Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Romane preferate

In jos 
+15
whiterune
P.Matei
ae
amadeus
Ricochet
andu
Sayuri
simu
Aldi
didu_PF_fan
Hansi
blackest_eyes
livanu
Zarec
Piotr Buendia
19 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul
AutorMesaj
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

Romane preferate - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyMier Noi 07, 2007 10:37 pm

uhm...cum sa spun...Suflete Moarte a fost cea mai cruda experienta literara ce am avut vreodata...habar n-am unde m-a pierdut, dar, odata ce m-a pierdut, am mers prin roman ca printr-o furtuna de nisip, care te orbeste...

romanul, in concluzie, m-a dezamagit cumplit. cel mai cumplit!

Sad
Sus In jos
P.Matei
Devin Townsend
P.Matei

Numarul mesajelor : 66
Varsta : 32
Data de inscriere : 17/12/2006

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyMar Dec 11, 2007 10:31 am

"Misery" - Stephen King. Mare autor...
Sus In jos
blackest_eyes
Steven Wilson
blackest_eyes

Numarul mesajelor : 122
Varsta : 39
Data de inscriere : 12/04/2007

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyVin Ian 04, 2008 12:32 am

wow... multe... variaza in functie de anotimp, varsta, toane, promotii, oferte editoriale, sesiune/non-sesiune s.a.m.d
Cateva care-mi vin in minte acuma repede-repede:
Sylvia Plath - Clopotul de sticla - nu de alta, da-mi dau licenta din ea Very Happy
Ian McEwan - Ispasire - de citit, preferabil, inainte de a vedea filmul
Thomas Mann - Moartea la Venetia - "a must"
Umberto Eco - Pendulul lui Foucault - pentru cei care se imbata usor cu mistere, ocultism si alte cele (mai lasati-l dreq pe Dan Brown Very Happy Razz)
Alessandro Baricco - Castele de furie - usor de gasit, usor de citit, destul de profunda si captivanta in acelasi timp
Herman Hesse - Jocul cu margelele de sticla - numa daca ia mult timp si chef sa-ti pui creierul pe bigudiuri... o carte grea, dar merita. excelenta!
Mihail Bulgakov - Maestrul si Margareta - another must
Amelie Nothomb - Biografia foamei - obsesie de sezon
Colm Toibin - Povestea noptii - o carte frumoasa; o recomand cu caldura
Michel Houellebecq - Posibilitatea unei insule - literatura de anticipatie de cea mai buna calitate
Gaetan Soucy - Fetita care iubea prea mult chibriturile - socant si induiosator in acelasi timp
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptySam Ian 12, 2008 10:13 am

Am vazut in librarii ca Polirom a reeditat "Valurile" (Virginia Woolf). Este unul dintre marile romane ale veacului trecut (si nu numai), complex si plin de poezie, ca un album al lui Gentle Giant Very Happy
Dragi prieteni, daca iubiti marea literatura, nu ratati aceasta capodopera.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptySam Ian 12, 2008 10:49 am

Aldi a scris:
Am vazut in librarii ca Polirom a reeditat "Valurile" (Virginia Woolf). Este unul dintre marile romane ale veacului trecut (si nu numai), complex si plin de poezie, ca un album al lui Gentle Giant Very Happy
Dragi prieteni, daca iubiti marea literatura, nu ratati aceasta capodopera.

Al doilea Woolf care l-am citit vreodata.

Ma bucur de editare, eu raman la editia "Romanul Secolului XX" ce o am in biblioteca...pana vars cafea pe ea, si trebuie schimbata... Crying or Very sad
Sus In jos
whiterune
nota
whiterune

Numarul mesajelor : 23
Varsta : 37
Data de inscriere : 10/02/2008

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyLun Feb 11, 2008 2:18 am

Un index aleatoriu si partial si de la mine...

G. G. Marquez - Un veac de singuratate
G. G. Marquez - Dragoste in vremea holerei
M. Kundera - Viata e in alta parte
M. Bulgakov - Maestrul & Margareta
W. Faulkner - Zgomotul & Furia
G. Pappini - Un om sfarsit
J. Saramago - Eseu despre orbire
F. M. Dostoievski - Idiotul
M. Cartarescu - Nostalgia
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyLun Feb 11, 2008 9:17 am

whiterune a scris:
Un index aleatoriu si partial si de la mine...

G. G. Marquez - Un veac de singuratate double check
G. G. Marquez - Dragoste in vremea holerei
M. Kundera - Viata e in alta parte
M. Bulgakov - Maestrul & Margareta check
W. Faulkner - Zgomotul & Furia check
G. Pappini - Un om sfarsit
J. Saramago - Eseu despre orbire check
F. M. Dostoievski - Idiotul double check
M. Cartarescu - Nostalgia mini-check

uau, gusturi comune.
trebuie sa incep sa citesc Kundera, mi s-a recomandat "de cand Kafka".
Nostalgia e chiar o preferinta super in privinta lui Cartarescu, in loc de Orbitor, care ridica atatea probleme, e atat suprem, totusi atat de imperfect pe alocuri.
La Marquez, ce parere ai de Toamna Patriarhului? Cand am citit-o, am avut un sentiment de uimire, de revelatie. Nici n-o lasam din mana, ma loveam de toti stalpii si oamenii pe drum.

btw, I'm check-uit carti care sunt si printre preferintele mele. In afara de Marquez cu Veacul (si Idiotul lui Dostoievski), am alt Faulkner printre preferinte....and then there's Kafka and Joyce,
Sus In jos
whiterune
nota
whiterune

Numarul mesajelor : 23
Varsta : 37
Data de inscriere : 10/02/2008

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyLun Feb 11, 2008 2:09 pm

Oricum, ai check-uit multisor acolo. De Joyce nu m-am apropiat ca nu s-a incadrat niciodata intre recomandari, au existat mereu si mereu alti autori care s-au asezat inainte in coada. Alea au fost cartile la prima mana. Mai exista, insa completez mai tarziu.

Pe lista autorilor la care mai am treaba este trecut fruntas Faulkner. Am trecut acolo Zgomotul si Furia pentru ca e singurul roman pe care l-am citit, si totusi, care mi-a oferit o realitate vie conturata intr-o maniera originala si independenta fata de tot ce am mai citit pana acum. Nu e o lectura usoara, de aceea domeniul Faulkner trebuie aprofundat cu grija.

Nostalgia
mi se pare de departe cea mai buna lucrare a lui Cartarescu. Un "rezumat" a tot ceea ce a scris in materie de proza. Plina de substanta. Perfecta, pentru mine, in ceea ce priveste compozitia... Visul, proiectat in atatea perspective, de fiecare data altele.

Recomand Kundera Very Happy
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyLun Feb 11, 2008 9:11 pm

@whiterune
da-i nainte cu Faulkner, ai ce sa descoperi
imi place lista ta

@rico
intaresc recomandarea pentru Kundera, dar nu incepe cu Viata e in alta parte. e mai subtire
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyLun Feb 11, 2008 9:13 pm

mersi de intariri!~ Very Happy

acu'...ce Murakami imi sugerati sa citesc mai departe, daca ii stiti munca? am citit Kafka pe Malul Marii si La Capatul Lumii si In Tara Aspra a Minunilor.
Sus In jos
blackest_eyes
Steven Wilson
blackest_eyes

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyLun Feb 11, 2008 9:15 pm

Aldi a scris:

@rico
intaresc recomandarea pentru Kundera, dar nu incepe cu Viata e in alta parte. e mai subtire

si eu subscriu la recomandare... desi eu am inceput cu Viata e in alta parte si am fost pur si simplu "furata" de la primele pagini
Sus In jos
blackest_eyes
Steven Wilson
blackest_eyes

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyLun Feb 11, 2008 9:17 pm

Ricochet a scris:
mersi de intariri!~ Very Happy

acu'...ce Murakami imi sugerati sa citesc mai departe, daca ii stiti munca? am citit Kafka pe Malul Marii si La Capatul Lumii si In Tara Aspra a Minunilor.

de la asta n-am citit decat Iubita mea Sputnik si... e ceea ce numesc eu literatura de citit pe wc... adica super usurica, usor de digerat/inteles etc... N-am fost impresionata, desi mi-a placut subiectul si m-a prins cartea...
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyLun Feb 11, 2008 9:20 pm

n-am citit nici un roman pe wc. Laughing
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyLun Feb 11, 2008 9:23 pm

mama ce citeste lumea. incep sa cred ca era mai bine sa nu ma preocup cu scoala lu pestea asa de mult
Sus In jos
Candice Night`
ritm
Candice Night`

Numarul mesajelor : 137
Data de inscriere : 02/11/2007

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyMier Apr 02, 2008 6:06 pm

Daca nu ati facut-o deja, va recomand sa-l cititi pe NICOLAE BREBAN, care este un mare scriitor roman contemporan. Iata cateva romane:
Francisca, 1965
În absența stăpânilor, 1966
Animale bolnave, 1968
Îngerul de gips, 1973
Bunavestire, 1977 Smile
Sus In jos
http://kate-bush.hi5.com
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyMier Apr 02, 2008 6:32 pm

Incep Cei cinci oameni pe care ii intalnesti rai - Mitch Albom
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyMier Apr 02, 2008 6:44 pm

Candice Night` a scris:
Daca nu ati facut-o deja, va recomand sa-l cititi pe NICOLAE BREBAN, care este un mare scriitor roman contemporan. Iata cateva romane:
Francisca, 1965
Animale bolnave, 1968
Îngerul de gips, 1973
Bunavestire, 1977 Smile
Mereu am trecut pe langa el, cu toate ca Buanvestirea sa gaseste si in biblioteca mea. Chiar si faptul ca e maramuresean de-al meu, nu m-a indemnat, pana acum, sa-i fac loc printre lecturile mele. Poate ca a venit vremea si pt Breban.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyMier Apr 02, 2008 7:42 pm

Aldi a scris:
Candice Night` a scris:
Francisca, 1965
Animale bolnave, 1968
Îngerul de gips, 1973
Bunavestire, 1977 Smile
Mereu am trecut pe langa el, cu toate ca Buanvestirea sa gaseste si in biblioteca mea. Chiar si faptul ca e maramuresean de-al meu, nu m-a indemnat, pana acum, sa-i fac loc printre lecturile mele. Poate ca a venit vremea si pt Breban.

Same here. Poate dupa bac, ocup special un timp pt. Breban.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptySam Apr 05, 2008 1:31 pm

Ricochet a scris:

oops. cu siguranta topicul gresit pentru acest roman, nu mi-a placut mai deloc.
Sus In jos
cosmin742000
nota
cosmin742000

Numarul mesajelor : 27
Data de inscriere : 26/10/2007

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyVin Mai 30, 2008 9:30 pm

Ricochet a scris:
mitch albom e un superscriitor am citit de el marti cu morrie si inca o zi ambele de nota 10 , tocmai am terminat parfumul de peter suskind f buna si asta. romanul meu preferat este insa uimire si cutremur de amelie nothcomb.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyVin Mai 30, 2008 10:03 pm

cosmin742000 a scris:
Ricochet a scris:
mitch albom e un superscriitor am citit de el marti cu morrie si inca o zi ambele de nota 10 , tocmai am terminat parfumul de peter suskind f buna si asta. romanul meu preferat este insa uimire si cutremur de amelie nothcomb.

nu stiu ce sa zic, Cei Cinci Oameni mi s-a parut destul de slabut.

am si Marti cu Morrie, dar n-am citit inca.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyDum Sept 28, 2008 10:39 pm

Fratilor, imi spuneti si mie daca se gasesc romanele lui Nicolae Breban in librarii (in afara de recentul Jiquidi) sau trebuie sa dau o fuga la anticariate, ca nu gasesc nimic la marile case? Singurul roman care-l am, Animale Bolnave, si pe ala l-am cumparat tot dintr-un anticariat la capatul Stradei Doamnei, in Bucuresti.

No
Sus In jos
radu
ritm

Numarul mesajelor : 148
Data de inscriere : 04/03/2008

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyLun Sept 29, 2008 1:17 pm

Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyLun Sept 29, 2008 3:08 pm

mersi mult. nu stiu daca o sa cumpar online, dar caut oricum in functie de editura.

Ar fi ceva sa gasesc volumele Sensul Vietii la acel super pret, dar chiar si asa raman deceptionat ca in afara de Bunavestire, doar doua-trei alte titluri se gasesc... Sad
Sus In jos
anastasia
nota

Numarul mesajelor : 26
Data de inscriere : 04/05/2011

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 EmptyJoi Mai 05, 2011 4:07 am

Da! Nu numai ca ascultati muzica buna pe forumul asta, dar si cititi carti mari! Daca tot m-am decis sa nu dorm noaptea asta, imi postez si eu cateva preferate. Nu exista nicio ordine intre ele

Faulkner- Lumina de august
- Zgomotul si furia (mai ales prima parte- Benjy!!)
- Pe patul de moarte

Ernesto Sabato tot! (mai exact cele trei romane publicate la distanta de vreo 15 ani unul de altul...)

Fernando Pessoa - Cartea Nelinistirii

Gellu Naum - Zenobia (+poezii, poezii, poezii)

L.F. Celine - Calatorie la capatul noptii
- Moarte pe credit

Gunter Grass - Toba de tinichea
- Calcanul

Stefan Agopian cam tot ce am citit, dar mai ales Fric

Panait Istrati in toate articolele pe care le-a scris (la Humanitas a aparut acum cativa ani in trei volume publicistica lui, induiosatoare, adevarata, exemplara + m-a umplut de optimism). Sunt convinsa ca dupa ce citesc Chira Chiralina si toata seria cu Adrian Zografi o sa le adaug cartilor preferate.

Nikos Kazantzakis - Zorba Grecul (citita dupa ^, mai relevanta si mai frumoasa)

Daniil Harms(n-are romane... dar m-am apucat sa zic de autori preferati), Bulgakov tot ce am citit
Elias Canetti tot ce am citit(... doar Orbirea e roman propriu-zis, dar nici cele trei volume autobiografice nu sunt departe)
Robert Musil - Un om sfarsit
Maria Vargas Llosa - Razboiul sfarsitului lumii
Marquez - Un veac de singuratate
Juan Rulfo- Campia in Flacari
Virginia Woolf - cred ca Valuri, urmata de Doamna Dalloway

Dar Panait Istrati a fost cea mai mare descoperire de anul asta. Doar ca om, nu si ca romancier inca.

Acum vad ca nu s-a mai postat aici din 2008! E clar ca am descoperit forumul FOARTE tarziu...
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Romane preferate   Romane preferate - Pagina 3 Empty

Sus In jos

Romane preferate
Sus 
Pagina 3 din 4Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» 25 de albume preferate
» Trupe preferate de non-prog