| 25 de albume preferate | |
|
+8romanbun idle_ro radu Ricochet Aldi GentleG andu Uroboros 12 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: 25 de albume preferate Dum Oct 31, 2010 6:33 pm | |
| Avand in vedere ca exista un topic pentru topuri personale cu chestii prog aici: https://progressiveforum.forumgratuit.ro/albume-f3/top-albume-t205.htm , care vad ca a ramas la obiect pana acum, m-am gandit sa nu stric treaba acolo, ci mai degraba sa deschid o usa in zona non-prog pentru cine vrea sa toarne o lista cu, sa zicem, 25 de albume muzicale preferate. Din toate timpurile cum ar veni. si din orice zona (pot fi si roc/prog si banuiesc ca pentru cei mai multi chiar o sa fie, dar sa nu fie asta un factor limitant). Deci, 25 de albume de suflet/de insula pustie/de corazon azul. Albume nemuritoare, cu cantece de neuitat. Le puteti pune in ordine sau nu (eu de exemplu nu pot). Daca nu va puteti abtine, puteti pune si mai mult de 25. Albumele care se vor regasi pe mai multe liste vor primi din partea noastra cadouri surpriza si vor deveni astfel mai fericite acum, in pragul sarbatorilor. Sunt incurajati sa participe si utilizatorii pana acum pasivi/invizibili ai forumului, ca sa stim cu cine avem de a face si sa impartim muzici bune si foarte bune. Voi incepe eu cu postul urmator. ATENTIE: un singur album pe cap de hartist.
Ultima editare efectuata de catre Uroboros in Dum Oct 31, 2010 6:44 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Dum Oct 31, 2010 6:43 pm | |
| (1969) Scott Walker - Scott 3 (1969) Isaac Hayes - Hot Buttered Soul (1972) Jethro Tull - Thick as a Brick (1974) King Crimson - Red (1978) Marvin Gaye - Here, My Dear (1987) Prince - Sign ☮ the Times (1992) Psychotic Waltz - Into the Everflow (1993) Devil Doll - The Sacrilege of Fatal Arms (1996) Horatiu Radulescu - Sensual Sky/Iubiri (Polychromie Ensemble) (1997) Ground Zero - Consume Red (1998) Evereve - Stormbirds (1998) Death - The Sound of Perseverance (1998) Dave Matthews Band - Before These Crowded Streets (2000) Ark - Ark (2001) John Coltrane - The Olatunji Concert: The Last Live Recording (2002) Otomo Yoshihide's New Jazz Ensemble - Dreams (2002) Porcupine Tree - In Absentia (2003) Kayo Dot - Choirs of the Eye (2005) The Mars Volta - Frances the Mute (2006) Joanna Newsom - Ys (2006) J Dilla - Donuts (2007) Deathspell Omega - Fas - Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum (2007) Graham Lambkin - Salmon Run (2009) Tori Amos - Abnormally Attracted to Sin (2010) Michael Pisaro - A Wave and Waves
Ca mentiuni, banuiesc ca unul dintre albumele mai recente ale lui Scott Walker, odata ascultate, i-ar lua locul celui de acum, la fel cum ma astept ca una dintre lucrarile tarzii ale lui Morton Feldman sa-si faca loc la un moment dat in lista, dislocuind volumul ocupat momentan de altcineva. In rest - astept sa fiu surprins. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Dum Oct 31, 2010 7:53 pm | |
| Putem baga si filme de concert? | |
|
| |
Uroboros capodopera
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Dum Oct 31, 2010 8:06 pm | |
| Daca asa dicteaza sentimentul, desigur. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Dum Oct 31, 2010 8:53 pm | |
| Pai mie imi plac mai mult inregistrarile de concert decat cele de studio, deci intotdeauna o sa fiu tentat sa abuzez.
