| ce ascultati chiar acum? | |
|
+14H to He oaspetele Kraut viespone muzicadevest bibi Cristi Zarec cozmik_bluez andu Ricochet GentleG romanbun Aldi 18 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Dec 12, 2009 11:58 am | |
| CARPET KNIGHTS-According to Life(Norvegia-2009) | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Dec 12, 2009 4:36 pm | |
| | |
|
| |
bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Dec 12, 2009 7:39 pm | |
| Aseară Paolo Conte - o surpriză foarte plăcută Tomasz Stanko - Lontano Erik Truffaz - Bending New Corners (CDuri) Cristof Lauer - albumul omonim (vinil) | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Dec 12, 2009 8:46 pm | |
| "Extra Tracks" CD-ul bonus din boxset-ul Genesis 1970-19751. Happy The Man 2. Twilight Alehouse 3. Shepherd (BBC Nightride 1970) 4. Pacidy (BBC Nightride 1970) 5. Let Us Now Make Love (BBC Nightride 1970) 6. Going Out To Get You (demo 1969) 7. Genesis Plays Jackson (demo 1969) | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Dec 12, 2009 9:00 pm | |
| Rod Stewart - Unplugged...and Seated (1993) | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| |
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| |
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Dec 12, 2009 10:16 pm | |
| la ce te referi "genul asta de muzica" ? symph prog sau prog in general ? | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Dec 12, 2009 10:27 pm | |
| ma refer la muzicile in care nu se mai zice nimic proaspat si original. ceea ce nu se suprapune neaparat cu symphonic prog: am auzit symphonic prog contemporan din vremurile noastre care e inca fresh si este destul avant-prog, fusion, experimental etc. care mi se pare "formulaic", "by numbers". | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Dec 12, 2009 11:03 pm | |
| Craciunul cu cheesy si symphonic rock...Andu, tu mai tii minte colindele noastre romanesti, bune rau, sau tot cu gandul la linu-i lin si Echolyn esti? Chiar, asculta Echolyn (The End Is Beautiful inspre Mei). Mai fain decat Transatlantic. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Dec 13, 2009 1:11 am | |
| e diferit fata de concerte va spun la sfarsit daca mi-a placut. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Dec 13, 2009 1:33 am | |
| - Ricochet a scris:
- Craciunul cu cheesy si symphonic rock...Andu, tu mai tii minte colindele noastre romanesti, bune rau, sau tot cu gandul la linu-i lin si Echolyn esti?
actually am asociat definitiv Craciunul cu simfonicu' via Camel, a fost o intamplare dar merg de minune. cred ca exista o legatura puternica intre aproape tot ce tine de Craciun si ideea de cheesy. muzica de craciun, programele TV, shopping-ul pe ritmuri "ho-ho-ho", felul voios, bonom si generos in care trebuie sa te comporti, toata sarbatorirea si impopotonarea care n-au nici o legatura cu nasterea lui Hristos, toate astea sunt "cheesy" intr-un sens bun; sunt conventii si nu ne reprezinta realmente (sincere si care sa ne reprezinte ar fi mersul la biserica si colindele), dar ideea e ca pentru o perioada sa-ti asumi toata chestia si sa te bucuri de ea, pentru ca ele chiar pot sa-ti aduca bucurie daca iti asumi o anumita naivitate si accepti conventia. in ideea asta m-am bucurat si eu de niste retro-symph pozitiv, happy, bine facut. avea ceva sarbatoresc si mi-a tihnit. exact in felul asta sunt dispus sa ma bucur de toate lucrurile legate de Craciun pe care le-am mentionat mai sus, desi ele nu ne reprezinta si peste o luna o sa iesim din toata conventia. niste colinde autentice n-ar strica totusi, dar nu stiu de unde sa gasesc asa ceva. nu Hrusca, nu colinde corale, colinde pur si simplu. in ultimii ani nici macar n-au venit colindatori pe unde am locuit | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Dec 13, 2009 1:48 am | |
| - Ricochet a scris:
- Craciunul cu cheesy si symphonic rock...Andu, tu mai tii minte colindele noastre romanesti, bune rau, sau tot cu gandul la linu-i lin si Echolyn esti?
Chiar, asculta Echolyn (The End Is Beautiful inspre Mei). Mai fain decat Transatlantic. Hei, eu am inventat expresia "linu-i lin si Echolyn"! Ceea ce-mi aminteste ca o piesa grozava de sarbatori e Winterthru de pe Suffocating the Bloom. O piesa despre copii si copilarie, si zapada, iuhuuuu! In aceeasi ordine de idei oarecum, nici eu nu stiu inregistrari cu colinde cantate de colindatori asa mai "raw", dar o alternativa ar fi Iarna Simfonica a lui Tudor Gheorghe - o chestie la marele sentiment. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Dec 13, 2009 2:33 am | |
| - andu a scris:
e diferit fata de concerte
o rly? lui James (Geck0) ii place mai mult concertul. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| |
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Dec 13, 2009 2:36 am | |
| - andu a scris:
niste colinde autentice n-ar strica totusi, dar nu stiu de unde sa gasesc asa ceva. nu Hrusca, nu colinde corale, colinde pur si simplu. in ultimii ani nici macar n-au venit colindatori pe unde am locuit asta nu stiu nici eu daca avem pe 'casete" si "discuri". iar pustanii colindand =/= colind autentic, doar obicei preluat | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Dec 13, 2009 2:37 am | |
| Wilco - Yankee Hotel Foxtrot album de nota 10.0 (Pitchfork)? | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Dec 13, 2009 3:05 am | |
| - Ricochet a scris:
- andu a scris:
o rly?
lui James (Geck0) ii place mai mult concertul. Gata si auditia. Hmm. Mi-a placut, dar am cateva probleme cu el. E putin diluat fata de concerte, nu e asa concentrat si nici asa intens. Asta vine intr-o anumita masura si din faptul ca nici nu e asa bine produs; instrumentele nu se aud asa grozav ca pe K.A. (ce sa mai zic de concerte). Toata partea de lead vocal e facuta de Vander, iar noul vocal (care e foarte misto) nu se aude deloc. In concert, momentul cu Vander lead singer e genial si pentru ca e unul singur, nu pe tot albumul. Nu se compara cu K.A., nici cu felul in care se simte in concert. Primeste 9 - Ricochet a scris:
- Uroboros a scris:
- Ricochet a scris:
Chiar, asculta Echolyn (The End Is Beautiful inspre Mei). Mai fain decat Transatlantic. Hei, eu am inventat expresia "linu-i lin si Echolyn"! Mi scusi. Eu de la Andu am auzit-o. creative commons, guys, creative commons | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Dec 13, 2009 4:00 am | |
| ^Point taken. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Dec 13, 2009 10:39 am | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Dec 13, 2009 8:31 pm | |
| - andu a scris:
- Ricochet a scris:
- andu a scris:
o rly?
lui James (Geck0) ii place mai mult concertul. Gata si auditia. Hmm. Mi-a placut, dar am cateva probleme cu el. E putin diluat fata de concerte, nu e asa concentrat si nici asa intens. Asta vine intr-o anumita masura si din faptul ca nici nu e asa bine produs; instrumentele nu se aud asa grozav ca pe K.A. (ce sa mai zic de concerte). Toata partea de lead vocal e facuta de Vander, iar noul vocal (care e foarte misto) nu se aude deloc. In concert, momentul cu Vander lead singer e genial si pentru ca e unul singur, nu pe tot albumul.
Nu se compara cu K.A., nici cu felul in care se simte in concert. Primeste 9
Suna a 7, dupa critica. Deci amandoi imi confirmati ca live este rupere, ceea ce am simtit si eu, uitandu-ma la Trilogie si ceva din Mythes si Legendes. Sunt sigur ca Vander bate toba nemaipomenit in concert, pe album nu iese in evidenta. Si da, nu e chiar atat de intens si dark pe cum m-am asteptat dupa ce mi-ai descris primul concert. Mie imi place la nebunie ca Vander canta, mai ales in partea a II-a. E ca si un moment rar in care Vander ia microfonul si "ooo...acu' urmeaza Ceva!". Ce vrei sa zici prin "noul vocal"? | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Dec 13, 2009 9:19 pm | |
| ^ Nota definitiva probabil o s-o dau peste ceva timp, cand se mai aseaza impresiile. N-am incredere in parerile la cald, nici macar in ale mele. Cat despre "7", am incercat sa scot in evidenta cat mai pregnant ce-am observat, dar asta nu inseamna ca nu mi-a placut mult. Am uitat sa zic ca nu mi se mai pare atat de "dark" (nici in concert si mai ales nici pe album); probabil ca prima data cand l-am ascultat in concert nu prea eram pregatit pentru el (doar ascultasem K.A. de cateva ori si atat). Daca vrei, poti sa-ti urc cele doua E-Re pe care le-am ascultat in concert (inregistrari destul de bune, chiar daca nu se compara ca experienta, macar poti sa observi diferentele). | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Dec 13, 2009 9:24 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Dec 13, 2009 9:47 pm | |
| - Ricochet a scris:
- Ce vrei sa zici prin "noul vocal"?
E vorba de Herve Aknin, care l-a inlocuit pe Antoine Paganotti in postura de "capelmaistru". In concert el conduce ostilitatile vocale masculine, cu una-doua exceptii cand canta Vander. In mare parte a timpului e si front-man, stand singur pe scena in fata trupei. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Dec 13, 2009 9:48 pm | |
| - andu a scris:
- Ricochet a scris:
- Ce vrei sa zici prin "noul vocal"?
E vorba de Herve Aknin, care l-a inlocuit pe Antoine Paganotti in postura de "capelmaistru". In concert el conduce ostilitatile vocale masculine, cu una-doua exceptii cand canta Vander. In mare parte a timpului e si front-man, stand singur pe scena in fata trupei. Oo, n-am stiut ca Antoine a plecat. Pe album e creditat. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? | |
| |
|
| |
| ce ascultati chiar acum? | |
|