Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

uf..

In jos 
+6
GentleG
romanbun
Aldi
andu
Ricochet
Zarec
10 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyVin Feb 26, 2010 6:23 pm

Ricochet a scris:
Cum sa fie jecmaneala

Daca am dat aceeasi bani ca pentru un aparat luat acum patru ani, mi se pare normal sa ma astept la tehnologie superioara celei de acum patru ani, nu inferioara, deci ma considera jecmanit. Tu daca ai da acum douaj' de milioane pe un computer, n-ai zice ca e jecmaneala daca ai primi un computer la 250 mega de ram, 40 giga de hard si monitor lcd, adica mai rau decat ce luai acu cinci ani de aceeasi bani? Laughing

Oricum, aici (in Franta) totul e scump si gandit sa iti suga cati mai multi bani. Mda. Inca nu m-am obisnuit complet cu asta Smile
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptySam Feb 27, 2010 1:30 am

H to He a scris:
Uroboros a scris:
Eu n-am telefon, dar vreau doar sa zic ca, tehnic vorbind, nu e nimic free pe Schizoid Man. Free jazzul e "compozitie spontana", ca sa fie free toata lumea trebuie sa faca ceva spontan. Chestie de terminologie. King Crimson s-au apropiat de zona asta uneori, dar piesa aia e compusa la milimetru.

Apropo de Kc, chitaristul din fosta mea trupa avea la un moment dat rifful de pe "Red" ca sonerie. Mi se pare o alegere minunata.

https://www.youtube.com/watch?v=jM6y6qPLh8s - partea incepand cu minutul 6'25'' am inregistrat-o eu (telefonul este vechi si nu cred ca pot incarca pe el mp3-uri). se aude groaznic insa mie imi place (ca si sonerie).
partea free mi se pare ca incepe cu 7'00''. cred si eu ca exista intentia de a semana haos in finalul piesei, insa felul cum au realizat haosul mi se pare liber de muzica conventionala.
legat de ce este free-jazz-ul nu ma bag.

nimeni n-a incarcat pe you-tube Affenstunde din pacate.

ce trupa aveai si la ce cantai? ceva inregistrari exista?

Aaa, ok, ma gandeam ca te referai la partea de mijloc a piesei. Aia din final ar putea fi scoasa de pe o prestatie free jazz, just - desi in contextul asta (si la cele 20-3 de secunde cat dureaza) mi se pare mai degraba pe sistemul "grand rock finale"/"aici e partea unde publicul arunca manutele-n aer". La partea cu free jazzul, nu trebuie decat sa asculti albumul omonim de la Ornette Coleman, de acolo se poate teoretiza in linii mari tot. Smile

Aveam o trupa, pe care inca o am oarecum, in sensul ca ne reunim cam o data la un an/doi ani si mai trantim cate o cantare - mai mult chestie de distractie, ne-am specializat pe coveruri King Crimson/Led Zeppelin/mai nou Porcupine Tree/Mars Volta si alte nebunii. Sunt clipuri mai multe pe Youtube, unele foarte naspa, altele decente, sper:
https://www.youtube.com/watch?v=wm6nDLGze0U
https://www.youtube.com/watch?v=vcth_JecSUQ
https://www.youtube.com/watch?v=amxGpudhSAE
https://www.youtube.com/watch?v=JT79FPrwMiQ
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
H to He
capodopera
H to He

Numarul mesajelor : 599
Data de inscriere : 16/01/2009

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyDum Feb 28, 2010 12:40 pm

imi place, totosarul (esti tu?) si chitaristul mi se par foarte buni pe instrumentele lor. de asemenea domnisoara care canta Starless se descurca foarte bine, si tipul care canta Soud of Muzak.
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyDum Feb 28, 2010 2:29 pm

Dada, eu sunt ala care bate in chestii. Smile
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyDum Feb 28, 2010 2:33 pm

I like that drummer, too Smile
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyVin Apr 02, 2010 11:26 pm

In sfarsit m-am uitat si eu la documentarul Prog Rock Britannia. Impresionant! Vorbitori de top, densitate exceptionala a informatiei, colaj sonor superb si naratiune vizuala (inclusiv trucuri) care m-a facut sa nu mai scot ochii din monitor pe tot parcursul filmului (daca ma uit la un meci de exemplu mai mult las playerul in background si imi fac treaba pe net, schimband pe meci doar daca sunt faze mai deosebite).
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyDum Apr 25, 2010 11:56 pm

Intru si eu aproape intamplator pe radio gorila si ghici ciuperca, tocmai ce canta un math-rock excelent! Hah. La asta chiar nu m-am asteptat. Iar acum cred ca e ceva Talk Talk sau asa ceva.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyJoi Mai 20, 2010 11:50 pm

Garcea a cumparat magazinul Muzica.
http://www.ziaresireviste.ro/index.php?page=revista_presei&details=on&id=37990

Poate ca locul nu arata prea primitor, dar tare mi-e teama ca dupa reamenajare se va transforma intr-o afacere pur comerciala si vor dispare acele mici insule in care se mai gasea muzica buna. Sunt tare curios ce va iesi din aceasta schimbare de proprietar.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyJoi Sept 23, 2010 10:39 pm

Voua va merge feisbucul?
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

Numarul mesajelor : 599
Data de inscriere : 16/01/2009

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyJoi Sept 23, 2010 11:38 pm

andu a scris:
Voua va merge feisbucul?

acum am intrat eu sa vad de ultimele cocerte anuntate in Manufactura
sambata 25 septembrie ora 21Jazz @ manufacturaCristina Padurariu – voceToni Kuhn – clapeDan Mitrofan – chitaraUtu Pascu – bassTavi Scurtu – tobe.
sambata 2 octombrie 2010ora 21:30concertUma Swan(postshoegaze/noisepop/heavydirgesounds)+after party with post punk sounds.
mai e ceva jazz parca si pe 1 oct., am vazut un afis prin Uniri.facebook nu merge decat tare greu.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyLun Oct 11, 2010 1:30 pm

Ma batea o curiozitate de ceva vreme asa ca am dat o cautare prin computer si pe hardul extern. A rezultat ca am spre 50 de albume din 2008, asa ca m-am hotarat sa fac un "top 2008" pe Rate Your Music. N-o sa se intample prea curand, insa, pentru ca am de reascultat albumele ca sa le pot diferentia si da note, si, in plus, trebuie sa sap prin alte topuri si charturi ca sa preiau sugestii de acolo.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyDum Oct 31, 2010 3:46 am

M-a batut iar curiozitatea si am aflat ca am pe harduri vreo 40 de albume din 2007, deci top va fi. Vreo zece din ele sunt junk, insa, si lista nu arata deloc mai bine decat arata cea pentru 2008 atunci cand am incropit-o. Sper sa mai gasesc mai multe albume inscriptate pe dvd-uri (la vremea aia faceam asa ceva, dar aveam hard de 40 de giga Smile ).

Ma bazez pe recomandari. Cineva de aici n-are list de 2007! Wink
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyDum Oct 31, 2010 11:54 am

Da' cu '08 ai terminat? Nu cred sa fi vazut postat o concluzie.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyDum Oct 31, 2010 2:03 pm

Nu, dar stim ce omoara pisica... Laughing
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyMier Dec 22, 2010 12:53 am

Rico, ce reguli aveai la Collaborator's Top? O sa-l facem pe cel nou si vreau sa ma asigur ca totul merge uns.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyMier Dec 22, 2010 1:03 am

1. Postati top 5 personal.
2. Postati numai albume prezente in PA (o mica derograre albumelor unor trupe acceptate, dar neadaugate inca)
3. Postati o singura data. Updatati-va postarea de fiecare data cand schimbati ceva.
4. Fara compilatii, re-releasuri si materiale retrospective.

Mai era si o chestie secundara, sa nu se faca chat excesiv.
Pe langa top 10 eu am facut si o lista cu toate albumele care au fost nominalizate, cel putin odata (adica de un colaborator anume), pe locul I.

Ultima editare efectuata de catre Ricochet in Mier Dec 22, 2010 4:00 am, editata de 3 ori
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyMier Dec 22, 2010 1:11 am

Sar'na. Cum punctai albumele? Si, ai tinut "contabilitatea" in Excel?
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyMier Dec 22, 2010 3:02 am

Icsel, da.

In 2008, am folosit punctaj simplu: 10p (locul I), 8p (II), 6p(III), 4p(IV), 2p(V).

In 2009 am mai adaugat ceva (gen puncte in plus pentru nr. de nominalizari pe aceeasi treapta din top a unui album), doar ca sa mai departajez si sa nu mai obtin 13 albume pe locurile 9-10.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyMier Dec 22, 2010 3:45 am

Ai exclus in mod expres DVD-urile? Anul asta unii ar vrea sa voteze si DVD-uri (in special PT). Cred ca is sanse mici sa castige un DVD competitia, dar nu e exclus, si atunci ar fi caraghios ca cel mai bun "album" sa fie un concert.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyMier Dec 22, 2010 3:55 am

Prea imi dai credit de "gamemaker", cand de fapt m-am ocupat doar cu socotilili.

Eu nu sunt genul care sa excluda un album live, dar cred ca ideea ar diviza comunitatea in pro si contra. Mai departe insa in chestiunea de format nu stiu ce sa zic, eu nu tin minte sa se fi nominalizat DVDuri pana acum, ori fiindca concertele au existat si sub forma de CD, ori fiindca nu s-a permis totusi.

A propos, mi-am mai amintit cate ceva din ghidul colaboratorului turmentat. Le adaug la postul de sus.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyMier Dec 22, 2010 4:08 am

Ricochet a scris:
Schulze, Laurie Anderson, Camel si Pink Floyd la numerele favorite si VIP. Bruitism/Lady Gaga pentru restul sau pentru anonimi. Easy. Cool

lawlz
Update de cand am taciscrin.

Majoritatea schimbate. Time din Pink Floyd mi l-a sutit maica-mea si astfel a ajuns sa-mi repugne ideea de a mai avea bunatatea aia de intro.

Crystal Lake (excerpt) - Klaus Schulze
Cosmic Powers (primul minut) - Zombi
Giant Steps (incheierea) - John Coltrane
Hardcore Orientale (primul minut) - Elephant9
I'm Not (intro) - Panda Bear
Intervention (introducerea de orga) - Arcade Fire (atribuita in mod special unui prieten organist, dar care nu m-a mai sunat de o jumatate de an. argh!)
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyMier Dec 22, 2010 4:39 am

^ Cred ca eu ma refeream initial la soneria de sculat dimineata. Pe cea de apeluri nu cred ca pot s-oschimb. Pentru trezire, eu tocmai am trecut de la Jaga Jazzist la un Mew foarte tonic.

Inca doua intrebari pentru top: se exclud proto si related? si doi, ai facut exceptii pentru albume lansate la sfarsitul anului anterior, si care deci n-au apucat sa intre in topul anului trecut pentru ca nu erau disponibile sau n-apucase nimeni sa le cumpere?

Ultima editare efectuata de catre andu in Mier Dec 22, 2010 4:52 am, editata de 1 ori
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyMier Dec 22, 2010 4:51 am

In alta ordine de idei, Robert Epignosis ma roaga sa-ti transmit ca ii place mult Stratosfear. Smile
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyMier Dec 22, 2010 4:57 am

Unu: oficial nu.

Doi: in 2008 s-a tinut cont de data lansarii pe perioada intregului an (1 ian. - 31 dec.). Sean Trane a recomandat, din motivele enuntate de tine, ca luna decembrie sa nu se puna la socoteala, dar nu s-a mers pe asta.

in 2009 s-a tinut cont tot de perioada intregului an, doar ca deliberarea s-a prelungit pana in luna februarie, pentru ca albumele de pe ultima suta de metri sa fie achizitionate si ascultate corespunzator. Asa ca decideti voi cand se termina votarea, in rest cred ca e bine sa se tina cont de tot anul 2010.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 EmptyMier Dec 22, 2010 4:59 am

andu a scris:
In alta ordine de idei, Robert Epignosis ma roaga sa-ti transmit ca ii place mult Stratosfear. Smile

Mda, "imi place" ca, dintre toti, cu el am taiat contactul cel mai rau, din moment ce nu e prezent in retele.
Sus In jos
Continut sponsorizat

uf.. - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: uf..   uf.. - Pagina 2 Empty

Sus In jos

uf..
Sus 
Pagina 2 din 3Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: DE TOATE-
Mergi direct la: