brighty nota
Numarul mesajelor : 14 Varsta : 48 Data de inscriere : 21/11/2009
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Lun Aug 08, 2011 10:31 pm | |
| Sunt un fan Yes si Jon Anderson. Pot spune ca am descoperit Yes-ul datorita albumelor din anii '80 si '90. Drama este foarte bun, merge pe langa The Yes Album dpdv al valorii. Am o afectiune speciala pentru Talk (primul album Yes ascultat!), care mi se pare foarte reusit pentru anul in care a aparut (1994, an dominat de techno, alternative si reggae), 90125 imi place la fel de mult, sa nu uitam - in pofida criticilor - de piese excelente precum "Cinema", "Leave it", "Changes", "Hearts"... Big Generator este mai slabutz ca precedentul, in special vina o cam poarta acea lunga si plictisitoare compozitie "I'm Running" insa albumul se salveaza de la dezastru gratie unor mici bijuterii precum "Love Will Find A Way" sau "Holy Lamb", ca sa nu mai zic de "Rhythm of Love"! ABWH iarasi mi-a placut foarte mult, cu toate ca se simte absenta lui Squire, insa compozitiile sunt dinamice, duioase, pline de viata... si nu in ultimul rand, inspirate! Oricum, ABWH este valoric peste Union (slab album, cu o productie jenanta, desi sunt si cateva piese bune - Masquerade, Angkor Wat, I Would Have Waited Forever...) Open Your Eyes este DEZASTRUL la superlativ , in vreme ce The Ladder mi-a placut si el mult, la fel de sprintzar precum ABWH, desi nu este 100% reusit...dar merge! Magnification mi se pare interesant, inspirat in dese randuri, cam de valoarea lui The Ladder, insa orchestra simfonica cam oboseste auzul . In ce priveste "Fly From Here", mediocru, nu-mi place vocea plata, fara emotie, a lui Benoit David iar compozitiile sunt ... in fine... medii, insa totusi este de apreciat ca - iata! - in anul manelistic de gratie 2011 inca apare un album bun prog... cu siguranta, imperfect, dar pe bune ca merita apreciat!
Ultima editare efectuata de catre brighty in Mar Aug 09, 2011 6:38 am, editata de 1 ori | |
|
brighty nota
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Mar Aug 09, 2011 6:37 am | |
| P.S. Mereu uit de "Keystudio" ... Un album sofisticat, bine lucrat dar nesemnificativ pt cariera lor... N-au prea stiut sa-l promoveze. | |
|
brighty nota
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? Vin Aug 12, 2011 10:29 pm | |
| P.P.S. Uitasem tocmai de primul album de dupa 1977... De fapt, nu am fost prea atent la titlul topicului, insa hai sa spun - fara s-o lungesc - ca "Tormato" (1978) este un album mediu ca valoare... nu atinge valoarea precedentelor, categoric, dar are totusi cateva piese bune, precum "Madrigal", "Don't Kill The Whale", "Arriving UFO", "Circus of Heaven"... Este un fel de "90125" al vechii formule Yes...mai comercial, in felul sau. Din acest punct de vedere, multora nu le place. Mie insa nu imi place cum suna sintetizatoarele lui Wakeman pe acest LP, parca prea stridente sunt... | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Yes - ce va place din albumele post 1977? | |
| |
|