| ce ascultati chiar acum? | |
|
+11GentleG radu Uroboros H to He romanbun Aldi idle_ro bibi Ricochet andu Cristi 15 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mar Mar 23, 2010 4:11 pm | |
| - andu a scris:
- Uroboros a scris:
- Cum ti-a placut Necrophagul?
A fost OK, dar n-am remarcat nimic la el. Poate si pentru ca neavand ureche pentru ritmuri si masuri nu am sesizat ce il face tare din pdv muzical. Exact aceeasi problema am avut-o si cu Meshuggah, carora le-am ascultat un album recent. Behold... The Arctopus (sau cum se cheama) au fost ceva mai antrenanti, dar nu exagerat.
Cred ca explicatia este ca atunci cand m-am dat pe metale, m-am dus direct la cele mai radicale chestii (fireste, ma refer la sectiunea progresiva a spectrului metalic). Incepand direct cu Opeth (!), Gojira (!!), Negura Bunget (!!!) si Blotted Science (!!!!), cele trei trupe pe care le-am enumerat mai sus nu m-au mai surprins cu nimic, desi aveam mari asteptari de la ei.
Tu ce zici de chestia asta, "face sens"? Hmm, pentru mine nu prea face sens, dar fiecare merge dupa sensul lui. Adica, dintr-o perspectiva pur tehnica (cel putin pe partea de ritm), Meshuggah e cea mai "grea" chestie din cele enumerate de tine, intra in zona imposibilului de reprodus, ca si Arctopus/Blotted Science si Necrophagist. Celelalte sunt mai umane. Mie de pilda imi plac mult Meshuggah/Opeth/Negura, pe cand Arctopus/Blotted mi se par prea show-off-y/geeky ca sa le pot lua in serios - dar e si chestie de disponibilitate, acum vreo cinci ani de pilda eram innebunit dupa Spastic Ink, care erau cam in aceeasi zona. Meshuggah e un caz special, mi-e greu sa ma gandesc la un alt exemplu de trupa/artist care sa se fi indepartat atat de mult de orice influenta usor de recunoscut, sa sune atat de singular. Trebuie considerat ca ei si-au perfectat stilul undeva pana la mijlocul anilor '90, cand nimeni nu mergea pe felia asta - abia in ultimul deceniu au aparut epigoni competenti, trupe despre care pot zice clar ca suna oarecum a Meshuggah (un exemplu ar fi Gojira, altul Textures, plus cumva toata zona mathcore influentata de ei). In '95, "Destroy Erase Improve" era 100% OZN marca inregistrata. Acumc a scena e populata cu tot felul de hibrizi, banuiesc ca e usor sa consideri Meshuggah ca facand parte din aceeasi scena. In plus, e de inteles de ce unor oameni nu le place, masinaria poliritmica si disonanta e o formula interesanta dar care nu lasa spatiu de respirat, adica orice ar face tot cam asa o sa sune. Mie imi plac mult, dar albumele recente (Nothing, obZen) imi suna un pic plicticos. Negura e black, din punctul meu de vedere nu e altceva de vazut acolo. Nu pot sa ma gandesc la black ca la o forma de metal progresiv, mi se pare cumva contraintuitiv. De fapt, nici nu prea pot sa vad blackul ca pe un subgen al metalului, ci mai degraba ca pe o muzica experimentala, extrema mai mult prin idee decat prin mijloacele de exprimare. Din nou, chestie de perspectiva. Ai ascultat Death (trupa)? Daca te simti greu de impresionat de metale extreme, s-ar putea sa ai o surpriza. | |
|
| |
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mar Mar 23, 2010 4:20 pm | |
| - Ricochet a scris:
- H to He a scris:
ghinion (sau nu, inca nu stiu), cred ca m-am indragostit. superba muzica, ascult albumul pentru a 20-si-nu-stiu-cata-oara si tot nu ma satur de el. not bad recomand varianta flac pentru ca sunt multe sunete marunte care altfel e greu sa le remarci. | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mar Mar 23, 2010 4:40 pm | |
| progressive metal fainutz; singurul punct slab e vocea care nu impresioneaza, dar nici nu irita. | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mar Mar 23, 2010 4:54 pm | |
| ^ Haide bre, mie mi se pare bestiala vocea de la Ice Age. Are asa un patos molipsitor, ai impresia ca ia versurile in serios. Sunt cateva faze care pentru mine au efect de piele da gaina, in special pe albumul urmator, pe care-l gasesc un pic mai bine legat. | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mar Mar 23, 2010 4:57 pm | |
| - Uroboros a scris:
- andu a scris:
- Uroboros a scris:
- Cum ti-a placut Necrophagul?
A fost OK, dar n-am remarcat nimic la el. Poate si pentru ca neavand ureche pentru ritmuri si masuri nu am sesizat ce il face tare din pdv muzical. Exact aceeasi problema am avut-o si cu Meshuggah, carora le-am ascultat un album recent. Behold... The Arctopus (sau cum se cheama) au fost ceva mai antrenanti, dar nu exagerat.
Cred ca explicatia este ca atunci cand m-am dat pe metale, m-am dus direct la cele mai radicale chestii (fireste, ma refer la sectiunea progresiva a spectrului metalic). Incepand direct cu Opeth (!), Gojira (!!), Negura Bunget (!!!) si Blotted Science (!!!!), cele trei trupe pe care le-am enumerat mai sus nu m-au mai surprins cu nimic, desi aveam mari asteptari de la ei.
Tu ce zici de chestia asta, "face sens"? Hmm, pentru mine nu prea face sens, dar fiecare merge dupa sensul lui. Adica, dintr-o perspectiva pur tehnica (cel putin pe partea de ritm), Meshuggah e cea mai "grea" chestie din cele enumerate de tine, intra in zona imposibilului de reprodus, ca si Arctopus/Blotted Science si Necrophagist. Celelalte sunt mai umane. Mie de pilda imi plac mult Meshuggah/Opeth/Negura, pe cand Arctopus/Blotted mi se par prea show-off-y/geeky ca sa le pot lua in serios - dar e si chestie de disponibilitate, acum vreo cinci ani de pilda eram innebunit dupa Spastic Ink, care erau cam in aceeasi zona.
Meshuggah e un caz special, mi-e greu sa ma gandesc la un alt exemplu de trupa/artist care sa se fi indepartat atat de mult de orice influenta usor de recunoscut, sa sune atat de singular. Trebuie considerat ca ei si-au perfectat stilul undeva pana la mijlocul anilor '90, cand nimeni nu mergea pe felia asta - abia in ultimul deceniu au aparut epigoni competenti, trupe despre care pot zice clar ca suna oarecum a Meshuggah (un exemplu ar fi Gojira, altul Textures, plus cumva toata zona mathcore influentata de ei). In '95, "Destroy Erase Improve" era 100% OZN marca inregistrata. Acumc a scena e populata cu tot felul de hibrizi, banuiesc ca e usor sa consideri Meshuggah ca facand parte din aceeasi scena. In plus, e de inteles de ce unor oameni nu le place, masinaria poliritmica si disonanta e o formula interesanta dar care nu lasa spatiu de respirat, adica orice ar face tot cam asa o sa sune. Mie imi plac mult, dar albumele recente (Nothing, obZen) imi suna un pic plicticos.
Negura e black, din punctul meu de vedere nu e altceva de vazut acolo. Nu pot sa ma gandesc la black ca la o forma de metal progresiv, mi se pare cumva contraintuitiv. De fapt, nici nu prea pot sa vad blackul ca pe un subgen al metalului, ci mai degraba ca pe o muzica experimentala, extrema mai mult prin idee decat prin mijloacele de exprimare. Din nou, chestie de perspectiva.
Ai ascultat Death (trupa)? Daca te simti greu de impresionat de metale extreme, s-ar putea sa ai o surpriza. ca sa ma amestec si eu in discutie, metalul pentru mine merge doar uneori (insa merge foarte bine). albumele mele favorite din partea extrema, chiar daca nu le mai ascult de multa vreme (o lista foarte scurta) ar fi: 1986 Reign in Blood - Slayer 1986 Master of Puppets - Metallica (cred ca este extrem pentru vremea lui) 1991 Arise - Sepultura (si urmatoarele 2) 1992 Blessed Are the Sick - Morbid Angel (si cam tot ce au mai scos) 1992 Clouds - Timata (urmatorul Wildhoney este superb dar nu mai este extrem) 1993 Turn Loose the Swans - My Dying Bride (urmatoatele 2 albume sunt mai bune dar iarasi nu prea mai sunt extreme) 1995 The Silent Enigma - Anathema 1993 Individual Thought Patterns - Death (si cam tot ce au mai scos) 1994 De Mysteriis Dom Sathanas - Mayhem (si cam toate albumele lor de dupa asta) 1996 Nattens madrigal - Aatte hymne til ulven i manden - Ulver (mai mult din teribilism) 1998 Chaosphere -Meshuggah (precum si precendetul si urmatorul) 1999 Pale Folklore - Agalloch (si cam tot ce au scos) 2000 Sombre Romantic - Virgin Black 2005 Annihilation of the Wicked - Nile [edit, o farama din ultimul album din lista de mai sus de pe youtube. o piesa aproape perfecta de metal extrem, buna de urcat pe pereti] https://www.youtube.com/watch?v=vcZlR05X0m4 | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| |
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mar Mar 23, 2010 7:10 pm | |
| - Uroboros a scris:
- Adica, dintr-o perspectiva pur tehnica (cel putin pe partea de ritm), Meshuggah e cea mai "grea" chestie din cele enumerate de tine, intra in zona imposibilului de reprodus, ca si Arctopus/Blotted Science si Necrophagist. Celelalte sunt mai umane.
Perspectiva pur tehnica imi e straina, cum ziceam, deci nu pot privi lucrurile din unghiul asta. In ce ma priveste, haosul oarecum ordonat (Blotted Science) mi se pare (mult) mai extrem decat disciplina ritmica (fie ea si cat de agresiva - Meshuggah, Gojira, Necrophagist). Cum nu sunt capabil sa urmaresc masurile, monotoniile ritmice ma plictisesc repede. Death am ascultat pe la inceputuri, cand m-am calit. Din cate tin minte mi-a placut, erau si extremi si inspre fusion in acelasi timp. Asta daca nu-i confund cu Atheist, cumva. In concluzie, o sa mai ascult Meshuggah, dar de data asta o sa iau ceva mai de pe la inceput. Cat despre Negura, imi place ce zici despre black ca de o forma experimentala de muzica. Nu pot sa ignor metalu' de acolo, totusi. Si nici progresia. Diferenta e evidenta cand compar OM cu alte albume de-ale lor; toate sunt black, dar OM e progresiv al naibii. Chiar pot sa zic ca-l ascult cu placere (ceea ce nu e cazul cu celelalte albume ale lor sau cu ce alte black-uri mi-au mai trecut pe la ureche). E adevarat ca nu e nimic acolo care sa te atraga pe tine din punct de vedere tehnic/ritmic, dar pe atmosfere, instrumentatie si dezvoltare a compozitiilor imi place de mor. | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mar Mar 23, 2010 7:58 pm | |
| - Uroboros a scris:
- ^ Haide bre, mie mi se pare bestiala vocea de la Ice Age. Are asa un patos molipsitor, ai impresia ca ia versurile in serios. Sunt cateva faze care pentru mine au efect de piele da gaina, in special pe albumul urmator, pe care-l gasesc un pic mai bine legat.
pai bre, e doar parerea mea, n-am zis ca e rea, am zis doar ca nu ma impresioneaza, pe mine adica. Doar albumul asta il shtiu din pacate, o sa mai caut si alte albume ca e buna trupa. | |
|
| |
Uroboros capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mar Mar 23, 2010 8:27 pm | |
| ^ N-au decat doua din pacate, dupa aia s-au dat pe alternativ si au incercat sa scoata cate ceva, fara succes. Ziceau la un moment dat ca nu mai are sens sa cante prog in ziua de azi. | |
|
| |
idle_ro capodopera
Numarul mesajelor : 531 Data de inscriere : 23/01/2010
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mar Mar 23, 2010 8:31 pm | |
| usurel si relaxant | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mar Mar 23, 2010 8:47 pm | |
| | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mar Mar 23, 2010 9:01 pm | |
| Lakshminarayana Shankar - "Raga Aberi" (1995) | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mier Mar 24, 2010 12:52 am | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mier Mar 24, 2010 3:59 pm | |
| | |
|
| |
idle_ro capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Mier Mar 24, 2010 8:47 pm | |
| imi place! | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
| |
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mar 26, 2010 5:17 pm | |
| un album clasic de prog francez care se poate compara fara probleme cu ce-au scos englezii si italienii. | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Mar 27, 2010 2:12 am | |
| excelent | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Mar 27, 2010 11:49 am | |
| Muzica Bizantina- Formatia de muzica bizantina PSALMODIA a Universitatii Nationale de Muzica cumparat de la Magazinul Plus la pretul de 8 lei. Are si un CD bonus cu un cor de copii care canta muzica usoara religioasa. TOTUL este exceptional. Se gaseste si aici: http://www.devadata.ro/product_info.php?products_id=2700005la 20 lei. Mai am si alte inregistrari cu corul Psalmodia. Este un cor fenomenal! | |
|
| |
idle_ro capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Mar 27, 2010 12:05 pm | |
| nice | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| |
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Mar 27, 2010 12:15 pm | |
| | |
|
| |
idle_ro capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Mar 27, 2010 8:00 pm | |
| Krautrock: | |
|
| |
Cristi Steve Rothery