| Aberatii ProgArchives | |
|
+18H to He radu bibi Ivich Aldi korgsp auslander Khron Velkan GentleG RoMarillos andu Cristi Ricochet amadeus Piotr Buendia Faust Zarec 22 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Ian 04, 2010 8:52 pm | |
| - andu a scris:
- Genurile aflate in mare expansiune in zilele noastre sunt, clar, prog-metal-ul si fusion-ul (care tineam minte ca are mai multe trupe decat 418), de departe cele mai "grase" genuri. Eu cred ca pe termen lung genuri ca Zeuhl, Canterbury, Kraut, RIO o sa inghete (din motive istorice), altele ca Symphonic, Psychedelic, Folk o sa stagneze iar zona cea mai vie (dar fara cresteri masive) unde o sa se pastreze un balans bun intre prog-ul clasic si sunetul modern o sa fie Eclectic si Heavy. Asta in linii mari.
sau o sa apara multi experimentali din zona indie si o sa intre la avant-prog/RIO, pentru ca nu o sa fie suficienti de pop pentru crossover si nici suficienti de progressive pentru ecletic, kraut sau psychedelic. din ce muzica ascult eu, am impresia ca doar in zona avant-prog/avant-metal si progressive electronic se mai poate veni cu idei noi in muzica. sau tot pe filiera experimentala dinspre rock/electronic spre "muzica popoarelor" si jazz. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Ian 04, 2010 8:55 pm | |
| daca n-ar fi Philippe la carma electronica, ar intra un suvoi de IDM, electro-acustica, electro-pop-prog-porgp...oy oy oy | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Ian 04, 2010 9:18 pm | |
| - Ricochet a scris:
- daca n-ar fi Philippe la carma electronica, ar intra un suvoi de IDM, electro-acustica, electro-pop-prog-porgp...oy oy oy
cand crezi ca o sa se elibereze poarta pentru acestia? artisti precum The Future Sound of London (a lucrat si Fripp cu ei), Autechre, Aphex Twin, The Orb (am ascultat piese de-ale lor pe un post de radio cu rock progresiv) sunt mai progresivi decat multe alte trupe care incearca sa sune precum trupele consacrate din ani 70. daca e sa-i compar cu Brian Eno ca referinta pentru cat sunt de progresivi, isi merita locul (nu si daca ii compar cu Tangerine Dream sau Schulze). | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Joi Ian 14, 2010 11:12 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Joi Ian 14, 2010 11:37 pm | |
| ^ De ce, ar trebui sa ne placa tuturor aceleasi lucruri? Daca da, eu propun sa-l facem drapel pe Rico, care da *** la Close To The Edge ("e doar bun" ) Erezie | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Joi Ian 14, 2010 11:54 pm | |
| - H to He a scris:
- Ricochet a scris:
- daca n-ar fi Philippe la carma electronica, ar intra un suvoi de IDM, electro-acustica, electro-pop-prog-porgp...oy oy oy
cand crezi ca o sa se elibereze poarta pentru acestia? artisti precum The Future Sound of London (a lucrat si Fripp cu ei), Autechre, Aphex Twin, The Orb (am ascultat piese de-ale lor pe un post de radio cu rock progresiv) sunt mai progresivi decat multe alte trupe care incearca sa sune precum trupele consacrate din ani 70. daca e sa-i compar cu Brian Eno ca referinta pentru cat sunt de progresivi, isi merita locul (nu si daca ii compar cu Tangerine Dream sau Schulze). scuze ca sunt gay si a durat asa de mult sa vad mesajul ca sa-ti raspund la intrebare, nu stiu sau nu cred. FSL se poate, Aphex Twin sau The Orb (sau chiar Orbital) vor fi cel mai probabil vazuti drept lipsit de functii simbolice. Brian Eno este referinta pentru un anumit gen de ambiental, diferit de "afacerile" germane. Altfel, deseori s-a intamplat ca lumea de pe site sa considere ca Eno a fost adaugat (deci marcat drept "progresiv"), doar pentru cele trei albume de art rock. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Joi Ian 14, 2010 11:56 pm | |
| | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Mar 15, 2010 10:16 am | |
| care mai a ascultat Lucio Battisti? http://www.progarchives.com/artist.asp?id=5317cred ca a fost adaugat de curand pentru ca acum o saptamana cand l-am cautat, precum nici acum un an nu era. am acasa 3 abume, din care unul este foarte progresiv si divers "Il Nostro Caro Angelo" (tipul a vandut multe albume si in perioada lui progresiva). desigur, cu exceptia a 3 albume (cel mentionatat de mine si alte 2 dinaintea respectiv dupa aparitia acelui album) din perioada de maxima popuaritate a genului 72-74 (poate era totusi mai mult decat moda si drogurile) muzica lui este cu preponderenta pop. asa ca nu stiu cat este aberatie sau cat este un lucru bun prezenta lui pe PA. eu recomand 3 albume si o compilatie pe care eu le stiu: 72 - Il Mio Canto Libero 73 - Il Nostro Caro Angelo 74 - Anima Latina Le avventure di Lucio Battisti e Mogol (3 CD-uri cu selectii din perioada 67-74) se gasesc pe you-tube toate piesele lui. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Mar 15, 2010 1:02 pm | |
| din cate stiu cam toate trupele italiene au cantat si pop (cu exceptia alora care s-au desfiintat dupa primul album ) | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Mier Mar 17, 2010 2:46 am | |
| - andu a scris:
- din cate stiu cam toate trupele italiene au cantat si pop (cu exceptia alora care s-au desfiintat dupa primul album )
tipul Lucio Battisti asta este o legenda. o ruda mi-a adus mai multe CD-uri din Italia, si pe langa CD-uri cu starurile actuale pop-rock si ceva muzica simfonica au fost 3 albume de-ale lui. Au fost singurele care m-au interesat si imi face oricand placere sa le reascult. mie imi place ca spre deosebire de majoritatea trupelor de prog italiene din 70, nu se inspira din muzica simfonica si opera (uneori mi se pare chiar enervant sunetul sintetizatoruli exagerat de virtuos care incearca sa imite o orchestra) ci ramane la un pop-rock accesibil si uneori cu influente diverse. si apoi are piesa foarte diverse ca sunet si orchestratie, aceasta de exemplu este o piesa in care instrumentele de percutie fac legea (una din cele mai reusite din cate am ascultat eu) https://www.youtube.com/watch?v=pXu8xzHmIuw&feature=relatedmai sunt si unele in care legea este facuta de sintetizatoare si instrumentele rock (mai ales pe albumul lui de prog Anima Latina). o alta piesa destul de simplista ca instrumentatie insa cu o interpretare foarte vie care imi place mult este prima piesa de pe albumul Il nostro caro angelo (dupa aceasta piesa urmeaza piesa cu percutia, care schimba total atmosfera, un artificiu progresiv cred eu) https://www.youtube.com/watch?v=A_IrIR0bckw(imi cer scuze daca nu suna atat de bine pe cat ar trebui, eu am sansa sa le ascult de pe suport fizic unde nu se aude vocea atat de in fata si sunetul este mult mai clar) | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Mier Mar 17, 2010 9:13 am | |
| ^ Misto piesele. Vocea tipului imi aminteste de Peter Gabriel. | |
|
| |
radu ritm
Numarul mesajelor : 148 Data de inscriere : 04/03/2008
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Mar Mar 23, 2010 10:25 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Mar Mar 23, 2010 11:51 pm | |
| Heh, eu am bagat albumul in baza de date. Asa scrie pe album. Din cate vad, s-ar putea ca versurile sa fie o poezie de pe la mijlocul secolului 19 de poetul Barbu Paris Mumuleanu, inainte de fixarea romanei literare. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Mar Mar 23, 2010 11:54 pm | |
| ^ Aproximativ corect, pana la clarificari ulterioare; nu stiu daca e vorba de titlul poeziei, cert e ca a fost titlul unuia din volumele lui de versuri. | |
|
| |
radu ritm
Numarul mesajelor : 148 Data de inscriere : 04/03/2008
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Mier Mar 24, 2010 6:55 am | |
| n-am avut niciodata lp-ul asta. inseamna ca ceilalti care l-au pomenit (muzici&faze de ex) au fost hypercorecti | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Vin Apr 02, 2010 1:21 am | |
| Nine Inch Nails pe PA - incadrati la crossover prog. HMMMMMM?! Zarec tre sa vina si sa ne explice cate ceva... | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Mar Apr 06, 2010 7:33 pm | |
| - Cristi a scris:
- Nine Inch Nails pe PA - incadrati la crossover prog. HMMMMMM?!
Zarec tre sa vina si sa ne explice cate ceva... acum am observat si eu. progresivi sunt fara indoiala, si experimentali. site-ul se largeste si are nevoie de vizitatori noi. | |
|
| |
slashsmf nota
Numarul mesajelor : 8 Data de inscriere : 09/04/2010
| Subiect: joculet Vin Apr 09, 2010 11:46 am | |
| | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Apr 19, 2010 3:07 am | |
| Eu unul nu inteleg cum se poate incadra la categoria "most popular album" un album care inca n-a fost lansat - ma refer la albumul Pain of Salvation care va fi lansat prin mai. WTF?! | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Apr 19, 2010 3:30 am | |
| Simplu. Atat "popular artists (top 40)", cat si "most popular album" se refera de fapt la cea mai vizitata pagina de profil de trupa sau album (contorizandu-se ziua precedenta). | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Lun Apr 19, 2010 5:00 am | |
| - Ricochet a scris:
- Simplu. Atat "popular artists (top 40)", cat si "most popular album" se refera de fapt la cea mai vizitata pagina de profil de trupa sau album (contorizandu-se ziua precedenta).
ahaaaaaaaaaaaa, am priceput nitzel. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Mier Apr 21, 2010 9:52 pm | |
| | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Mier Apr 21, 2010 10:14 pm | |
| ^ De acord ca e un poll aiurea. Dar sunt sigur ca motivul meu difera de al tau. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Mier Apr 21, 2010 11:03 pm | |
| Cum sa compari trupa din anii 70 cu ratati afoni din anii recent? | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives Dum Mai 23, 2010 9:55 pm | |
| Nu e o aberatie ci un lucru bun care se intampla de cateva luni. La sectiunea "Suggest New Bands and Artists" e agitatie mare datorita lui Ozzy_Tom care aproape zilnic face o propunere , Andu(harmonium.ro) avand de lucru "la greu" , nici nu mai apuca sa respire saracu' . PS:lucru bun este ca 90% din ce se propune acolo se gaseste si in biblioteca din Alexandria | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Aberatii ProgArchives | |
| |
|
| |
| Aberatii ProgArchives | |
|