|
| Pink Floyd | |
|
+12Ricochet oaspetele Cristi vidor amadeus andu yuli_capone Zarec Aldi didu_PF_fan Piotr Buendia nasti 16 participan?i | |
Autor | Mesaj |
---|
didu_PF_fan nota
Numarul mesajelor : 12 Data de inscriere : 04/06/2007
| Subiect: Re: Pink Floyd Joi Sept 13, 2007 8:19 pm | |
| Green is the colour - de pe Music From The Film More | |
| | | Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Pink Floyd Dum Dec 02, 2007 2:31 pm | |
| Am ascultat in sfarsit A Momentary Lapse o Reason. E o diferenta clara intre perioada Waters si cea Gilmour. Se observa mult new wave si in special glam rock, as zice eu, ceea ce nu inseamna ca suna rau dar se adreseaza publicului larg. Nu stiu de ce am impresia ca s-a folosit drum machine-ul. Ca fan Pink Floyd, am fost placut surprins de disc;din cate auzisem de la Piotr, e vazut drept unul dintre putinele esecuri ale formatiei | |
| | | vidor acord
Numarul mesajelor : 50 Varsta : 41 Localisation : Timisoara Data de inscriere : 21/11/2007
| Subiect: Re: Pink Floyd Lun Dec 03, 2007 2:30 am | |
| - Zarec a scris:
- The wall e un album straniu de la pink floyd care deocamdata e cam inabordabil pt mine
Poate ca nu iti plac asa numitele concept albums... The Wall e unul dintre albumele cu cel mai solid concept din lume... Mie mi se pare genial alaturi de multe altele cum ar fii: Marillion - Misplaced Childhood, Queensryche - Operation:Mindcrime I si II sau Dream Theater - Octavarium la care ideea de concept e foare bine implementata si evidenta. Dar sunt si alte albume cu concept dar care trebuie digerate mul pentru a fi intelese pe deplin de la trupe ca (Rush, Pain of Salvation sau Dream Theater...) | |
| | | Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: Pink Floyd Lun Dec 03, 2007 10:38 am | |
| sa nu uitam de fabulosul "The Lamb Lies Down On Broadway" | |
| | | Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: Pink Floyd Lun Dec 03, 2007 7:26 pm | |
| - Zarec a scris:
- Am ascultat in sfarsit A Momentary Lapse o Reason. E o diferenta clara intre perioada Waters si cea Gilmour. Se observa mult new wave si in special glam rock, as zice eu, ceea ce nu inseamna ca suna rau dar se adreseaza publicului larg. Nu stiu de ce am impresia ca s-a folosit drum machine-ul.
Ca fan Pink Floyd, am fost placut surprins de disc;din cate auzisem de la Piotr, e vazut drept unul dintre putinele esecuri ale formatiei De unde new wave si glam rock pe albumul din 1987; new wave-ul din cate stiu eu e muzica synth-pop, new romantics si post punk care a inceput la finele anilor 70 si a continuat in anii 80 fiind incurajat de proaspatul Mtv, aparut in 1981. Adica trupe precum Depeche Mode, Soft Cell, Duran Duran, Spandau Ballet, Kajagogoo, Eurythmics, Gary Neuman, Human League plus multe trupe si cantareti one hit wonder. Glam rock-ul 70ist afost creat de artisti precum T-Rex, Alice Cooper, David Bowie, The Sweet, The Slade, Gary Glitter, Kiss; glam rockul 80ist e miscarea "hair metal". A Momentary Lapse of Reason are un sound 80ist intr-adevar, cu sintetizatoare 80iste, poate si drum machine, plus 2 tobosari in caz ca nu stiai. | |
| | | Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Pink Floyd Lun Dec 03, 2007 8:55 pm | |
| tu vrei sa imi spui ca nu are influente new wave??? be serious new wave nu inseamna tot ce sa baga pe mtv, mai erau si chestii cu cap.. doar nu crezi ca tot new wvae-ul a fost un passing trend | |
| Subiect: Re: Pink Floyd Lun Dec 03, 2007 9:01 pm | |
| - Zarec a scris:
- tu vrei sa imi spui ca nu are influente new wave??? be serious
new wave nu inseamna ce sa baga pe mtv, mai erau si chestii cu cap.. doar nu crezi ca tot new wvae-ul a fost un passing trend Eu unul nu sunt de acord cu ce zici tu. Eu nu vad urma de new wave in albumul asta. Sintetizatoarele te fac sa consideri influenta new wave?? Si new wave-ul a fost un passing trend (or fi fost si chestii cu cap, nu zic nu). | |
| | | Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Pink Floyd Lun Dec 03, 2007 9:07 pm | |
| nu dom'ne.. primele albume Skinny Puppy si Ministry le consider reprezentative pentru ce inteleg eu "sanatos" in new wave si ulterior Pretty Hate Machine de la NIN. cum stau lucrurile, am regasit in album multe motive muzicale pe care le mai auzisem si prin discurile mentionate.. A Momentary Lapse of Reason NU e new wave dar e influentat si e in ton cu vremea. ritmurile iarasi, nu numai ca au productie glam, dar si compuse in asa natura.. de fapt, dupa cum vad eu lucrurile, percutiile de pe ist disc sunt total noi si deplasate fata de ce insemna tobe si percutii la Pink Floyd pe toate celelalte discuri. Pe Division Bell percutiile revin la stilul din perioada Waters. | |
| Subiect: Re: Pink Floyd Lun Dec 03, 2007 9:12 pm | |
| - Zarec a scris:
- nu dom'ne..
primele albume Skinny Puppy si Ministry le consider reprezentative pentru ce inteleg eu "sanatos" in new wave si ulterior Pretty Hate Machine de la NIN. cum stau lucrurile, am regasit in album multe motive muzicale pe care le mai auzisem si prin discurile mentionate.. A Momentary Lapse of Reason NU e new wave dar e influentat si e in ton cu vremea. ritmurile iarasi, nu numai ca au productie glam, dar si compuse in asa natura.. de fapt, dupa cum vad eu lucrurile, percutiile de pe ist disc sunt total noi si deplasate fata de ce insemna tobe si percutii la Pink Floyd pe toate celelalte discuri. Pe Division Bell percutiile revin la stilul din perioada Waters. AMLOR are tehnologia vremii, de acord; de acord si cu folosirea percutiei. ce vrei sa spui cu "productia glam"? | |
| | | Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Pink Floyd Lun Dec 03, 2007 9:20 pm | |
| s-a optat pentru un sound semi-electronic caractersitic vremii... putin headseturi, multe "tobe sparte" si bass sintetic;daca asculti Bon Jovi spre exemplu, asta.. "Slippery When Wet" si alte chestii familiare o sa auzi acelasi sound de tobe | |
| Subiect: Re: Pink Floyd Lun Dec 03, 2007 9:27 pm | |
| - Zarec a scris:
- s-a optat pentru un sound semi-electronic caractersitic vremii... putin headseturi, multe "tobe sparte" si bass sintetic;daca asculti Bon Jovi spre exemplu, asta.. "Slippery When Wet" si alte chestii familiare o sa auzi acelasi sound de tobe
Da, dar comparatia ta e exagerata oarecum. Dupa cum vad eu lucrurile, tehnologia 80ista care e folosita pe AMLOR nu face albumul sa fie nici new wave-ish, nici glam.
Ultima editare efectuata de catre in Lun Dec 03, 2007 10:14 pm, editata de 1 ori | |
| | | Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Pink Floyd Lun Dec 03, 2007 9:38 pm | |
| tu m-ai intrebat care e faza cu "productia glam". ti-am raspuns strict din perspectiva sound-ului nu compozitiei BON JOVI NU ARE NICIO TANGENTA CU PINK FLOYD DPDV COMPOZITIONAL ! am afirmat ca Pink Floyd au influente new wave datorita asemenarilor destul de clare cu primele discuri Ministry si Skinny Puppy.. si ritmuri glam, ia uite ce am zis mai sus - Citat :
- putin headseturi, multe "tobe sparte" si bass sintetic
| |
| Subiect: Re: Pink Floyd Lun Dec 03, 2007 9:50 pm | |
| - Zarec a scris:
- tu m-ai intrebat care e faza cu "productia glam". ti-am raspuns strict din perspectiva sound-ului nu compozitiei
BON JOVI NU ARE NICIO TANGENTA CU PINK FLOYD DPDV COMPOZITIONAL !
am afirmat ca Pink Floyd au influente new wave datorita asemenarilor destul de clare cu primele discuri Ministry si Skinny Puppy.. si ritmuri glam, ia uite ce am zis mai sus
- Citat :
- putin headseturi, multe "tobe sparte" si bass sintetic
N-am zis ca Bon Jovi si Pink Floyd ar avea ceva in comun compozitional, Doamne ferste, dar nici macar ca productie; in fine, eu raman la parerea mea. Mie mi s-a parut afirmatia ca PF '87 are influente new wave si productie glam incorecta, atata tot.
Ultima editare efectuata de catre in Lun Dec 03, 2007 10:03 pm, editata de 1 ori | |
| | | Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Pink Floyd Lun Dec 03, 2007 9:56 pm | |
| pai d-aia e forum, vocea poporului... traiasca diversitatea | |
| | | Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Pink Floyd Vin Feb 08, 2008 6:34 pm | |
| Explicati-mi si mie o faza. Cand un individ vrea sa faca cover dupa o trupa nu tre sa ii ceara acordul. Nu de alta, dar stiu ca intr-o vreme era la moda un cover house dupa Pink Floyd - Another Brick in the Wall care suna strigator la cer. Acu cine are drepturile de autor pt piesa asta? Mi se pare o chestie de respect fata de propria creatia socoteala ista. Eu ca artist nu mi-as lasa o piesa de rezistenta denigrata in asemenea hal. | |
| | | oaspetele Keith Emerson
Numarul mesajelor : 179 Varsta : 51 Localisation : Bistrita Data de inscriere : 23/12/2007
| Subiect: Re: Pink Floyd Vin Feb 08, 2008 10:59 pm | |
| intreaba-i pe aia de la Harvest sau Columbia cine detine drepturile de autor, si apoi mai povestim. | |
| | | Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Pink Floyd Sam Feb 09, 2008 12:23 pm | |
| Nu stiu daca e interzis sa faci cover-uri. S-ar putea ca drepturile de autor sa nu se refere la acest lucru. Referitor la muzica Pink Floyd, am si eu un CD "Tribute to Pink Floyd" la care au colaborat "celebrele" trupe prog Controlled Bleeding, Furnace O, Leather Stip, Alien Sex Fiend, Nick Turner, Spahn Ranch, Helios Creed, Sky Cries Mary, Pressurehead, Eden, EXP. Incantat cand l-am cumparat, oripilat imediat ce l-am ascultat. Mi-am adus aminte de un alt cover celebru la vremea lui, realizat dupa piesa In-A-Gadda-Da-Vidda a lui Iron Butterfly: varianta pop-disco a lui Boney M. | |
| | | Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Pink Floyd Sam Feb 09, 2008 1:24 pm | |
| Aldi, asta e house cocalaresc. o adevarata jignire aduse muzicii. trupele invocate de tine tot au tangente cu muzica, spre exemplu Controlled Bleeding am vazut ca au avut contract cu WaxTrax (casa de discuri a lui Al Jorgensen de la Ministry axata pe industrial) sau Alein Sex Fiend vad ca sunt o trupa de post-punk. | |
| | | Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Pink Floyd Sam Feb 09, 2008 3:23 pm | |
| Da, au tangente, dar memoria imi spune ca au scos niste mizerii. Spun memoria, pentru ca nu mai am niciun chef sa mai ascult CD-ul respectiv. Mai stii, Zarec, cum se numea trupa cu Another Brick? Nu de alta dar cea de pe discul meu este... Controlled Bleeding. | |
| | | Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Pink Floyd Sam Feb 09, 2008 5:36 pm | |
| | |
| | | andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Pink Floyd Sam Feb 09, 2008 7:21 pm | |
| poti sa faci un cover, nu te opreste nimeni. dar daca o faci intr-un concert la care se plateste intrarea, trebuie sa platesti drepturile de folosire. in unele cazuri trebuie sa platesti drepturile si daca faci un cover cu public, pur si simplu, fara bilete. oricum, daca vrei sa pui cover-ul pe disc, costa, clar, in orice tara din lume. drepturile ti se acorda daca vor sau nu posesorii, care nu-s intotdeauna trupele, ci deseori casele de discuri, de unde o disponibilitate suspecta pentru tot felul de prostii comerciale care fac o imagine proasta originalului dar aduc bani... | |
| | | Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Pink Floyd Mier Feb 13, 2008 8:16 pm | |
| Raspund aici, pt ca pare mai potrivit. - Ricochet a scris:
- Aldi a scris:
- Azi, poate si pentru ca sunt putin defazat, intru din prima in "albumul cu probleme".
Pink Floyd - "Ummagumma" (1969) O coperta halucinanta, o muzica inebunitoare.
Au trecut multi ani de cand urechile mele au ascultat pentru prima data muzica asta ciudata si inca am doua mari nelamuriri: 1. Ce vrea sa faca Eugen cu securea aia? Am inteles numai ca trebuie sa aiba mare grija. 2. Ce disc e ala care sta rezemat de perete (Gigi). GG, tu, cel mai ascultat dintre noi toti, nu ma poti scoate din ceata?
Intotdeauna am iubit acest album, chiar daca e foarte ciudat. Sau poate tocmai de aceea. 1. e un...axe-murderer? de fapt, din "liricile" propriu-zise, n-auzi decat "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"-ul - deci, o scena horror sau de crima. cu securea. Esti sigur? Poate ca Eugen sparge lemne si isi reteaza doua degete. Oricum, intrebarea este mai mult retorica. Stiu ca nu exista un raspuns, dar m-au distrat intotdeauna interpretarile la Mai Eugene, ai grija ce faci cu securea aia. - Ricochet a scris:
2. Gigi e un soundtrack, cred, la filmul omonim din 1958.
da.
iata cover-ul filmului:
si cover de le soundtrack:
aparent sunt semne conceptual intre Gigi/MGM si albumul Floyd Interesant. Chiar nu stiu daca am vazut filmul, dar acum sunt curios. Si zici ca par sa fie semne conceptuale comune intre cele doua? Si eu m-am gandit ca, la cat de subtili sunt ei, gigi poate insemna ceva. Din cate am aflat eu, ummagumma e cuvantul latinesc pentru o specie de fluturi, iar in jargon inseamna a face sex. - Ricochet a scris:
semnat, Gentle G Mi-a placut jocul de cuvinte Gigi-GG. Nu ca altcineva n-ar fi putut avea informatia. | |
| | | Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Pink Floyd Mier Feb 13, 2008 8:30 pm | |
| - Aldi a scris:
- Raspund aici, pt ca pare mai potrivit.
- Ricochet a scris:
- Aldi a scris:
- Azi, poate si pentru ca sunt putin defazat, intru din prima in "albumul cu probleme".
Pink Floyd - "Ummagumma" (1969) O coperta halucinanta, o muzica inebunitoare.
Au trecut multi ani de cand urechile mele au ascultat pentru prima data muzica asta ciudata si inca am doua mari nelamuriri: 1. Ce vrea sa faca Eugen cu securea aia? Am inteles numai ca trebuie sa aiba mare grija. 2. Ce disc e ala care sta rezemat de perete (Gigi). GG, tu, cel mai ascultat dintre noi toti, nu ma poti scoate din ceata?
Intotdeauna am iubit acest album, chiar daca e foarte ciudat. Sau poate tocmai de aceea. 1. e un...axe-murderer? de fapt, din "liricile" propriu-zise, n-auzi decat "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"-ul - deci, o scena horror sau de crima. cu securea. Esti sigur? Poate ca Eugen sparge lemne si isi reteaza doua degete. Oricum, intrebarea este mai mult retorica. Stiu ca nu exista un raspuns, dar m-au distrat intotdeauna interpretarile la Mai Eugene, ai grija ce faci cu securea aia. Pai nu stiu de ce sa fiu sigur, ma gandesc doar la un dialog de genul: "Careful with that axe, Eugene!" "..." "Eugene, what are you doing with that axe?" "..." "Eugene?" "mwahahahaha" "Eugene, put down that...Eugene!! EUGENE!" *SWISH!!* "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" *end of funny line In rest, da-o-ncolo, e prea tare piesa sa stai sa te gandesti la ce vrea sa-nsemne. - Aldi a scris:
- Ricochet a scris:
2. Gigi e un soundtrack, cred, la filmul omonim din 1958.
da.
iata cover-ul filmului:
si cover de le soundtrack:
aparent sunt semne conceptual intre Gigi/MGM si albumul Floyd Interesant. Chiar nu stiu daca am vazut filmul, dar acum sunt curios. Si zici ca par sa fie semne conceptuale comune intre cele doua? Si eu m-am gandit ca, la cat de subtili sunt ei, gigi poate insemna ceva. Din cate am aflat eu, ummagumma e cuvantul latinesc pentru o specie de fluturi, iar in jargon inseamna a face sex.
dupa mine, nu sunt semne conceptuale importante, dar, googlind sa-ti raspund la intrebare, am gasit pareri despre anumite legaturi intre "Gigi" si "Ummagumma", la nivel de titlu "UmMaGuMma" (MGM e studioul), la nivel de anumite versuri sau intelesuri. in rest, pare o chestie minora. totusi, n-are legatura directa cu Ummagumma ca nume, jargon sau metafora. cred ca Ummagumma e, ca si cuvant, jargon-ul englezesc care l-ai mentionat | |
| | | Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Pink Floyd Vin Mar 28, 2008 6:03 pm | |
| Cine are A Saucerful of Secrets în format flac să mi-l dea și mie , imploru-vă | |
| | | andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Pink Floyd Vin Mar 28, 2008 6:46 pm | |
| wait 'till i get home am TOTUL flac | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Pink Floyd | |
| |
| | | | Pink Floyd | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum