Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mar Apr 05, 2011 8:46 pm
Playlistul excursiei:
Il Baricentro - Sconcerto Franco Battiato - Sulle Corde di Aries Luciano Berio - Sinfonia - revelatie! Maurizio Bianchi - Mectpyo Bakterium Maurizio Bianchi - R.C.E. Luciano Cilio - Dell' Universo Assente Coral Caves - Mitopoiesi Miles Davis - Kind of Blue DJ Shadow - Endtroducing (prima auditie) - bun spre foarte bun Brian Eno - Ambient 1: Music for Airports - ghiciti unde Esbjorn Svensson Trio - Viaticum Jan Garbarek & Hillard Ensemble - Officium Keith Jarrett - La Scala Stephan Mathieu - A Static Place The National - Sad Songs for Dirty Lovers Palestrina - Missa Papae Marcelli Pierrot Lunaire - Gudrun Mike Patton - Mondo Cane Rome - Masse Mensch Material (prima auditie) - nu mai tin minte daca acesta e albumul pe care mi l-a recomandat andu, oricum bun Domenico Scarlatti - Sonate (Pogorelich) Klaus Schulze - Ultimate Edition CD 46: Bologna The Smiths - The Queen Is Dead (prima auditie) Colin Stetson - New History Warfare Vol.1 & 2 Tangerine Dream - Inferno Talk Talk - Spirit of Eden (prima auditie) Talking Heads - Remain in Light (prima auditie) Van der Graaf Generator - Godbluff Van der Graaf Generator - A Grounding in Numbers Wild Beasts - Two Dancers Zu - Igneo
- neascultate:
Area - Arbeit Macht Frei Il Bacio della Medusa - Discesa Agl'Inferi D'un Giovane Amante Maurizio Bianchi - Das Platinzeitalter Dave Brubeck - Time Out Cardiacs - A Little Man and a House and the Whole World Window Deus Ex Machina - Imparisa Lee Morgan - The Sidewinder Picchio dal Pozzo - A_Live Alfred Schnittke - Concerto Grosso No. 1
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mier Apr 06, 2011 3:19 pm
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mier Apr 06, 2011 6:44 pm
Recomandat de Sean Trane si e de calitate. Nu ma mir ca Xing Sa au derivat de aici. Calmul imi aminteste si de DAAU anul trecut.
Ricochet Keith Jarrett
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mier Apr 06, 2011 8:56 pm
Timpul trecut de cand n-am mai ascultat acest album x cat de tare este de fiecare data cand il ascult =
Ricochet Keith Jarrett
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 12:20 am
Si inapoi la a bifa noutati:
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 11:59 am
Karnivool - 2009 - Sound Awake
nimic iesit din comun
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 1:22 pm
Urmeaza:
chanson, foarte fain
idle_ro capodopera
Numarul mesajelor : 531 Data de inscriere : 23/01/2010
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 2:06 pm
merge, ceva mai reusita decat varianta Jacques Loussier
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 2:55 pm
2011
idle_ro capodopera
Numarul mesajelor : 531 Data de inscriere : 23/01/2010
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 2:56 pm
cel mai reusit solo pian jazz( e intre clasic si jazz) din 2011 pana acum
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 2:57 pm
Ricochet a scris:
Playlistul excursiei:
Il Baricentro - Sconcerto Franco Battiato - Sulle Corde di Aries Luciano Berio - Sinfonia - revelatie! Maurizio Bianchi - Mectpyo Bakterium Maurizio Bianchi - R.C.E. Luciano Cilio - Dell' Universo Assente Coral Caves - Mitopoiesi Miles Davis - Kind of Blue DJ Shadow - Endtroducing (prima auditie) - bun spre foarte bun Brian Eno - Ambient 1: Music for Airports - ghiciti unde Esbjorn Svensson Trio - Viaticum Jan Garbarek & Hillard Ensemble - Officium Keith Jarrett - La Scala Stephan Mathieu - A Static Place The National - Sad Songs for Dirty Lovers Palestrina - Missa Papae Marcelli Pierrot Lunaire - Gudrun Mike Patton - Mondo Cane Rome - Masse Mensch Material (prima auditie) - nu mai tin minte daca acesta e albumul pe care mi l-a recomandat andu, oricum bun Domenico Scarlatti - Sonate (Pogorelich) Klaus Schulze - Ultimate Edition CD 46: Bologna The Smiths - The Queen Is Dead (prima auditie) Colin Stetson - New History Warfare Vol.1 & 2 Tangerine Dream - Inferno Talk Talk - Spirit of Eden (prima auditie) Talking Heads - Remain in Light (prima auditie) Van der Graaf Generator - Godbluff Van der Graaf Generator - A Grounding in Numbers Wild Beasts - Two Dancers Zu - Igneo
- neascultate:
Area - Arbeit Macht Frei Il Bacio della Medusa - Discesa Agl'Inferi D'un Giovane Amante Maurizio Bianchi - Das Platinzeitalter Dave Brubeck - Time Out Cardiacs - A Little Man and a House and the Whole World Window Deus Ex Machina - Imparisa Lee Morgan - The Sidewinder Picchio dal Pozzo - A_Live Alfred Schnittke - Concerto Grosso No. 1
Yikes!
Cum o fo Spirit Of Eden si Remain In Light? In ce ma priveste a fost love at first hearing cu primu' iar al doilea o fo a grower.
Rome e ala pe care l-am recomandat, cool.
muzicadevest acord
Numarul mesajelor : 57 Varsta : 49 Localisation : Oradea Data de inscriere : 07/07/2009
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 3:03 pm
is convins ca va fi in topul pe 2011, superb
Ricochet Keith Jarrett
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 3:24 pm
andu a scris:
Yikes!
