| Romane preferate | |
|
+15whiterune P.Matei ae amadeus Ricochet andu Sayuri simu Aldi didu_PF_fan Hansi blackest_eyes livanu Zarec Piotr Buendia 19 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Romane preferate Lun Dec 18, 2006 10:25 pm | |
| Romanele mele preferata sunt: Procesul - Franz Kafka (scriitor pt care il apreciez enorm) Un veac de singuratate - GG Marquez Razboi si pace - Lev Tolstoi si de pe la noi ar fi Ion, Patul lui Procust si Morometii. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Romane preferate Mar Dec 26, 2006 6:33 pm | |
| Indiscutabil, unul dintre cei mai mari scriitori este eliade. Mi-a placut la nebunie. In fine, alte preferinte beletristice ar fi: Despre eroi si morminte - Ernesto Sabato Morometii - Preda Procesul - Kafka
Ultima editare efectuata de catre Piotr Buendia in Mar Dec 26, 2006 9:46 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
livanu nota
Numarul mesajelor : 8 Data de inscriere : 16/04/2007
| Subiect: Re: Romane preferate Lun Apr 16, 2007 10:18 pm | |
| magicianul-john fowles gog-papini do androids dream of electric sheep-phillip k dick romanul adolescentului miop-eliade ultima noapte bla bla-camil petrescu | |
|
| |
| Subiect: Re: Romane preferate Lun Apr 16, 2007 10:21 pm | |
| - livanu a scris:
- ultima noapte bla bla-camil petrescu
si mie mi-a placut. dar daca ar fi sa recitesc, as reciti patul lui procust | |
|
| |
blackest_eyes Steven Wilson
Numarul mesajelor : 122 Varsta : 39 Localisation : Timisoara Data de inscriere : 12/04/2007
| Subiect: Re: Romane preferate Lun Apr 23, 2007 3:09 pm | |
| cateva titluri absolut aleatorii: Ispasire - Ian McEwan Moartea la Venetia - Thomas Mann Pendulul lui Foucault - Umberto Eco Imparatul Mustelor - William Golding Speranta - Andre Malraux Greata - Jean Paul Sartre Matase, Castele de Furie - Alessandro Barricco Jocul cu margelele de sticla - Hermann Hesse Maestrul si Margareta - Mihail Bulgakov Insuportabila usuratate a fiintei - Milan Kundera Clopotul de sticla - Sylvia plath Biografia foamei - Amelie Nothomb Magicianul - John Fowles Povestea Noptii - Colm Toibin | |
|
| |
Hansi nota
Numarul mesajelor : 13 Data de inscriere : 09/05/2007
| Subiect: Re: Romane preferate Sam Mai 12, 2007 3:38 pm | |
| Romanul meu preferta este Lord of the Rings deoarece este o utopie existentiala ce depaseste moralitatea basmului prin amplu spectru mitologic care ridca actiune ala un mivel cosmic. | |
|
| |
livanu nota
Numarul mesajelor : 8 Data de inscriere : 16/04/2007
| Subiect: Re: Romane preferate Vin Mai 25, 2007 12:42 am | |
| m-i se pare ca pamantul pe care traim acum, terra, este foarte divers, din toate punctele de vedre in lord of the rings, diferenta se facea mai mult intre lungimea urechilor, inaltime sau culoarea parului nu vad care e marea utopie..cand exista raul pur, si isi vedea de treaba aa ca traiau hobbiti linistiti? asa poti sa traiesti si tu, te duci frumos in noua zeelanda, iti iei un arhitect, iti face o casa cam cum vrei tu, cu forma unui trunchi, si astepti frumos sa vina orcii.
eu am uitat sa trec planetarium a lui cristian tudor popescu | |
|
| |
didu_PF_fan nota
Numarul mesajelor : 12 Data de inscriere : 04/06/2007
| Subiect: Re: Romane preferate Lun Iun 04, 2007 9:35 pm | |
| - Hansi a scris:
- Romanul meu preferta este Lord of the Rings deoarece este o utopie existentiala ce depaseste moralitatea basmului prin amplu spectru mitologic care ridca actiune ala un mivel cosmic.
subscriu | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Romane preferate Mar Iun 05, 2007 8:13 pm | |
| William Faulkner - trilogia "Catunul", "Orasul", "Casa cu coloane" FM Dostoievski - "Fratii Karamazov" Virginia Woolf - "Valurile" Katherine Anne Porter - "Corabia nebunilor" Lev Tolstoi - "Razboi si pace" JD Salinger - "Franny si Zooey" | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Romane preferate Mar Iun 05, 2007 11:34 pm | |
| - didu_PF_fan a scris:
- Hansi a scris:
- Romanul meu preferta este Lord of the Rings deoarece este o utopie existentiala ce depaseste moralitatea basmului prin amplu spectru mitologic care ridca actiune ala un mivel cosmic.
subscriu ok, dar atunci cand filmu intrece carte ase pun la indoiala anumite calitati ale literaturii anume, ori societatea e de vina ca oamenii prefera munca deja facuta (filmu) decat actul de a-ti reprezenta in propria varinanta ,in fatezie desigur, actiunea, ori cartea ca nu instiga la reverie. in cazul celor cu pretentii literare cred ca merge a doua | |
|
| |
simu nota
Numarul mesajelor : 3 Data de inscriere : 14/05/2007
| Subiect: Re: Romane preferate Sam Iun 16, 2007 11:22 pm | |
| offiii si eu ma mai infund uneori in literatura.....de ex atunci cand citesc eliade reusesc sa ma implic serios deoarece uneori tind sa cred k am fost pe aceeasi lungime de unda,si reusesc sa ma identific cu foarte multe intamplari(...asta se intampla atunci cand sunt indragostita:D).......knd vn vb de demoralizaree deja ma corup citind cioran.......nu ma vindeca,ma deprima si mai tareee,insa cui pe cui se scoate:D.......damn nush dc sunt atat de nostalgica....in rest cella serghy-panza de paianjen,elevul dima dintr-a saptea-m drumes,veronica se hotaraste sa moara,livada cu cirese,pescarusul-cehov,emile zola-creatie,gervaise,cucerirea orasului Plassans...etccc | |
|
| |
Sayuri nota
Numarul mesajelor : 3 Localisation : Not sure Data de inscriere : 21/08/2007
| Subiect: Re: Romane preferate Mier Aug 22, 2007 10:16 am | |
| Memoriile unei Gheise, by Arthur Golden, carte care m-a stimulat sa citesc si Shogun, by James Clavell. Doua romane care mi-au placut foarte mult si care prezinta detaliat arta si cultura japoneza - my own little passion. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Romane preferate Joi Aug 30, 2007 5:09 pm | |
| Top-ul meu (nu in vreo ordine):
Flaubert - Educatia sentimentala Cervantes - Don Quijote Gogol - Suflete moarte Balzac - Eugenie Grandet Arghezi - Cimitirul Buna-Vestire Radu Petrescu - Sinuciderea din Gradina Botanica Longos - Daphnis si Chloe Marquez - Dragoste la vremea holerei Calinescu - Enigma Otiliei Matei Caragiale - Craii de Curte-Veche Camil Petrescu - Ultima noapte... Sadoveanu - Zodia Cancerului Ioan Grosan - O suta de ani de zile la portile Orientului :D
revin cu ce am uitat | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Romane preferate Joi Aug 30, 2007 6:38 pm | |
| - andu a scris:
Calinescu - Enigma Otiliei
ce ti-a placut la Enigma Otiliei? | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Romane preferate Joi Aug 30, 2007 7:59 pm | |
| - Zarec a scris:
- andu a scris:
Calinescu - Enigma Otiliei
ce ti-a placut la Enigma Otiliei? ...arta literara a lui Calinescu, in primul si in primul rand. E un maestru al cuvantului, intr-un fel care-mi aminteste de Manet in pictura. Apoi, mi-a placut mult si subiectul si atmosfera de epoca. Dat fiind motivul principal pe care l-am enuntat, e de asteptat sa-mi placa tot ce a scris Calinescu, si intr-adevar asa si e. Am ales doar romanul lui reprezentativ, dar imi plac mult si "Cartea nuntii" si "Bietul Ioanide", alte carti fundamentale ale lui in biblioteca mea sunt, fireste, intai "Istoria Literaturii Romane...", dar si "Impresii asupra literaturii spaniole", "Viata lui Mihai Eminescu", "Opera lui Mihai Eminescu", "Principii de estetica" si altele. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Romane preferate Joi Aug 30, 2007 9:08 pm | |
| Calinescu este unul dintre scriitorii de baza ai operei dorice din romania interbelica si nu nmai insa nu sufar principialitatea sa absurda aplicata in romanele sale. Cartea nuntii este mult peste Enigma Otiliei desi maiestria naratologica se regasese in Enigma. Calinescu gandeste in tipologii si asta nu imi place. Tipologiile sunt fixe. Vezi Otilia vezi Felix, etc. Recunsoc ca este exceptional in tehnica detaliului dar sa nu uitam ca beletristica nu e poezie. Atmosfera prezentata exhaustiv constrange evolutia personajelor, abureste efectiv cititorul si nu in ultimul rand, desi suna total neprofesional, plictiseste. Calinescu trebuia sa ramana in critica. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Romane preferate Dum Sept 02, 2007 4:43 pm | |
| Sunt incantat sa vad "exemple" extraordinare de literatura si de autori preferati, incat ma asociez si eu cu cateva astfel de preferinte. Intai de toate, ii am idoli pe Gabriel Garcia Marquez, Franz Kafka si James Joyce. Referindu-ma la carti, Un Veac De Singuratate si Toamna Patriarhului sunt bineinteles monumentalele carti marqueziene, Ulysses este inimaginabil de fantastic, iar maestrul Kafka nu m-a dezamagit cu absolut nimic. Ba chiar mi-a schimbat viata. Further on, se mai contureaza trei sau patru mari maestri: Dostoievski, W. Faulkner, Jorge Luis Borges si Virginia Woolf. Ca si Aldi, a fost o absoluta placere sa citesc "Trilogia Clanului Snopes" de Faulkner, dar, in general, stilul lui din oricare roman si nuvela (culminand, sigur, cu Zgomotul Si Furia) m-a facut sa il iubesc. Borges e genial si maiastru in simbioza lui de proza fantastica si viziune moderna. Iar Woolf e o incantatoare doamna a literaturii modern, printr-un still elegant, dar profund si naucitor. Mai mentionez, ca mai am ce: John Steinbeck - Fructele maniei (absolut impresionant, Steinbeck va ajunge langa Faulkner, doar trebuie sa mai citesc din el) Mario Vargas Llosa ca si autor Salinger - Noua povesti Yasunari Kawabata ca si scriitor, imbina atat de bine stilul scurt si romantat cu o traditie monumentala japoneza si spirituala Umberto Eco, cu Pendulul Lui Foucault Jose Saramago - Eseu despre orbire (cumplita si dura scriitura si poveste) | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Romane preferate Mier Sept 05, 2007 1:45 am | |
| Eu nu prea ma impac cu Llosa. Perioada modernista nu imi starneste cine stie ce sentimente si motive de reculegere si perioada suprarealista nu ma incalzeste mai cu nimic.. poate doar sa imi starneasca rasul | |
|
| |
| Subiect: Re: Romane preferate Mier Sept 05, 2007 9:17 am | |
| suprarealism? la llosa? | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Romane preferate Mier Sept 05, 2007 11:09 am | |
| da. "Povestasul". suprarealism pana in gat. trust me. | |
|
| |
| Subiect: Re: Romane preferate Mier Sept 05, 2007 12:04 pm | |
| pana in gat nu prea are cum, ca llosa e realist. adica sunt mai mult ca sigur ca nu ma va duce cu gandul la Dali sau Magritte, sau la filme ca El Topo sau Un chien andalou. suprarealismul mai rar prin romane. eu am intalnite pe la Boris Vian, pe la Tournier si putin la Marquez. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Romane preferate Mier Sept 05, 2007 12:19 pm | |
| sa-ti explic atunci cum vine romanul "Povestasul". Este alcatuit dintr-un plan realist si unul suprarealist (deci am cam exagerat cu expresia "pana in gat"). Aceste doua planuri fuzioneaza in final evocand crezul artistic al lui Llosa. Mie nu mi-a placut dar e interesanta tentativa si chiar reusita .. totusi acel plan suprarealist este atat de "suprarealist" incat m-a determinat sa spunc a romanul e suprarealist pana in gat. Un veac de singuratate, spre exemplu,are mult mai multe tangente cu realitatea decat romanul lui Llosa. Oricum, cam tot ce apare dupa 74 sau 76 (sau ,habar n-am, sigur e vorba de anii 70) cand Borges publica "Cartea de nisip" (care costa 40 de ron ), aparent este puternic influentat de suprarealismul lui Borges.(asta nu o spun eu o spun criticii) | |
|
| |
amadeus Tommy Baron
Numarul mesajelor : 168 Localisation : caracal Data de inscriere : 24/01/2007
| Subiect: Re: Romane preferate Lun Sept 10, 2007 12:28 am | |
| ma mira ca nu vorbiti de suprarealismul lui ionesco,,..!!!!...nu pun in discutie pe virginica Wolf,....ca atunci intram in Samuel Beckett!!!...si discutia poate degenera!!! .....in Joyce..bineinteles!!!! | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Romane preferate Lun Sept 10, 2007 8:17 am | |
| Vreau In Asteptarea Lui Godot!!! Se gaseste in Bucuresti? | |
|
| |
| Subiect: Re: Romane preferate Lun Sept 10, 2007 12:30 pm | |
| - amadeus a scris:
- ionesco,Samuel Beckett
astia sunt printre preferatii mei. ochii mari la Rinoceri si Godot. dar la fel ca Sofocle, Cehov si Brecht nu i-am amintit pentru ca scriu teatru. alte preferinte: Ibsen - Casa de papusi, Shakespeare - Hamlet si Regele Lear, Bulgakov - Adam si Eva, Eschil - Persii si celebrul El Cid al lui Corneille. de mentionat Domnisoara din Tacna (de Llosa), Cu usile inchise a lui Sartre + una dintre cele mai bune critice sociale - Diavolul si bunul Dumnezeu, nu m-am ocupat inca de Gorki, Frisch, O'Neil, Pirandelo, Gogol, desi asteapta. de Setea muntelui de sare ce parere aveti? | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Romane preferate | |
| |
|
| |
| Romane preferate | |
|