compozitii de pe acest album… "Gainat si muci". 4

2008:

54. ROMANTIC JURGEN - Dead bunny invasion (Roadrunner Records)
...am cravata mea, sunt pionier! 5,8

56. LOUDRAGE - Rage unleashed, tale of a murderer (ep) (Autoprodus)
Material sonor canibal, bestial, vomital, armandian. Acestea sunt poreclele baietilor din Luduș care s-au lansat, si ei, pe scena death metal. 5,8

62. DANIEL DOROBANTU - Knock on the sky and listen to the sound (Autoprodus/Internet)
O ora de meteorologie si un remix laptopist. Vantul va sufla de la slab la moderat cu viteze care nu vor depasi 0.5 metri pe ora. 5,3

63. THE PIXELS - Fire exit (La Strada Music)
Synth-rock curățel, lipsit de idei sau suflu. Greu de ascultat si ca repetitie pentru incendiu. 5,3

70. NARKOLEPTIK - So sweet, so perverse (Autoprodus)
Deloc "sweet" faptul de a te ocupa de zgomote, fara sa ai macar banuiala ce ar putea insemna muzica. Suntem de acord, este "perverse". 4

71. DANGER - Industrial (A&A Records)
Un concert Mekanik Sef & Danger ar fi, probabil, cea mai letala combinatie din industria muzicala autohtona. 3,4

2009:

55. NECROVILE - The pungency of carnage

Casa de discuri americana United Guttural Records ne prezinta acest album de grindcore vomitiv, lobotomic, mucupurulent s.a.m.d. 5,6

56. BACKLASH - Madman's lullaby (ep)
Thrash metal old school. Mai pe romaneste... ce ne-ai facut, mamaie? 5,6

67. MARȚOLEA - Gâlmele întunericului
Black metal forestier ce imbina traforajul cu zgomote ale instrumentelor de suflat. 5

69. 13 RITUALS - Rituals of punishment (ep)
Cateva riffuri death, niste vocalize grind. Rezultatul... "ep underground". 4,6

78. OVIDIU MIHAILESCU - Cipilica
"Si acum o sa mori cu cipilica aia stupida pe cap!"
(William Foster, in Falling Down) 4

82. REZISTENTA MATERIALELOR - Rmx series (ep)
Unul dintre cele mai grele examene din Politehnica: Rezistenta Materialelor. La concurenta cu Ciment I sau II din Constructii. 3,6
(eu pot confirma ca este asa.
comentariu de la o piesa pe youtube:
mai baieti....

pe la scoala veniti? Wink

so keres? misto?

misto, misto...! bahtalo)
Sus In jos
bibi
capodopera
bibi

Numarul mesajelor : 594
Data de inscriere : 23/09/2008

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMar Ian 26, 2010 8:56 am

Nu e Ciment ci Beton I sau II

Very Happy Very Happy Very Happy
Sus In jos
https://www.youtube.com/user/BibilicaCriminalul
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMar Ian 26, 2010 11:23 am

Plecaciuni, Radu. Very Happy
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMar Ian 26, 2010 5:45 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 Earth+And+Fire_Song+Of+The+Marching+Children+(Exp.%B1Rem.)_5013929724723
ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 Cover_3481815102008
consacrate
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMar Ian 26, 2010 5:50 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 Fleetfoxes-fleetfoxes2

A 7-a ascultare in 3 zile!
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMar Ian 26, 2010 7:36 pm

bibi a scris:
Nu e Ciment ci Beton I sau II

Very Happy Very Happy Very Happy

eu doar am dat copy-paste.
de fapt mai grele sunt dupa Rezistenta materialelor (care are si partea II si chiar III, numita Teoria Elasticitati si Pasticitatii) este Statica (I si II) si Mecanica Pamantului (uni spun ca e mai greu la Constructii metalice...).
coperta mi se pare foarte amuzanta si potrivita cu muzica si numele trupei.

pt masochisti:
DANIEL FAT - Nu te-ntinde broasca-n tau https://www.youtube.com/watch?v=f5xsVM6KA4I
MEKANIK SEF - Insomniac (live!!!) https://www.youtube.com/watch?v=s_5yrGKIpQ4 (ce de fani!!!!)
Fogland - My canvas with Tizian https://www.youtube.com/watch?v=2gHH9hPCDrs (o pauza bine meritata cu ceva dragut, gothic metal cu un frumos si o frumoasa ... bestia la piesa urmatoare)
Ordinul Negru - The Forest in the Fog https://www.youtube.com/watch?v=ziBS7g8KbJ0&feature=PlayList&p=0656F3E9A5DCD3E9&playnext=1&playnext_from=PL&index=4 (se complica treaba, apare bestia!)
Daniel Iancu - A murit Geta maneaua https://www.youtube.com/watch?v=BcFGiEnockQ&feature=related (n-am gasit piesa cu gainat si muci)
Extinction Algorithm - Misdiagnosed https://www.youtube.com/watch?v=ACgHhqyHrx0 (cei mai bun la final).
Sus In jos
bibi
capodopera
bibi

Numarul mesajelor : 594
Data de inscriere : 23/09/2008

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMar Ian 26, 2010 10:49 pm

te rog frumos, oprește-te ... sînt absolvent de construcții civile și industriale și am făcut și cursurile de construcții metalice Laughing Laughing Laughing

Mekanik Șef, ăla, e de-a dreptul penal. Am primit primul său disc de la Romulus Arhire (patronul Soft Records) și tot mai sper că este vorba de o glumă muzicală. Laughing
Sus In jos
https://www.youtube.com/user/BibilicaCriminalul
H to He
capodopera
H to He

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMar Ian 26, 2010 10:58 pm

Beirut - March Of The Zapotec
(as pune si o coperta dar nu stiu. foarte faina muzica daca esti bine dispus si ai chef de ceva balkanic)
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMar Ian 26, 2010 11:34 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 Shadows%20Of%20The%20Sun
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMier Ian 27, 2010 12:06 am

ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 Maneig11

uaaau...
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMier Ian 27, 2010 2:30 am

andu a scris:

meh

----------

foarte fain albumul Trigon
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMier Ian 27, 2010 2:51 am

Ricochet a scris:
andu a scris:

meh

Come on, nu poti sa zici "meh" unui album cu asa o coperta. E mult prea bestiala.
\m/ \m/ \m/

H to He, asculta si The Flying Club Cup de la Beirut (si ep-ul Lon Gisland de fapt) - acolo e toata smantana, chestii mult mai memorabile, as zice, decat ce au bagat pe asta cu zapotecii.

Eu ascult "The Vault... Old Friends 4 Sale" de la Prince, un album pe care vi-l recomand calduros ca o zi de vara.
ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 Prince_Vault
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 EmptyMier Ian 27, 2010 3:55 am

Coperta da. Albumul mult sub Blood Inside. Smile
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 38 Empty

Sus In jos

ce ascultati chiar acum?
Sus 
Pagina 38 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» ce ascultati chiar acum?
» La ce ascultati chiar acum ??

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: DE TOATE-
Mergi direct la: