- Ricochet a scris:
- mi s-a mai recomandat Cynic (cred insa ca Focus, sau cum se chema), chiar si stiindu-mi ... "sentimentele" fata de gen.
nu, nu fusei la concert. alt punct in agenda 2010 de redefinire ca meloman (dar asta garantat mai pe dupa primavara).
cat despre Portishead: da, jos palaria. pe cand prima ascultare, eram total neinitiat in gen (desi inca sunt si-acum, huh?).
faina lista, si hei!, am deja Trigon, de la andu. dar l-am lasat pe dinafara, tsk tsk.
Focus e greu. nu prea merge pt cei care nu asculta death metal. Trace merge in schimb pt oricine asculta rock progresiv.
daca Trigon nu intra, n-are rost sa pierzi timpul cu celelalte. poate Tavitian, din interes profesional.
ai putea cerceta si topul Muzici si Faze pe ani trecuti, poate gasesti ceva ce sa-ti placa.
EDIT: cateva sugestii:
2005:
41. MEKANIK SEF - Insomniac (Soft Records) 4
DJ Boros in varianta rock. De vazut live (sic!).
2006:
43. DANIEL FAT - Nu te-ntinde broasca-n tau (A&A Records) 4
Un onorific ultim loc.
39. FOGLAND - Quasiascetica (autoprodus)
Amalgam cvasi-muzical de pe Bega. Suna la fel de inspaimantator precum sloganul trupei: "Banatian darkness". 5
33. SATANOCHIO - I am Satanochio (autoprodus)
O gluma black-death (premeditata). Intr-o scena normala este loc si de asa ceva. 5,4
2007, an mai productiv, si PIB-ul a crescut ametitot:
41. CENACLUL FLACARA - Vol. VI Oameni de zapada (Intercont)
Partea cu Hrusca (invatatorul din Borsa, emigrat intre timp in Canada) era veste buna; prin cenaclu a functionat si inginerul Socaciu (ramas in tara "despartirea s-o mai vada"). 5
42. CENACLUL FLACARA - Vol. VII Doamne, ocroteste-i pe romani! (Intercont)
Amin! 5
43. HATHOR - Ancient (autoprodus)
Banalitati black metal. La fel ca alte mii de albume de gen scoase acum 10 ani. 4,9
44. DANIEL FAT - De lav (A&A Records)
Nou lav, nou mărsi, nou cens, nou fiucer! 4,5
45. OVIDIU MIHAILESCU - Cowboy-ul Nelu (A&A Records)
Parodia ironiei; simbioza protagonistului cu tema. 4,4
46. MIHAI MARGINEANU - Si ingerii beau vin (Cat Music)
Una dintre piese este intitulata "Trilogia c…t-ului". Unora le place. 4
47. ORDINUL NEGRU - The black order (autoprodus)
Black metal stangaci, avand ca scop resurectia paganismului pe planeta Terra.
48. DANIEL IANCU - Piatra - spitalul de nebuni (Cat Music)
Dupa cum spune si titlul unei compozitii de pe acest album… "Gainat si muci". 4
2008:
54. ROMANTIC JURGEN - Dead bunny invasion (Roadrunner Records)
...am cravata mea, sunt pionier! 5,8
56. LOUDRAGE - Rage unleashed, tale of a murderer (ep) (Autoprodus)
Material sonor canibal, bestial, vomital, armandian. Acestea sunt poreclele baietilor din Luduș care s-au lansat, si ei, pe scena death metal. 5,8
62. DANIEL DOROBANTU - Knock on the sky and listen to the sound (Autoprodus/Internet)
O ora de meteorologie si un remix laptopist. Vantul va sufla de la slab la moderat cu viteze care nu vor depasi 0.5 metri pe ora. 5,3
63. THE PIXELS - Fire exit (La Strada Music)
Synth-rock curățel, lipsit de idei sau suflu. Greu de ascultat si ca repetitie pentru incendiu. 5,3
70. NARKOLEPTIK - So sweet, so perverse (Autoprodus)
Deloc "sweet" faptul de a te ocupa de zgomote, fara sa ai macar banuiala ce ar putea insemna muzica. Suntem de acord, este "perverse". 4
71. DANGER - Industrial (A&A Records)
Un concert Mekanik Sef & Danger ar fi, probabil, cea mai letala combinatie din industria muzicala autohtona. 3,4
2009:
55. NECROVILE - The pungency of carnage
Casa de discuri americana United Guttural Records ne prezinta acest album de grindcore vomitiv, lobotomic, mucupurulent s.a.m.d. 5,6
56. BACKLASH - Madman's lullaby (ep)
Thrash metal old school. Mai pe romaneste... ce ne-ai facut, mamaie? 5,6
67. MARȚOLEA - Gâlmele întunericului
Black metal forestier ce imbina traforajul cu zgomote ale instrumentelor de suflat. 5
69. 13 RITUALS - Rituals of punishment (ep)
Cateva riffuri death, niste vocalize grind. Rezultatul... "ep underground". 4,6
78. OVIDIU MIHAILESCU - Cipilica
"Si acum o sa mori cu cipilica aia stupida pe cap!"
(William Foster, in Falling Down) 4
82. REZISTENTA MATERIALELOR - Rmx series (ep)
Unul dintre cele mai grele examene din Politehnica: Rezistenta Materialelor. La concurenta cu Ciment I sau II din Constructii. 3,6
(eu pot confirma ca este asa.
comentariu de la o piesa pe youtube:
mai baieti....
pe la scoala veniti?
so keres? misto?
misto, misto...! bahtalo)