Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Aberatii ProgArchives

In jos 
+18
H to He
radu
bibi
Ivich
Aldi
korgsp
auslander
Khron
Velkan
GentleG
RoMarillos
andu
Cristi
Ricochet
amadeus
Piotr Buendia
Faust
Zarec
22 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Urmatorul
AutorMesaj
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

Aberatii ProgArchives - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyVin Oct 12, 2007 7:51 pm

si Masterplan
Sus In jos
RoMarillos
ritm
RoMarillos

Numarul mesajelor : 194
Data de inscriere : 27/09/2006

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyJoi Noi 29, 2007 12:22 pm

Zarec a scris:
Nightwish, deoarece, sa fim seriosi, nu are un gen bine stabilit dar e kitsch pan la dumnezeu......

tare faza asta cu kitsch-u Smile asa e.e drept !!
Sus In jos
http://www.radioprogson.ro
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyJoi Noi 29, 2007 5:20 pm

Azi noapte fiind la servici si ne avand ce face am navigat prin PA (prima pagina sectiuniile- genuri)
Ajungind la "crossover prog" am descoperit niste trupe care nu prea se potrivesc cu ,extras din definitie:
"The defining characteristics of Crossover Prog are a pop music influence that is largely vacant in typical prog rock. Songs tend toward shorter, more concise presentations though still reach beyond the typical verse, bridge, chorus pattern.
..Whereas Prog Related bands are generally commercial groups with certain prog elements or players that were involved in prog acts, Crossover Prog artists are predominantly progressive with elements of popular music."
Pai,pe langa ca melodiile in general nu sunt scurte(sau poate 25min. e putin!) iar de exemplu SYZYGY(USA) si
ZELLO(cea mai buna clona KANSAS,atunci dece nu e trecuta si KANSAS ?)n-au nici o legatura cu clasificarea.Probabil cine a facut-o a ascultat
aceste trupe numai pe "hartie".Asta mi-a aduce aminte de un cronicar muzical autohton care prin 2003 a scris un articol in Musical Report
despre ANGLAGARD fara sa fi ascultat vreodata trupa.Si mai sunt si alte trupe ,ex.XANG,ABIOGENESI,DEADWOOD FOREST,KEDAMA,LIFE,LIGHT,etc.Cam varza Shocked
PS:Luat din PA biografie SYZYGY partea final:
"If you like these bands.... Legendary; BRAND X, CURVED AIR, DEEP PURPLE, ELP, GENESIS, GENTLE GIANT, JETHRO TULL, KING CRIMSON, UK, YES, ZAPPA and contemporaries; DREAM THEATER, FLOWER KINGS, OSI, PLANET X, PORCUPINE TREE, SPOCK'S BEARD, TRANSATLANTIC, LED ZEPPELIN, RUSH, ECHOLYN and maybe much more. You should like SYZYGY !
Trupe "tari" comerciale ,nu-i asa Very Happy
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyJoi Noi 29, 2007 8:15 pm

eu sunt o aberatie ProgArchives Surprised
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyJoi Noi 29, 2007 8:16 pm

Zarec a scris:
s-o dus Marilyn Manson - The Golden Age of Grotesque;
urmeste Antichrist Superstar

domnu' moderator, ati gresit thread-ul Suspect Laughing
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyJoi Noi 29, 2007 9:03 pm

GentleG a scris:
Azi noapte fiind la servici si ne avand ce face am navigat prin PA (prima pagina sectiuniile- genuri)
Ajungind la "crossover prog" am descoperit niste trupe care nu prea se potrivesc cu ,extras din definitie:
"The defining characteristics of Crossover Prog are a pop music influence that is largely vacant in typical prog rock. Songs tend toward shorter, more concise presentations though still reach beyond the typical verse, bridge, chorus pattern.
..Whereas Prog Related bands are generally commercial groups with certain prog elements or players that were involved in prog acts, Crossover Prog artists are predominantly progressive with elements of popular music."
Pai,pe langa ca melodiile in general nu sunt scurte(sau poate 25min. e putin!) iar de exemplu SYZYGY(USA) si
ZELLO(cea mai buna clona KANSAS,atunci dece nu e trecuta si KANSAS ?)n-au nici o legatura cu clasificarea.Probabil cine a facut-o a ascultat
aceste trupe numai pe "hartie".Asta mi-a aduce aminte de un cronicar muzical autohton care prin 2003 a scris un articol in Musical Report
despre ANGLAGARD fara sa fi ascultat vreodata trupa.Si mai sunt si alte trupe ,ex.XANG,ABIOGENESI,DEADWOOD FOREST,KEDAMA,LIFE,LIGHT,etc.Cam varza Shocked

Amice, pot sa-ti recomand sa nu pui cel mai mare pret pe cuvintele "shorter" si chiar ceva din "commercial", fiindca sunt cuvinte folosite sa descrie atmosfera genre-ului, si sa promoveze orientarea ce s-a vrut pentru o astfel de categorie (care s-a nascut din vechiul Art Rock).

Crossover este, practic, un loc pentru

1. trupe ce imbina progresivul cu mainstreamul - trebuie sa-ti spun, am ascultat Abiogenesi dar mai ales Deadwood, stau bine...

2. trupe a caror progresivitate este mai slaba decat restul trupelor din intreg arealul prog rock

Adaug ca multe trupe ce-s acum in Crossover au fost ascultate sau "depictate" inainte sa fie plasate.

Nu e un genre perfect (care e?), dar nici aberant. Smile

(legat de Zello si Kansas, inteleg sa ceri ca o trupa-clona sa fie in genre-ul trupei originale; dar trupa originala sa mearga unde-i trupa-clona?! Laughing )
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyJoi Noi 29, 2007 9:39 pm

andu a scris:
Zarec a scris:
s-o dus Marilyn Manson - The Golden Age of Grotesque;
urmeste Antichrist Superstar

domnu' moderator, ati gresit thread-ul Suspect Laughing
corect...
mii de scuze pale
Sus In jos
Velkan
acord

Numarul mesajelor : 52
Varsta : 38
Data de inscriere : 10/02/2008

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyMar Feb 12, 2008 2:44 pm

Dpmdv, problema e că nimeni nu vrea să tragă linia aia odată, și se găsesc încadrări pentru toți cârnații care bagă un cimpoi pe lângă chitară și pun un Pt. 1 în coada unei melodii. King Crimson, Nightwish, Spiral Architect... E ceva în neregulă aici. Dacă noțiunea de prog rock ar fi luată în sensul strict și nu extinsă la tot ce înseamnă muzică progresivă, ar zbura de acolo și Zeppelin, și Sabbath, și Maiden, și Beatles, și multe altele.

Pe de altă parte, în condițiile actuale, de ce nu sunt pe PA Amorphis și Metallica? Pe AMG, „One” e dată ca progressive thrash metal.
Sus In jos
Khron
Virgil Donati
Khron

Numarul mesajelor : 141
Varsta : 37
Data de inscriere : 19/10/2007

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyMar Feb 12, 2008 3:05 pm

Daca-i pana acolo, albumul Master of Puppets are piese / sectiuni cu masuri impare etc, lucruri "imputabile" prog-ului Laughing
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyMar Feb 12, 2008 6:45 pm

Velkan a scris:
Dpmdv, problema e că nimeni nu vrea să tragă linia aia odată, și se găsesc încadrări pentru toți cârnații care bagă un cimpoi pe lângă chitară și pun un Pt. 1 în coada unei melodii. King Crimson, Nightwish, Spiral Architect... E ceva în neregulă aici. Dacă noțiunea de prog rock ar fi luată în sensul strict și nu extinsă la tot ce înseamnă muzică progresivă, ar zbura de acolo și Zeppelin, și Sabbath, și Maiden, și Beatles, și multe altele.

Pe de altă parte, în condițiile actuale, de ce nu sunt pe PA Amorphis și Metallica? Pe AMG, „One” e dată ca progressive thrash metal.

Avem pe PA o fraza clasica deja pentru ce ai spus la finalul ultimului paragraf:

Zep, Sab, Maiden si Beatles NU sunt prog-rock. Prog-related NU e prog.

Despre ce-ai scris mai sus, poate sunt frustrari intemeiate, poate nu.

For a fact, sunt peste 3000 de trupe in arhive deocamdata. Cum de axa Crimson - Nightwish - Spiral Arhitect ar fi cea mai relevanta?!

Nu se permite complexitate cu duiumul, mai ales intr-un genre ca roc-ul progresiv? (legat de "incadrari").
Sus In jos
auslander
Fish
auslander

Numarul mesajelor : 147
Varsta : 40
Data de inscriere : 17/01/2008

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyMar Feb 12, 2008 7:42 pm

Beatles sunt proto-prog [alta mancare de sardina]. Led Zep - prog related.

Asa... eu nu stiu de ce sunt considerate progresive Edge of Sanity si Dark Tranquillity - il astept pe Zarec sa imi explice.
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyMar Feb 12, 2008 8:33 pm

Dark Tranquillity nu e prog metal, e un death metal melodic care vine cu elemente electronice moderne, dar care nu stralucesc decat prin prisma actualitatii ca altfel n-au nicio valoare.

cat despre Edge of Sanity, am ascultat decat albumul de rezistenta "Crimson" si cred ca pica destul de bine pe definitie:concept, amploare, diversitate, tehnica, estetica (macar ca e estetica uratului). Desigur, recunosc ca albumu a fost ascultat acum un an, deci s-ar putea sa ma insele memoria. dar avand in vedere renumele si realizarile lui swano, tin sa cred ca am prins esenta.
Sus In jos
Velkan
acord

Numarul mesajelor : 52
Varsta : 38
Data de inscriere : 10/02/2008

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyMar Feb 12, 2008 10:40 pm

O să revin asupra subiectului, acum mi-e lene să scriu cât ar trebui să scriu ca să răspund.

Legat de alea trei formaţii, nu sunt relevante decât prin faptul că două sunt incontestabil progresive şi una nu. Am ales extreme ca să scot în evidenţă diferenţele.

Ştiu că prog-related nu e prog, deşi din definiţie se înţelege altceva.
Sus In jos
korgsp
nota

Numarul mesajelor : 26
Data de inscriere : 22/02/2008

MesajSubiect: aberatie   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyMar Mar 04, 2008 2:23 pm

ascultati la sectorul metal prog formatia freik neil inc.
un fel de Primus cu un basist dement si un vocalist care nu are ce cauta cu timbrul ala vocal in toata nebuneala dar care per total e f spectaculos
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyLun Mar 10, 2008 4:38 pm

Asta nu e o aberatie ,ci un posibil "preview" al unui viitor sumbru
John Anthony-Great singer-Great songs-Great CD-(Great prog,am adaugat eu).Asteptam aparitia in PA de reclame la detergenti,deodorante ,paste fainoase ,eventual la premiile MTV. Shocked
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyLun Mar 10, 2008 5:05 pm

GentleG a scris:
Asta nu e o aberatie ,ci un posibil "preview" al unui viitor sumbru
John Anthony-Great singer-Great songs-Great CD-(Great prog,am adaugat eu).Asteptam aparitia in PA de reclame la detergenti,deodorante ,paste fainoase ,eventual la premiile MTV. Shocked

I'm missing the point... Smile
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyLun Mar 10, 2008 5:14 pm

S-a umplut site-ul de reclame(pagina principala) .Azi l-am avut pe John Anthony cu noul sau album.Maine ,poate o avem pe Britney in vizita
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyLun Mar 10, 2008 5:42 pm

nu cred ca esti primul aici care se plange de advertismentele ce se plimba pe pagini. e chestie de comert si de platire a spatiului...sigur, s-ar putea alege reclame "prog rock"...

oricum, orice artist ce ar sifona prog arhiva, cat timp nu e adaugat "fizic", nu e in data de baze... Wink
Sus In jos
auslander
Fish
auslander

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyMier Mar 12, 2008 11:35 pm

Imi place ca sunt adaugate o gramada de trupe care n-au nici o tangenta cu progul si altele sunt lasate deoparte. De exemplu, Bokor ar trebui adaugata, dar cred ca mai dureaza vreo 2 ani pana aud canadienii de trupa asta.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyMier Mar 12, 2008 11:48 pm

pai ajuta-i...
Sus In jos
auslander
Fish
auslander

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyMier Mar 26, 2008 9:41 pm

Mda, e clar! Pot sa ascult ORICE se canta cu chitari si tobe, eventual si clape. Mai devreme sau mai tarziu, ORICE asta va fi catalogat drept prog de catre PA. In caz particular... cum au ajuns Black Sabbath acolo?! Nu neg ca sunt taticii metalului greu, dar totusi...
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyMier Mar 26, 2008 9:55 pm

nu neg ca Black Sabbath nu merita in intregime pozitia in prog-related (sa nu reluam subiectul "prog-related =/= prog" Wink ), dar probabil relatia cu metalul e la fel de justificata ca si in cazul Iron Maiden (sau mai mult). nu ma pot pronunta.

da, spune, cum de abia acum ai observat ca Sabbath e in PA? Razz
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyMier Mar 26, 2008 9:56 pm

nici eu nu sunt de acord cu Black Sabbath în PA. Însă din câte am înteles prog-related se referă la trupe care au influenșat mult progul dar nu sunt prog.
Sus In jos
auslander
Fish
auslander

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyMier Mar 26, 2008 10:16 pm

Ricochet a scris:
nu neg ca Black Sabbath nu merita in intregime pozitia in prog-related (sa nu reluam subiectul "prog-related =/= prog" Wink ), dar probabil relatia cu metalul e la fel de justificata ca si in cazul Iron Maiden (sau mai mult). nu ma pot pronunta.

In general ma uit la recenziile de pe prima pagina.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 EmptyMier Mar 26, 2008 10:27 pm

auslander a scris:
Ricochet a scris:

In general ma uit la recenziile de pe prima pagina.

pai "adaugarile" astea hot-breaking si controversale se lasa, de regula, cu multe, multe recenzii in prima saptamana (sau si mai mult). de aici primim mesaje de amenintare, delasare de PA, actionare in instanta, cereri de demisie, sfaturi sa ne bagam mintile in cap... Wink
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Aberatii ProgArchives
Sus 
Pagina 2 din 17Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Aberatii Jazzmusicarchives?
» Progarchives Jingle

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: DE TOATE-
Mergi direct la: