Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Celalalte Cuvinte

In jos 
+2
Aldi
andu
6 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
AutorMesaj
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

Celalalte Cuvinte - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Celalalte Cuvinte   Celalalte Cuvinte - Pagina 2 EmptySam Noi 10, 2007 12:17 am

buey, Celelalte Cuvinte in Timisoara, 15 noiembrie. Intrarea...libera!!

hmm...a merge sau a nu merge...asta e intrebarea...
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: Celalalte Cuvinte   Celalalte Cuvinte - Pagina 2 EmptySam Noi 10, 2007 12:18 am

Din cate am vazut pe diverse filmulete pe YouTube, is destul de in forma baietii... Eu zic sa mergi. As merge.
Sus In jos
vidor
acord
vidor

Numarul mesajelor : 50
Varsta : 41
Data de inscriere : 21/11/2007

MesajSubiect: Re: Celalalte Cuvinte   Celalalte Cuvinte - Pagina 2 EmptyLun Dec 03, 2007 2:40 am

As avea si eu de zis cate ceva... Ascult Celalalte Cuvinte de foarte mult timp ininte de apariti albumului Ispita.

O trupa care mi-a placut enorm, Calin Pop fiind alaturi de Dan Andrei Aldea unul dintre cei mai buni compozitori pe care i-a dat tara noastra (sa nu uitam aici si pe Phoenix). Totusi pacat ca au unele minusuri cum ar fi vocea lui Calin si ritmul de toba care de multe ori iese din tipar. Sigur ca si instrumentele pe care si le permiteau pe vremea aia nu erau de calitate si Electrecordul nu avea studiouri de inregistrari foarte bune... toate acestea au dus ca aceasta treupa sa nu aiba succesul meritat. Ca si compozitie sunt o trupa pur progresiv dar care din pacate nu a avut circumstantele necesare sa se afirme mai mult. Muzical cum am ami spus au avut probleme mari al vcal si tobe (ascultati albumele iainte de Ispita cu mare atentie si veti vedea ca de multe ori ritmul foarte simplu la tobe de multe ori iese din tempo ramanand in urma).

In rest o trupa foarte buna.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Celalalte Cuvinte   Celalalte Cuvinte - Pagina 2 EmptySam Iul 19, 2008 6:46 pm

Urmatorul album CC iese pe 11 octombrie! Hip-hip-ura!

Se lanseaza la Cluj. Mai multe detalii aici: http://www.promusicprod.ro/celelaltecuvinte/
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Celalalte Cuvinte   Celalalte Cuvinte - Pagina 2 EmptyDum Sept 14, 2008 12:12 pm

Zarec a scris:
... va urma...

Rolling Eyes

pe myspace-ul trupei http://www.myspace.com/celelaltecuvinte se pot asculta cele doua piese noi de pe viitorul album, "zmeie" si "stem":

"zmeie" e o piesa radio-friendly, nici mai buna nici mai rea decat nivelul mediu al albumului precedent, insa "stem" o incercare mai mult decat onorabila de a face PROG! recomand "stem". abia astept lansarea albumului, care la bucuresti se va face candva la sfarsitul lui noiembrie.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: Celalalte Cuvinte   Celalalte Cuvinte - Pagina 2 EmptyLun Sept 15, 2008 7:37 pm

Celelalte Cuvinte vor sustine doua concerte:
la Oradea pe 5 Octombrie
http://www.roportal.ro/evenimente/concerte/Celelalte_Cuvinte_Oradea.html
si la Cluj-Napoca pe 12 Octombrie
http://www.roportal.ro/evenimente/concerte/Celelalte_Cuvinte.html
Cu siguranta vor promova noul album.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Celalalte Cuvinte   Celalalte Cuvinte - Pagina 2 EmptyLun Sept 15, 2008 9:03 pm

da, despre lansarea albumului este vorba. in bucuresti va fi in noiembrie, douazecisiceva...
Sus In jos
bibi
capodopera
bibi

Numarul mesajelor : 594
Data de inscriere : 23/09/2008

MesajSubiect: Re: Celalalte Cuvinte   Celalalte Cuvinte - Pagina 2 EmptyMier Sept 24, 2008 11:29 am

sincer, nu am avut curiozitatea să încerc ultimele creații, dar primele trei (două albume și jumătate) au fost foarte bune, chiar dacă sînt mixate aiurea și se aud cum se aud. Am amintiri foarte frumoase legate de ele și de adolescența mea, așa că factorul subiectiv intră în acțiune Very Happy
Sus In jos
https://www.youtube.com/user/BibilicaCriminalul
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Celalalte Cuvinte   Celalalte Cuvinte - Pagina 2 EmptyMier Oct 01, 2008 9:47 am

Calin Pop: Numele noului album este Stem, facandu-se trimitere la termenul medical (celulele stem) si, bineinteles la sensul figurat al acestuia (capacitatea membrilor trupei de regenerare, improspatare si actualizare din punct de vedere muzical si aceasta prin insusi felul lor de a fi). Pentru noi acest titlu inseamna foarte mult.
Discul contine un numar de 11 piese plus 2 piese radio-edit la capatul acestuia (doua piese dintre cele 11 care sunt prezentate in variante mai scurte, de pana la 4 minute ca si durata ). Vor fi in total 13 track-uri si 70 de minute de muzica si… cuvinte. Acuma, in privinta felului pieselor se stie ca trupa abordeaza un rock progresiv mai valurit (ca sa se inteleaga mai bine) caracteristic ei si, binenteles, recognoscibil.
Dintre cele 11 piese, doua sunt instrumentale, una dintre ele fiind in memoria lui Florian Pittis. De asemenea, dintre cele 11 piese doua sunt balade, trei sunt semi-balade (structuri combinate) si sase relativ mai dinamice. Dintre balade una este acustica si dintre semi-balade una este semi-acustica. Nu e simplu sa caracterizam din acest punct de vedere noul material. Oricat am incerca noi sa dam aceste amanunte, un lucru este clar - cel mai bine caracterizarea albumului si-o face fiecare singur dupa un timp ascultandu-l acasa de mai multe ori.

Metalfan: Mai ai timp sa asculti muzica, alta decit cea pe care o faci? Ce albume te-au impresionat recent?
Calin Pop: Nu prea am timp, intr-adevar dar, totusi, dintre trupele pe care am avut timp sa le ascult am remarcat albumul de anul trecut al trupei Dream Theater si mai ales albumul recent realizat de Steve Lukater (ex Toto). Am mai ascultat o serie de trupe mai putin cunoscute de etno-rock progresiv din tarile balcanice care efectiv m-au lasat uimit si ganditor prin maiestria constructiei pieselor si a tehnicilor instrumentale utilizate.

de aici: http://www.metalfan.ro/articol.php?sectiune=2&id_doc=3447&lng=1
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: Celalalte Cuvinte   Celalalte Cuvinte - Pagina 2 EmptyLun Oct 13, 2008 10:03 pm

Am ascultat “STEM”, ultimul Celelalte Cuvinte, doar in masina, e drept ca de doua ori, pe drumul de intoarcere de la Cluj spre casa. Auditiile in masina sunt departe de cele din “home studio”, mai ales pentru sofer, asa ca impresiile mele sunt destul de filtrate. Ce pot spune este ca, oradenii parca au incercat sa faca o sinteza a muzicii lor de la inceputuri si pana in prezent, incluzand si riff-urile mai grele din perioada metalica/doom. Albumul contine 11 piese plus 2 bonus, iar dintre ele mi-au atras atentia Zmeie si Se inchid, mai lungi, mai lucrate, mai grele, mai apasate. Destul de multe balade, unele dintre ele mergand spre pop. Dar parca superbele culori ale toamnei ce navaleau peste mine dinspre localitatile, padurile si lanurile de porumb blond, pe linga care treceam, intr-o sambata spre inserat, la o ora la care traficul era usor, au facut ca totul sa sune bine si foarte bine.

Poate revin cu o cronica mai normala, dupa ce reascult albumul in linistea “studioului de acasa”.

Foarte reusita coperta si tot ce tine de prezentarea albumului. Printre cele mai faine scoase in Romania din ce am vazut eu pana acum.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Celalalte Cuvinte   Celalalte Cuvinte - Pagina 2 EmptyJoi Noi 13, 2008 10:42 pm

am uitat complet de concertul de maine de la palatul copiilor. Crying or Very sad sper totusi sa gasesc bilete pe undeva.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Celalalte Cuvinte   Celalalte Cuvinte - Pagina 2 EmptyLun Feb 09, 2009 1:04 pm

din pacate pozele facute la concertul sus-mentionat inca zac la mine pe hard-disk, in asteptarea momentului in care o sa le sortez si o sa le urc pe flickr... va tin la curent.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Celalalte Cuvinte   Celalalte Cuvinte - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Celalalte Cuvinte
Sus 
Pagina 2 din 2Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
 Subiecte similare
-
» Celelalte Cuvinte - .STEM (2008)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum