Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

uf..

In jos 
+6
GentleG
romanbun
Aldi
andu
Ricochet
Zarec
10 participan?i
Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

uf.. Empty
MesajSubiect: uf..   uf.. EmptySam Aug 01, 2009 12:09 pm

n-am apucat să răspund și eu la topicul cu manele Sad
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptySam Aug 01, 2009 3:15 pm

Las' las'. Pune "Leii grei" si te vei simti mai bine. Smile
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyLun Sept 14, 2009 1:31 am

eu zic sa transformam thread-ul asta intr-un "colt offtopic", unde sa varsam tot ce nu intra in celelalte discutii de pe forum.

ca sa incep eu, iata ca m-am intors de londra azi (dupa o alta saptamana la barcelona, chiar inainte). bine v-am regasit!
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptySam Sept 19, 2009 9:37 pm

Bine v-am regasit si eu, intors de la Enescu, unde cei mai tari artisti ai tuturor lumilor posibile m-au incantat.

In spiritul off-topic, iata cateva impresii:

1. Se pare ca sunt un om intors pe dos pana in cel mai mic detaliu, in sensul ca-mi uit lucruri care le las pe masa la vedere, cu 2 minute inainte de a iesi pe usa.

2. Wireless-ul cu intercityul e fie un mit, fie o bomboana destinata numai clasei intai

3. traficul in jurul Magazinului Unirea pare a miniaturiza New York-ul

4. s-a terminat reconstruirea pasajului de la Universitate; asteptam si definitivarea Lipscaniului peste 200 de ani, respectiv redeschiderea Bibliotecii, in secolul 27.

5. a sta la matusi = nema internet. mai mananci si pangasius si soia toate diminetile, daca e si una ecologista

6. Sala Palatului continua a fi dezastrul acustic mult-visat de comunisti si mult-pastrat de contemporani

7. Alt monument arhaic pastrat cu veneratie il reprezinta tramvaiele; rablele nostalgice din 95 te aduc in stare de coma dupa 24 de statii dus intors (din Unirii pana in Titan)

La capitolul muzica, singurul lucru care pot sa-l spun e ca am vazut poate unul din cele mai bune concerte din intreaga mea viata, dintr-un ciclu de patru concerte camerale de exceptie, in bijuteria numita Ateneu. Glorie clasicismului, si multumesc Zaccharias si Perahia.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptySam Sept 19, 2009 11:28 pm

misto

uelcam bec!
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyDum Sept 20, 2009 6:12 pm

@andu. La Londra, in afara locatiilor celebre, ai cautat si ceva mai obscur (ma intreb daca mai exista clubul in care Pink Floyd si Soft Machine faceau experimente psihedelice pe la sfarsitul anilor 60)?

@Rico. Macar "deliciile" pomenite au fost compensate de Festivalul in sine. Sunt convins ca a meritat.

Eu, profitand de o obligatie in Austria, mi-am prelungit la doua saptamani sederea acolo, hoinarind cat mai mult. Am vazut Salzburg (absolut incantator), Innsbruck, Linz si alte cateva locuri mai mici. Extraordinar de frumoasa tara. Am ajuns sa o cunosc destul de bine. Pe global: peisaje plus locatii culturale si istorice (monumente, muzee, castele) si grija fata de ele, e probabil in primele trei din Europa.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyMar Sept 22, 2009 12:46 am

Aldi, te referi la spatii de concerte? Clubul asta la care am fost pentru concertul Kayo Dot (despre care am sa povestesc pe blog) e nou, de doar un an, insa la cum arata spatiul si la cum arata zona, creeaza o imagine buna despre cum trebuie sa fi fost pe acolo acum 40 de ani. Englezii au fost intotdeauna tipi practici si si-au consumat neastamparul in spatii improvizate, nu foarte aranjate, dar care stimuleaza din punct de vedere creativ. Pana si Tate Modern, cel mai tare muzeu pe care l-a vazut vreodata, este facut intr-o cladire de tip industrial, fosta centrala hidro-electrica si "sora" mai mica a celebrei London Battersea.

Altfel, nu prea cunosc locurile de concerte (in afara de Marquee, UFO si Ricky Tick) asa ca nici nu am cautat. Oricum este plin de theatres in care se joaca diverse musical-uri, inclusiv rock, ceea ce m-a surprins. Nu trebuie sa cauti scena muzicala si show-biz-ul, ele vin singure in intampinarea ta. Stiam ca pe Oxford Street sunt magazine de muzica dar n-am vazut decat H&M si n-am intrat.

Imi place ce aud despre Austria. Asa da vacanta!
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyMier Sept 23, 2009 4:47 pm

Foarte interesant ce spui. La cluburile underground in care se canta progresiv si muzica experimentala ma gandeam. E posibil ca cele mai multe dintre ele sa fi fost atat de obscure si de micute, incat sa se fi desfiintat de multa vreme (imi vine in minte imaginea clubului din filmul Blow Up, cu Yardbirds pe scena).
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyMier Sept 23, 2009 8:55 pm

Din anii '60 stiu ca un asemenea club era UFO, unde s-au lansat Pink Floyd si alte viitoare nume din zona mai psihedelica (gen Soft Machine, dar si Incredible String Band, Procol Harum, Arthur Brown). UFO a rezistat cam jumatate de an. Aici se gaseste lista tuturor concertelor de la UFO: http://en.wikipedia.org/wiki/UFO_Club#UFO_Club_billings

Clubul din Blow Up este Ricky Tick, despre care nu am gasit prea mult pe Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Ricky-Tick Nu se specifica nici daca mai exista. Din cate vad, era un club specializat pe blues, blues rock si rock'n'roll. Articolul asta e superb: http://www.bbc.co.uk/berkshire/content/articles/2006/11/06/ricky_tick_feature.shtml

Clubul fundamental pentru rock in anii 60 si pentru punk in anii 70 este The Marquee. Am fost pe Oxford Street dar nu l-am remarcat (nici nu stiam ce adresa are deci nu ma asteptam sa-l vad). Marquee e si singurul club despre care stiu ca are o legatura importanta cu prog-ul, dar mai mult in anii 80-90 (vezi Marillon si Dream Theater).

De fapt acum vad ca Marquee s-a tot mutat in diverse locatii de-a lungul timpului, ultima data fiind undeva prin Covent Garden (ultra-ultra-central adica). S-a inchis definitiv in februarie 2008.

Dupa stiinta mea, in afara de perioadele in care prog-ul a fost underground (perioada experimentala din 66-69 si perioada de inceput a neo-rog-ului, cand prog-ul nu mai era mainstream deloc), prog-ul n-a avut o legatura deosebita cu fenomenul cluburilor. Concertele prog ale epocii se intamplau in "theatres", adica sali de la cateva sute de locuri la 2-3000, in salile festive ale scolilor (care erau mari, vezi festivalurile de la universitatea din Leeds, de unde si Live At Leeds de The Who), la festivaluri in aer liber, iar in perioada de glorie chiar pe stadioane (73-76).

In general ne-am ferit de cluburi si alte asemenea locuri de pierzanie Laughing nu de alta dar nu prea aveam bani... Am fost in pub de doua ori.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyVin Sept 25, 2009 8:48 pm

felicitari lui romanbun pentru depasirea a 500 de mesaje. esti capodopera! Smile
Sus In jos
romanbun
capodopera
romanbun

Numarul mesajelor : 766
Varsta : 62
Data de inscriere : 16/01/2008

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyVin Sept 25, 2009 9:01 pm

Saru-mana...halal capodopera... Crying or Very sad No
Da-mi place aici cu voi: rabbit bounce sunny flower lol! tongue alien
Dedic lu' andu acest numar... ca m-a gasit cu el... rabbit
Si lu' ELP, PF , GG, Yes, etc...
Desi e album preferat (top 5) cel din avatar, mai trebuie sa caut alta "insigna"...ceva de rangul nou.
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyVin Sept 25, 2009 9:48 pm

poate "insigna" aceasta

uf.. Scan0010

Very Happy lol! Razz lol!
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
romanbun
capodopera
romanbun

Numarul mesajelor : 766
Varsta : 62
Data de inscriere : 16/01/2008

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptySam Sept 26, 2009 8:31 am

Zis si facut lol! bom lol! rendeer

Prog-rock
A la ZZTop!
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptySam Sept 26, 2009 8:52 am

apropo de ZZTOP , cica vin pe la noi prin octombrie sau noiembrie Very Happy
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyLun Sept 28, 2009 2:38 am

Sa nu uit sa spun ca ieri am fost la Paris sa ma intalnesc cu cineva si cu ocazia asta am facut cunostinta cu cozmik_bluez Smile Ea ma stia, eu nu stiam cu cine am placerea. O persoana tare agreabila si discreta. O asteptam cu drag pe forum...
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyLun Sept 28, 2009 3:30 pm

