Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Albumul saptamanii

In jos 
+32
idle_ro
Biodegradabil
Uroboros
H to He
Relayer
Velkan
bibi
cozmik_bluez
Aaromtaar
greenland
sp59
Negru Voda
auslander
whiterune
romanbun
oaspetele
blackest_eyes
GentleG
badmech
Pastorius
Cristi
Ricochet
EvolutionarySleeper
amadeus
RoMarillos
prowler
nasti
yuli_capone
andu
Zarec
Piotr Buendia
Aldi
36 participan?i
Mergi la pagina : 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Urmatorul
AutorMesaj
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyJoi Iul 12, 2007 11:21 pm

Mi-am facut un obicei din a insista, in fiecare saptamana, mai mult pe un singur album. Asta nu inseamna ca nu ascult si altceva dar, acela unu este in principal in atentia mea. Procedez asa pentru ca astfel simt ca muzica se leaga mai bine.
Am vazut ca astfel de thread-uri merg destul de bine pe alte forumuri.
Chiar daca nu suntem, deocamdata, prea multi activi pe aici, eu zic ca ar fi interesant subiectul.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyJoi Iul 12, 2007 11:23 pm

Incep eu

Cressida - "Cressida" (1970)

Faca comentarii, inca, pentru ca l-am ascultat o singura data.
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyJoi Iul 12, 2007 11:39 pm

eu pe saptamana am cam un manunchi (de 3-4) albume care le ascult in special, printre care cel putin o noutate. saptamana aceasta noutatea vine din zona non-prog si anume Smashing Pumpkins cu Zeitgeist.
din zona prog amintesc un clasic incontestabil, un must listen:

Genesis - Foxtrot (1972)
abstract, aventurier, teatral, un peter gabriel la nivel maxim si piesa epica (de la genesis) favorita mie. cuvintele sunt de prisos... clar!
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyVin Iul 13, 2007 10:01 am

Saptamana asta am inceut sa reascult Pink Floyd ca tot nu aveam chef de citit. Rezultatul fu mai mult decat imbucurator fiindca am descoperit o mina de aur in Wisgh You Were Here. Am mai rupt si niste Dead Soul Tribe , insa albumu saptamanii ramane The Dark Side Of The Moon.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyLun Iul 16, 2007 12:13 am

Neal Morse - "Sola Scriptura" (2007)

Sa vedem. Sunt foarte curios.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyLun Iul 16, 2007 12:51 am

Imi plac thread-urile astea. O sa notez cateva descoperiri recente, cam obligatorii:

saptamana trecuta: Spock's V
saptamana asta (ce s-a incheiat): Camel, The Snow Goose.

Niciodata nu e prea tarziu.
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyLun Iul 16, 2007 7:23 am

Sola Scriptura e albumul meu preferat de anul acesta. e pur si simplu magic, o raritate pentru timpurile noastre.
Spock's Beard V de asemenea e o bijuterie. un Yes modern, daca se poate spune asa.

Ultima editare efectuata de catre in Sam Iul 21, 2007 4:27 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptySam Iul 21, 2007 12:54 pm

In urmatoarele trei saptamani, pentru mine, nu va exista un album al saptamanii. Va fi mai mult liniste si muzica naturii. Asa e in concediu, renunti la multe tabieturi.
Voi lua cu mine ceva CD-uri pentru ca nu se stie niciodata cand incep sa tropaie aia micii de pe creier, dar numai albume bine stiute, pentru ca auditiile in masina defapt nu sunt auditii, mai ales atunci cand conduci.
Oricum, pentru igiena creierului si a urechilor este nevoie, din cand in cand, si de cate o cura de liniste.
Sus In jos
yuli_capone
nota
yuli_capone

Numarul mesajelor : 40
Data de inscriere : 16/12/2006

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyDum Iul 22, 2007 10:35 am

Ayreon - The Human Equation (2004)
Excelenta auditie, rar am intalnit asa ceva. Muzica de Lucassen, iar vocile:
James LaBrie (Dream Theater) as Me
Mikael Åkerfeldt (Opeth) as Fear
Eric Clayton (Saviour Machine) as Reason
Heather Findlay (Mostly Autumn) as Love
Irene Jansen ex-(Karma) as Passion
Magnus Ekwall (The Quill) as Pride
Devon Graves (Dead Soul Tribe) as Agony
Marcela Bovio (Elfonía, Stream of Passion) as Wife
Mike Baker (Shadow Gallery) as Father
Arjen Lucassen (Ayreon/Stream of Passion/Ambeon/Star One) as Best Friend
Devin Townsend (Strapping Young Lad/The Devin Townsend Band) as Rage
Dupa cum bine v-ati dat seama, este un album conceptual. Nota 10.
Sus In jos
nasti
Roger Waters
nasti

Numarul mesajelor : 159
Varsta : 63
Data de inscriere : 17/12/2006

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyLun Iul 23, 2007 6:18 pm

Albumul saptamanii 82
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyMar Iul 24, 2007 8:38 am

hm, gustos album
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyMar Iul 24, 2007 11:44 pm

Nu prea e prog., dar cum saptamana trecuta n-am prea apucat sa ascult muzica, albumul saptamanii a fost Origin of Symmetry al lui Muse.
Sus In jos
prowler
nota

Numarul mesajelor : 7
Data de inscriere : 26/09/2006

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptySam Iul 28, 2007 12:22 am

zilele astea am 'descoperit' cam ultimu album beatles pe care nu-l aprofundasem, si anume magical mystery tour. e f misto, un fel de sgt. pepper lite Very Happy
Sus In jos
http://pandrea.rgc.ro
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyLun Iul 30, 2007 2:42 pm

Sleepytime Gorilla Museum - Grand Opening and Closing
experimental, un RIO de mare caracter, foarte bine lucrat. influente de la Sepultura la Mahavishnu Orchestra. sunt genul de sunete cu care nu prea ai cum sa te obisnuiesti, pentru ca sunt mereu altfel. frumos.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyVin Aug 10, 2007 5:04 pm

Julie Driscoll, Brian Auger & the Trinity – “Streetnoise” (1968)

Brian Auger o da pe fusion iar Julie Driscoll introduce elemente de blues, folk, pop, psihedelic, si chiar gospel.
Excelent !
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyVin Aug 10, 2007 11:30 pm

Noroc cu last fm: albumu saptamani conform statisticilor de pe acest http://www.last.fm/user/Zarec/ ar fi Back to Times of Splendor de la Disillusion.

Albumul saptamanii Eb41536b_1
Sus In jos
RoMarillos
ritm
RoMarillos

Numarul mesajelor : 194
Data de inscriere : 27/09/2006

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyMar Aug 14, 2007 10:31 pm

Albumul saptamanii pentru mine a fost mai putin prog,a fost asa…mai asezat ca sa zic asa…O Acoustic Session sustinuta de Fish in orasul natal – Haddington.Chestia deosebita care m-a “zgandarit” sa studiez acest event a fost faptul ca este vorba de o sesiune acustica sustinuta in fata a doar vre-o 400 de fani de elita ,intr-o biserica din orash (St. Mary’s Church) ,un gig deci cu puternica tenta privata.
Piese solo Fish precum si din perioada de cind cinta cu trupa ce l-a consacrat;interpretari foarte „deep“ a pieselor ;cumva pe tot parcursul auditiei pluteste in aer ceva de genul….” ascultati ce va spune unchiul Fish“..ca un tatuc intelept..:-).Ca un highlight moment este interpretarea piesei “Tara” alaturi de fiica sa Tara Dick.
Pentru cei interesati ,sesiunea acustica a iesit in final, intr-un fel de Limited Edition,pe o piata ceva mai rastransa.Se intituleaza “Communion” (2 CD Pack.)

Daca dati de el…auditie placuta Very Happy
Sus In jos
http://www.radioprogson.ro
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptySam Aug 18, 2007 10:50 am

un prog
Caravan - "Waterloo Lily" (1972)

dar, si un jazz
Keith Jarrett Trio - "Somewhere Before" (1968)
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptySam Aug 18, 2007 2:20 pm

The Mars Volta - De-loused...
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyMar Aug 21, 2007 6:32 pm

Lazuli - En Avant Doute... (2007)
Lazuli un fel de Pink Floyd combinat cu The Mars Volta si putin Louise Attaque, creand un ambient cat se poate de original si natural. Pe langa acestea ei se folosesc mult de structuri ethno si inovatii de jazz. Este un sextet infiintat in 1998 care concerteaza rar. En avant doute... este al treilea album al trupei. Percutia este memorabila, iar partile de chitara electrica sunt impecabile. Vocea are rolul ghidului. Nu odata am auzit si elemente de krautrock impletindu-se cu space rock-ul francezilor. De la concept pana la realizarea acestuia, totul este abstract. Moment forte nu exista, fiind genul de album ce trebuie ascultat cap-coada. Cu toate acestea, pentru o oarecare orientare as spune ca L'Arbre este o piesa foarte spirituala (lucru datorat in mare parte warr guitar-ului care prelungeste fiecare nota). Laisse Courir este cea mai tehnica piesa a albumului. La Valse à Cent Ans da o stare onirica, atat prin versuri cat si prin starea creata de marimba, un instrument african foarte complex adus in Europa de catre sclavi). Prin final au incercat ceva mai accesibil, si anume Cassiopée. Alaturi de alte trupe, ca Yoke Shire sau Gazpacho, Lazuli lanseaza in 2007 discuri de progresiv grele, un lucru ce (din fericire) incepe sa nu mai fie asa rar in zilele noastre.
nota........... 9/10

am vrut sa prezint albumul saptamanii pentru mine, sub forma unei mini-cronici, pt ca am considerat ca merita multa atentie
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyVin Aug 24, 2007 5:03 pm

Kansas - "Leftoverture" (1976)
un clasic al progului american
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyVin Aug 24, 2007 5:06 pm

Nine Inch Nails - The Fragile
NU este prog insa e genial.

Albumul saptamanii NIN-TheFragile
Sus In jos
amadeus
Tommy Baron
amadeus

Numarul mesajelor : 168
Data de inscriere : 24/01/2007

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyLun Aug 27, 2007 10:07 pm

cred ca pentru mine, albumul saptamanii va fi RUSH-Snakes & Arrows!!..si tocmai bine ca inceput saptamana Very Happy
Sus In jos
EvolutionarySleeper
nota
EvolutionarySleeper

Numarul mesajelor : 31
Data de inscriere : 28/08/2007

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyMar Aug 28, 2007 11:05 am

Sleepytime Gorilla Museum - Grand Opening e un album de mare clasa. E prog, e metal, e original si salbatec si pe deasupra mai e si catchy. Nota 10 cu coronita.
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii EmptyMar Aug 28, 2007 8:25 pm

Grand Opening e si singurul pe care l-am ascultat de la dansii. imi place dar de cele mai multe ori, in directia aceasta salbatica insa urechea mea opteaza pentru Mr Bungle, fiind mai apropiati de ceea ce numesc eu "radacini".
Sus In jos
Continut sponsorizat

Albumul saptamanii Empty
MesajSubiect: Re: Albumul saptamanii   Albumul saptamanii Empty

Sus In jos

Albumul saptamanii
Sus 
Pagina 1 din 16Mergi la pagina : 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Albume 2007