Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

ce ascultati chiar acum?

In jos 
+11
GentleG
radu
Uroboros
H to He
romanbun
Aldi
idle_ro
bibi
Ricochet
andu
Cristi
15 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
H to He
capodopera
H to He

Numarul mesajelor : 599
Data de inscriere : 16/01/2009

ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 Empty
MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyLun Mar 29, 2010 2:30 am

Anglagard, toata discografia (2 albume....)
de 3 zile nu mai ma satur. mie muzica asta nu-mi suna deloc a rock asa ca nu stiu cum poate fi incadrata la rock progresiv. cred ca muzica progresiva ar fi mai corect spus.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyLun Mar 29, 2010 2:45 am

daca nu e rock atunci ce e? Smile

si nu "muzica progresiva", asa ceva nu exista, sau e juma' din toata muzica facuta vreodata.
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyLun Mar 29, 2010 8:31 am

"Hybris" este un sum al rockului progresiv al anilor 70 ,si totul a fost inregistrat aici:
ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 Pic1
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
idle_ro
capodopera

Numarul mesajelor : 531
Data de inscriere : 23/01/2010

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyLun Mar 29, 2010 8:52 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 51KwANqMmyL._SL500_AA300_
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyLun Mar 29, 2010 10:19 pm

cand ma gandesc la muzica rock automat imi sare gandul la clasici Beatles, Rolling Stones, Cream, Hendrix, The Doors, Deep Purple si Led Zeppelin.
apoi cand ma gadesc la rock progresiv imi sare gandul la Yes, Pink Floyd, King Crimson, Genesis, ELP si VDGG.
nu au mai nimic in cumun cu prima categorie si cu a doua au doar mici parti (King Crimson si Gentle Giant din ce-am ascultat parca o mai iau pe aratura, dar nici chiar asa, 2 albume intregi).
o piesa rock are o tema, o piesa rock-progresiva are idei transpuse in teme diverse, mai greu sau mai putin greu de indentificat (ma gandesc acum la firth of fifth in care aceasi teme este reluata de clape, flaut si chitara). chiar si jazz-ul mai clasic are o tema care se mai reia.
la Anglagard eu nu recunosc nici o tema, schimbarile sunt foarte dese incat trebuie sa iau compozitia ca atare. si totusi parca suna legat. lipsa temei (sau fragmentarea temelor) indeparteaza mult acest gen de muzica de rock (care este muzica populara pentru mase), de rockul progresiv (muzica populara care se vrea mai ambitioasa, pentru elite) fara sa fie muzica culta (pentru mase si/sau elite)
ca o concluzie, mi se pare foarte inspirata muzica (pacat ca nu incearca si altii ceva asemanator in loc sa copieze suntul trupelor lor preferate) si probabil acele albume (probabil multi cunoscatori spun asta) sunt un varf al muzici cantata-cu-instrumente-specifice-muzici-rock progresive.

(forte faina casa, si eu visez sa traiesc intr-o casa asemanatoare in muntii Scandinavici - sau Carpati daca nu se poate pe acolo)
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyLun Mar 29, 2010 10:26 pm

H to He a scris:

(pacat ca nu incearca si altii ceva asemanator )
incearca Sinkadus si Maxwell's Demon
ambele trupe au doar doua albume fiecare
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyMar Mar 30, 2010 3:05 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 B000F2CA24.01._SS500_SCLZZZZZZZ_V62129979_

primit ca recomandare de "prog japonez" Smile
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyMar Mar 30, 2010 3:21 pm

^ e free jazz orchestra
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyMar Mar 30, 2010 3:22 pm

cam asa ceva, intr-adevar. cand am vazut ca tag-urile pe care le-am gasit pe net zic "avantgarde" iar coperta arata cum arata, mi-am dat seama la ce sa ma astept inainte sa incep Laughing
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyMar Mar 30, 2010 4:31 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 Yes-songs1

Crank up the volume bitch!
Sus In jos
radu
ritm

Numarul mesajelor : 148
Data de inscriere : 04/03/2008

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyMar Mar 30, 2010 5:01 pm

argent, toate albumele zilele astea.
parca mai faine's primele, alea mai usurele. pe urma s-au bagat in niste chestii complicate, care nu prea erau pentru domniile lor.
zic si eu
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyMar Mar 30, 2010 8:10 pm

in asteptarea lui 8 iunie
ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 Cover_225910782007
ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 Cover_4724231822009
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyMier Mar 31, 2010 1:01 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 To80

Undeva intre neobisnuit si grozav, sigur se plaseaza. Dorindu-se noise, am auzit totusi cele mai fine, oarecum pure, extrase de sunet. Trebuie reascultat, cel mai probabil din cauza ca, in multe locuri, mi s-a parut ca muzica s-a oprit. Laughing

ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 00010615_20091209100724

Se doreste noise si aici, totusi artistul adauga percutie si chitara, deplasandu-se astfel inspre zona de "cranky post-rock".
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

Numarul mesajelor : 1697
Data de inscriere : 04/09/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyMier Mar 31, 2010 5:55 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 Cover_23

fain tare
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyMier Mar 31, 2010 6:27 pm

Cu chef de un replay 2010, albumele preferate (pana acum)

ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 S2598580ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 S2548617ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 S2591758ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 S2713413
ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 S2714547ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 2663731

Beach House se clatina, un pic si Univers Zero, Feldman/Courvoisier urca.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyMier Mar 31, 2010 8:16 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 Yatha_10
minunat
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyMier Mar 31, 2010 8:49 pm

Ricochet a scris:

Undeva intre neobisnuit si grozav, sigur se plaseaza. Dorindu-se noise, am auzit totusi cele mai fine, oarecum pure, extrase de sunet. Trebuie reascultat, cel mai probabil din cauza ca, in multe locuri, mi s-a parut ca muzica s-a oprit. Laughing

Cred ca esti prea darnic cu termenul noise. Nu aud static sau feedback la Eleh, si nimic din violenta sonora pe care (eu) o asociez termenului. I-as zice drone mai degraba, ca estetica. Imi aduce aminte de La Monte Young si Eliane Radigue mai mult decat orice altceva, poate si unele faze de la Kevin Drumm (gen Imperial Distortion), dar nu cred ca cineva le-ar cataloga pe alea drept noise.

Acestea fiind zise, am facut un experiment cu albumul asta, si anume l-am ascultat, oarecum in paralel, pe castile mele vechi de laptop (Philips SBC HP200), de care de altfel am fost intotdeauna foarte multumit - pe prima piesa, aia de douaj de minute, am auzit cam doua note care se schimbau o data la cateva minute. Dar am ascultat si pe noile achizitii, niste casti (in-ear monitors, ma rog) pe nume Sennheiser IEM8, unde - spre marea-mi uimire aceeasi piesa a sunat incomparabil mai diversa - forta tonurilor de baza si bogatia de armonici ascunse in masa aia de sunet m-au lovit ca o palma grea, grea de tot peste mecla. Ceea ce vreau sa subliniez e ca, daca asculti chestii de genul asta care se joaca cu frecventele (si implicit cu mintea ta) in feluri in care instrumentele clasice n-o pot face, conteaza mult pe ce asculti. Incep sa ma gandesc ca cele aproape 200 de lire pe care le-am dat pe o amarata de pereche de earphones au fost totusi o investitie grozava.

Aldi: ala e Yatha Sidhra? Parca nu arata asa coperta; sau se schimba dupa cantitatea de iarba consumata? Very Happy
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyMier Mar 31, 2010 9:33 pm

Uroboros a scris:
Ricochet a scris:

Cred ca esti prea darnic cu termenul noise. Nu aud static sau feedback la Eleh, si nimic din violenta sonora pe care (eu) o asociez termenului. I-as zice drone mai degraba, ca estetica. Imi aduce aminte de La Monte Young si Eliane Radigue mai mult decat orice altceva, poate si unele faze de la Kevin Drumm (gen Imperial Distortion), dar nu cred ca cineva le-ar cataloga pe alea drept noise.

Acestea fiind zise, am facut un experiment cu albumul asta, si anume l-am ascultat, oarecum in paralel, pe castile mele vechi de laptop (Philips SBC HP200), de care de altfel am fost intotdeauna foarte multumit - pe prima piesa, aia de douaj de minute, am auzit cam doua note care se schimbau o data la cateva minute. Dar am ascultat si pe noile achizitii, niste casti (in-ear monitors, ma rog) pe nume Sennheiser IEM8, unde - spre marea-mi uimire aceeasi piesa a sunat incomparabil mai diversa - forta tonurilor de baza si bogatia de armonici ascunse in masa aia de sunet m-au lovit ca o palma grea, grea de tot peste mecla. Ceea ce vreau sa subliniez e ca, daca asculti chestii de genul asta care se joaca cu frecventele (si implicit cu mintea ta) in feluri in care instrumentele clasice n-o pot face, conteaza mult pe ce asculti. Incep sa ma gandesc ca cele aproape 200 de lire pe care le-am dat pe o amarata de pereche de earphones au fost totusi o investitie grozava.

Scuze, scuze. Drone it is. Smile

Faină diferențierea între căști/audiții, eu am ascultat desigur de pe computer, unde am stocat albumul, dar la căști (ceva rudimentar, o a nuștiucâta pereche pe care mă mir că nu am stricat-o încă), producând oricum măcăr o mică schimbare, din moment ce sistemul audio integrat e absolut deficitar (nu pot asculta, de exemplu, muzică clasică pe el, fără ceva adițional: totul se aude surdinat, estompat). Se întâmplă că l-am ascultat nițel adormit, și de-aia am zis că mai supun albumul reascultării, să vad dacă într-adevăr am auzit bine ceea ce am admirat sau mi s-a părut. Nu pot preciza titlul piesei din cap la care urmează să mă refer, dar oricum de-a lungul ei am crezut că îmi vibrează un sunet în cap (neprodus în aer, dacă mă înțelegi ce vreau să spun), trecând 10 minute până să mă dumiresc că vine de pe album.

Oricare ar fi deznodământul, tot cred că am ascultat un album de gen incredibil de rafinat. Îmi plac oricum muzica electronică în care a) artificialului i se găsește nuanțe naturale b) procesul e unul de modelare și de personalizare, dar asta îmi dă impresia unui nivel complet superior.
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyMier Mar 31, 2010 10:06 pm

GentleG a scris:
H to He a scris:

nu gasesc pe net sa copiez albumele.
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyMier Mar 31, 2010 11:16 pm

[quote="Ricochet"]Nu pot preciza titlul piesei din cap la care urmează să mă refer, dar oricum de-a lungul ei am crezut că îmi vibrează un sunet în cap (neprodus în aer, dacă mă înțelegi ce vreau să spun), trecând 10 minute până să mă dumiresc că vine de pe album.[quote]

O, da, stiu exact ce vrei sa zici. Am avut cateva episoade nepretuite ascultand chestii de astea pe strada si nestiind de unde veneau sunetele. Si gandindu-ma, in spirit Cage-ian desigur, ca de fapt nici nu conta de unde veneau, caci totul, nu-i asa, este muzica, iar muzica este in toate.
flower

LE: In alta ordine de idei (mai exact aia cu Anglagard), extinzand un pic spre zona Anekdoten mai degraba, o alta trupa fantastica pe care banuiesc ca cei de pe aici o cam stiu e White Willow - prog scandinav, genul care ziua sta si canta la mellotron pe o pasune inflorita, iar noaptea isi baga distors greu pe bass si o da prin paduri intunecoase. Asta ca atribute generale - White Willow sunt speciali in felul lor, nu suna ca nici una dintre celelalte - mai folky si mai pop decat Anekdoten, mai nervosi ca Anglagard, un pic metal pe alocuri, si cu voci feminine de clasa intai.
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyJoi Apr 01, 2010 7:37 am

H to He a scris:
GentleG a scris:
H to He a scris:

nu gasesc pe net sa copiez albumele.
o sa-ti dau eu cele 4 linkuri in PM Very Happy (dupa ce le confectionez)
Sus In jos
idle_ro
capodopera

Numarul mesajelor : 531
Data de inscriere : 23/01/2010

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyJoi Apr 01, 2010 3:37 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 0013aede_medium

imi place mult, pana acum albumul anului 2010 pt mine
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

Numarul mesajelor : 1697
Data de inscriere : 04/09/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyJoi Apr 01, 2010 7:23 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 Cover16

un post rock bine facut desi nu f original, vizibile influente Explosions in the Sky si God is an Astronaut.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyJoi Apr 01, 2010 9:17 pm

Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 EmptyJoi Apr 01, 2010 9:19 pm

Si tocmai ce am terminat

ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 Unexepct

Un fel de Meshuggah+Nightwish+avangarda/metalfusion+versuri in maghiara (daca am auzit bine). Foarte interesant.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 17 Empty

Sus In jos

ce ascultati chiar acum?
Sus 
Pagina 17 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» ce ascultati chiar acum?
» La ce ascultati chiar acum ??

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: DE TOATE-
Mergi direct la: