| ce ascultati chiar acum? | |
|
+14H to He oaspetele Kraut viespone muzicadevest bibi Cristi Zarec cozmik_bluez andu Ricochet GentleG romanbun Aldi 18 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Ian 29, 2010 10:09 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Ian 29, 2010 11:21 pm | |
| | |
|
| |
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Ian 30, 2010 1:09 am | |
| sunt inca puternic impresionat de combinatia Debussy/Ravel, de care am avut parte acum cateva ore la filarmonica, si ca sa-mi treaca ascult (deja a 4-a oara) unul din albumele mele favorite Moondog - Viking of Sixth Avenue. superba muzica, merge oricand! | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Ian 30, 2010 1:41 am | |
| Nimic special, dupa prima ascultare. Sasele de trecere. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Ian 30, 2010 1:45 am | |
| - Ricochet a scris:
- ^Săriți, hoțu'!
Finders keepers! | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| |
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Ian 30, 2010 2:30 am | |
| ^Sunteti foarte ezoterici in seara asta. Ce album e ala? | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Ian 30, 2010 2:33 am | |
| XX de The XX. Hope that helps. | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Ian 30, 2010 2:38 am | |
| Wha? Nu, nu ajuta. Ma rog, ma mai documentez. | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Ian 30, 2010 2:00 pm | |
| - Uroboros a scris:
- @andu: A aparut deja? Sau e doar o piesa?
- H to He a scris:
- legat de Prinț, chiar astazi citeam pe blogul cuiva cum il lauda si spunea ce fenomenal este, cum poate sa cante la multe instrumente si multe genuri diferite de muzica (a venit el cu ceva inovatii?). cel mai mult insa mi-a displacut pentru ca a comparat un album de-al lui la care canta doar la pian (plus voce) cu Koln Concert. am indraznit sa ascult o piesa de pe acel album si mi-a parut rau de cele 4-5 min irosite, cand il puteam asculta pe Kiko Loureiro cu chitara lui fantastica.
ma tem ca am ajuns sa am fobie de mainstream/muzica populara. Ma tem ca fobia ta e neintemeiata, un fel de frica de necunoscut. As vrea sa am un raspuns bun la ce zici, dar nici eu nu-s foarte priceput la argumentari de genul asta, de obicei mi se pare ca muzica vorbeste prin ea insasi. Tot ce ma duce capul sa replic (sau replichez? cum e?) e ca Prince e un tip genial si gasesc creatia lui una dintre chestiile cele mai fascinante pe care le are de oferit muzica ultimului secol. Da, a venit cu un milion de inovatii. A facut chestii de o diversitate inspaimantatoare din '78 pana azi (si continua sa se redefineasca)... in fine. Acuma, daca eu zic chestia asta nu inseamna ca dupa ce asculti o data Purple Rain o sa-mi si dai dreptate. Nu stiu daca are rost sa insist, in definitiv omul are nspe mii de fani, nu trebuie sa ma sigur eu ca ii ramane locul in istorie. Nu vad ce treaba are nici Koln Concert cu One Nite Alone (banuiesc ca de ala era vorba), nici Kiko Loureiro (care si mie mi se pare bestial) cu Prince in general. Dar, daca tot m-ai starnit, cand ajung acasa in seara asta iti trimit o piesa pe care Prince tranteste un solo de chitara care bate la fund elegant multisori chitaristi virtuozi. E o faza de cateva secunde, una dintre cele o mie de fete pe care le tine el in sertar. Chiar de pe albumul de mai sus.
Voiam sa bag si un smilie, dar sunt intr-un browser de 2 lei si nu ma lasa. Nu ma luati in serios. am ascultat de 2 ori piesa pana acum. primele 4 min si jumatate sunt aproape insuportabile pentru urechile mele. vocea lui suna groaznic (dupa cum imi place mie muzica), versurile sunt groaznice (se repeta ingrozitor de des refrenul ala, totul atat de monoton), instrumentele de suflat suna ca un cliseu pop... doar basul imi place cum suna, insa nu merita efortul. dupa acele minute piesa incepe sa sune bine. devine jazz, multa virtuozitate, fara verusuri si voce. daca el canta asa bine la chitara in acel solo, atunci sa-i fie rusine ca a ales sa faca bani in loc de muzica pe placul meu ) daca e sa aleg, prefer sa ascult doar jazz clasic, asa nu sunt pus in situatia de a asculta o jumatate de piesa care nu-mi place. vorba aia, timpul nu inseamna bani, ci viata mea! | |
|
| |
Uroboros capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Ian 30, 2010 2:44 pm | |
| Ok, fair enough. Imi retrag trompa din discutie: Ontopic, Il ascult de cateva saptamani si sunt tot mai incantat - desi eram innebunit dupa primele doua Coil-uri, Scatology si Horse Rotorvator, asta e si mai interesant. Foarte trippy, elemente de ambient house completeaza post-industrialul de mai inainte, intr-un context mai putin reverent fata de compozitia conventionala. In plus, vocile si samplingul sunt plasate extrem de destept. Auditie "obligatoire" pentru cei interesati de sursele de inspiratie pentru Ulver-ii moderni. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Ian 30, 2010 3:37 pm | |
| | |
|
| |
bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Ian 30, 2010 10:26 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Ian 31, 2010 12:26 am | |
| Trupa din al doilea val RIO. Muzica diferita fata de cea a granzilor. Pare un album format numai din momente muzicale, electronice sau experimental-anatomice. Folk fara sonoritati bogate sau atu-uri interpretative, totusi contine cel putin o piesa foarte expresiva si interesanta. Deloc rau. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Ian 31, 2010 12:40 am | |
| | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Ian 31, 2010 12:48 am | |
| | |