Carevasazica,
Led Zeppelin - The Song Remains The Same Pink Floyd - Live in Pompeii Depeche Mode - A Night In Paris The Beatles - Magical Mystery Tour Magma - KA Radiohead - OK Computer Bob Dylan - Desire King Crimson - In The Court Of The Crimson King Genesis - Selling England By The Pound Fripp & Eno - Evening Star Massive Attack - Mezzanine AIR - Talkie Walkie Kumm - Different Parties Urma - Nomad Rhymes U2 - Achtung Baby GY!BE - Moya EP Glenn Gould - Goldberg Variations, ultima varianta Mozart - un disc pe care as pune eu vo doua concerte de pian si vo doua cvartete de corzi Beethoven - as face un disc cu sonate Vivaldi - Anotimpurile Django & Grappelli Duke - The Ellington Suites Keith Jarrett - The Koln Concert Grigore Lese - Cantece de catanie Teodora Enache - Radacini
ma mai gandesc si poate editez.
Ultima editare efectuata de catre andu in Dum Oct 31, 2010 9:36 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Dum Oct 31, 2010 9:09 pm | |
| poate vin si eu cu 25 de non prog peste vreo 2-3 saptamani | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Dum Oct 31, 2010 9:15 pm | |
| trebuie sa ma gandesc putin. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Dum Oct 31, 2010 9:16 pm | |
| mmm, ce-mi plac topurile imposibile. Ma rog, pe asta l-as numi aproape imposibil, fiindca:
i) pe de o parte, e ceva in intregime sentimental, fara alte justificari, detensionandu-ma de la celelalte topuri, stilistice, critice sau impartite pe genuri, pe care ma chinui oricum de mult sa le fac, ii) insa ramane pana la urma greu de listat si conceput, fiind si ceva ce trebuie sa vina de la sine, in loc sa stai sa te gandesti "care, mai presus de toate"
Cliseul cu "insula" n-a functionat niciodata pentru mine. In mod curios, desi am putut sa-mi fac compilatii decente pentru unele excursii (Bucale, Paris, Garana), asta cu "Tom Hanks pe o insula, cu Wilson si albume fundamentale pe aifon" nu mi-o pot imagina nicidecum.
ENIUEI O sa revin cu mentiuni. Nici nu stiu daca am 25. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Dum Oct 31, 2010 10:15 pm | |
| trantesc si eu o lista facuta cam in graba (sigur am uitat ceva):
(1958) John Coltrane – Blue Train (1959) Miles Davis – Kind of Blue (1960) Charles Mingus – Blues and Roots (1966) Bob Dylan – Blonde on Blonde (1966) Simon & Garfunkel – Sounds of Silence (1968) Jimi Hendrix – Electric Ladyland (1969) Ten Years After – Stonedhenge (1969) The Beatles – Abbey Road (1970) Andrew Lloyd Webber & Tim Rice – Jesus Christ Superstar (1970) Led Zeppelin – Led Zeppelin III (1970) Soft Machine – Third (1971) Jan Dukes de Grey – Mice and Rats in the Loft (1972) Gentle Giant – Octopus (1972) Herbie Hancock – Crossings (1972) Return to Forever – Return to Forever (1974) King Crimson – Red (1974) Peter Hammill – The Silent Corner and the Empty Stage (1974) Quella Vecchia Locanda – Il Tempo Della Gioia (1975) Abercrombie/Holland/DeJohnette – Gateway (1976) Van der Graaf Generator – Still Life (1980) Deep Purple – In Concert 70-72 (1991) Al di Meola – World Sinfonia (1995) Lakshminarayana Shankar – Raga Aberi (1998) Ravi Shankar – Sitar Concertos and Other Works (2005) Jonas Hellborg – Kali’s Son (2008) Karl Jenkins – Stabat Mater
| |
|
| |
Uroboros capodopera
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Dum Oct 31, 2010 10:51 pm | |
| Heh, avem un prim castigator si numele lui este Red. Ne gandim la ce premiu sa-i dam.
Rico: as fi zis ca la tine lista e deja clara, fiind echivalenta cu lista scurta a albumelor carora le-ai dat cinci stele pe Rateyourmusic.
Ma declar interesat deocamdata de Grigore Lese si Ten Years After (dintre cele neascultate). Si de Bob Dylan-ul ala (Desire, ca de Blonde on Blonde stiu), ca mi l-a mai recomandat cineva. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Dum Oct 31, 2010 11:26 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Dum Oct 31, 2010 11:43 pm | |
| - Uroboros a scris:
Rico: as fi zis ca la tine lista e deja clara, fiind echivalenta cu lista scurta a albumelor carora le-ai dat cinci stele pe Rateyourmusic. Nu toate. Cum am spus, e mai usor sa te gandesti la febleturi decat la muzici fara cusur sau seminale, la 25 de suflet vs. 25 pe care nu trebuie sa le ratezi in viata. Edit: ca ex banuiesc ca de asta Andu a ales Desire, nu Highway sau Freewheelin | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Dum Oct 31, 2010 11:54 pm | |
| De fiecare data cand ma uit la thread vad "25 de albume perfecte" Rico are mare dreptate, cinci stele =/= preferate, nu neaparat. Intre albumele mele preferate sunt multe pe care le consider ca fiind de 8 sau chiar 7 din 10. De exemplu "Nomad Rhymes" nu mi se pare, obiectiv, cine stie ce din pdv muzical (n-as putea sa-i dau obiectiv mai mult de patru stele din cinci), e de pe alta planeta decat cea a lui Koln Concerto sau Mozart, dar e totusi un album care a marcat o generatie si care ma umple de emotie si imi umezeste ochii. Desire mi se pare totusi cel mai consistent album Dylan pe care l-am ascultat pana acum. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Lun Noi 01, 2010 12:59 am | |
| - andu a scris:
Beethoven - as face un disc cu sonate
Aci cum vine: nu te satisface un interpret anume, ai compila mai multe surse preferate sau nu conteaza cine ce? | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Lun Noi 01, 2010 1:13 am | |
| Nu prea am surse preferate in muzica clasica, am ascultat intotdeauna ce mi-a picat in mana. Rareori m-am "lipit" de ceva, cele cateva exceptii fiind Gould (orice ar face), Lipatti, Menuhin, si cred ca asta e tot. Pe partea de dirijat nici nu se pune problema. Asa ca atunci cand vorbesc de muzica clasica ma refer la lucrari nu la interpretari, iar in rarele cazuri cand am pe cineva in vedere precizez. Cu alte cuvinte sunt cam pe la genunchiul broastei in domeniul asta | |
|
| |
radu ritm
Numarul mesajelor : 148 Data de inscriere : 04/03/2008
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Lun Noi 01, 2010 5:21 pm | |
| ma voiu rezuma la rock, desi in ultima vreme preferintele se re-deplaseaza spre jazz si musica clasica, dar in aceste domenii nici la genunchiul broastei nu-s. am mai facut de curand un clasament de albume, era vorba de 15 atunci. le pastrez, fara discutie. ar fi asa:
pink floyd- animalele genesis- foxtrot elp- tarkus yes- going for the 1 van der graaf- pawn hearts king crimson- red jet rotal- songs from the wood rolling stones- sticky fingerzz bob dylan- blood on the tracks faith no more- angel dust maudlin of the well- part the 2nd pearl jam- 10 mahavishnu orchestra- inner mounting flame cocteau twins- treasure grateful dead- american beauty queen- a nite at the opera colosseum- live the who- quadrophenia led zeppelin- houses of the holy deep purple- in rock allman brothers band- at fillmore east frank zappa- joe's garage neil young- rust ne'er sleeps cream- disraeli gears free- free | |
|
| |
Uroboros capodopera
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Lun Noi 01, 2010 5:29 pm | |
| Red? Blasfemie! E plin de fani Dylan pe aici, bag seama. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Lun Noi 01, 2010 5:35 pm | |
| | |
|
| |
radu ritm
Numarul mesajelor : 148 Data de inscriere : 04/03/2008
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Lun Noi 01, 2010 6:09 pm | |
| - Uroboros a scris:
- Red? Blasfemie!
E plin de fani Dylan pe aici, bag seama. nu redred! putea fi si lizard, dar inca nu s-a introdus pe forum fontul ala special | |
|
| |
idle_ro capodopera
Numarul mesajelor : 531 Data de inscriere : 23/01/2010
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Mar Noi 02, 2010 11:28 pm | |
| dupa criteriul insulei:
Jean Michel Jarre – The Concerts in China Santana-Supernatural Sting-The Best Of… Jacques Loussier Trio-Bach’s Goldberg Variations St. Germain des Pres-Tourist Jan Garbarek-Officium Carl Orff-Carmina Burana Pink Floyd-Wish You Were Here Supertramp-Live in Paris Iron Butterfly-In A Gadda Da Vida Deep Purple-Deep Purple Anouar Brahem-Thimar John Surman-The Amazing Adventures of Simon Simon Peter Gabriel-Passion Lars Danielsson-Pasodoble Beethoven- Piano Sonatas(Pathetique,Appassionata,Moonlight)-Daniel Barenboim Keith Jarrett-Koln Concert Marianne Faithful-Blazing Away Jethro Tull-Aqualung Queen-Innuendo Renaissance-Live at Carnegie Hall Diana Krall-The Girl in the other room EST-From Gagarin’s Point of View Cesaria Evora-Cesaria Madredeus-Lisbon Leonard Cohen-Live in London | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Mier Noi 03, 2010 9:08 am | |
| 1.Pink Floyd - Wish You Were Here 2.Deep Purple - Made In Japan 3.Keith Jarrett - Koln Concert 4.Renaissance - Live at Carnegie Hall 5.Frank Zappa - Joe's Garage 6.Queen - A Night At The Opera 7.King Crimson - Red 8.Yes - Going For The One 9.Vangelis - Chariots Of Fire 10.EL&P - Trilogy 11.John Coltrane - A Love Supreme 12.Genesis - The Lamb Lies Down On Broadway 13.Mozart - Cvartele de coarde 14.Vivaldi - Concertele pentru violoncel si orchestra 15.Miles Davis – Kind of Blue 16.Return to Forever – Live 17.Mussorgsky Ravel - Tablouri intr-o expozitie 18.Led Zeppelin - The Song Remaines The Same 19.Colosseum- Live 20.Gentle Giant - Plaing The Fool 21.EL&P - Welcome Back My Friends... 22.Vangelis- L'Apocalypse Des Animaux 23.Weather Report - Black Market 24.Uriah Heep - Live 25.Phoenix - Cantofabule. Am pus numai vechituri, deoarece vinul cel bun are nevoie de ani de zile sa-si arate calitatile. Daca primele 25 au mai mult pro, deoarece suntem la un forum de profil, urmatoarele ar fi mai amestecate cu jazz si clasica. PS: Sunt 9 albume LIVE! | |
|
| |
bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Mier Noi 03, 2010 9:26 pm | |
| Subiectiv, deci nu aruncați cu pietre Laurie Anderson - Home Of The Brave (filmul) Tom Waits - Big Time (filmul) King Crimson - The Noise (Live At Frejus) John Zorn - 50th Birthday Celebration Vol 11 - Bar Kokhba John Abercrombie - Timeless Terje Rypdal / Mirolsav Vitous / Jack DeJohnette Art Ensemble Of Chicago - Full Force Gianmaria Testa - Extramuros Mozart - Nozze Di Figaro (Jacobs) Mozart - Don Giovanni (Losey) - film Nick Cave & The Bad Seeds - Let Love In Anouar Brahem - Thimar (sau Astrakhan Cafe sau Conte De L'incroyable amour - chiar mi-e greu să mă hotărăsc) Pink Floyd - Wish You Were Here Marc Ribot & Los Cubanos Postizos - Muy Divertido Arto Lindsay - Noon Chill Frank Zappa - Does Humour Belong In Music ? Massive Attack - Mezzanine Egberto Gismonti - Infancia Don Cherry / Ed Blackwell - El Corazon Michael Hedges - Aerial Boundary John Surman - Such Winters Of Memory James Blood Ulmer - Blues Experience Live At Bayerischer Hof Eberhard Weber - Pendulum Ralph Towner / Gary Peacock - A Closer View Miriam Alter - If mai sînt multe ... | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Mier Noi 10, 2010 2:28 am | |
| Laurie Anderson | United States Live | Aphrodite's Child | 666 | Ludwig van Beethoven | Piano Concertos [Krystian Zimerman, Leonard Bernstein, Wiener Philarmoniker] | Claude Debussy | Preludes [Claudio Arrau] | Bob Dylan | Highway 61 Revisited | Anton Bruckner | Symphonie no. 7 [Sergiu Celibidache / Munchner Philarmoniker] | Chick Corea & Bobby McFerrin | Play | Esbjorn Svensson Trio | Live in Hamburg | King Crimson | In The Court of the Crimson King | Pink Floyd | Pulse: The Video | Sergei Rachmaninoff | Piano Concerto No. 3 [Arcadi Volodos, Simon Rattle, Berliner Philarmoniker] | Sergei Prokofiev | Piano Concerto No. 2 [Evgeni Kissin, Yuri Temirkanov, ??] | Domenico Scarlatti | Sonatas [Ivo Pogorelich] | Klaus Schulze | Mirage | Tangerine Dream | Ricochet |
V-am zis ca n-o sa fie 25. Am pus sub semnul intrebarii (ceea ce nu-i tocmai ideal): Keith Jarrett - The Koln Concert Jan Garbarek - Officium Jethro Tull - Thick as a Brick Mike Oldfield - Ommadawn GYBE - Lift Yr Skinny Fists Like Antennas To Heaven Sigur Ros - ( ) Rick Wakeman - Journey To The Center of the Earth Panda Bear - Person Pitch Tim Buckley - Happy Sad Naked City - Leng Tch'e si, bineinteles, mult metal pe care nu vreau sa-l recunosc public. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Mier Noi 10, 2010 2:33 am | |
| - Ricochet a scris:
Keith Jarrett - The Koln Concert Jethro Tull - Thick as a Brick Mike Oldfield - Ommadawn astea erau top-top intr-o vreme pe de alta parte ma bucur sa vad ITCOTCK acolo, imi amintesc si acum cand ai postat ca "it finally clicked!" si mai tin minte figura pe care ne-ai facut-o cu dylan | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: 25 de albume preferate Mier Noi 10, 2010 2:53 am | |
| - andu a scris:
astea erau top-top intr-o vreme TKC al lui Jarrett e de aur, dar niciodata nu ma rezum la el. Aleg diferite concerte cu diferite ocazii, fiind mai mult placerea suprema a unui Jarrett. TaaB e rupere in continuare, iar Ommadawn banuiesc ca l-as putea lasa printre cele definitive, nu stiu de ce sunt atat de insensibil. - andu a scris:
pe de alta parte ma bucur sa vad ITCOTCK acolo, imi amintesc si acum cand ai postat ca "it finally clicked!" Daca TD e albumul Rico, I Talk To The Wind ar fi piesa Rico. - andu a scris:
- si mai tin minte figura pe care ne-ai facut-o cu dylan
Asta-i frumos, pentru ca eu am uitat. E mentiunea facuta dupa ce m-am intors de la Garana? | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 25 de albume preferate | |
| |
|
| |
| 25 de albume preferate | |
|