| Yes - ce va place din albumele post 1977? | |
|
+8Ricochet radu H to He romanbun GentleG andu bibi Cristi 12 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Yes - ce va place din albumele post 1977? Joi Noi 05, 2009 8:58 pm | |
| Se pare ca o caut cu lumanarea dar chiar vreau sa shtiu ce va place din ce a scos Yes dupa 1977 (Going for the One). Tormato (1978) - unul din cele mai neinspirate albume Yes dupa parerea mea, doar melodia care deschide albumul Future Times/Rejoice e buna. Drama (1980) - Yes isi revin cat de cat, zic eu, cu forte proaspete - Trevor Horn si Geoff Downes, imi place mult albumul. 90125 - Yes o da pe AOR; imi place albumul desi nu-l ascult f des. Big Generator - 1987 - au incercat sa mearga pe linia 90125, sa profite de succesul 90125, nu au reusit; recunosc ca mie unul imi place albumul, totusi imi trebuie o dispozitie speciala pt el. Union/Talk/Open Your Eyes - - astea 3 albume nu m-au impresionat niciodata, chiar m-au plictisit teribil (Union are vreo 3-4 piese bunicele dar cam atat). The Ladder - fainutz desi se putea si mai bine. Magnification - mi-a placut desi il ascult f rar. Astept pareri, sa nu ma desfiintati din prima. | |
|
| |
bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Joi Noi 05, 2009 9:04 pm | |
| 90125 e singurul care-mi place. Nu e prog, dar e inspirat, față de Drama sau Tormato, de exemplu. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Joi Noi 05, 2009 9:08 pm | |
| Drama neinspirat? Hai ca asta-i buna Mie imi place Owner Of A Lonely Heart de mic, restul albumului nu m-a prins cand l-am ascultat acu cativa ani, poate ar trebui sa-l reascult? | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Joi Noi 05, 2009 9:30 pm | |
| in minute si secunde :75% din Drama , 20% din 90125 , 20% din Ladder ,30% din Magnification restul nici nu ar trebui rostite darmite pomenite | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Vin Noi 06, 2009 5:41 am | |
| Magnification...tot cam 30%. Zatz ol! | |
|
| |
bibi capodopera
| |
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Vin Noi 06, 2009 8:59 am | |
| Nu ma deranjeaza, dimpotriva, intotdeauna sunt bucuros de challenge-uri. In pareri critice vrei sa ne duelam, in impresii personale sa ne taiem sau in tranta voiniceasca sa lamurim chestiunea? Acuma referitor la problema, Drama nu numai ca mi se pare o gura de aer proaspat in discografia YES dupa o serie de doua albume care nu ma incanta, desi au realizari (mai ales Going For The One), dar mai si reprezinta ceva atat de diferit in intreaga discografie YES, o indrazneala, coaie creaive reale, incat ar merita o extra-stea si numai pentru asta. | |
|
| |
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Vin Noi 06, 2009 2:42 pm | |
| eu sunt blocat in lumea King Crimson si in muzica drone/ambient si probabil o sa ma tina asa pana la sfarsitul anului. o sa ascult poate anul viitor Yes. doar 4 le-am ascultat cat de cat mai des, Fragile, Close to the Edge, Tales... si DVD-ul Symphonic Live din 2002 (unul din favoritele mele). as putea spune ca pana in 2006 nu stiam decat Owner... care suna bina de la ei. O emisiune la radio m-a facut curios sa vreau sa ascult si altceva. | |
|
| |
radu ritm
Numarul mesajelor : 148 Data de inscriere : 04/03/2008
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Vin Noi 06, 2009 4:48 pm | |
| tormato- inegal, incepe excelent, pe urma o cam aburesc. nota 8 drama- nota 8-9, machine messiah e de baza! 90125- o singura piesa imi place, change-changing places, root yourself to the ground. nota 6. de fapt si cinema e mistocuta. big jenerator. nota 5 union- cred ca e cel mai slab album yes talk. cea mai buna treaba pe care a facut-o rabinul la yes. si piesa aia lunga, in 3 parti, dar si alea mai poppy- the calling, walls, i am waiting- frumos solo de ghitara! nota 8 pe urmatoarele nu le stiu asa de bine, dar nu-s rele. | |
|
| |
bibi capodopera
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Vin Noi 06, 2009 6:07 pm | |
| cred că am confundat Drama cu Going For The One Verific și revin | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Vin Noi 06, 2009 6:32 pm | |
| Eu vorbeam de albume de studio... DAR daca luam si Live atunci cred ca cea mai mare realizare la 1000000 mile de celelalte este acel concert din Olanda tras si pe DVD:Symphonic Live din 2002. Acolo cred ca e swan-song of YES. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Vin Noi 06, 2009 6:35 pm | |
| si eu am confundat "keystudio" cu "ladderul" | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Vin Noi 06, 2009 6:52 pm | |
| versiunea scurta: imi place sell-out-ul Yes infinit mai putin decat cel Genesis. uneori, nici nu pot sa le diger albumele slabe.
Drama e un album foarte bun. La fel e si Magnification, poate la capatul a 21 de ani de suferinta.
Cu pop-ul 80s nu prea stau la discutii, o fi un pic din 90125 enjoyable, dar varianta live e oribila, iar Big Generation nu salveaza deceniul. De fapt, sunt intrigat, de ce doar atatea albume?
Se revine deseori, in special prin concerte, la muzica veche, ceea ce poate deveni putin suparator, odata ce ai colectat deja 3 sau 4 albume, totusi Keys To Ascension, ambele volume, sunt bune. Si bonusurile, constand in muzica noua, tot bune.
La capitolul albume noi Talk si Open Your Eyes sunt ridicol de slabe, in schimb The Ladder e bunicel, desi totodata de gustibus. | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Vin Noi 06, 2009 10:44 pm | |
| Hmm, nu stiu, pentru mine The Ladder e printre cele mai faine albume ale trupei. Ma leaga si niste chestii de el, la nivel afectiv, dar ce imi place la el, incercand sa-l vad de la distanta, e ca pare sincer, eliberat cumva si de cliseele prog din zona "arta de dragul show-off-ului", si de incercarile de a scoate piese cu valoare de hit - si totusi ramane inspirat. In afara de asta, imi induce o buna dispozitie fantastica de fiecare data. Deci as recomanda The Ladder cui nu e sigur daca vrea sa incerce chestii mai noi de la Yes. Magnification nu ma incanta prea tare, probabil datorita adaugarii orchestrei, care mie imi suna fortat (pe Magnification in general, nu si pe Symphonic Live, unde in cea mai mare parte cred ca se imbina de minune cu piesele mai vechi). Am ascultat o data Union - nu-mi mai amintesc exact, dar am impresia ca era cam nasol. Pe alea din '80 nu le stiu, sunt curios de Drama. A, iar piesele noi de pe Keys to Ascension (sau Keystudio, cu alte cuvinte) sunt excelente - suna ca pe vremuri. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Vin Noi 06, 2009 11:57 pm | |
| - Uroboros a scris:
- Deci as recomanda The Ladder cui nu e sigur daca vrea sa incerce chestii mai noi de la Yes.
Receptionat! Apropo de cele mai proaste albume Yes, pot sa zic ca in orice caz cel mai plictisitor pe care l-am ascultat e ABHW. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Dum Noi 08, 2009 7:19 pm | |
| | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Lun Noi 09, 2009 8:50 pm | |
| [quote="andu] Apropo de cele mai proaste albume Yes, pot sa zic ca in orice caz cel mai plictisitor pe care l-am ascultat e ABHW.[/quote] ABHW nu mi-a placut deloc, sunt intru totu' de acord cu tine. oricum nu e considerat album Yes, Yes fara Squire la urma urmei (la bine si la rau ) nu e Yes. | |
|
| |
bibi capodopera
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Lun Noi 09, 2009 9:57 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Mar Noi 10, 2009 2:12 am | |
| - Cristi a scris:
- [quote="andu]
Apropo de cele mai proaste albume Yes, pot sa zic ca in orice caz cel mai plictisitor pe care l-am ascultat e ABHW. ABHW nu mi-a placut deloc, sunt intru totu' de acord cu tine. oricum nu e considerat album Yes, Yes fara Squire la urma urmei (la bine si la rau ) nu e Yes.[/quote] de ce? toata lumea care a fost la concertele din ultimul turneu, cu Benoit David, zic ca au fost fenomenale. singurul motiv pentru care eu nu ma duc la YES (canta aici saptamana asta) e ca pretul unui bilet e nesimtit. saizeci si de euro, frate? si stii vorba aia: sunt pline cimitirele de oameni de neinlocuit | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Mar Noi 10, 2009 4:42 pm | |
| - andu a scris:
- Cristi a scris:
- [quote="andu]
Apropo de cele mai proaste albume Yes, pot sa zic ca in orice caz cel mai plictisitor pe care l-am ascultat e ABHW. ABHW nu mi-a placut deloc, sunt intru totu' de acord cu tine. oricum nu e considerat album Yes, Yes fara Squire la urma urmei (la bine si la rau ) nu e Yes. de ce? toata lumea care a fost la concertele din ultimul turneu, cu Benoit David, zic ca au fost fenomenale. singurul motiv pentru care eu nu ma duc la YES (canta aici saptamana asta) e ca pretul unui bilet e nesimtit. saizeci si de euro, frate? si stii vorba aia: sunt pline cimitirele de oameni de neinlocuit [/quote] Nu sunt eu la curent cu ce face Yes in 2009, dar Chris Squire inca face bass pt Yes, Benoit David l-a inlocuit pe Jon Anderson. Se pare ca Chris Squire a forta care a dus Yes-ul aproape 4 decenii, asa ca el e cel de neinlocuit - imagineaza-ti un Sabbath fara Iommi, sau un Zeppelin fara Page. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Mar Noi 10, 2009 6:30 pm | |
| aici sunt de acord cu tine; credeam ca spui ca el este YES din pdv muzical sau al frontman-ship-ului. sunt trupe unde un membru este sufletul si motorul antreprizei. foarte des nu e vorba de frontman-ii clasici (vocalistul sau chitaristul), ci de sectiunea ritmica (vezi Keith Moon sau Bonham). | |
|
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Sam Dec 12, 2009 4:09 pm | |
| Pentru mine, Drama a devenit incet, incet un album la nivelul lui Fragile. Am inteles valoare schimbarii directiei prin introducerea pop artului ca element inovator in muzica Yes. Pentru mine Into The Lens este una din cele mai vizuale melodii pe care le-am ascultat. In sensul ca la un moment dat chiar vad miscarile camerei nu prin atat din versuri cat din textura muzicala; ba chiar am de gand sa fac o scurta animatie (dar deocamdata imi trebuie colaboratori haha) Mereu cand s-a vorbit pe aici de Yes am fost prea subiectiv, iar mie si Tormato mi se pare un album reusit din mai multe puncte de vedere. Unul din ele ar fi dorinta de a fi simpli si clari, de a arata ca pot fi coerenti si "pe scurt". | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Sam Dec 12, 2009 4:14 pm | |
| Welcome back, master! :bows: Got your password back, eh? | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Mar Feb 09, 2010 1:16 am | |
| Am ascultat Union acu' cateva zile - slabutz desi ar fi putut fi mult mai bine, aici sunt cateva din cele mai inspirate piese Yes - Dangerous, Give and take plus cateva piese scurte iritante care nu le vad rostul. Albumul are 15 melodii - 5-6 din ele sunt de evitat pur si simplu. . I-am mai dat o sansa Talk-ului, cred ca-l diger cu o impresie pozitiva pt prima data. O surpriza placuta a fost si 9012 Live - The solos, mi-a placut. | |
|
| |
pagan's mind acord
Numarul mesajelor : 60 Varsta : 47 Localisation : Carei Data de inscriere : 02/08/2010
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Mar Aug 03, 2010 1:07 pm | |
| Drama este un album excelent, impreuna cu Going for the one si The yes album preferatu meu. Este foarte pus la punct mult mai bun ca si Tormato. Toti muzicieni suna inchegat si o placuta surpriza dupa aproape ratatul Tormato. De dupa Drama lucrurile se schimba anii '80, mijlocu si sfirsitu decadei prinzind-i si pe gigantii Yes intr-o degringolada totala. Nu suna rau dar prea AOR si comerciale, de dupa Big Generator, cel putin pe mine Yes nu ma mai intereseaza. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? | |
| |
|
| |
| Yes - ce va place din albumele post 1977? | |
|