| Diverse de pe net | |
|
+10Cristi Aldi Ricochet RoMarillos romanbun bibi Uroboros H to He GentleG andu 14 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Diverse de pe net Sam Aug 28, 2010 5:23 am | |
| N-am mai folosit PalTalk, chat-room-urile cred ca sunt passé acum. Ce m-ar interesa pe mine ar fi un soft cu care sa pot face apeluri telefonice ca si cum as suna de pe telefonul meu fix. Are cineva idee de asa ceva? Google si Yahoo ofera convorbiri telefonice, dar nu suni din partea numarului tau de telefon. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Diverse de pe net Sam Aug 28, 2010 11:55 am | |
| ^^ Perfect. Detaliile funeraliilor mele se incheaga incetul cu incetul.
Muzica de fundal: Current 93 - Sleep Has His House (on extended loup) - check Incinerare si presare (sau cum se zice?) pe vinyl - check | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse de pe net Lun Aug 30, 2010 5:17 am | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse de pe net Vin Sept 03, 2010 2:35 am | |
| | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Diverse de pe net Vin Sept 03, 2010 6:48 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse de pe net Lun Sept 06, 2010 4:24 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse de pe net Lun Sept 06, 2010 9:20 pm | |
| LOL | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse de pe net Lun Sept 06, 2010 10:42 pm | |
| | |
|
| |
bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Diverse de pe net Mar Sept 07, 2010 12:53 am | |
| LOL
e vorba de interpretarea unor procente. Eminem a semnat cu ăia apoi s-a mutat la Universal după ce a devenit faimos. Ăia dețineau dreptul de a încasa 12% din drepturile de autor pentru că Eminem a plecat de la ei cînd încă era sub contract. Discuția se referea la înregistrări fizice. Discuția a ajuns în instanță despre cum se interpretează vînzările electronice (nereglementate clar la data contractului lui Eminem) iar curtea de apel a decis că Universal nu a comercializat înregistrări ci a vîndut licența masterurilor către iTunes (care s-a ocupat de vînzarea en-detail) ceea ce dă dreptul firmei FBT la 50% din vînzări (probabil că aveau stipulată o clauză cum că primesc 12% din ce vinde Universal dar au dreptul la mai mult dacă Universal dă licență mai departe). Nu înțeleg care e treaba noastră aici, e vorba de litigii între contractele unor firme. Nici măcar pe Eminem nu-l afectează disputa asta. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse de pe net Mar Sept 07, 2010 2:28 am | |
| - bibi a scris:
- curtea de apel a decis că Universal nu a comercializat înregistrări ci a vîndut licența masterurilor către iTunes (care s-a ocupat de vînzarea en-detail) ceea ce dă dreptul firmei FBT la 50% din vînzări (probabil că aveau stipulată o clauză cum că primesc 12% din ce vinde Universal dar au dreptul la mai mult dacă Universal dă licență mai departe).
Asta nu am inteles, mersi pentru explicitare. Dar ma mir ca Universal a dat la Apple tot produsul muzical, in intregimea sa, intr-o "sublicentiere", in loc sa-i foloseasca pur si simplu pe post de distributori ai produsului care sa ramana al lor (un fel de "baieti, vindeti-ne mp3-urile astea in consignatia voastra online"). Poate ca doar asa opereaza Apple? - bibi a scris:
- Nu înțeleg care e treaba noastră aici, e vorba de litigii între contractele unor firme. Nici măcar pe Eminem nu-l afectează disputa asta.
Nu e neaparat treaba noastra ca ascultatori de muzica, dar e un episod interesant din istoria industriei muzicale, care s-ar putea sa aiba urmari. King Crimson si Pink Floyd de exemplu au trecut deja prin problema asta. | |
|
| |
bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Diverse de pe net Mar Sept 07, 2010 10:08 pm | |
| - andu a scris:
- King Crimson si Pink Floyd de exemplu au trecut deja prin problema asta.
Nu chiar. În episoadele alea PF sau KC se certau cu cineva. Aici cearta nu este pe banii lui E ci pe cît ia fiecare din restul. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse de pe net Mar Sept 07, 2010 11:44 pm | |
| Da, nu au fost in exact aceeasi situatie, dar au trecut prin situatia de a clarifica legal statutul vanzarilor digitale. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Diverse de pe net Mier Sept 08, 2010 9:53 am | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse de pe net Mier Sept 08, 2010 1:22 pm | |
| ^ wha? nu e premiu de pop-rock? eu unul n-am mai auzit de premiul asta pana acum, deci nu stiu ce si cum. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Diverse de pe net Mier Sept 08, 2010 1:37 pm | |
| "The Mercury Prize is given out to the best British album of the past year". Anul trecut au castigat Led Bib, cu Sensible Shoes.
Nu stiu toate albumele nominalizate, nici nu suna a alegeri babane, dar stiu ca, dupa placul meu, aleg Wild Beasts fata de XX in orice moment al zilei. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse de pe net Mier Sept 08, 2010 2:02 pm | |
| Am citit ceva pe PA despre aceeasi chestie, dar James zicea ca Leb Bib doar au fost nominalizati anul trecut, nu ca ar fi si castigat. Am intrat pe site-ul Mercury Prize si sa mor io de gasesc o arhiva, ceva cu premiile de anul trecut. Gata, am gasit pe Wiki... Albumul anului 2008 (premiat in 2009) a fost Speech Debelle, trupa fiind Speech Therapy. Chiar uitandu-ma pe nominalizatii din ultimii ani e clar ca e un premiu pentru muzica pop-rock, si ma mir ca i-au nominalizat si pe Led Bib, care nu prea pushca acolo in insiruirile alea. Adica modul corect de a pune problema nu e "Cum naiba au luat The XX premiul intr-un top care anul trecut i-a avut pe Led Bib?", ci "Ce naiba au cautat Led Bib intr-un top gandit pentru Franz Ferdinand, Klaxons si Arctic Monkeys?" XX e un album perfect in felul lui si nu ma mira nici un premiu de cultura pop pe care il castiga, mai ales dupa ce s-a consacrat castigand titlul de "albumul anului" la Les Inrockuptibles, care pentru mine e cel mai important. Cat priveste gusturile personale, poate ca eu as fi dat premiul meu pentru Embryonic sau Bitte Orca, dar asta la mustatza. Asta overall, ca alt album mainstream din UK mai bun decat The XX nu stiu. Pe Wild Beasts i-am remarcat in topul tau pentru 2009, dar se pare ca nu i-am mai cercetat - repar asta chiar acum! | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Diverse de pe net Mier Sept 08, 2010 2:41 pm | |
| Dude, Flaming Lips si Dirty Projectors sunt americani! My bad cu Led Bib, nominalizati intr-adevar. Si a castigat o rapperita! O fi un concurs de categoria relativ usoara, totusi reiterez faptul ca Mercury Prize ia in calcul ceva mai mult decat pop-rock. Arunca o privire pe wiki. Albumele pe 2009 par mai lejere, dar tot vad ca si-au facut loc creatii din folk, soul, jazz. In anii 90 castigau Portishead cu Dummy, trupe de hauș, iar Radiohead (cu OK Computer) erau "F'd in the A" de un album de jazzstep, ludicrous! M-am intaratat acum sa verific toate nominalizarile din 2009. Iar cu XX, o lasam pe "cum va place". | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse de pe net Mier Sept 08, 2010 2:56 pm | |
| Mda, ma refeream la pop-rock in sensul general, pe care l-am exprimat mai corect a doua oara prin "cultura pop". Ce-ai enumerat tu intra la cultura pop, cu exceptia cazului in care sunt facute old-style, atunci nemaifiind "cultura pop" ci "cultura traditionala". Altfel, de acord, listele par a arata un top care se concentreaza pe partea autentica si cu adevarat artistica a culturii pop. Mi-am dat seama ca Dirty P si FL is americani dupa ce am postat, asa ca a trebuit sa editez, nu stiu daca ai vazut edit-ul Eu am totusi un album britanic pe care il pretuiesc mai mult ca pe XX, anume The Incident, dar PT inca nu is mainstream enough (si nici exceptii ca la Led Bib n-o sa mai prea fie). Cred totusi ca PT or sa fie luati in calcul la urmatorul album, is pe val. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse de pe net Joi Sept 09, 2010 1:59 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse de pe net Joi Sept 09, 2010 10:06 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Diverse de pe net Sam Sept 11, 2010 2:58 am | |
| Mercury Prize 2010
i) impresii crude si neordonate, deoarece dupa doua seri si 12 albume, nu poti sa comentezi prea in detaliu, iar la majoritatea albumelor nu planific sa ma intorc ii) un maraton propus, pentru ca la final sa ajung sa ma intreb in ce scop. putin dezumflat, fiindca am dat credit mai mult premiului decat mi s-a parut initial. ma face sa ma intreb care-s cu adevarat criteriile. toate albumele mi se par bine facute (a se citi: sunet, recording et all); in afara de una sau doua, toate au (avut) si partea lor de succes in charts (iar in critica, cum e jargonul, daca nu te-a remarcat NME, esti pa); ce nu m-a incantat a fost ca foarte multe dintre albume se pliaza pe genul lor, merg pe un drum a carui deschizatori sunt deja antici, sunt standarde sau comode. 2009 a fost, in opinia mea, un an demential pentru indie, astfel ca albumele de top sunt si detasat invingatoare; in rest, mai iese in evidenta doar cine si-a propus intr-adevar asta, altfel zis momente de inspiratie duse pana la capat (sunt si care pica in nas dupa un anumit avant) sau o mai-mare pofta pentru subtilitati. De nu: lightweight ștuf.
Abtinere: Dizzie Rascal - Tongue 'n' Cheek, pentru ca m-am gandit din start ca o sa-mi prind urechile cu ce-i hip-hop, hauș, Zeuhl si danș intr-o combinatie de seller. Cu zero cunostiinte si un interes si mai scazut sa ma apuc de astfel de muzici, chiar nu ma pot pronunta. Rascal e popular, albumul e cotat bine, dar sub altele si numit nepretentios. L-as putea pune in prima jumatate valorica, dar ma opresc din orbecait...
#11 : Paul Weller - Wake Up The Nation, pentru ca mi-a trecut complet prin urechi. Serios, am clipit si constientizat ceva o ora mai tarziu. Lirism (adica gen songwriting), rock cu fundaluri electronice, pop si alte randuri. Sa fi adus un pic cu David Byrne? Nu mai stiu. Nu-mi mai amintesc!
#10 : Biffy Clyro - Only Revolutions, pentru ca e rock alternativ tare, spart si absolut nimic special. Armonii goale, riffuri zdravene, energie, declamatii si zvacniri din baton. I-am pus langa "Miuzi", despre care, dupa cum bine stiu cativa, as putea scrie zeci de invective.
#09 : Mumford & Sons - Sigh no more, pentru ca exista prea putin "British" de orice fel intr-un astfel de album in stil "folk rock", dar cu banjo american si country, ceea ce m-a amuzat. Multa verva inlocuind cantece mai deosebite. Tridentii agrari (Pitchfork, pentru cine-mi urmareste deja greu interpretarile) i-au desfiintat, iar eu am aflat asta inainte sa pun albumul. Nu mi se pare un dezastru, dar m-a influentat totusi optica unui spectacol mai delasator decat a incercat trupa.
#08 : Villagers - Becoming a Jackal, pentru ca e album de pustan care are cateva idei bune si expresivism natural, dar nici n-a creat un album intreg din asta. Indii rock, sortof.
#07 : Kit Downer Trio - Golden, pentru ca e o alegere de jazz care, se pare, nu poate lipsi din lista, altfel n-ar fi o alegerea rea. Jazz acustic, piano-centric, placut, echilibrat, cantat in stil. Care dintre voi s-a simtit placut impresionat de debutul Espen Eriksen Trio, nu strica nici aceasta auditie.
#06 : I Am Kloot - Sky At Night, pentru ca intram deja in albumele care au un miez oarecare. E chiar unul din albumele pe care nu-l pot defini clar dupa primele ascultari, dar ceva m-a surprins pe alocuri.
#05 : Corrine Bailey Rae - The Sea, pentru voce, cele mai reusite piese si inspiratia artistica ce apartine acelorasi momente, in ciuda unui switch periculos de la jumatate incolo, mai tipic R'n'B sau soul, mai putin asezat si interesant (si solista devine mai capricioasa).
#04 : Foals - Total Life Forever. Sigh. Mi-a placut mult mai putin albumul atunci cand l-am cules de unul singur, din curiozitate. Prea rotunjita fiecare fraza, cu un gloss electro (exista si o latura post-rock). Dar, in atare context, n-am ce zice. E usor, de efect, radiant.
Dupa preferinte, podiumul meu ar fi The XX, Laura Marling si Wild Beasts, in ordinea asta (crescatoare), insa daca ma gandesc la alti factori posibili, The XX sunt mai semnificativi. Imi mentin insa pesimismul pentru o reteta mai simpla si subtire decat e creditata. E un album foarte echilibrat conceput si sustinut, dar deloc fascinant. Albumul lui Marling e singurul de indie folk vocal feminin pe care simt nevoia sa-l aprofundez (dupa succesul Newsom si esecul Natalie Merchant), mi-a sunat chiar fain de tot. Dupa gustul meu, Wild Beasts n-au egal printre aceste creatii, fiind exact ceea ce mi-a placut in 2009 la indie: sensibilitate si sclipire, voci senzuale si instrumentatie de fin acord s.a. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse de pe net Vin Sept 24, 2010 11:46 am | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Diverse de pe net Vin Sept 24, 2010 3:28 pm | |
| Faina varianta simpla, umplutura mi-a placut mai putin. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse de pe net Sam Sept 25, 2010 12:58 am | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Diverse de pe net Sam Oct 02, 2010 12:38 am | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Diverse de pe net | |
| |
|
| |
| Diverse de pe net | |
|