Tocmai s-a dat pe HBO scurt-metrajul "O zi buna de plaja" a lui Bogdan Mustata, premiat cu Ursul de Aur de la Berlin si, prin urmare, eligibil pentru selectia Oscarurilor de acest an.
Nu-s initiat prea mult in scurt-metraje, si probabil ar trebui sa ne gandim la toate scurt-metrajele selectate la Urs, ca sa judecam meritul premiului, dar oricum, eu unul n-am fost incantat de ideea unui scurt-metraj in care sunt folositi actori neprofesionisti, culesi din penitenciare si centre de corectie - nu stiu de ce, nu-mi pot explica reactia asta instinctuala, dar asta e, in fine...
Filmul oricum nu deviaza: trei delicventi minori evadeaza de la centru, fura o camioneta sechestrandu-l pe sofer, rapesc o prostituata, se opresc pe o plaja, ii umilesc si (cvasi-sugerat) omoara pe amandoi (fara rabufniri sexuale totale fata de prostituata) si isi continua fuga...Sunt anumite scene interesant, precum rapirea prostituatei, judecata sau prezenta gainilor in camioneta, altfel, l-am vazut si gata, nu ma pot pronunta mai mult...