| I messed with the best, now i can't taste the rest | |
|
|
|
Autor | Mesaj |
---|
freebird nota
Numarul mesajelor : 10 Data de inscriere : 12/07/2010
| Subiect: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 6:46 am | |
| Va salut! Interesant forum, putini oameni dar majoritatea mi-ati facut o impresie foarte buna (judecandu-va dupa comentarii si gusturi muzicale).
Desi nu stiu daca se cuvine, imi permit sa apelez la ajutorul vostru. Am inceput sa descopar cu adevarat rockul progresiv doar de vreo doi ani (moment in care am avut o epifanie descoperind 21st century schizoid man). Nu stiu cum e pentru voi dar pentru mine e un chin. Dupa doar doi ani am devenit cam snob... deja categorisesc muzica rock in progresiv si restul. Acum imi pare rau de cei care nu inteleg acest gen. Exagerez...? Sincere felicitari celor care l-au descoperit la o varsta frageda! Sa va explic in cateva cuvinte ce problema am. Imi este greu sa descopar/inteleg o formatie, un album. Trebuie sa am rabdare, vointa, timp liber si o anumita dispozitie. Aceste elemente le pot implini cam rar simultan, dar odata ce am dominat o piesa Iadul se transforma in Rai, Raiul sa transforma in Iad, Iadul se transforma in Rai, Raiul se transforma in Iad ("I repeat myself when under stress"). Daca primul album pe care il nimeresc este unul mai slab, foarte greu mai am rabdarea sa-i acord o a doua sansa trupei. King Crimson mananc pe paine. Genesis iubesc pana s-a facut Collins gurist (desi tobar bun). Yes pana la Close to the Edge inclusiv, Tales From Topographic Oceans mi se pare cam obositor... deviez prea mult!
Vreau sa va spun ce am ascultat si mi-a placut de la anumite formatii (pe care vreau sa le aprofundez) si am nevoie de voi sa-mi recomandati inca unul maxim doua albume de la fiecare.
Camel - Mirage, Snow Goose, Moonmadness ELP - Brain Salad Surgery (restul nu prea se lipeste de mine... ma depaseste momentan) Fank Zappa - We're only in it for the money. Datorita piesei Muffin Man, urmeaza albumul Bongo Fury. Mi-au placut multe piese ale acestui mustacios, dar nu am avut cand sa ascult alt album complet. Ma gandeam si la Joe's Garage dar sunt aproape doua ore de "chin" si mi-e sa nu clachez. Gentle Giant - Octopus mi-a placut foarte mult, ce sa ma incerc? Jethro Tull - Aqualung Marillion imi place toata perioada cu Fish. Cu Steve Hogarth solist am ascultat putin dar vreau mai mult. Mike Oldfield - Tubular Bells Porcupine Tree - On the sunday of life Spock's Beard - N-am incercat nimic, dar sunt optimist Van Der Graaf Generator - Am incercat ceva dar cred ca nu ce trebuia
Am multe de descoperit, stiu...
Multumesc anticipat!
| |
|
| |
radu ritm
Numarul mesajelor : 148 Data de inscriere : 04/03/2008
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 10:55 am | |
| sa vedem elp- spui ca ai incercat si numai brain salad se lipeste. tarkus? albumul de debut? pink floyd nu? dark side of the moon, wish you were here? gentle giant- orice din perioada 70-75 van der graaf- h to he poate pentru inceput? jethro tull- thick as a brick, songs from the wood rush- 2112 zappa- apostroful, zoot allures ceva caravan (land of grey & pink, for girls who...), soft machine (bundles, third), gong (radio gnome vol 1-2-3), mahavishnu orchestra (inner mounting flame, birds of fire) si tot asa | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 12:01 pm | |
| renaissance(ashes are burning,turn of the cards,Scheherazade and Other Stories) spock's beard(primele 3 + V) rush(hemispheres,Permanent Waves,Moving Pictures) Mike Oldfield -ommadawn Van Der Graaf Generator(Godbluff,Still Life,World Record) zappa(Hot Rats,Over-Nite Sensation,One Size Fits All
plus inca alte 100 de albume | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 12:52 pm | |
| Fiind odata cel mai nesuferit "close-minded" ascultator posibil, dupa care (banuiesc) si un fel de snob in aprecierea altor muzici fata de progresiv, inteleg unde bati. La partea cu ascultatul e mai diferit, dorindu-mi sa colectez, n-am avut probleme cu trupele clasice si discografiile lor (poate doar ELP, care, dupa hiatus, dandu-si seama ca muzica noua nu mai sunt in stare sa fac, au dat drumul la zeci de concerte, in care canta acelasi lucru, rareori inspirat - sau Yes, care au plonjat in mediocritate absoluta).
Recomandarile mele la cateva din trupele mentionate: Camel - dupa mine n-ai putea sa continui foarte mult cu aceeasi satisfactie. Exista un On The Road lansat in anii 90 (sper sa nu gresesc, cred ca e OTR 72) care suna foarte bine. Dust and Dreams si Harbour of Tears sunt albume foarte apreciate, dar mie mi s-au parut intotdeauna praf in ochi. Ai putea totusi sa mai incerci ultimele albume - Rajaz sau A Nod and a Wink. Ai fi surprins cat de bune sunt, eu cu siguranta am fost.
Gentle Giant - oho, mai sunt multe de auzit pe langa Octopus. Debutul lor mi se pare unul din cel mai bun din cate debuturi exista in prog. Three Friends e un fel de Nursery Rhyme in lungime si efect. Desigur, ramane In A Glass House, un clasic.
La Jethro Tull, Aqualung e de cotitura, mi-e un pic dificil sa-mi dau seama daca ti-ar placea s-o iei inapoi (Benefit) sau sa treci la cele doua concepte pe care le-au facut dupa (Thick as a Brick in mod special). Pentru mine, al doilea e unul din cele mai bune albume ever, deci ce altceva sa zic - dar, repet, putin nesigur ce anume din Tull te-ar atrage cel mai mult.
Din experienta mea, e bine si daca esti pesimist in legatura cu Van der Graaf, intr-o zi s-ar putea intampla un miracol. Prima mea trecere a fost un fel de fusareala din care numai World Record am putut aprecia. Doi ani mai tarziu, s-a produs explozia. Cred ca ce ti s-a recomandat deja ar merge. | |
|
| |
freebird nota
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 4:07 pm | |
| Wowie zowie putini oameni dar activi! ELP - piesele de cursa lunga (KARN EVIL 9, TARKUS) mi se par redundante. Au pontential dar ma fortez sa le ascult integral. Am ascultat albumele ELP, LOVE BEACH, PICTURES AT AN EXHIBITION, TARKUS, TRIOLOGY si BRAIN SALAD SURGERY. In afara de ultimul mentionat, mi se par mediocre. Da, pe fiecare album am gasit 1-2 bijuterii dar doar atat. Sa mai insist? PINK FLOYD - DESIGUR! Am ascultat si inainte sa descopar progresivul, dar abia dupa aceea am invatat sa-i apreciez cu adevarat si integral. Cam slabut de la The Final Cut. Nu mi s-au parut niciodata extraordinari din punct de vedere instrumental (aici ma refer la complexitate) dar o doza de Pink Floyd la vremea ei e necesara. Nu se lipeste de nici o culoare progressive metal-ul de mine. Am tot incercat Dream Theater si altele dar pur si simplu nu-i de mine. "Mai bine prefer" un heavy (Savatage) sau power (Jag Panzer) mai curat cu influenteze progresive. Tocmai de aceea sunt cam reticent in ceea ce priveste Rush. Mahavishnu Orchestra am incercat Birds of Fire care mi-a placut. Sper ca au schimbat putin stilul pe acel Inner Mounting Flame. O sa-l incerc! Cum se face ca la Zappa fiecare om recomanda albume diferite (intrebare retorica)? OK, mi-am notat si celelalte recomandari dar nu-mi permit sa le comentez deocamdata. O sa revin la acest topic dupa ce rumeg ceva din ele. P.S. Nici un fan Marillion? | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 4:13 pm | |
| Ah, da. Brave, Arachnophobia, Marbles. | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 4:51 pm | |
| Hmm. Marillion: ce a zis Rico, plus eventual Afraid of Sunlight. Anoraknophobia e preferatul meu. Jethro Tull: evident Thick as a Brick (in traducere libera Tare ca fularul) si Songs.../Heavy Horses , dar nu lasa sa-ti scape Roots to Branches dintre albumele tarzii. Daca esti curios de prima perioada, incearca Stand Up mai intai. Zappa: Joe's Garage e foarte distractiv, e imposibil sa-ti dai seama ca e lung. Alte preferate pentru mine sunt Broadway the Hard Way si Sheik Yerbouti. bine, si Lumpy Gravy, dar nu cred ca ti-ar placea ala. Daca iti place Gentle Giant, asculta neaparat Echolyn (e mai fain!) - incepe cu Suffocating the Bloom si eventual continua cu As the World si Mei. Noul Spock's Beard, de anul asta, e din punctul meu de vedere mai fain decat cele din perioada cu Neal Morse. s-ar putea sa vrei sa-l incerci. Dar eu sunt fan Genesis cu Collins la voce (Wind & Wuthering e Genesis-ul meu preferat), deci nu ma lua foarte in serios. Dintre Spock's Beard-urile vechi, categoric cele de care zice GentleG. Porcul Tree: ia si asculta tot, ca e bun. Din perioade diferite, poti sa alegi de pilda Stupid Dream, In Absentia si Deadwing. Pe Fates Warning banuiesc ca-i stii. Daca nu, ei sunt veriga lipsa intre metalul heavy destept si prog metal-ul baroc. Si eu am avut o vreme impresia ca progresivul e ceva neegalat in noblete. E usor sa cazi in capcana asta daca il raportezi numai la rock (desi n-as zice ca e drept). Cu cat se largeste contextul, cu atat realizezi ca este un gen la fel de valabil (si la fel de predispus la esecuri) ca oricare altul, si doar un ciob dintr-o oglinda mai mare care asteapta sa o privim. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 5:03 pm | |
| - Uroboros a scris:
Jethro Tull: evident Thick as a Brick (in traducere libera Tare ca fularul) lolozaurus lolozaurorum | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 7:21 pm | |
| - freebird a scris:
ELP - piesele de cursa lunga (KARN EVIL 9, TARKUS) mi se par redundante. Au pontential dar ma fortez sa le ascult integral. Am ascultat albumele ELP, LOVE BEACH, PICTURES AT AN EXHIBITION, TARKUS, TRIOLOGY si BRAIN SALAD SURGERY. In afara de ultimul mentionat, mi se par mediocre. Da, pe fiecare album am gasit 1-2 bijuterii dar doar atat. Sa mai insist?
Sa mai insisti ? ha,ha,ha , problema cu progu e ca ori esti nascut pentru el ori nu .In general ca recomandare incearca sa asculti albume punandu-te in pielea cuiva din anul aparitiei albumului. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 7:22 pm | |
| - freebird a scris:
- Wowie zowie
PINK FLOYD - DESIGUR! Am ascultat si inainte sa descopar progresivul, dar abia dupa aceea am invatat sa-i apreciez cu adevarat si integral. Cam slabut de la The Final Cut. Nu mi s-au parut niciodata extraordinari din punct de vedere instrumental (aici ma refer la complexitate) dar o doza de Pink Floyd la vremea ei e necesara.
PF a terminat benzina in 1977 | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 7:25 pm | |
| - freebird a scris:
Mahavishnu Orchestra am incercat Birds of Fire care mi-a placut. Sper ca au schimbat putin stilul pe acel Inner Mounting Flame. O sa-l incerc!
In general cand trupele cunoscute au schimbat(sau abandonat) stilul au dat cu mucii'n fasole In cazul nostru , nu (nici nu avea cum inner e aparut inainte de birds) incearca inner, birds, apocalypse si Between Nothingness & Eternity
Ultima editare efectuata de catre GentleG in Dum Ian 16, 2011 7:34 pm, editata de 3 ori | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 7:26 pm | |
| - freebird a scris:
Cum se face ca la Zappa fiecare om recomanda albume diferite (intrebare retorica)?
pentru ca zappa e ZAPPA | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 7:37 pm | |
| - freebird a scris:
Nu se lipeste de nici o culoare progressive metal-ul de mine.
+1 totusi ai de testat la rush (nici o legatura cu progmetalul) | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 7:40 pm | |
| - freebird a scris:
P.S. Nici un fan Marillion?
era fish , restul pentru mine are prea multa fasole contaminata | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 7:41 pm | |
| - GentleG a scris:
- problema cu progu e ca ori esti nascut pentru el ori nu.
*chuckles* | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 7:53 pm | |
| a fost doar o figura de stil | |
|
| |
freebird nota
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 8:19 pm | |
| "problema cu progu e ca ori esti nascut pentru el ori nu" Ce aiurea a sunat asta, scuze ca iti zic. Nu m-am nascut pentru muzica si mai ales pentru rock progresiv. Daca-mi dateai un album KC acum 4-5 ani ma uitam crucis la tine. Multe dintre piesele care mi s-au parut mediocre sau de neinteles acum sunt printre preferatele mele. Rockul progresiv e destul de pretentios. Arata-mi o persoana care a trecut direct la acest gen, sarind peste hard rock, heavy metal. Am invatat sa ascult, am progresat si cu putin din ajutorul vostru sper sa progresez mai mult si mai repede. "PF a terminat benzina in 1977" Vrei sa spui ca nu-ti place The Wall (1979)? "In general cand trupele cunoscute au schimbat(sau abandonat) stilul au dat cu mucii'n fasole" Iar tin sa te contrazic Uita-te la evolutia KC. Gandeste-te la primele albume Yes sau Genesis, care sunt foarte bune dar daca nu schimbau stilul nu compuneau asemenea minuni. Vreau sa cred ca ai avut altceva in gand si te-ai exprimat gresit. "pentru ca zappa e ZAPPA" Cred ca nu ai citit ce scrie in paranteza. Stiu ca da bine forumului sa avem un numar mare de mesaje dar puteai sa ma critici intr-un singur mesaj. Oricum, multumesc de recomandari si de critica constructiva. | |
|
| |
freebird nota
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 8:30 pm | |
| "fasole contaminata"? ok... totusi o sa-i dau o sansa si lui hogarth cum am de gand sa dau o sansa si celor de la rush, numai albumelor care nu au nici o legatura cu progmetalul, albume pe care astept sa mi le recomanzi. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 8:35 pm | |
| - freebird a scris:
- "
Rockul progresiv e destul de pretentios. Arata-mi o persoana care a trecut direct la acest gen, sarind peste hard rock, heavy metal. Tehnic vorbind, eu am trecut dinspre clasic si electronic (o mare parte din acest dovedindu-se ulterior acceptat in sfera "progresivului"). | |
|
| |
freebird nota
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 8:44 pm | |
| Zeppelin, Creedence Clearwater Revival, AC/DC, Iron Maiden? Ce copilarie ai avut tu? | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 8:50 pm | |
| Zeppelinii au venit mult dupa / dupa mult prog. A doua trupa nici nu stiu cine e. Pe ultimii i-am urat din pruncie, aici da. Eu zic sa nu intram in detalii cu a doua intrebare. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 8:51 pm | |
| chestia cu nascutul se refera chiar la ce zici ca trebuie sa se inceapa cu inceputul inainte de a "ataca" progul. ok, PF a terminat benzina in 77+wall(imi place dar are si ceva miros comercial pe acolo) Legat acum de fasole ma refeream la schimbarea la fatza de dupa 1975 in general : pentru mine ultimul KC e Red .ultimul Yes -drama ,Rush-moving ,Genesis -wind/duke zappa e zappa pentru toate gusturile(de aceea apar diferente intre preferinte)-eu am vreo 15 cduri cu el eu nu te-am criticat (nici nu m-am gandit la asa ceva),m-am dat doar cu parerea , chestia cu mai multe mesaje a fost doar o rezolvare tehnica nu o operatiune de statistica
| |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 8:57 pm | |
| Rush nu e trupa de progmetal(ai gasit undeva clasificarea asta pe net ?) , incepand de la al 2 lea album poti merge pana la moving pictures | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| |
| |
freebird nota
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest Dum Ian 16, 2011 9:04 pm | |
| @Ricochet - speechless @GentleG hai mah!!! KC doar pana la Red? Discipline e printre preferatele mele chiar si pe Beat sunt cateva bijuterii. "Rush nu e trupa de progmetal" asa am retinut eu, probabil ma insel. Adevarul e ca nici nu prea am incercat. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: I messed with the best, now i can't taste the rest | |
| |
|
| |
| I messed with the best, now i can't taste the rest | |
|