| Festival de prog in Romania? | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
korgsp nota
Numarul mesajelor : 26 Data de inscriere : 22/02/2008
| Subiect: Festival de prog in Romania? Mar Aug 30, 2011 3:22 pm | |
| L-am pus cu semn de intrebare intrucat as vrea sa stiu parerea voastra despre posibilitatea organizarii unui asemenea eveniment. Dupa discutii avute cu diferite trupe din underground-ul romanesc care canta prog si nu numai, va voi spune parerea mea dupa care discutia ramane deschisa:
1)Concertele pentru trupele de prog in Romania sunt foarte greu de gasit. Se pare ca si in cluburi se intra mult pe baza altor valori decat cele reale. Este clar ca trebuie facuta o miscare comuna care sa includa toate trupele si toti fanii de gen care ar putea sa asigure si o audienta de specialitate pe masura. (Ex: Stuff Stock a avut extremde putini spectatori platitori pe langa trupe care s-au aplaudat unii pe altii). Acest forum pare ar fi un inceput bun. Poate se concretizeaza ceva in timp. 2)Resursele financiare - in general formatiile de prog si nu numai nu stiu cate au manager si remuneratie stabilita pentru fiecare concert. Resursele atrase trebuie sa acopere drumul, instalatia de sonorizare, lumini, tehnicienii, drumul, cazarea si cosumatia pentru trupe si acoperirea cheltuielilor pentru cel putin 2 capete de afis (presupunand ca dureaza 2 zile). Resursele pot fi atrase din sponsorizari, fonduri pentru cultura, primarii. 3)Daca exista posibilitatea organizarii open air cu campare si mai bine dar asta implica o sonorizare destul de consistenta. Se poate opta si pentru un club mai mare dar asta ar insemna un atu pentru cei din localitatea unde se afla clubul. In cazul acesta cel mai recomandabil ar fi Bucuresti. 4) Pentru asigurarea promovarii este imperios cum am mai spus sa exista 1 sau 2 capete de afis ... nu neaparat nume sonore dar oricum cu o oarecare greutate pe piata prog ... 5) Un comitet de voluntariat care sa se ocupe de problemele organizatorice ...
Astea sunt doar cateva idei .... bineinteles ca ele poti fi ajustate in functie de amploarea evenimentului ... se poate face si ceva mai mic intr-un club dar important este ca miscarea prog sa fie in centrul atentiei ... sa se intalneasca cei care canta cu cei care asculta ... sa schimbe idei ... poate sunt un visator ... an scris exact ce mi-a trecut prin cap ....
| |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Festival de prog in Romania? Mar Aug 30, 2011 6:22 pm | |
| Toate bune si frumoase doar ca lipseste materialul de baza. Presupun ca un festival ar trebui sa dureze 2-3 zile si sa aiba 3-4 trupe de zi ,adica 9-12 trupe in medie per total .Pai noi nu avem nici 5 . Acum vreo 10 ani am incercat cu mai multi "proggeri" in Bucuresti sa avem "o carciuma" cu difuzare prog si nu a rezistat mai mult de o luna, asa ca festival..... | |
|
| |
korgsp nota
| Subiect: Re: Festival de prog in Romania? Mier Aug 31, 2011 1:40 pm | |
| - GentleG a scris:
- Toate bune si frumoase doar ca lipseste materialul de baza. Presupun ca un festival ar trebui sa dureze 2-3 zile si sa aiba 3-4 trupe de zi ,adica 9-12 trupe in medie per total .Pai noi nu avem nici 5 . Acum vreo 10 ani am incercat cu mai multi "proggeri" in Bucuresti sa avem "o carciuma" cu difuzare prog si nu a rezistat mai mult de o luna, asa ca festival.....
Carciuma e carciuma, necesita clienti permanenti pentru a putea plati curentul, chiria, marfa etc. ... carciuma e la un alt nivel de bussiness ... aici e vorba de un eveniment ... ia ca trupe depinde cat de larga vedem aria progului pentru daca introducem si trupele de progresiv metal noi si vechi putem considera in aria prog si Psycho Symphony, White Walls si Celest (astea doar primele idei care mi-au venit in cap) .... dar material eu zic ca se gaseste ... conteaza sa fie bunavointa ... si nu trebuie sa dureze 3 zile poate sa dureze 2 zile cu 7-8 trupe ... precum am zis discutiile pot continua ... | |
|
| |
radu ritm
Numarul mesajelor : 148 Data de inscriere : 04/03/2008
| Subiect: Re: Festival de prog in Romania? Mier Aug 31, 2011 1:44 pm | |
| 2 zile cu 7-8 trupe dintre care 2 nume marisoare din strainatatzuri si 2 nume mijlocioare din strainatatzuri. asa da, primesc! | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Festival de prog in Romania? Mier Aug 31, 2011 2:10 pm | |
| ...atunci sa-l numim festival de progmetal (sau metalprog),poate o sa aiba succes , ca asa cum am zis progresiv roc in Romanica nu prea se canta. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: Festival de prog in Romania? Mier Aug 31, 2011 7:03 pm | |
| Propuneri: -Echo -Alinian -The Egocentrics -Yesterdays | |
|
| |
korgsp nota
| Subiect: Re: Festival de prog in Romania? Joi Sept 01, 2011 2:03 pm | |
| - GentleG a scris:
- Propuneri:
-Echo -Alinian -The Egocentrics -Yesterdays Mai era o trupa in Cluj care canta cover-uri Floyd (este cumva Echo?) Si apropo Accent-ul mai activeaza? | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Festival de prog in Romania? Joi Sept 01, 2011 5:00 pm | |
| Nu sunt fan al ideii de festival de prog. Progul romanesc e putin de tot si mediocru. De exemplu. N-as veni sa vad White Walls daca as sti ca trebuie sa-i suport pe Highlight Kenosis inainte (care is relativ OK dar imi displac). Mai bine organizezi un festival de muzica "experimentala" la care aduci cateva trupe mici dar bune, adica de nisa, din afara, si dai sansa de a canta cu ele la doua-trei trupe locale. Asa ai reusi sa creezi interes in public pentru concerte (proggerii nu servesc concerte) si ai ajuta real trupele locale. De doua ori pe an (toamna si primavara), un festival din asta de o zi (6 trupe sa zicem) intr-un club bucurestean e perfect, zic eu. Un exemplu bun e "Dark Bombastic Evening" facut la Silver Church. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: Festival de prog in Romania? Joi Sept 01, 2011 5:08 pm | |
| [/quote]
Mai era o trupa in Cluj care canta cover-uri Floyd (este cumva Echo?)
Si apropo Accent-ul mai activeaza?
[/quote] Echo pomeniti de mine sunt din Bucuresti ,influentati de PF dar nu canta coveruri Accent ? cine stie ? nici macar CDul nu l-am vazut | |
|
| |
korgsp nota
| Subiect: Re: Festival de prog in Romania? Vin Sept 02, 2011 4:19 pm | |
| - andu a scris:
- Nu sunt fan al ideii de festival de prog. Progul romanesc e putin de tot si mediocru. De exemplu. N-as veni sa vad White Walls daca as sti ca trebuie sa-i suport pe Highlight Kenosis inainte (care is relativ OK dar imi displac). Mai bine organizezi un festival de muzica "experimentala" la care aduci cateva trupe mici dar bune, adica de nisa, din afara, si dai sansa de a canta cu ele la doua-trei trupe locale. Asa ai reusi sa creezi interes in public pentru concerte (proggerii nu servesc concerte) si ai ajuta real trupele locale. De doua ori pe an (toamna si primavara), un festival din asta de o zi (6 trupe sa zicem) intr-un club bucurestean e perfect, zic eu. Un exemplu bun e "Dark Bombastic Evening" facut la Silver Church.
Sunt perfect de-acord ... iar Highlight Kenosis nici macar nu mi-au trecut prin minte ... | |
|
| |
RoMarillos ritm
Numarul mesajelor : 194 Localisation : Romania Data de inscriere : 27/09/2006
| Subiect: Re: Festival de prog in Romania? Vin Apr 10, 2015 6:29 am | |
| oops - iata ca se misca ceva.Festival de Prog in Bucuresti.15 Mai 2015 Pe 15 mai, Jurnal ROCK te invita la un eveniment tematic 100% progressive, 100% românesc. Soldatii care vor "marsalui" sub indrumarea unor tonalitati de prog rock sau prog metal sunt Red Magnetic, Axial Lead si Subliminal Damage (+ Tribut Tool alaturi de Vlad - Pinholes). incepând cu playlist-ul de dinaintea concertelor si cel de la afterparty-ul ce va urma dupa un jam session sanatos in cadrul caruia trupele se vor dezlantui liber aducând un omagiu acestui gen muzical, si pâna la setlist-ul pe care trupele il pregatesc cu dedicare, seara va fi dedicata progressive-ului. Scrieti si traiti istoria progressive-ului in România alaturi de Red Magnetic, Axial Lead si Subliminal Damage. Join the progressive soldiers! Biletele costa 15 lei în presale pe Eventbook.ro, la Question Mark, librariile Kyralina si Anthony Frost si 20 de lei în seara concertului, la intrare. Open doors: 20:00 Prog Festival | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Festival de prog in Romania? | |
| |
|
| |
| Festival de prog in Romania? | |
|