| Filme mari la TV | |
|
+6Ricochet Aldi echoes Piotr Buendia Zarec P.Matei 10 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
P.Matei Devin Townsend
Numarul mesajelor : 66 Varsta : 32 Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: Filme mari la TV Sam Dec 30, 2006 3:14 pm | |
| sambata, 30 decembrie
Cabaret (1972) - ora 21.30, TVR2 The Birds (1963) - ora 23.00, TVR Cultural | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Filme mari la TV Mier Ian 03, 2007 11:12 am | |
| Dom'le nu-s cinefil,e cert dar apreciez filmele de calitate desi niciodata nu ma vad capabil sa patrund 100% substratul. | |
|
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: Filme mari la TV Sam Ian 27, 2007 2:52 pm | |
| azi, pe TCM e Blow-up (la 22:00) si pe TVR Cultural e Marnie (Alfred Hitchcock, la 23:00) maine e Cântece de la etajul al doilea pe TVR Cultural, la 23:00. e o capodopera pe care nu o voi rata in nici un caz! | |
|
| |
| Subiect: Re: Filme mari la TV Sam Mar 31, 2007 10:47 am | |
| azi pe tvr2 - calea lui carlito (23:00) si pe tvr cultural - a saptea pecete (23:00) | |
|
| |
echoes nota
Numarul mesajelor : 8 Data de inscriere : 25/09/2006
| Subiect: Re: Filme mari la TV Sam Mar 31, 2007 4:13 pm | |
| whoa a 7a pecete as in seventh seal de bergman? un film pe care voiam sa-l vad de cateva luni buuuuuuuune pe calc, dar cum mereu gaseam altcv de facut.. oh well sper sa ma mobilizez in seara asta, avand in vedere ca e bagat intr-un program strict - la tv mc pt info | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Filme mari la TV Vin Oct 05, 2007 7:21 pm | |
| In seara asta la 9, pe HBO incepe seria a II-a din Roma. Un serial deosebit si foarte bine realizat. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Filme mari la TV Joi Oct 11, 2007 6:10 pm | |
| Ieri seara, TVR2 a difuzat Stralucirea eterna a mintii neprihanite. Un film extraordinar care demonstreaza ca si Jim Carrey poate face roluri mari. Pe Kate Winslet o mai vazusem in filme bune.
Miercurea viitoare, tot pe TVR2, de la 22:30, cea mai noua ecranizare (2000) a operei rock Jesus Christ Superstar. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Filme mari la TV Joi Oct 11, 2007 10:57 pm | |
| Un film printre preferatele mele, deasemenea. JCS - versiunea 2000 - e o saisprezecime de film pe langa originalul. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Filme mari la TV Sam Oct 13, 2007 9:42 am | |
| Elefant de Gus Van Sant - TVR1
film de "soc", totusi cam departe de a fi ... un film. poate tehnica "polifonica" de filmare inspira ceva; in rest, totul se bazeaza pe final. | |
|
| |
| Subiect: Re: Filme mari la TV Sam Oct 13, 2007 12:08 pm | |
| l-am vazut de vreo doua ori. merita. e capodopera lui Van Sant. atat de perfect. daca mai dai de numele asta, sa nu il ratezi | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Filme mari la TV Sam Oct 13, 2007 12:18 pm | |
| - Piotr Buendia a scris:
- l-am vazut de vreo doua ori. merita. e capodopera lui Van Sant. atat de perfect. daca mai dai de numele asta, sa nu il ratezi
Stiu de Van Sant, unele filme il fac prolific. Altele, am inteles, il fac totally misunderstood. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Filme mari la TV Sam Oct 13, 2007 2:29 pm | |
| Pt mine, punctul forte al Elephant e tocmai partea in care nu se intamla nimic. De sfarsit ma pot lipsi. Capodopera, oricum. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Filme mari la TV Sam Oct 13, 2007 5:56 pm | |
| - andu a scris:
- Pt mine, punctul forte al Elephant e tocmai partea in care nu se intamla nimic. De sfarsit ma pot lipsi. Capodopera, oricum.
Pai "nu se intampla nimic" inseamna si "nu (se) inseamna nimic". Pe mine m-au enervat putin stereotipurile, adica folosirea de teenageri americani in plin caracterul lor obisnuit: urata (si, pe deasupra, inutil-ganditoarea) Michelle (care, bineinteles, cade prima - mult mai interesant, apropo, moartea fotografului, care ii pozeaza pe asasini intr-un fel anemic, acestia bineinteles il hacuiesc, dar actul final nu se arata in prim-cadru), adorabilul John (cu mici probleme in familie)( cel care scapa-sau este gratiat, intr-un fel), barfitoarele si bulimicele prietene, prom of king Nathan cu papusa lui de prietena. Desigur, elementul de fundal este intreg colectivul ce misuna de-a lungul filmului, care este si mai estompat decat personajele aduse in prim-plan. Toti astia sunt mult prea obisnuiti. O victima "aparte" e Benny (afro-americanul), care nu fuge niciunde, desi nu e vanat, ajuta un alt personaj sa scape, apoi se vantura prin coridoare, tacut, ca-ntru-n final sa si-o primeasca in piept, sec. Pac! Sfarsitul e sfarsit, n-avem ce face. Columbine Massacre re-interpreted. Eric, ca si copilul distrus psihic de intregul colectiv ce-l respinge, prinde ceva gust, dar mai mult m-a surprins cat de feroce si-a dus planul la capat. (in realitate, cei doi atentatori s-au sinucis, nu s-au ucis) In rest, miscarile "in care nu se-ntampla nimic" sunt bune, alternarea de timp si personaje nu e rea deloc (desi are momente apasatoare). | |
|
| |
| Subiect: Re: Filme mari la TV Sam Oct 13, 2007 6:59 pm | |
| Elephant este o critica sociala. cum spune englezul, este un elefant in camera, dar nimeni nu il observa. critica se indreapta catre mai multe tinte. bazele societatii, educatia ca prim sistem de izolare sociala, de fabricare a grupurilor, ce iau parte la divizarea perpetuua. Emerson spunea ca negrii au fost obligati sa mearga la scoala tocmai ca sa poata sa se rateze din punct de vedere uman. filmul de fata nu merge chiar pana aici, dar ne ofera una dintre urmari. agresivitate fara motiv aparent. dar si o intrebare: vinovatii sunt cei nevinovati? structura narativa nu e noua pentru Van Sant. a mai folosit-o si la Gerry | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Filme mari la TV Vin Oct 26, 2007 12:07 pm | |
| Putea fi pus si la Mari regizori (Martin Scorsese), dar pentru ca aseara a fost difuzat de canalul Cinemax, il pun aici
New York, New York (1977) Cu: Liza Minnelli si Robert De Niro
Nu cred ca e modernist, neo-modernist, post-modernist, ermetic, etc, dar e complex si trebuie vizionat de mai multe ori. Mie imi place enorm. Il revad de fiecare data cu mare placere. Exceptand partea in care se pune accent pe musical (cam lunga si putin obositoare), in rest filmul este extrem de bine dozat, fiecare scena isi are intelesul ei, mai de fiecare data profund. Exceptionale atat cele doua personaje principale, cat si jocul actorilor. Foarte buna muzica (in special jazz-ul). Nu stiu cat de pregatit este De Niro pentru saxofon (peste sau sub Bill Clinton?), dar, din ce stiu eu, Liza este o foarte buna cantareata si presupun ca si-a interpretat singura partile muzicale. Pentru mine, NY,NY este un film de referinta. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Filme mari la TV Sam Dec 01, 2007 9:19 pm | |
| In seara asta de la ora 11 Pianistul (Polanski/Adrien Brody) pe B1TV. Maine seara, ora 8, Labirintul lui Pan (Guillermo del Toro) pe HBO. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Filme mari la TV Sam Dec 01, 2007 9:21 pm | |
| Eu ma uit din nou la "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", se da pe Cultural. Labirintul lui Pan mi-a placut foarte mult. | |
|
| |
| Subiect: Re: Filme mari la TV Sam Dec 01, 2007 10:54 pm | |
| del Toro a dat lovitura cu "Labirintul lui Pan". nu de alta, dar a avut ceva esecuri, niste comercialitati si, recunosc totusi Cronos ca fiind un debut peste medie si El espinazo del diablo un film ok. un nene comic, cu multa imaginatie si o obsesie pentru insecte. "Labirintul lui Pan" are o imagine de nota 10, ajutata cei drept si de niste cai neortodoxe, dar pe care le scuz datorita tematicii | |
|
| |
P.Matei Devin Townsend
Numarul mesajelor : 66 Varsta : 32 Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: Re: Filme mari la TV Vin Ian 04, 2008 3:49 pm | |
| Astazi : HBO - "Mean Streets" (21.35) si "Taxi Driver (23.35) TVR1 - "American History X" (23.20) TVR Cultural - "Mediterraneo" (23.00) MGM - "Gothic" (1.00)
Maine : TCM - "Terminator (22.00) si "The Poltergeist" (23.50) PROCinema - "Shoot the Piano Player" (23.00) B1 - "The Pianist" (22.00)
Marti : TVR Cultural - "Rebel Without a Cause" (20.00)
Vineri : PROCinema - "Jackie Brown" (22.00) TVR Cultural - "Duel" (21.00) TCM - "Rain Man" (22.00) | |
|
| |
blackest_eyes Steven Wilson
Numarul mesajelor : 122 Varsta : 39 Localisation : Timisoara Data de inscriere : 12/04/2007
| Subiect: Re: Filme mari la TV Vin Ian 04, 2008 3:54 pm | |
| mersi da' de ce intotdeauna filmele bune sunt puse dupa ora 23? | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Filme mari la TV Vin Ian 04, 2008 4:22 pm | |
| - P.Matei a scris:
TVR Cultural - "Duel" (21.00)
Asta trebuie ca e filmul de debut al lui Spielber, am inteles ca e ceva absolut deosebit. Buna selectie. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Filme mari la TV Vin Ian 04, 2008 6:54 pm | |
| - P.Matei a scris:
- TVR1 - "American History X" (23.20)
"American History X" este filmul care, mie cel putin, mi-a atras atentia asupra talentului celor doi Edward (Norton si Furlong - baiatul din "Terminator"). Despre fascistii americani, mediul in care se invart acestia (inclusiv petreceri cu metal extrem) si uimitoarea, uneori, posibilitate de transformare a oamenilor. Un film deosebit. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Filme mari la TV Vin Ian 04, 2008 7:29 pm | |
| da dom'le, l-am vazut si eu acum, hm, sa zicem 2 ani pe cand inca nu eram prea familiarizat cu cinematografie adevarata. cu toate acestea fost-am impresionat, nu gluma | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Filme mari la TV Vin Ian 04, 2008 7:58 pm | |
| Uitati-va la Pianist, cei ce nu l-ati vazut inca... | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: Filme mari la TV Vin Ian 04, 2008 9:12 pm | |
| Am vazut si filmul Pianistul si American History X. Am vazut din nou Doctor Zhivago, a nu stiu cata oara , dar m-a emotionat tot timpul. Dupa umila mea parere e un film complet, desi aparent clasificat ca un romance, partea istorica iese mult in evidenta zic eu si e mai importanta; recunosc ca nu am citit cartea (dar e pe lista). Scenariul e foarte bine facut, multe simboluri ies in evidenta (o balalaica care insoteste personajul tot filmul, pe undeva un simbol al libertatii - cand comunishtii ii ocupa casa, e singurul lucru care Zhivago refuza cu incapatinare sa fie luat (?!). Inceputul comunismului sovietic feroce e ciudat de bine surprins - eu zic ca tot meritul il are cartea totusi - actorii sunt exceptionali, fie cei in roluri principale sau secundare, o Julie Christie exceptionala, un Omar Shariff (sper ca am scris corect) foarte bun, in zilele lui de glorie (Noaptea generalilor va zice ceva?), Geraldine Chaplin emotionanta fara a exagera - castingul in mare parte britanic. povestea individului care nu mai conteaza intr-un sistem totalitar m-a atras tot timpul (for no particular reason). Replica "these are no times to be alive" m-a cutremurat; ar fi foarte multe de zis - in final, eu zic ca Doctor Zhivago e unul din filmele esentiale, eu v-il recomand cu cea mai mare caldura. Nu am darul prezentarilor - sau mai degraba rabdarea -
Ultima editare efectuata de catre in Vin Ian 04, 2008 10:25 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Filme mari la TV | |
| |
|
| |
| Filme mari la TV | |
|