| Aberatii ProgArchives | |
|
+18H to He radu bibi Ivich Aldi korgsp auslander Khron Velkan GentleG RoMarillos andu Cristi Ricochet amadeus Piotr Buendia Faust Zarec 22 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Mier Iun 04, 2008 4:28 pm | |
| Am trait s-o vad si pe asta.Azi in PA un Prog Reviewer ,TARCISIO MOURA adica un "proghead"(??) a postat un review la albumul SAENS-Prophet in a Statistical World ,acordand 2 stele albumului.Si asta de ce?.Pentru ca albumul e prea complex,muzicienii prea versati,productia excelenta,ca ar fi eclectic sau symphonic si pentru ca NU E NEOPROG !. Rusine! TARCISIO MOURA & PA | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| |
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Mier Iun 04, 2008 10:17 pm | |
| probabil partea cu "neoprog" e legata de faptul ca vede trupa eclectic sau simfonic.
in rest, albumele prea complexe pot consterna pe unii, versatilitatea muzicienilor e ceva subiectiv. in schimb, probabil, faptul ca productia e perfecta, deci 2 stele e singurul detaliu/argument condamnabil.
oricum, Virgil, mai degraba Rusine TM, decat Rusine TM si PA. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Mier Iun 04, 2008 10:27 pm | |
| lasă domle că eu îl înțeleg pe Virgil. și eu să fi fost contemporan în tinerețe cu epocile de glorie Pink Floyd, Genesis, King Crimson etc și să mă trezesc în ziua de azi cu Pestilence și Meshuggah considerate mari proggoaie aș fi puțin contrariat (încerc să empatizez că el acum, nu e chiar opinia mea) | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Joi Iun 05, 2008 8:51 am | |
| La o recitire:
"After reading a few glowing reviews here (and being myself a neo prog fan), I decided to tackle this one. My, was I disappointed..."
Suna ca un "destul de clasic" "atator oameni le place, eu n-am simtit nimic/mie nu/pe mine nu ma entuziasmat/etc.
"Honestly, I donŽt know why this band is labeled as Neo Prog. This french band has such a complex, intricated, almost chaotic sound that does not reminds of any of the so called prime neo prog bands, like Marillion or Arena. Their musci should be called eclectic prog or, maybe, symphonic prog, for they are both, really."
Aici e unde s-au inteles lucrurile gresit. Potrivit celor spuse in albastru, argumentul "nu e neo-prog" e o concluzie. Moura nici nu critica din start trupa pentru ca e "complexa", ci o considera "prea complexa" pentru a fi neo-prog, astfel o vede mai degraba potrivita pentru Eclectic Prog (sau Symph)
"Not that I like it much, even if their most obvious influence is King Crimson (a band I love)."
Opinie subiectiva, can't do anything about it.
"DonŽt get me wrong: the overall sound is good, the musicians are skilled and the production is great. The problem is that they seem to complicate matters just for the sake of it. Excellent ideas are sometimes spoiled by the overcomplex structures, the unecessary shifting rhythms and arragements."
Cum am prezis. E un fel de "ameliorare" a criticii, cateodata o practic si eu, desi nu e suta la suta recomandata. Cu alte cuvinte, "Saens sunt in stare sa faca prog bun, nu se pune problema de sunet, insa dezamagirea consta intr-o muzica prea complicata, influentata de ritmuri si aranjamente deloc necesare".
"Also there are the vocals: Pascal Bouquillard is a good singer, but his sometimes overdramatic deliverings are irritating far too often. It is a pity, because theyŽre really terrific players. but their music is not exactly what I call pleasant to the ears. It seems Saens wanted to sound original, whatever it takes"
Prima parte - idem paragraful anterior. Partea cu "original", e din nou o viziune subiectiva. Sa va spun sincer, stiu din experienta trupe "moderne" care nu reusesc sa faca nimic original, care reusesc din plin, respectiv care au originalitate, dar prin asta pacatuiesc in celelalte sectoare. POTI sa gresesti fiind original.
'If you like complex music (even at the expense of harmony and melodies), you should try this one. But if youŽre looking for neo prog music (meaning bands like Marillion, Arena, Pendragon, IQ, Jadis, etc) forget it. There is NOTHING neo prog here as far as IŽm concernedr. Be warned. "
Finalul intareste doua idei: - recenzorul nu a fost impresionat de complexitatea albumului, insa lasa astfel poarta deschisa pentru fani carora "ce s-a spus despre" li se poate parea interesant - recenzorul nu considera ca trupa, prin/sau nu albumul acesta, se incadreaza in neo prog, ci in alte doua "genre"-uri: eclectic si simfonic. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Mar Iun 17, 2008 5:53 pm | |
| | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Mar Iun 17, 2008 8:54 pm | |
| asa se vede cat de relativa e toata treaba cu numarul de stele acordate de cenzori.Albumul asta vad ca "a primit" de 4 ori 5 stele,3 ori 4 stele,o data 3 si o data 2.Sfatul meu catre progeri:ignorati numarul de stele acordate,cititi recenzia, incercati si prin alte site-uri de prog ,eventual ascultati sample-uri si formati-va singur parerea -e cea mai tare stea | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Iun 23, 2008 9:06 am | |
| intai de toate, o nota: nu calific urmatoarele drept o aberatie ProgArchives, dar, in acest moment, e singurul topic in care am gasit potrivit sa deschid subiectul.
David Bowie - proaspat adaugat in "Prog Related". comments? | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Iun 23, 2008 10:11 am | |
| prevad ca in viitor ProgArchives va deveni un"prog related" la ProgArchives,comparati lista de trupe din ProgArchives cu cea din www.gepr.net (Gibraltar Encyclopedia of Progressive Rock)-prima sursa de prog de pe net.Deasemeni puteti trece si prin www.dprp.net (Dutch Progressive Rock Page) ,cat despre Bowie nimic de zis , ar putea fi inclus in PA si Elvis.Abba si altii ,doar toate se trag din rock in fond | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Iun 23, 2008 10:53 am | |
| putintica istorie:dupa cum imi aduc eu aminte PA s-a nascut din ramasitele "Proglands" unde eu spre exemplu am gasit trupa Northwind(download free ) pe care am mentionat-o si in PA dar nici pana acum nu a fost inclusa.In fostul Proglands nu erau incluse trupe ca Deep Purple,Led Zeppelin,Uriah Heep care nici nu sunt trupe de prog,asa cum nu sunt listate nici in enciclopedia Gibraltar si defapt aproape pe nici un site de prog(inclusiv dealerii de prog consacrati).In PA ,cand am dat link-ul pentru dowload Northwind ,un "destept" din PA m-a intreba daca nu cumva fac confuzie cu trupa de metal Northwinds,si ar mai fi ceva ; trupa din Cluj YESTERDAYS deja are un album de 2 ani bine apreciat si se pregateste de al doilea,inca nu e in PA (hei Andule ce pazesti acolo in comisie ?..daca mai esti?) | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Iun 23, 2008 11:28 am | |
| David Bowie ?? LOL, adică LOL, adică mulți îl considera prog dar totuși să ne LOLuim nițel, păi vor apărea în scurt timp pe PA:
Marilyn Manson - ca un fel de extreme David Bowie Nine Inch Nails - progressive industrial Korn - avantgarde nu-metal Slipknot - Tech/Extreme Metal Morbid Angel - Tech/Extreme Metal ... Romeo Fantastik - Crossover Prog
PA va deveni un Rate your music în scurt timp | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Iun 23, 2008 11:30 am | |
| chiar, haideți să facem un experiment. să propunem Korn pt crossover prog. cu o selecție inteligentă de piese cred că are șanse mari să intre, numa așa, de distracție | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Iun 23, 2008 11:59 am | |
| andu nu mai e de mult pe PA, iar Yesterdays e in discutii de-atata vreme, incat singurul lucru care nu s-a facut a fost sa-i adauge. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Iun 23, 2008 12:01 pm | |
| - Zarec a scris:
- chiar, haideți să facem un experiment. să propunem Korn pt crossover prog. cu o selecție inteligentă de piese cred că are șanse mari să intre, numa așa, de distracție
de ce crossover? daca-s metal, ar intra fie direct la una din cele trei "subgenre" de metal, fie la Prog Related (cum is Iron Maiden) crossover e genul de prog + pop. sau mainstream prog. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Iun 23, 2008 12:08 pm | |
| reflectia personala: Bowie a fost in discutii de doi ani. Raspunsul, citind ultimele mesaje (de pe forum si din sectiunea de colaboratori) e favorabil pentru el.
Initial, m-am pus si eu sa ascult Bowie pe vremea cand a fost sugerat pentru "Art Rock", l-am respins si m-am si plictisit ascultandu-i muzica pe la jumatatea anilor 70. Chiar m-am amuzat ca momentan singurul recenzor al lui Bowie pe PA a dat cinci stele albumului Station to Station. Din cate-mi amintesc, mi-a sunat execrabil.
Pentru mine, a fost indeajuns sa-mi dau seama ca arta lui Bowie e un 'art rock', dar nu chiar genul de 'art rock' care a fost stabilit ca gen in interiorul prog rock-ului, pe acest site.
Bowie nu e prog, asa cum Deep, Sabbath, Zep nu-s inclusi decat in prog-related, un asa-zis "non-prog, dar cu elemente de prog". Astfel va vor argumenta oricine din cei care stau pe scaune mari in PA.
Multi, inclusiv mai-marii colaboratori, au dorit includerea lui Bowie, motivand trilogia Low-Heroes-si-ce-mai, altii au motivat ca Ziggy Stardust e referential pentru metal (?), ca Space Oddity e cum e, s.a. In alte cuvinte, din multe franturi de pareri ca Bowie e prog, s-a recurs la a-l accepta la Related.
Dar asa...cu ce sa fi contribuit Bowie la miscarea prog? Ca a lucrat cu Fripp (dupa perioada de glorie a prog-ului, 70)? Ca a avut "that special thing" in music cu care s-au distrat sau afirmat si progerii? Habar n-am. In urechile mele, nu e prog si locul in Prog Related nu inseamna mult.
Nu-i nimic de facut, controversa cu mari artisti rock/pop in Prog Related e veche de cand Queen. Desigur, din imagine, right now, mai lipsesc Cream si Hendrix. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Iun 23, 2008 12:10 pm | |
| uhm, un pic de extra insight...se discuta daca Budgie e doar hard-rock sau e bun pentru prog-related sau chiar "heavy prog". | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Iun 23, 2008 12:14 pm | |
| probabil explicatiile la care ne asteptam cel mai mult, dar nu le-am primit; Why this artist must be listed in www.progarchives.com : one of the purest examples of what prog in it's purest form truly is. The merging of the artistic aethestic and rock music. In many circles is considered to be prog.. but to others he is not. Accepted by the admin team into to related sub-genre s o that he. .and his music can be appreciated.. and considered by the listeners themselves on this site. not good. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Iun 23, 2008 12:39 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| |
| |
GentleG Kerry Minnear
| |
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Iun 23, 2008 1:07 pm | |
| - Ricochet a scris:
- Zarec a scris:
- chiar, haideți să facem un experiment. să propunem Korn pt crossover prog. cu o selecție inteligentă de piese cred că are șanse mari să intre, numa așa, de distracție
de ce crossover? daca-s metal, ar intra fie direct la una din cele trei "subgenre" de metal, fie la Prog Related (cum is Iron Maiden)
crossover e genul de prog + pop. sau mainstream prog. păi tcomai d-aia, că sunt metal, să vedem cât de capabili sunt cei de la PA să indentifice muzica prog și să o secționeze | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Iun 23, 2008 1:58 pm | |
| - Zarec a scris:
- Ricochet a scris:
- Zarec a scris:
de ce crossover? daca-s metal, ar intra fie direct la una din cele trei "subgenre" de metal, fie la Prog Related (cum is Iron Maiden)
crossover e genul de prog + pop. sau mainstream prog. păi tcomai d-aia, că sunt metal, să vedem cât de capabili sunt cei de la PA să indentifice muzica prog și să o secționeze fara expertiza ta? saracii!! | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Iun 23, 2008 2:31 pm | |
| uhm... faptul ca se-mpanzeste prima pagina de recenzii la Bowie sa nu va supere, happens all the time!! | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Iun 23, 2008 2:35 pm | |
| nu-i bai ,voi folosi PA numai ca mijloc de comunicare cu unii membrii ,de azi incolo.Azi am postat pentru ultima oara | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Iun 23, 2008 3:35 pm | |
| - GentleG a scris:
- nu-i bai ,voi folosi PA numai ca mijloc de comunicare cu unii membrii ,de azi incolo.Azi am postat pentru ultima oara
am vazut raspunsul pe care ti l-a dat Ghost Rider...pacat. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives | |
| |
|
| |
| Aberatii ProgArchives | |
|