| Albumul saptamanii | |
|
+32idle_ro Biodegradabil Uroboros H to He Relayer Velkan bibi cozmik_bluez Aaromtaar greenland sp59 Negru Voda auslander whiterune romanbun oaspetele blackest_eyes GentleG badmech Pastorius Cristi Ricochet EvolutionarySleeper amadeus RoMarillos prowler nasti yuli_capone andu Zarec Piotr Buendia Aldi 36 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Albumul saptamanii Joi Iul 12, 2007 11:21 pm | |
| Mi-am facut un obicei din a insista, in fiecare saptamana, mai mult pe un singur album. Asta nu inseamna ca nu ascult si altceva dar, acela unu este in principal in atentia mea. Procedez asa pentru ca astfel simt ca muzica se leaga mai bine. Am vazut ca astfel de thread-uri merg destul de bine pe alte forumuri. Chiar daca nu suntem, deocamdata, prea multi activi pe aici, eu zic ca ar fi interesant subiectul. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Joi Iul 12, 2007 11:23 pm | |
| Incep eu
Cressida - "Cressida" (1970)
Faca comentarii, inca, pentru ca l-am ascultat o singura data. | |
|
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Joi Iul 12, 2007 11:39 pm | |
| eu pe saptamana am cam un manunchi (de 3-4) albume care le ascult in special, printre care cel putin o noutate. saptamana aceasta noutatea vine din zona non-prog si anume Smashing Pumpkins cu Zeitgeist. din zona prog amintesc un clasic incontestabil, un must listen:
Genesis - Foxtrot (1972) abstract, aventurier, teatral, un peter gabriel la nivel maxim si piesa epica (de la genesis) favorita mie. cuvintele sunt de prisos... clar! | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Vin Iul 13, 2007 10:01 am | |
| Saptamana asta am inceut sa reascult Pink Floyd ca tot nu aveam chef de citit. Rezultatul fu mai mult decat imbucurator fiindca am descoperit o mina de aur in Wisgh You Were Here. Am mai rupt si niste Dead Soul Tribe , insa albumu saptamanii ramane The Dark Side Of The Moon. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Lun Iul 16, 2007 12:13 am | |
| Neal Morse - "Sola Scriptura" (2007)
Sa vedem. Sunt foarte curios. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Lun Iul 16, 2007 12:51 am | |
| Imi plac thread-urile astea. O sa notez cateva descoperiri recente, cam obligatorii:
saptamana trecuta: Spock's V saptamana asta (ce s-a incheiat): Camel, The Snow Goose.
Niciodata nu e prea tarziu. | |
|
| |
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Lun Iul 16, 2007 7:23 am | |
| Sola Scriptura e albumul meu preferat de anul acesta. e pur si simplu magic, o raritate pentru timpurile noastre. Spock's Beard V de asemenea e o bijuterie. un Yes modern, daca se poate spune asa.
Ultima editare efectuata de catre in Sam Iul 21, 2007 4:27 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Sam Iul 21, 2007 12:54 pm | |
| In urmatoarele trei saptamani, pentru mine, nu va exista un album al saptamanii. Va fi mai mult liniste si muzica naturii. Asa e in concediu, renunti la multe tabieturi. Voi lua cu mine ceva CD-uri pentru ca nu se stie niciodata cand incep sa tropaie aia micii de pe creier, dar numai albume bine stiute, pentru ca auditiile in masina defapt nu sunt auditii, mai ales atunci cand conduci. Oricum, pentru igiena creierului si a urechilor este nevoie, din cand in cand, si de cate o cura de liniste. | |
|
| |
yuli_capone nota
Numarul mesajelor : 40 Data de inscriere : 16/12/2006
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Dum Iul 22, 2007 10:35 am | |
| Ayreon - The Human Equation (2004) Excelenta auditie, rar am intalnit asa ceva. Muzica de Lucassen, iar vocile: James LaBrie (Dream Theater) as Me Mikael Åkerfeldt (Opeth) as Fear Eric Clayton (Saviour Machine) as Reason Heather Findlay (Mostly Autumn) as Love Irene Jansen ex-(Karma) as Passion Magnus Ekwall (The Quill) as Pride Devon Graves (Dead Soul Tribe) as Agony Marcela Bovio (Elfonía, Stream of Passion) as Wife Mike Baker (Shadow Gallery) as Father Arjen Lucassen (Ayreon/Stream of Passion/Ambeon/Star One) as Best Friend Devin Townsend (Strapping Young Lad/The Devin Townsend Band) as Rage Dupa cum bine v-ati dat seama, este un album conceptual. Nota 10. | |
|
| |
nasti Roger Waters
Numarul mesajelor : 159 Varsta : 63 Localisation : Romania Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Lun Iul 23, 2007 6:18 pm | |
| | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Mar Iul 24, 2007 8:38 am | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Mar Iul 24, 2007 11:44 pm | |
| Nu prea e prog., dar cum saptamana trecuta n-am prea apucat sa ascult muzica, albumul saptamanii a fost Origin of Symmetry al lui Muse. | |
|
| |
prowler nota
Numarul mesajelor : 7 Data de inscriere : 26/09/2006
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Sam Iul 28, 2007 12:22 am | |
| zilele astea am 'descoperit' cam ultimu album beatles pe care nu-l aprofundasem, si anume magical mystery tour. e f misto, un fel de sgt. pepper lite | |
|
| |
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Lun Iul 30, 2007 2:42 pm | |
