Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Aberatii ProgArchives

In jos 
+18
H to He
radu
bibi
Ivich
Aldi
korgsp
auslander
Khron
Velkan
GentleG
RoMarillos
andu
Cristi
Ricochet
amadeus
Piotr Buendia
Faust
Zarec
22 participan?i
Mergi la pagina : 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Urmatorul
AutorMesaj
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

Aberatii ProgArchives Empty
MesajSubiect: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyMier Aug 29, 2007 12:58 pm

Deschid acest topic pentru a discuta pro sau contra in despre unele titulaturi ce isi fac aparitia pe ProgArchives.
Pentru inceput, haideti sa ii tratam pe Blind Guardian.
As far as iŽm concerned, Blind Guardian este o trupa prog-related. Ultimul album mi se pare destul de expansiv wsi sa nu uitam ca e o trupa destul de obisnuita cu albumele conceptuale. Mai au avantajul executiilor de mare rafinament. Prin prog inteleg un nou standard al rock-ului. Asadar sunt de parere ca Blind Guardian au ce cauta in PA dar se putea si fara ei.
Sus In jos
Faust
nota
Faust

Numarul mesajelor : 12
Data de inscriere : 24/08/2007

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptySam Sept 01, 2007 10:05 am

Haggard
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptySam Sept 01, 2007 10:13 am

am mutat acest subiect aici, ca nu se va discuta despre trupe, ci despre de ce nu au ele ce cauta pe prog archives sunny

on-topic: Alan Parson Project si Jon Anderson sunt trecuti la Prog Related. lucru pe care nu prea il inteleg avand in vedere ca au albume cat se poate de progresive.
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptySam Sept 01, 2007 11:26 am

Nightwish, deoarece, sa fim seriosi, nu are un gen bine stabilit dar e kitsch pan la dumnezeu. De fapt aceste mii de trupe de symphogoth au o mare problema. se autointituleaza simfonice datorita instrumentelor sau faptului ca au folosit orchestra dar partea simfonica este lamentabil de simplista ori asta e total aberant pentru simfonie.

Faust: ce te face sa crezi ca Haggard nu e o trupa prog?
Sus In jos
amadeus
Tommy Baron
amadeus

Numarul mesajelor : 168
Data de inscriere : 24/01/2007

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyLun Sept 03, 2007 3:40 pm

Zarec a scris:
Nightwish, deoarece, sa fim seriosi, nu are un gen bine stabilit dar e kitsch pan la dumnezeu. De fapt aceste mii de trupe de symphogoth au o mare problema. se autointituleaza simfonice datorita instrumentelor sau faptului ca au folosit orchestra dar partea simfonica este lamentabil de simplista ori asta e total aberant pentru simfonie.

subscriu , zarec,..sunt de o simplitate aproape plictisitoare, ceea ce le impinge mult spre comercial!!dovada ca orice baba de la tara poate fi incantata de melodiile "inaltatoare",..ale trupelor de genul asta!!!.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyLun Sept 03, 2007 3:50 pm

N-am cum sa subscriu la Nightwish, fiindca nu ascult, doar stiu ca sunt mult comerciali pentru marele gust si arta de metal.

Pot sa va spun, din moment ce stau atat de mult pe PA, ca nu sunteti singurii care subscrieti ca Nightwish nu au ce cauta in muzica progresiva. Nu stiu ce ar inseamna symphgoth-ul sau symphonic metal, totusi Nightwish sunt incadrati in stilul "progressive metal" - ceea ce tot nu suna bine, dar e mai general.

Un lucru poate fi spus: ca progressive metal este un genre mult mai vast si mai complex, incat Nightwish sa irite atat de mult.

Ceva ce ma irita intr-adevar (sa nu credeti ca ma folosesc de forum-ul asta in mod special, as putea s-o spun tare si acolo Laughing ) e ca cel ce a scris biografia (unul dintre membrii fondatori) s-a straduit atat de mult sa faca o biografie mare si infrumusetata, pe cand alte biografii le-a lasat de izbeliste. Mad Wink

Piotr Buendia: nu cred ca Alan Parsons poate fi pus intr-un genre de "100% prog" din moment ce are o mare discografie de pop rock si de AOR. Primele albume, pe cat de bune, nu prea compenseaza inspiratiile mai degraba populare, apoi retro, apoi nicicum, pe care le-a avut trupa.

Jon Anderson e si mai rau, dupa mine. Pe langa o discografie ce pare, in mare parte, de mantuiala, stilul sau oscileaza intre ambient rock, new-age implacabil, fantezie proasta si insiropata ce merita luata drept rock si concept music, plus alte minimalistici slabe ca si calitate. Olias Of Sunhillow, iarasi, n-are cum sa ajute prea mult.
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyLun Sept 03, 2007 4:22 pm

amadeus a scris:
Zarec a scris:

subscriu , zarec,..sunt de o simplitate aproape plictisitoare, ceea ce le impinge mult spre comercial!!dovada ca orice baba de la tara poate fi incantata de melodiile "inaltatoare",..ale trupelor de genul asta!!!.
chiar , pana si bunica-mea e impresionata de nightwish lol!
Sus In jos
Faust
nota
Faust

Numarul mesajelor : 12
Data de inscriere : 24/08/2007

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyMar Sept 04, 2007 11:42 am

Zarec a scris:
Faust: ce te face sa crezi ca Haggard nu e o trupa prog?
Pai unde e progresivul in muzica aia? Mai ales ca nu e luat la metal Rolling Eyes
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyMar Sept 04, 2007 12:43 pm

pai eu nu zic a ei ar fi prog, pur si simplu eram curios de ce esti de asemenea opinie.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyMar Sept 04, 2007 1:04 pm

Heavy/Hard progressive rock, dupa cate stiu eu.
Au insa sanse la metal (luati-o ca pe o sursa oficiala Smile ).
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

Numarul mesajelor : 1697
Data de inscriere : 04/09/2007

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyVin Sept 07, 2007 4:07 pm

Nightwish ca Nightwish (scuzata sa-mi fie exprimarea), ce cauta (C)Rhapsody pe un site progressive, nu inteleg. Eu unul nu pot lua in serios oasemenea trupa; pe langa faptul ca muzica lor ma plictiseste de moarte. Sleep
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyVin Sept 07, 2007 4:13 pm

Albumul Symphony of Enchanted Lands II:The Dark Secret trebuie sa recunosti ca e destul de expansiv si desi are un gen constant fiecare piesa este diferita (ceea ce se intampla FOARTE rar la o trupa de power metal). Insa privind discgrafia si daca mai luam in calcul ca Luca Turilli are inca doua proiecte care suna identic, ti se face rau de atat monotonie. Rhapsody nu isi prea au rostul pe PA desi recunosc tehnica de invidiat a lui Luca Turilli.
si acu ca sa va dau un motiv sa aruncati cu pietre in mine, visez sa il vad pe Fabio Leone la Dream Theater.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyLun Sept 24, 2007 10:37 pm

Rico, ne ajuti si pe noi astia mai nepriceputi cu cateva ponturi despre formatarea textelor in review-urile pentru ProgArchives?
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyLun Sept 24, 2007 11:36 pm

<i></i>
<b></b>
<u></u>
<p> (paragraf nou)
<rico is the best>

Nu exista coduri de marire sau colorare a textului.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyLun Sept 24, 2007 11:58 pm

<all hail rico!>
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyVin Oct 12, 2007 6:00 pm

Black Sabbath - Prog Related

aberatie au ba?
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

Numarul mesajelor : 1697
Data de inscriere : 04/09/2007

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyVin Oct 12, 2007 6:13 pm

Ricochet a scris:
Black Sabbath - Prog Related

aberatie au ba?

Pentru muzica lor din anii 70, merita statutul prog-related. Dupa plecarea lui Ozzy, au urmat multe schimbari de line-up (detin recordul ca si Uriah Heep) si evident de sound; muzica lor a devenit mai putin aventuroasa.
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyVin Oct 12, 2007 6:58 pm

Nu nu nu, ce prog related, sa fim seriosi
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyVin Oct 12, 2007 7:01 pm

Tu ce intelegi prin Prog-Related?

(Sunt curios, ca fiecare pare a intelege altceva.)
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyVin Oct 12, 2007 7:05 pm

tangential cu prog rock-ul dar nu prog rock in toata regula
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyVin Oct 12, 2007 7:10 pm

Si eu am crezut ca Prog-Related e n% prog, dar nu 100%, si de-asta am avut multe dureri de cap. Insa de cand am inceput sa vad categoria ca pe un fel de teritoriu de contextualizare a prog-ului, ignorand chestia cu "coeficientul de prog", m-am relaxat.
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyVin Oct 12, 2007 7:15 pm

Pai asa si Morbid Angel sunt prog-related
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyVin Oct 12, 2007 7:18 pm

Asa cum? Nu ca as putea sa confirm sau sa infirm, oricum.
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyVin Oct 12, 2007 7:24 pm

pai Morbid Angel e o trupa contextuala pt prog metal in special cel extrem developat de Opeth. Altars of Madness e poate cel tehnic album brutal cu elemnte gotice pe care l-am ascultat. Ce cantau ei in 89 a inceput sa se practice la scara larga , hohot, abi aprin 2000 cand incep Behemoth si Nile sa fac legea in death-ul mondial. Altars of Madness e un album compus dupa 2000 si produs inainte de 90.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives EmptyVin Oct 12, 2007 7:41 pm

Trupele care intra in Prog-Related sunt alese sau acceptate de Admini, in functie de conceptia lor despre ce poate ajuta arhiva in ideea de contextualizare, si ce nu. Iar ei (desi unul dintre ei e seful echipei de Prog-Metal) nu fac asta pentru prog-metal, doar pentru prog-ul "normal" (alt cuvant mai bun n-am gasit). Singura exceptie a fost Iron Maiden.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives Empty

Sus In jos

Aberatii ProgArchives
Sus 
Pagina 1 din 17Mergi la pagina : 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Aberatii Jazzmusicarchives?
» Progarchives Jingle