That's nice. Smile As fi putut s-o cunosc si eu, la Garana, dar nu ne-am mai intalnit si nici nu intalnire nu ne-am mai dat. Sad
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyJoi Feb 25, 2010 11:27 pm

cand ai sute de giga de muzica, alegerea unei singure piese ca sonerie de telefon mobil e un chin Laughing
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyVin Feb 26, 2010 12:28 am

Schulze, Laurie Anderson, Camel si Pink Floyd la numerele favorite si VIP. Bruitism/Lady Gaga pentru restul sau pentru anonimi. Easy. Cool
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

Numarul mesajelor : 599
Data de inscriere : 16/01/2009

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyVin Feb 26, 2010 1:34 am

eu am inregistrat partea free jazz din omul schizoid 21 si o am de vre-o 5-6 luni. pana atunci aveam ceva de pe primul album Popol Vuh.
ma suna putina lume (ce fericire!) asa ca nu este nevoie sa am mai multe tonuri.
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyVin Feb 26, 2010 1:41 am

Eu n-am telefon, dar vreau doar sa zic ca, tehnic vorbind, nu e nimic free pe Schizoid Man. Free jazzul e "compozitie spontana", ca sa fie free toata lumea trebuie sa faca ceva spontan. Chestie de terminologie. King Crimson s-au apropiat de zona asta uneori, dar piesa aia e compusa la milimetru.

Apropo de Kc, chitaristul din fosta mea trupa avea la un moment dat rifful de pe "Red" ca sonerie. Mi se pare o alegere minunata.
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyVin Feb 26, 2010 5:17 am

Telefonul meu e cretin, nu vede muzica daca e pusa in foldere. Probabil a fost gandit pentru cocalarii care asculta doar piese, nu albume aranjate frumos. Gizas! Evil or Very Mad
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyVin Feb 26, 2010 12:11 pm

Ia-ti un iPod/mp3player. Sau vrei neaparat sa ai muzica pe mobil?

Asta imi aduce aminte de diversi indivizi care ma mai intreaba din cand in cand cata muzica am - daca le zic cateva mii de albume, se confuzeaza adanc si intreaba "stai, deci cam cate piese ar insemna asta?" Surprised
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyVin Feb 26, 2010 3:48 pm

Nu vreau sa dau banii degeaba - daca telefonul are player, pe ala o sa-l folosesc. Asta e. Aici e jecmaneala, n-am chef sa dau 40-50 de euro minimum pentru un player nou. Se pare totusi ca telefonul meu arata tag-urile, doar ca intr-un mod mai primitiv. Dar tot are o navigare idioata, trebuie sa merg cu < si > piesa cu piesa.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyVin Feb 26, 2010 3:54 pm

Cum sa fie jecmaneala, am dat 30 de euro pe mp3 player, si doua milioane pe un iPod de doar 1GB.

Acum trei ani.
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

Numarul mesajelor : 599
Data de inscriere : 16/01/2009

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. EmptyVin Feb 26, 2010 4:27 pm

Uroboros a scris:
Eu n-am telefon, dar vreau doar sa zic ca, tehnic vorbind, nu e nimic free pe Schizoid Man. Free jazzul e "compozitie spontana", ca sa fie free toata lumea trebuie sa faca ceva spontan. Chestie de terminologie. King Crimson s-au apropiat de zona asta uneori, dar piesa aia e compusa la milimetru.

Apropo de Kc, chitaristul din fosta mea trupa avea la un moment dat rifful de pe "Red" ca sonerie. Mi se pare o alegere minunata.

https://www.youtube.com/watch?v=jM6y6qPLh8s - partea incepand cu minutul 6'25'' am inregistrat-o eu (telefonul este vechi si nu cred ca pot incarca pe el mp3-uri). se aude groaznic insa mie imi place (ca si sonerie).
partea free mi se pare ca incepe cu 7'00''. cred si eu ca exista intentia de a semana haos in finalul piesei, insa felul cum au realizat haosul mi se pare liber de muzica conventionala.
legat de ce este free-jazz-ul nu ma bag.

nimeni n-a incarcat pe you-tube Affenstunde din pacate.

ce trupa aveai si la ce cantai? ceva inregistrari exista?
Sus In jos
Continut sponsorizat

uf.. Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. Empty

Sus In jos

uf..
Sus 
Pagina 1 din 3Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: DE TOATE-
Mergi direct la: