|
| Albume 2010 | |
|
+10Cristi Aldi idle_ro Uroboros bibi H to He GentleG Zarec Ricochet andu 14 participan?i | |
Autor | Mesaj |
---|
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Albume 2010 Dum Iun 06, 2010 3:17 am | |
| Apropo de asta, mai pun si eu niste bucatele pe care le-am ascultat intre timp.
Bune rau:
- Current 93 - Baalstorm, Sing Omega (despre albumul asta nu am de zis decat \m/ \m/ \m/) (de fapt mai zic o chestie - fantezia si curajul cu care trupa asta se reinventeaza de vreo 30 de ani incoace sunt de-a dreptul obscene) (si inca o chestie - daca v-ati saturat de versuri tembele care strica muzica misto, C93 serveste invariabil poezie de calitate) (si ultima chestie - albumul asta nu are stil, e cel mult post-apocaliptic pop music daca ne trebuie neaparat o descriere)
- Alessandro Bosetti - Zwolfzungen (subtitulat 12 Portraits of languages I don't understand) Tocmai l-am ascultat si e magnific - muzica construita in jurul unor inregistrari cu oameni vorbind in limbi ciudate de pe mapamond, gen dialectul basc, tagalog, zulu, dogon, urdu, plus o limba imaginara inventata de Bosetti care n-are nici o noima (piesa se cheama Gut te Fux ab te Fut). Cireasa de pe tort e o tanti din insulele Canare care vorbeste intr-o limba compusa din fluieraturi, pe care localnicii o foloseau in timpul dictaturii lui Franco ca sa dea cu flit autoritatilor spaniole care ii bateau la cap. Monologurile sunt impanate copios cu fragmente muzicale dintre cele mai diverse.
- All Kinds of People - Love Burt Bacharach (e vorba de Jim O'Rourke, care a adunat o mana de japonezi si japoneze si i-a pus sa cante cu vocea preluari dupa piese de Bacharach, acompaniati de o trupa de meseriasi - regasim piese celebre ca Raindrops keep falling on my head sau Say a little prayer for me si Walk on by, dar si altele mai obscure si foarte faine - cantate cu totul altfel si capatand o aura bizara din pricina vocilor fragile, cu accent puternic, care parca stau sa destabilizeze structura pieselor)
- The Dillinger Escape Plan - Option Paralysis (cel mai bun si mai complet album DEP de pana acum, zic eu)
- Natalie Merchant - Leave Your Sleep ; Pe mine m-a prins tare, desi in principiu n-ar trebui sa fiu tolerant la atatea elemente de muzica celtica si country - dar maiestria cu care sunt cantate mi se pare dezarmanta. Plus ca pe langa astea se canta jazz, reggae, klezmer, muzica tiganeasca, balade pop si mai era ceva dar am uitat. Si canta si Medeski Martin si Wood pe albumul asta, impreuna cu vreo doua orchestre si trei tarafuri. Si e album dublu. Ceva ingrozitor.
- Vinicio Caposella - The Story-Faced Man ; Cam pe sistemul albumului de mai sus, doar ca asta are scuza ca e o compilatie. Caposella asta e un fel de Toto Cutugno asa, dar cu diferenta ca asta canta muzica, deci practic n-are nici o legatura in afara faptului ca e italian. Sper ca m-am facut inteles. Daca nu, mai zic ca e vorba de pop, tango, vals, polka, rock, drumnbass, carnavalisme, piese dramatice cu orchestra simfonica si alte bunatati, adunate dintr-o cariera copioasa despre care eu inca nu stiu mai nimic. Vocea tipului e grozava, baritonal-ragusita, canta cu patos, versurile destepte, variate, amuzante (ma rog, din ce italiana inteleg eu ca roman, adica destul de bine) si complementeaza o muzica lucrata cu mare migala, pe care printre multi altii apare ca chitarist pe toate piesele Marc Ribot, cunoscut lumii de pe aici ca un Zorn-ist fidel si muzician fin. Recomand calduros.
- Dakota Suite/Emanuele Errante - The North Green Down (nu stiu cum sa-i descriu, pur si simplu n-am nici o idee; intr-un fel atmosfera imi pare similara cu cea creata de Nest, dar muzical n-au nici o legatura)
Alte lucruri bune:
- Terje Rypdal - Crime Scene (un album de geaz despre mafioti, perfect) - Rome - Nos Chants Perdus (ma rog, teoretic e la foarte-foarte bune, dar am uitat de el si acuma mi-e lene sa merg cu mouse-ul mai sus; neo-folk superb, album conceptual despre razboi din cate imi dau seama; versuri excelente; frumusete si eleganta) - Xasthur - Portal of Sorrow (ultimul album al tipului, se pare - putina muzica in lumea asta e mai sumbra si mai abandonata deznadejdii decat muzica Xasthur; ascultati doar daca sunteti foarte veseli) - Stefano Battaglia, Michele Rabbia - Pastorale (aparut la ECM, un duet de pian si percutie de mare fantezie si delicatete; nu e jazz, e ceva deosebit; recomandat lumii de aici) - The Knife - Tomorrow, in a Year (cum ziceam mai sus, superb, dar ma gaseste impermeabil) - Marc Anthony - Iconos (nu ma-ntrebati de ce, ideea e ca imi place mult, lucratura e perfecta si piesele sunt de data asta din categoria inima albastra, ceea ce-l prinde minunat, mai bine decat ipostaza de international pop star zic eu, chiar daca ii prefer in continuare albumele de salsa)
Nici astea nu-s rele deloc:
- Dan Berglund's Tonbruket - Tonbruket (pentru cine nu s-a prins, e proiectul bassistului de la Esbjorn Svensson Trio, care - surprinzator - nu e jazz, ci altceva, cred ca Andu i-a zis roc psihedelic; in orice caz, are ceva numai al lui, care ma va face cu siguranta sa revin la el si sa-l aprofundez) - Oren Ambarchi, Jim O'Rourke, Keiji Haino - Tima Formosa (trebuie sa ma obisnuiesc cu vocea lui Haino, mi-e greu dar sunt dispus sa perseverez; trei improvizatii masive, dialog intre muzicieni fini care se abtin de la excesele de care uneori se fac vinovati in carierele solo; devine periculos de ritmic la un moment dat) - Anathema - We're Here Because We're Here (dada, imi place, nimic surprinzator, o trupa care din punctul meu de vedere si-a atins maximul creativ pe Judgement acum unspe ani, dar care a ramas la un nivel inalt si nu umbla cu prostii; stilul actual nu e spectaculos, probabil ca nici nu vrea sa fie, si e informat evident de Porcupine Tree, in jurul carora au orbitat in ultimii ani) - Watain - Lawless Darkness (black metal suedez, in stilul propus de Dissection acum ceva vreme, cantat cu mare competenta, un pic cam slagaros pentru gustul meu, dar bun) - Rafael Anton Irrisarri - Reverie (un tip care-mi place, de data asta a scos doar un ep cu trei piese, dntre care una e preluare dupa Fur Alina a lui Arvo Part, augmentata, asa cum dintotdeauna ar fi meritat, cu chitara preparata si efecte drone) - Caribou - Swim (daca aveti chef de dans, puneti albumul cu Caribou pe un cd si mergeti intr-un club, vorbiti cu dj-ul si dansati pe muzica buna, ce dreq) - Espen Eriksen Trio - You Had Me at Goodbye (undeva intre alte doua trio-uri, Esbjorn Svensson si Tord Gustavsen - bun si soporific)
Ar mai fi si altele:
- Masterplan - Time to Be King ("guilty pleasure" intr-un fel - power metal german de noua generatie, cantat de iepuri batrani; Jorn Lande s-a intors in trupa si vocea ma topeste instantaneu, ca pe o felie de cascaval intr-un cuptor cu microunde; versurile din pacate sunt de un penibil atroce, greu de suportat) - Pain of Salvation - Road Salt One: Ivory (mie-mi place de trupa asta asa in general, ca idee, imi place de pilda cum au scos Scarsick dandu-le cu flit fanilor care voiau sa auda prog metal si ei au bagat rap si disco si nu metal; imi place ca acuma au dat-o pe blues si hard rock pe sistem Soundgarden si Led Zeppelin; din pacate muzica in sine nu-mi place la fel de mult, continuand s-o prefer pe cea de pe albumele vechi, de prog; nu-mi place nici afectarea lui Gildenlow si cum insista sa fie obositor si gratuit cu acrobatiile lui vocale de eurovizion pe fiecare piesa; din albumul asta raman cu o piesa superba, Sisters, pe care o recomand tuturor) - Flying Lotus - Cosmogramma (practic tipul care l-a lansat pe Gonjasufi; e prima data cand ii ascult si ma asteptam sa-mi placa mai mult; e un pic prea cut-and-paste/schizofrenic chiar si pentru mine, si mi se pare ca rezultatul e un pic incoerent; poate e vorba de creerul meu) - Pantha du Prince - Black Noise (mai trebuie ascultat, e techno/house/ambient cu stil si clasa, un nume cunoscut in zona asta, pe care eu o incerc deocamdata cu degetul) - Akitsa - Au Crepuscule de l'esperance (cel mai mizerabil disc al anului pana acum, fermecator de respingator) - Kayo Dot - Coyote (am detaliat pe alt thread, cred ca nu mai am toleranta pentru ce sunt ei dispusi sa-mi ofere) - Fenn O'Berg - In Stereo (al treilea album cu Jim O'Rourke din lista asta, dragut; parca nu m-a prins la fel ca primele doua de acum un deceniu - mai incercam) - Cynic - Re-Traced (meh, un ep cu trei piese de pe Traced in Air remixate intr-o maniera total neinteresanta zic eu, acustico-loungey-new age-ish; le sugerez sa stea departe de zona electronica pentru ca nu par sa stie cu ce se mananca; ep-ul e salvat de o piesa noua, care e superba) - Fabio Orsi - Winterreise (ambient/drone, e bun tipul, cine se stie interesant poate investiga, e il ascult de cativa ani si e constant, scoate albume bune fara a reinventa vreo roata) - Indignant Senility - Plays Wagner (dark ambient, construit pe fantoma muzicii lui Wagner)
Albume pe care cica le-am ascultat, dar cine mai stie cum sunau:
- Kammerflimmer Kollektief - Wilding - Matthew Herbert - One One - Aaron Martin - Worried About the Fire
Categoria meh/neh:
- Clutchy Hopkins - The Story Teller (daca sunteti curiosi, Clutchy Hopkins e un personaj enigmatic cu o poveste interesanta; eu m-am cam saturat de ea) - Mi Ami - Steal Your Face - Avantasia - The Wicked Symphony (asta e chiar nasol) - Bobby McFerrin - VOCAbuLarieS (asta e fain in felul lui, cantat cu maiestria uzuala, dar e prea usor si nevinovat, doza de new age feeling e prea mult pentru limitele mele de toleranta) - Dolphins into the Future - The Music of Belief (daca va place Vangelis si inregistrarile cu delfini, ascultati; cica e muzica pentru meditatie) - Keane - Night Train - Omar Rodriguez Lopez Quartet - Sepulcros de Miel (de fapt imi face placere sa-l ascult, dar e un jam session fara cap si coada si deja cred ca Omar exagereaza cu albumele astea solo cu prea putine idei; in plus, eu tot astept sa aud de la el niste salsa, asa cum mi-a aratat ca poate canta pe Frances the Mute si pe primul album solo, A Manual Dexterity - se pare ca a uitat)
Mult am mai vorbit. Revenim cu capitolul patru candva prin vara, sper. | |
| | | andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Albume 2010 Dum Iun 06, 2010 3:47 am | |
| - Uroboros a scris:
- Dan Berglund's Tonbruket - Tonbruket (pentru cine nu s-a prins, e proiectul bassistului de la Esbjorn Svensson Trio, care - surprinzator - nu e jazz, ci altceva, cred ca Andu i-a zis roc psihedelic; in orice caz, are ceva numai al lui, care ma va face cu siguranta sa revin la el si sa-l aprofundez) Da, ziceam ca sunt fo doua piese care par scoase direct de pe Piper At The Gates Of Dawn... - Uroboros a scris:
- Omar Rodriguez Lopez Quartet - Sepulcros de Miel (de fapt imi face placere sa-l ascult, dar e un jam session fara cap si coada si deja cred ca Omar exagereaza cu albumele astea solo cu prea putine idei; in plus, eu tot astept sa aud de la el niste salsa, asa cum mi-a aratat ca poate canta pe Frances the Mute si pe primul album solo, A Manual Dexterity - se pare ca a uitat)
sau niste krautrock pur | |
| | | Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Albume 2010 Dum Iun 06, 2010 4:09 am | |
| ^Pai scosese ceva cu Damo Suzuki parca, pe ala nu l-am ascultat. Ar fi logic sa fie kraut macar un pic. | |
| | | GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Albume 2010 Dum Iun 06, 2010 5:09 am | |
| asa arata | |
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Albume 2010 Lun Iun 07, 2010 1:58 pm | |
| The third album "In Case of Loss" is another magical trip through the '70's dark, dramatic, symphonic atmospheres of progressive rock influenced by VDGG, Canterbury scene, Still Life, Quatermass, Indian Summer...and contains a wonderful suite almost 20 minutes long, and some beautiful arrangements of violin, cello and saxophone! If you enjoy the dark or heavy style of VDGG and their likes, but can do without the ultra speed factor, you'll certainly enjoy ARKENAMÉS. TRACK LIST: Dateless Diary Alone Don't Move A new Song Where Beached The Very Last Number a. main theme & 1st variation b. escaping c. limbo d. flashback e. last-dicht attempt f. escaping (reprise) g. an alternative endpoint h. farewell (incl. brief joyful digression) | |
| | | H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Albume 2010 Joi Iun 10, 2010 10:05 pm | |
| THE FINAL FRONTIER - Iron Maiden
1. Satellite 15.... The Final Frontier (8:40) 2. El Dorado (6:49) 3. Mother Of Mercy (5:20) 4. Coming Home (5:52) 5. The Alchemist (4:29) 6. Isle Of Avalon (9:06) 7. Starblind (7:48) 8. The Talisman (9:03) 9. The Man Who Would Be King (8:28) 10. When The Wild Wind Blows (10:59)
(albumul este lansat oficial in ziua urmatoare concertului de la Cluj... l-as fi cumparat de acolo daca era deja lansat si era de vanzare. insa o sa ma multumesc si cu piesele de pe album ce o sa le cante live) | |
| Subiect: Re: Albume 2010 Sam Iun 12, 2010 10:11 am | |
| released: Helmet of Gnats - High Street Tracks Tsunami - 11:00 Tin Whiskers - 10:26 Dozer - 12:43 High Street - 30:11 | |
| Subiect: Re: Albume 2010 Mar Iun 15, 2010 8:26 am | |
| in curand: CD1 (62.44) A01 Marco Lo Muscio “Intro” 06.47 A02 Little Tragedies 08.22 A03 Nuova Era 06.19 A04 Greenwall 11.13 A05 Mattijs Herder 04.49 A06 Nexus 09.16 A07 Brighteye Brison 07.01 A08 The RedZen 05.46 A09 Tommy Eriksson 02.47 CD2 (67.06) B01 Posto Blocco 19 07.20 B02 Oracle 07.03 B03 Faveravola 07.50 B04 Armalite 08.15 B05 Groovector 06.48 B06 Roz Vitalis 08.41 B07 De Rossi & Bordini 04.01 B08 Echoes 06.26 B09 Jaime Rosas 10.18 CD3 (67.18) C01 Kbridge 06.22 C02 Simon Says 06.38 C03 Colossus Project 09.12 C04 Ozone Player 06.51 C05 Jinetes Negros 06.55 C06 Blank Manuskript 05.35 C07 Nemo 06.04 C08 DaaL 08.39 C09 Mattijs Herder 10.38 CD4 (64.16) D01 Mist Seasons 07.44 D02 Kotebel 07.22 D03 Tabula Smaragdina 05.00 D04 Raimundo Rodulfo 07.32 D05 Flamborough Head 05.16 D06 Lady Lake 09.31 D07 Yesterdays 03.52 D08 Marco Lo Muscio “Outro” 04.48 D09 Atlantis1001 (bonus track) 12.17 | |
| Subiect: Re: Albume 2010 Mier Iun 23, 2010 8:52 am | |
| | |
| | | Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Albume 2010 Lun Iun 28, 2010 12:43 pm | |
| Sosit-au. \m/ Zorn nerdy fanboy party diseara. | |
| Subiect: Re: Albume 2010 Lun Iun 28, 2010 3:22 pm | |
| AVIVA -Peer Gynt in Favour | |
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Albume 2010 Lun Iul 05, 2010 9:03 pm | |
| (tin minte ca as fi prezentat deja lansarea albumului pe undeva, dar acum nu ma gasesc post-ul; ma rog...) recenzie | |
| Subiect: Re: Albume 2010 Lun Iul 05, 2010 10:35 pm | |
| Faina recenzia, oribila coperta. Faina si chestia cu teoria punctuatiei. Eu n-am ascultat absolut nimic de la Laurie Anderson, stiu doar ca am un concert pe undeva cu ea in care apare si Adrian Baloo (zis si ursul belew). As avea doua motive sa incep prin a-l asculta pe asta nou: recenzia asta si prezenta lui Antony pe o piesa. E mai bine sa incep cu altceva? Daca da, cu ce?
P.S. Ce e cu site-ul asta? Imi place - e o chestie colaborativa, daca vad eu bine, multa lume scrie despre chestii misto in general. | |
| Subiect: Re: Albume 2010 Lun Iul 05, 2010 11:04 pm | |
| Nu stiai de muzikamagika pana acum? Nu de alta, dar blogul tau cred ca e bagat la blogroll, ceea ce m-a facut sa cred ca te-ai introdus lor si invers. E ceea ce vezi si deja zici, recenzii, sugestii si (mai nou) interviuri. Site-ul a fost fondat de Alex M. (dar cred ca si cristi c. e la conducere), iar ceilalti sunt cei care au raspuns la invitatia de-a contribui. Se poate lua "Homeland" si fara sa faci pasi inapoi. Concertul cu "Andrzej Baloo" trebuie sa fie "Home of the Brave". Eu personal iubesc tot ce-a scos femeia asta, dar cele mai meritorii lucrari ar fi primele (in special "Big Science" si "United States Live"). "Life on a String" din 2001 e un album placut, in format mic si estetic. Mai sunt multe rezultate si-n afara discografiei principale, personale: ea cu sotu' Reed si Zorn au cantat anul trecut la The Stone si au scos un disc din asta - free noise, no mercy. | |
| Subiect: Re: Albume 2010 Mier Iul 14, 2010 12:07 am | |
| EP nou Jaga-Jigi, pentru cei interesati | |
| Subiect: Re: Albume 2010 Mier Iul 14, 2010 12:16 am | |
| hmm, nu e cu piese de pe album? ca titlul ala e al unei piese din album. sarumana, investighez mai incolo. | |
| Subiect: Re: Albume 2010 Mier Iul 14, 2010 12:22 am | |
| Ah, se poate. Am observat tendinta si la alte trupe anul acesta. | |
| Subiect: Re: Albume 2010 Mier Iul 14, 2010 10:47 am | |
| aha, is remixuri din cate vad. | |
| | | | bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Albume 2010 Mier Iul 14, 2010 7:03 pm | |
| - Uroboros a scris:
- Faina recenzia, oribila coperta.
L-am luat și eu, o să-l ascult diseară. Coperta mi se pare oribilă și mie, dar există o explicație (în booklet). Cică așa i-a sugerat bărbat-su că arată vocea aia masculină pe care o face prin synclavier sau efecte. Are și un nume, dar nu mi-l mai amintesc în clipa asta. | |
| Subiect: Re: Albume 2010 Mier Iul 14, 2010 9:49 pm | |
| Ce-i drept, albumul cu Laurie Anderson e cam periculos. Stilul asta optzecist de vorbarie multa pe teme politice in mod normal e departe de gusturile mele, dar in cazul asta treaba e pusa in scena excelent, liric si muzical complementandu-se reciproc la marea arta. | |
| Subiect: Re: Albume 2010 Joi Iul 15, 2010 12:29 am | |
| - bibi a scris:
- Uroboros a scris:
- Faina recenzia, oribila coperta.
L-am luat și eu, o să-l ascult diseară. Coperta mi se pare oribilă și mie, dar există o explicație (în booklet). Cică așa i-a sugerat bărbat-su că arată vocea aia masculină pe care o face prin synclavier sau efecte. Are și un nume, dar nu mi-l mai amintesc în clipa asta. Fenway Bergamon. Si, Jesus, cat complaining pentru coperta. Daca e cum spune Lou Reed, e ceva nou, pentru ca Laurie oricum venise in anii 80 cu o infatisare pentru alter-ego. Na. Arata mai bine? | |
| | | idle_ro capodopera
Numarul mesajelor : 531 Data de inscriere : 23/01/2010
| Subiect: Re: Albume 2010 Joi Iul 15, 2010 6:02 pm | |
| | |
| Subiect: Re: Albume 2010 Mier Iul 28, 2010 8:03 pm | |
| | |
| Subiect: Re: Albume 2010 Joi Iul 29, 2010 12:39 am | |
| Prima oara cand o trupa revine cu un al doilea album in cadrul seriei. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Albume 2010 | |
| |
| | | | Albume 2010 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |