| ce ascultati chiar acum? | |
|
+11GentleG radu Uroboros H to He romanbun Aldi idle_ro bibi Ricochet andu Cristi 15 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Mar 18, 2010 11:11 pm | |
| N-am ascultat inca Ceaucescu, dar Richard Youngs a scos trei albume superbe anul trecut - "Beyond the Valley of Ultrahits", "Like a Neuron" si "Under Stellar Stream" - dintre care ultimul mi se pare o chestie foarte-foarte originala, o insiruire monotona de mantre vocale pe un fundal drone, ca o piesa stranie de blues redusa la esenta ei eficienta. Dar mult mai catchy decat descrierea asta. Celelalte sunt foarte diferite, fiecare in alt fel, si nici unul dintre ele nu seamana cu perioada cu Wickham-Smith (cel putin cu Enedkeg si Asthma and Diabetes, pe care le stiu eu). Un tip foarte interesant Youngs asta. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 12:00 am | |
| Il voi tine minte pe Youngs, azi ramane Ceacescu si taman celelalte doua albume pe care tu le stii. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 2:40 am | |
| Bilant:
Ceaucescu - gerade schlecht Asthma & Diabetes - sehr gut Enedkeg - gut, obwhol nicht völlig | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 4:17 pm | |
| curiosity killed the cat (avant-rock, sincer pisica nici nu isi mai aminteste de ce a cautat albumul asta; daca e recomandare de la nicu, pisica isi cere scuze) | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| |
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 5:03 pm | |
| | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 5:07 pm | |
| - Ricochet a scris:
- wut wot?
pai nu toti vorbim germana, eu vorbesc putin, am priceput ca un album a fost rau, altu bun si al treilea na ca nu am priceput. Rico, mai da si tu o descriere la ce asculti, macar spune ce gen e, ca sa mai priceapa si unu ca mine cate ceva. | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 5:11 pm | |
| - andu a scris:
- daca e recomandare de la nicu, pisica isi cere scuze)
Nu e de la mine, dar imi place si mie. Sau cel putin imi placea. Sau cel putin mi-au placut alea pe care le-am ascultat, si anume alte doua sau trei albume. Sau cel putin asa tin minte. Pacat ca nu mai tin minte cum se chemau. Ontopic: Fennesz, Jim O'Rourke, Peter Rehberg - The Magic Sound of Fenn O'Berg (1999)si Fennesz, Jim O'Rourke, Peter Rehberg - The Return of Fenn O'Berg (2002), adica marturia inceputurilor muzicii compuse si cantate integral pe laptop. Un supergrup (desi tehnic vorbind Fennesz era cam anonim in '98-'99) format din tipi cu background-uri diferite care si-au gasit un interes comun si un limbaj nou. Utilizand cu economie sample-uri si producand sunete dintre cele mai diverse, in acord cu personalitatea/temperamentul fiecaruia, cei trei isi depasesc conditia de indivizi si ajung la o muzica unitara, bogata in nuante, care suna cum nimic nu mai sunase pana atunci in muzica electronica. Bine, ca sa fim drepti, primul album e un pic mai fragmentat/schizofrenic, iar influenta fiecaruia e mai evidenta (glitch-uri duioase din partea lui Fennesz, asalturile violente ale lui Pita, chestii over the top marca O'Rourke), pe cand pe al doilea treaba e mult mai bine amestecata, dand impresia de masinarie bine unsa. Oricum, doua albume fantastice, care ma fac curios vizavi de albumul nou, scos anul asta, dupa o reformare improbabila. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 5:15 pm | |
| @cristi: ah, desigur, credeam ca doar ca atat link-ul meu (din postul initial), cat si postarea lui Uroboros au fost de-ajuns.
genul se incadreaza binisor in "noise", dar scopurile par multiple. Ceacescu e parca in stil mai lo-fi, indie. are cateva piese consistente, dar si multe chiraieli, care eu personal numai la lunaticii krautrockisti le gasesc "torelabile".
celelalte doua sunt mult mai experimentale
---------
am ascultat mult Fennesz acum doua sau trei duminici, dar tocmai peste colaborarile cu Rehberg si O'Rourke am sarit. Dar cum cei doi au scos material nou anul acesta, poate ramane sa revin, in curand.
Rehberg deocamdata imi spune mai mult in context cu Namlook, numai ca e vorba de Jurgen. Au colaborat de doua ori, cred, din care primul album e destul de neobisnuit, nelalocul lui Namlook. | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 5:19 pm | |
| rock italian, un amestec de rock alternativ si post rock, cel putin pe albumul asta si cel precedent. La inceputuri cantau un rock cu influente darkwave/gothic. (debutul lor prin 2000). | |
|
| |
radu ritm
Numarul mesajelor : 148 Data de inscriere : 04/03/2008
| |
| |
Cristi Steve Rothery
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 5:51 pm | |
| - Ricochet a scris:
- @cristi: ah, desigur, credeam ca doar ca atat link-ul meu (din postul initial), cat si postarea lui Uroboros au fost de-ajuns.
eu ziceam si in genere ca marea majoritate a artistilor care ii asculti tu, eu n-am prea auzit de ei, poate mai invat si eu cate ceva. de aia am cerut explicatii. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 5:54 pm | |
| eu am doar o problema cu germana prima auditie (inceputul suna bine) | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 6:01 pm | |
| - Cristi a scris:
- Ricochet a scris:
- @cristi: ah, desigur, credeam ca doar ca atat link-ul meu (din postul initial), cat si postarea lui Uroboros au fost de-ajuns.
eu ziceam si in genere ca marea majoritate a artistilor care ii asculti tu, eu n-am prea auzit de ei, poate mai invat si eu cate ceva. de aia am cerut explicatii. --- Andu, esti banat. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 6:04 pm | |
| yay, pot posta (inca) chiar e un album de 80s pop excelent | |
|
| |
Uroboros capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 6:12 pm | |
| - Ricochet a scris:
- Rehberg deocamdata imi spune mai mult in context cu Namlook, numai ca e vorba de Jurgen. Au colaborat de doua ori, cred, din care primul album e destul de neobisnuit, nelalocul lui Namlook.
lol m-ai confuzat un pic, ma gandeam ca e imposibil sa existe vreo legatura intre Rehberg si Pete Namlook. Poate doar daca era si Bill Laswell la mijloc, sau nici asa. Peter Rehberg e capul casei de discuri Mego si genul de tip implicat in cate o suta de colaborari muzicale simultan. Eu am inceput cu un album scos sub numele Pita (si cam acolo e baza ca sa-ti dai seama cum gandeste), care e doar el si e undeva intre EAI si noise. Foarte engaging si bine facut, cred ca te-ar incanta si pe tine - numai sa ai toleranta la chestii mai abrazive. Cristi: superbi Klimt astia. Cel putin Dopoguerra e ceva de vis. radu: Cum e John Martyn, tot asa deprimant ca Drake? E riscant sa asculti treburi de astea primavara. EDIT: andu: Boooooooo! | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| |
| |
radu ritm
Numarul mesajelor : 148 Data de inscriere : 04/03/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 6:34 pm | |
| john martyn e ceva mai putin deprimant ca drake, si e mai complex. daca primavara nu, atunci cand?
gotta love the drake!
big generator, primul album yes la a carui aparitie am fost martor constient. l-am auzit la metronom. e un pic mai bun decat precedentul si decat urmatorul. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| |
| |
Cristi Steve Rothery
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 7:26 pm | |
| | |
|
| |
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 7:40 pm | |
| pentru ca este totusi un forum dedicat rockului progresiv, vin eu sa salvez situatia si ma laud cu ultimele auditii (de vre-o 5 zile acasa, pentru ca la servici ascult mai mult radio pe net cu muzica clasica si jazz - da bine cand mai vin pe la noi diversi colaboratori): A Piedi Nudi - 1995 - Creazione A Triggering Myth - 1998 - The Sins Of Our Saviours - foarte fain! Abraxas - 1996 - Abraxas Aether - 1999 - Visions - interesant Ain Soph - 1980 - A Story Of Mysterious Forest - interesant Akacia - 2003 - An Other Life Alas - 1976 - Alas Alexl - 2004 - Triz - interesant Amagrama - 2004 - Ciclotima - interesant Amanita - 1997 - L'Oblio - interesant
am luat de pe net o colectie de albume relativ obcure de rock progresiv clasic si de inspiratie clasica i vreau sa le ascult pana anul viitor. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 8:56 pm | |
| +aplauze | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 9:27 pm | |
| Si eu vin in antiteza, cu un alt album care incepe sa-mi placa, placa. Artistul din spatele pseudonimului produce un debut cel putin intrigant. El in sine, in momentele de varf, pare un Robert Wyatt al beat-ului, sau canta in stil reminiscent Tom Waits. In toate celelalte momente, e complet nebun, lunatic, dopat, ciudat sau boem. Muzica e si mai cameleonica. Majoritatea pieselor sunt scurte, probabil unii vor striga "minimalism" intr-o clipa, dar eu simt mai degraba ca nu de dragul minimalismului le serveste G-man in doze asa de succinte, parca tine si de felul de a savura in acelasi fel, frugal si pe fuga, oricum incat sa nu fie atinsa satietatea. Dar sa revin la felul muzicii: hipster garbage, rap, beat, afro-oriental, psychedelism late 60s, franturi de hard-rock, electronic - cel putin atat am putut numara dintr-o salva. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 9:32 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 19, 2010 9:45 pm | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? | |
| |
|
| |
| ce ascultati chiar acum? | |
|