Cum o fo Spirit Of Eden si Remain In Light? In ce ma priveste a fost love at first hearing cu primu' iar al doilea o fo a grower.
Rome e ala pe care l-am recomandat, cool.
O sa ma cert cu Spiritistii, pentru ca nu mi-a spus absolut nimic albumul. Remain in Light e bun si growing in acelasi timp, desi nu m-am omorat niciodata dupa vocalistii excentrici precum Byrne. Duduia de la bas e(ra) hot.
Dintre celelalte prime auditii, albumul Smithsilor e genul care ar putea lejer sa ma zgarie la urechi, dar imi place. Mi-am dat seama ca se intampla ceva special pe Endtroducing pe la mijloc, cand am auzit un fragment clasic din Tangerine Dream. E foarte reusit, avand in vedere combinatiile, insa a doua ascultare a fost incredibil de greoaie.
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 3:32 pm
Oskoreien - 2011 - Oskoreien
nu mai tin minte, asa infundat suna el, sau am nimerit eu o encodare proasta?
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 5:44 pm
...cateva... Frank Zappa - Studio Tan (1978) Frank Zappa - Sheik Yerbouti (1979) Frank Zappa - Studio Tan (1978)
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 5:47 pm
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 6:00 pm
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 6:18 pm
andu a scris:
Oskoreien - 2011 - Oskoreien
nu mai tin minte, asa infundat suna el, sau am nimerit eu o encodare proasta?
Asa e el, a aparut doar pe caseta.
Eu tocmai reaudiez un monstru de capodopera:
Spiritualized - Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space (1997)
Ma incearca ascultand albumul asta un gen dubios de confuzie, intre intrebarea "de ce nu e asta recunoscut ca un clasic al rockului alaturi de dark side of the moon/abbey road/ok computer?" si intelegerea faptului trist ca e mult, mult prea extravagant si indraznet ca sa poata rezista in constiinta fragila a maselor. Am observat ca Pitchfork au fost baieti finuti de data asta si i-au oferit un 10 curat acum cativa ani, cand a aparut o editie remasterizata. Britpop, roc psihedelic, gospel, blues, noise, free jazz, orchestral shit - n-am mai auzit o imbinare atat de neobrazata de stiluri in contextul unui album pop decat pe Sign o' the Times al lui Prince, cu diferenta ca acolo totul era cantat de un singur om, pe cand aici e o armata de muzicieni subordonati unei minti geniale. Printre ei apare si cvartetul lui Balanescu, de pilda. In orice caz, pe langa treaba asta Tales from Topographic Oceans e un album cu ambitii modeste. Trebuie ascultat de multe ori, cu atentie si pe un sistem audio serios daca se poate. Altfel e o invalmaseala crunta (nici la casti nu prea merge treaba, are nevoie sa respire).
Voi il stiti?
Ricochet Keith Jarrett
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 6:26 pm
Either:
a) l-am ascultat b) aveam de gand sa-l ascult
Oricum, imi pare cunoscut.
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 9:10 pm
Uroboros a scris:
Eu tocmai reaudiez un monstru de capodopera:
Spiritualized - Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space (1997)
Ma incearca ascultand albumul asta un gen dubios de confuzie, intre intrebarea "de ce nu e asta recunoscut ca un clasic al rockului alaturi de dark side of the moon/abbey road/ok computer?" si intelegerea faptului trist ca e mult, mult prea extravagant si indraznet ca sa poata rezista in constiinta fragila a maselor. Am observat ca Pitchfork au fost baieti finuti de data asta si i-au oferit un 10 curat acum cativa ani, cand a aparut o editie remasterizata. Britpop, roc psihedelic, gospel, blues, noise, free jazz, orchestral shit - n-am mai auzit o imbinare atat de neobrazata de stiluri in contextul unui album pop decat pe Sign o' the Times al lui Prince, cu diferenta ca acolo totul era cantat de un singur om, pe cand aici e o armata de muzicieni subordonati unei minti geniale. Printre ei apare si cvartetul lui Balanescu, de pilda. In orice caz, pe langa treaba asta Tales from Topographic Oceans e un album cu ambitii modeste. Trebuie ascultat de multe ori, cu atentie si pe un sistem audio serios daca se poate. Altfel e o invalmaseala crunta (nici la casti nu prea merge treaba, are nevoie sa respire).
Voi il stiti?
N-am auzit de el niciodata, desi descrierea imi aduce aminte de niste chestii de la inceputului curentului indie revival de la sf. anilor '90 si inceputul anilor '00. Ai ascultat The Music?
Sa zicem ca te iert pentru ce-ai zis despre TFTO pe motiv ca mi-ai vandut un pont foarte interesant in acelasi post.
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 9:26 pm
The Music e o trupa? O sa caut.
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Apr 07, 2011 10:20 pm
Iti dau eu daca vrei pe mess.
Ricochet Keith Jarrett
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Apr 08, 2011 3:03 pm
Marcand finalul parcurgerii discografiei lor. Sincer, ma asteptam sa fie mult mai incitant. Raman cu acest album, care imi place foarte mult.
Ricochet Keith Jarrett
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Apr 08, 2011 3:52 pm
Albume clasice, ambele in top 5 RYM in anul respectiv. Frumos de ascultat piesele faimoase precum "Take Five" sau "Sidewinder". Brubeck insa nu mi s-a parut un album special. Morgan e bun.
Ricochet Keith Jarrett
Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Apr 08, 2011 7:40 pm