| Genesis - ce e bun din era "trio"? | |
|
+4H to He Ricochet GentleG Cristi 8 participan?i |
Autor | Mesaj |
---|
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Genesis - ce e bun din era "trio"? Mier Oct 07, 2009 7:23 pm | |
| Lucruri negative s-au tot spus despre anii trio Genesis - Banks/Rutherford/Collins. Si totusi n-o fi dracu' asa de negru, ca sunt si lucruri bune in perioada 1978-1997. Asa ca hai sa discutam ce va place din perioada asta (de o fi ceva), ce e bine facut (ca mai toti stim ce e rau facut ). eu sa revin cat de curand aici cu parerile mele. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Mier Oct 07, 2009 8:01 pm | |
| DUKE -cel mai bun din perioada mentionata And Then There Were Three... - onorabil Genesis 1983 -trei piese bune (Mama si Home By The Sea/Second Home By The Sea) restul albumelor nu m-au interesat , trupa fiind stearsa din lista mea de interes | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Mier Oct 07, 2009 8:22 pm | |
| Duke e un album de Crossover Prog excelent. | |
|
| |
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Joi Oct 08, 2009 3:23 pm | |
| ar mai fi faptul ca in concertele live ei au continuat sa fie progressive si nu doar pop. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Joi Oct 08, 2009 3:31 pm | |
| - H to He a scris:
- ar mai fi faptul ca in concertele live ei au continuat sa fie progressive si nu doar pop.
In sensul ca mai cantau si piesele vechi? Daca da, rezultatele au fost mixe. Imi place The Longs, fata de The Shorts, spre exemplu. Dar la Roma au masacrat unele piese vechi, precum In The Cage. Mai stie si lumea sa cante Carpet Crawlers... | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Joi Oct 08, 2009 11:29 pm | |
| Primul album in formula trio imi place cel mai mult, apoi Duke - sunt minoritar aici, da' asta e. Home by the Sea/ Second HBTS e o suita care imi place iar mult. Suita Domino de pe Invisible Touch e fainutza, si Land of Confusion ma distreaza placut . We Can't Dance - cele trei piese oarecum epice - Fading Lights. Driving the Last Spike, Dreaming While You Sleep mi se par reusite, interesante. Oricum WCD e bunicel, pe mine unul ma satisface. Si iar sunt minoritar fiind, cred singurul caruia ii place Calling All Stations (1997), albumul cu Ray Wilson (Stiltskin) la voce. There Must Be Another Way mi se pare f reusita. | |
|
| |
bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Sam Oct 10, 2009 4:04 pm | |
| Tot minoritar - m-am străduit dar nu prea găsesc ceva bun în epoca trio. Poate bun la nivel de pop-rock. | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Lun Oct 12, 2009 12:36 am | |
| - Ricochet a scris:
- H to He a scris:
- ar mai fi faptul ca in concertele live ei au continuat sa fie progressive si nu doar pop.
In sensul ca mai cantau si piesele vechi?
Daca da, rezultatele au fost mixe. Imi place The Longs, fata de The Shorts, spre exemplu. Dar la Roma au masacrat unele piese vechi, precum In The Cage.
Mai stie si lumea sa cante Carpet Crawlers... da. din inregistrarile de pe you tube mi se par buni. in special dueturile de tobe. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Dum Oct 18, 2009 5:38 pm | |
| - bibi a scris:
- Tot minoritar - m-am străduit dar nu prea găsesc ceva bun în epoca trio. Poate bun la nivel de pop-rock.
Eu unul nici macar nu m-am straduit. Am trecut foarte rapid prin cateva (nici nu mai tin minte prin care - va dati seama cat de mult m-au atras, sigur nu prin toate). Nu vad rostul sa pierd vremea cu ore bune de ascultat, pentru a gasi, eventual, ceva acceptabil, cand pe lumea asta s-a facut atata muzica exceptionala pe care nu am ascultat-o inca. | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Lun Oct 19, 2009 7:14 pm | |
| - Aldi a scris:
- bibi a scris:
- Tot minoritar - m-am străduit dar nu prea găsesc ceva bun în epoca trio. Poate bun la nivel de pop-rock.
Eu unul nici macar nu m-am straduit. Am trecut foarte rapid prin cateva (nici nu mai tin minte prin care - va dati seama cat de mult m-au atras, sigur nu prin toate). Nu vad rostul sa pierd vremea cu ore bune de ascultat, pentru a gasi, eventual, ceva acceptabil, cand pe lumea asta s-a facut atata muzica exceptionala pe care nu am ascultat-o inca. au vandut zeci de milioane de albume (alti au vandut mult mai multe cu muzica mult mai proata) si cei trei sunt niste muzicieni de exceptie. (cu nevoi materiale ca noi toti) uite o piesa instrumentala putin mai neobisnuita de pe Invisible Touch. o cam distruge Banks cu sintetizatorul lui, insa partea ritmica este mult peste ce se practica in muzica pop. https://www.youtube.com/watch?v=8gjI67KBbRg | |
|
| |
bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Lun Oct 19, 2009 8:20 pm | |
| Nu am intenția să arunc cu noroi, am chiar și Invisible Touch pe vinil, dar ce rost are să ascult piesa aia cînd există asta, spre exemplu (tot de pe un album nu foarte bine văzut) https://www.youtube.com/watch?v=_mR0tzt9XaM | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Lun Oct 19, 2009 9:14 pm | |
| - bibi a scris:
- Nu am intenția să arunc cu noroi, am chiar și Invisible Touch pe vinil, dar ce rost are să ascult piesa aia cînd există asta, spre exemplu (tot de pe un album nu foarte bine văzut)
https://www.youtube.com/watch?v=_mR0tzt9XaM cine a zis ca nu e bine vazut (rush) | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Joi Oct 22, 2009 4:55 pm | |
| - Aldi a scris:
- bibi a scris:
Eu unul nici macar nu m-am straduit. Am trecut foarte rapid prin cateva (nici nu mai tin minte prin care - va dati seama cat de mult m-au atras, sigur nu prin toate). Nu vad rostul sa pierd vremea cu ore bune de ascultat, pentru a gasi, eventual, ceva acceptabil, cand pe lumea asta s-a facut atata muzica exceptionala pe care nu am ascultat-o inca. wow, nici nu shtiu ce sa fac cu replica asta, sa rad sau sa ma incrunt. What a slap in my face! Nimeni nu te pune sa pierzi vremea cautand ceva bun pe albumele in perioada post 1978 Genesis. Poate tu ai avut sansa sa asculti Genesis incepand cu perioada Gabriel, sau macar perioada cand erau 4. Eu unul n-am avut sansa asta. Am ascultat Genesis prima data in 1988, eram un pushti in clasa a7a; am ascultat Home by the Sea/Second Home by the Sea, credeam ca l-am apucat pe Dumnezeu de picior, mi-a placut la nebunie, a fost un wake up call. Genesis-ul progresiv l-am ascultat prima data in 1995, asa ca pana atunci m-am multumit cu ce am gasit. Poate am fost naiv sa cred ca e posibila o nota pozitiva intr-o discutie despre trioul Banks/Rutherford/Collins si muzica lor, asta sa fie greseala mea. | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Joi Oct 22, 2009 4:59 pm | |
| - bibi a scris:
- Nu am intenția să arunc cu noroi, am chiar și Invisible Touch pe vinil, dar ce rost are să ascult piesa aia cînd există asta, spre exemplu (tot de pe un album nu foarte bine văzut)
https://www.youtube.com/watch?v=_mR0tzt9XaM Ideea era sa discutam ce e bine facut dupa '78, si nu ce e rau, ca asta mai shtim cu totii. Moving Pictures a lu' Rush e chiar f bine vazut, nu shtiu de unde ideea contrarie. | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Joi Oct 22, 2009 5:39 pm | |
| - Cristi a scris:
- bibi a scris:
https://www.youtube.com/watch?v=_mR0tzt9XaM Ideea era sa discutam ce e bine facut dupa '78, si nu ce e rau, ca asta mai shtim cu totii.
Moving Pictures a lu' Rush e chiar f bine vazut, nu shtiu de unde ideea contrarie. insa s-a vandut foarte bine si este prea accesibil (Moving Pictures) pentru cei care prefera in general muzica mai dificila. mie nu prea imi place Rush, am tot ascultat insa doar anumite piese imi plac, nu un intreg album (2012 ar fi exceptia partiala). ma straduiesc insa sa gasesc parti interesante si in muzica pop-rock pentru ca asta ascult cand ies cu prieteni in oras. | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Vin Oct 23, 2009 6:00 pm | |
| daca se poate as face analogia muzica - mancare. exista preparate sofisticate, mai simple insa la fel de gustoase, fast-food, traditionale specifice unei culturi, experimentale (cand gatesc eu), etc. ideea este ca gusturile difera si fiecare stie mai bine ce este sanatos pentru el. insa daca nu gusti, nu stii ce pierzi. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Vin Oct 23, 2009 6:26 pm | |
| nimic nu se compara cu o salata de ceafa de porc (nu de pui) | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Vin Oct 23, 2009 6:50 pm | |
| H toHe - Citat :
- ideea este ca gusturile difera si fiecare stie mai bine ce este sanatos pentru el. insa daca nu gusti, nu stii ce pierzi.
ASTA inseamna sa fii progresist. | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Sam Oct 31, 2009 6:56 pm | |
| We Can't Dance e un album foarte misto - si foarte atent lucrat instrumental, e un album facut de mestesugari priceputi. Duke mi se pare cam diluat, am senzatia ca ascult fragmente din Wind & Wuthering sub forma de spritz cu multa apa (nu sifon!), iar uneori chiar cu sirop. Calling All Stations are niste momente cam jenante, nu e genul de album care sa fi putut aduce noi fani - dar mie imi place Ray Wilson, asa ca sunt subiectiv. Pe celelalte nu le stiu. | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Sam Oct 31, 2009 9:00 pm | |
| ^ ma bucur sa vad ca nu sunt singurul caruia ii place Calling All Stations - si mie imi place Ray Wilson; nu stiu la ce momente jenante te referi tu , da' oricum pe mine CAS ma satisface. Imi place ce-a facut Tony Banks pe albumul asta. Totusi cred ca ar fi fost mai bine sa nu-l fi scos sub numele Genesis (grea povara...), de s-ar fi chemat Banks,Rutherford,Wilson - Calling All Stations, lumea n-ar mai fi fost atat de critica si dura, zic eu. | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Dum Noi 01, 2009 1:41 am | |
| A, ma refer la Congo in principal, o piesa ingrozitoare din punctul meu de vedere - si la cateva balade spalacite, era una Shipwrecked parca si mai era ceva nasol. Ma rog, gusturile fiecaruia... Mie imi plac The Dividing Line si piesa de titlu, de restul tin minte ca mi s-a parut dragut, in special datorita vocii. In paranteza fie zis, pe un album solo-live-acustic al lui Wilson sunt niste povestioare amuzante despre perioada lui de "superstar" cu Genezis, experienta de care banuiesc ca n-a fost neaparat multumit. In aceeasi paranteza, albumele lui solo mi se par mai reusite decat CAS. | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? Dum Noi 01, 2009 6:50 pm | |
| - Uroboros a scris:
- A, ma refer la Congo in principal, o piesa ingrozitoare din punctul meu de vedere - si la cateva balade spalacite, era una Shipwrecked parca si mai era ceva nasol. Ma rog, gusturile fiecaruia... Mie imi plac The Dividing Line si piesa de titlu, de restul tin minte ca mi s-a parut dragut, in special datorita vocii. In paranteza fie zis, pe un album solo-live-acustic al lui Wilson sunt niste povestioare amuzante despre perioada lui de "superstar" cu Genezis, experienta de care banuiesc ca n-a fost neaparat multumit. In aceeasi paranteza, albumele lui solo mi se par mai reusite decat CAS.
Shipwrecked mi-a placut, Balada Not About Us mi s-a parut slabutza. Am ascultat 1 album solo a lui Ray Wilson, plus cele 2 albume Stiltskin. Mi-au placut, dar nu le-as cumpara cu CAS, e diferit total. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Genesis - ce e bun din era "trio"? | |
| |
|
| |
| Genesis - ce e bun din era "trio"? | |
|