| Sleepytime Gorilla Museum - Grand Opening and Closing experimental, un RIO de mare caracter, foarte bine lucrat. influente de la Sepultura la Mahavishnu Orchestra. sunt genul de sunete cu care nu prea ai cum sa te obisnuiesti, pentru ca sunt mereu altfel. frumos. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Vin Aug 10, 2007 5:04 pm | |
| Julie Driscoll, Brian Auger & the Trinity – “Streetnoise” (1968)
Brian Auger o da pe fusion iar Julie Driscoll introduce elemente de blues, folk, pop, psihedelic, si chiar gospel. Excelent ! | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Vin Aug 10, 2007 11:30 pm | |
| Noroc cu last fm: albumu saptamani conform statisticilor de pe acest http://www.last.fm/user/Zarec/ ar fi Back to Times of Splendor de la Disillusion. | |
|
| |
RoMarillos ritm
Numarul mesajelor : 194 Localisation : Romania Data de inscriere : 27/09/2006
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Mar Aug 14, 2007 10:31 pm | |
| Albumul saptamanii pentru mine a fost mai putin prog,a fost asa…mai asezat ca sa zic asa…O Acoustic Session sustinuta de Fish in orasul natal – Haddington.Chestia deosebita care m-a “zgandarit” sa studiez acest event a fost faptul ca este vorba de o sesiune acustica sustinuta in fata a doar vre-o 400 de fani de elita ,intr-o biserica din orash (St. Mary’s Church) ,un gig deci cu puternica tenta privata. Piese solo Fish precum si din perioada de cind cinta cu trupa ce l-a consacrat;interpretari foarte „deep“ a pieselor ;cumva pe tot parcursul auditiei pluteste in aer ceva de genul….” ascultati ce va spune unchiul Fish“..ca un tatuc intelept..:-).Ca un highlight moment este interpretarea piesei “Tara” alaturi de fiica sa Tara Dick. Pentru cei interesati ,sesiunea acustica a iesit in final, intr-un fel de Limited Edition,pe o piata ceva mai rastransa.Se intituleaza “Communion” (2 CD Pack.) Daca dati de el…auditie placuta | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Sam Aug 18, 2007 10:50 am | |
| un prog Caravan - "Waterloo Lily" (1972)
dar, si un jazz Keith Jarrett Trio - "Somewhere Before" (1968) | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Sam Aug 18, 2007 2:20 pm | |
| The Mars Volta - De-loused... | |
|
| |
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Mar Aug 21, 2007 6:32 pm | |
| Lazuli - En Avant Doute... (2007) Lazuli un fel de Pink Floyd combinat cu The Mars Volta si putin Louise Attaque, creand un ambient cat se poate de original si natural. Pe langa acestea ei se folosesc mult de structuri ethno si inovatii de jazz. Este un sextet infiintat in 1998 care concerteaza rar. En avant doute... este al treilea album al trupei. Percutia este memorabila, iar partile de chitara electrica sunt impecabile. Vocea are rolul ghidului. Nu odata am auzit si elemente de krautrock impletindu-se cu space rock-ul francezilor. De la concept pana la realizarea acestuia, totul este abstract. Moment forte nu exista, fiind genul de album ce trebuie ascultat cap-coada. Cu toate acestea, pentru o oarecare orientare as spune ca L'Arbre este o piesa foarte spirituala (lucru datorat in mare parte warr guitar-ului care prelungeste fiecare nota). Laisse Courir este cea mai tehnica piesa a albumului. La Valse à Cent Ans da o stare onirica, atat prin versuri cat si prin starea creata de marimba, un instrument african foarte complex adus in Europa de catre sclavi). Prin final au incercat ceva mai accesibil, si anume Cassiopée. Alaturi de alte trupe, ca Yoke Shire sau Gazpacho, Lazuli lanseaza in 2007 discuri de progresiv grele, un lucru ce (din fericire) incepe sa nu mai fie asa rar in zilele noastre. nota........... 9/10
am vrut sa prezint albumul saptamanii pentru mine, sub forma unei mini-cronici, pt ca am considerat ca merita multa atentie | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Vin Aug 24, 2007 5:03 pm | |
| Kansas - "Leftoverture" (1976) un clasic al progului american | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Vin Aug 24, 2007 5:06 pm | |
| Nine Inch Nails - The Fragile NU este prog insa e genial. | |
|
| |
amadeus Tommy Baron
Numarul mesajelor : 168 Localisation : caracal Data de inscriere : 24/01/2007
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Lun Aug 27, 2007 10:07 pm | |
| cred ca pentru mine, albumul saptamanii va fi RUSH-Snakes & Arrows!!..si tocmai bine ca inceput saptamana | |
|
| |
EvolutionarySleeper nota
Numarul mesajelor : 31 Data de inscriere : 28/08/2007
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Mar Aug 28, 2007 11:05 am | |
| Sleepytime Gorilla Museum - Grand Opening e un album de mare clasa. E prog, e metal, e original si salbatec si pe deasupra mai e si catchy. Nota 10 cu coronita. | |
|
| |
| Subiect: Re: Albumul saptamanii Mar Aug 28, 2007 8:25 pm | |
| Grand Opening e si singurul pe care l-am ascultat de la dansii. imi place dar de cele mai multe ori, in directia aceasta salbatica insa urechea mea opteaza pentru Mr Bungle, fiind mai apropiati de ceea ce numesc eu "radacini". | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Albumul saptamanii | |
| |
|
| |
| Albumul saptamanii | |
|