| Albumul care v-a intors fata spre Prog | |
|
+6Aldi Zarec H to He Ricochet andu GentleG 10 participan?i |
Autor | Mesaj |
---|
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Albumul care v-a intors fata spre Prog Vin Mai 15, 2009 10:08 pm | |
| Eh ! vad ca pe Bunul nostru Roman si Andu i-au cuprins nostalgiile ,asa ca e timpul de un nou topic. La mine au fost Gentle Giant -In the glass house si VDGG-Godbluff.Asta se intampla prin toamna lui '75 ,desi "aveam" 3 ani vechime in domeniu si nu prea realizam ce e aia "prog" , astea doua m-au "comutat forever". | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Albumul care v-a intors fata spre Prog Sam Mai 16, 2009 5:35 pm | |
| ^ Exact asa s-a intamplat si la mine, investigasem destul in domeniu (ascultasem King Crimson in adolescenta dar nu-mi prea placuse, iar inainte de momentul decisiv ascultasem Pink Floyd, Jethro Tull, Nektar) dar lucrurile nu se legau. si dintr-o data am avut epifania mentionata, cu un album de un prog foarte clar, limpede, didactic de-a dreptul (ELP's Welcome Back...) si de atunci nu mai ascult muzica la fel | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Albumul care v-a intors fata spre Prog Sam Mai 16, 2009 9:47 pm | |
| Am mai povestit-o si altadata, am intrat printr-o (lol, printr-o, pe o ) usa speciala a prog-ului, adica prin electronic, odata ce am descoperit, pe la 11-12 ani, ca favoritii mei Tangerine Dream, Vangelis, Jarre, (mai tarziu) Schulze erau clasificati drept "progressive electronic". M-a ajutat si PA, caci m-am alaturat comuniunii, dar mai important, treptat am descoperit cutiile de casete si vinyluri si cd-uri ale tatalui meu, pline-ochi de prog (pe langa jazz si rock - si putin de metal *nuuu, sa nu citeasca asta Zarec!!***). Scurt pe doi, am fost fan progressive electronic, inainte de prog rock. Iar fiecare trupa noua pe care am descoperit-o, la inceput am respins-o, ca apoi sa raman uimit. Primele mele trupe prog rock pe care le-am ascultat au fost Pink Floyd, Genesis, ELP, King Crimson (cred ca exact in ordinea asta), apoi altii, restul. Initial favoritii mei au fost Floyd si Genesis. Din 2006, am comutat pe Van der Graafi. | |
|
| |
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Albumul care v-a intors fata spre Prog Dum Mai 17, 2009 1:27 am | |
| Pink Floyd au fost primi. apoi trupe de metal (Tool, Anathema, Dreamtheatre), insa primul album de prog curat, poate cel mai bun al genului (prog clasic), a fost Close to The Edge. si doar acum 3 ani... rar mi se intampla sa ascult ceva si sa raman atat de uluit si surprins placut. de trupa Yes am tot auzit la radio, tin minte si acum o emisiune de acum multa vreme la radio Timisoara cand a fost prezentata la pop-matineu (insa inafara de hit-urile pop din ani 80 si ca este o trupa cult nu stiam nimic...si mai aflasem ca tot se desparteau si nu erau multumiti de muzica lor). si nu-mi placea deloc vocea lui Anderson. Apoi Jethro Tool, ELP, Zappa (am mai auzit lucruri bune despre el la radio, dar stiam doar piesele hit-uri), Mahavishnu Orchestra (aceasi poveste, doar ca ei nu aveau hit-uri, asa ca nu-mi ramanea nimic in cap din muzica lor, asa ca am ramas doar cu numele), si trupe de krautrock (Faust, Can, Amon Duul, Tangerine Dream - primele 4 albume; traisca internetul si radio-ul). astazi ascult mai mult jazz decat rock, prog clasic nu mai ascult aproape deloc insa prog "nou" ascult de cate ori am ocazia. pentru ca muzica progreseaza. (si o sa ma intorc de cate ori o sa simt nevoia la albumele perioadei de aur a prog-ului) | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Albumul care v-a intors fata spre Prog Dum Mai 17, 2009 9:22 pm | |
| Opeth - ghost reveries m-a lovit în vremea când o rupeam cu death metalu | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Albumul care v-a intors fata spre Prog Dum Mai 17, 2009 10:28 pm | |
| Pink Floyd - The Dark Side of the Moon mi-a deschis mintea catre progresiv. Dupa doi ani mi-am descoperit gustul pentru progresivul mai greu, mai incifrat prin Lizard a lui King Crimson.
E offtopic dar voi spune totusi ca placerea pentru jazzul modern s-a nascut in mine cam la un an dupa Lizard. "Vinovate" au fost doua albume John Abercrombie/ Dave Holland/ Jack DeJohnette - Gateway si To a Finland Station realizat de doi fabulosi trompetisti: Dizzy Gillespie & Arturo Sandoval.
The Dark Side of the Moon si Lizard sunt reperele mele in progresiv. | |
|
| |
blackest_eyes Steven Wilson
Numarul mesajelor : 122 Varsta : 39 Localisation : Timisoara Data de inscriere : 12/04/2007
| |
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| |
| |
Ivich nota
Numarul mesajelor : 25 Varsta : 35 Data de inscriere : 18/12/2006
| Subiect: Re: Albumul care v-a intors fata spre Prog Lun Iun 01, 2009 7:57 pm | |
| Dupa Camel - Rajaz am cam dat-o pe progressive. | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: Albumul care v-a intors fata spre Prog Joi Iun 18, 2009 2:52 am | |
| Greu de spus - am ascultat progresiv inainte de a stii ca asa se cheama genul - Yes, Supertramp, Pink Floyd, Jethro Tull. In 94 deja trecusem prin mai toata discografia Pink Floyd. Tot cam pe atunci incepea slabiciunea mea pt Marillion - Script, Misplaced Childhood si Clutching dar si Brave si Holidays in Eden le ascultam frecvent. Momentul "decisiv" a fost cand am decoperit Genesis-ul clasic in 1995 (Nursery Cryme, Selling England..., Foxtrot). Cam de atunci rockul progressiv e genul care-l ascult cel mai mult. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Albumul care v-a intors fata spre Prog | |
| |
|
| |
| Albumul care v-a intors fata spre Prog | |
|