Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Aberatii ProgArchives

In jos 
+18
H to He
radu
bibi
Ivich
Aldi
korgsp
auslander
Khron
Velkan
GentleG
RoMarillos
andu
Cristi
Ricochet
amadeus
Piotr Buendia
Faust
Zarec
22 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17  Urmatorul
AutorMesaj
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

Aberatii ProgArchives - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyDum Mai 23, 2010 10:38 pm

Da, "e grele" Smile Mult din ce propune tipul e rock clasic cu orga, dar sunt si multe chestii progresive. Se pare ca eu am rezistat mai bine decat au rezistat altii din echipele de genuri Laughing
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyMar Iun 01, 2010 1:35 pm

http://www.progarchives.com/forum/forum_posts.asp?TID=67889
adica argumentatia este ca ar fi progresiv , dar asta nu inseamna ca e rock progresiv
Propun sa se includa in PA si muzica clasica (ca si e a fost un progres al umanitatii la vremea ei)
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyDum Iun 06, 2010 4:24 pm

^ Acolo e vorba de confuzie intre "progresiv" in sensul literal si cel figurat, intre "progresiv" in general si "progresiv" ca stil anume. Rockul industrial o fi "progresiv" intr-un sens general, dar asta nu il face automat "rock progresiv", care e altceva.

Confuziile astea apar des pe forum pentru ca acolo oricine poate sa spuna orice traznaie care ii trece prin cap - de aia de "forum". Problema (aberatia) apare cand orice pulifrici din asta are drept de decizie. Orice s-ar zice, sistemul cu echipe de pe ProgArchives e unul bun. Ma uitam recent la sectiunile Various Artists de pe PA, care nu au "echipe", si am ramas ingrozit. In doi ani (de cand m-am uitat ultima data), locul respectiv a ajuns o groapa de gunoi, pentru ca fiecare cretin si autist poate adauga albume, si nu este o echipa care sa controleze. Jalea cea mai mare e la sectiunea "Concept Albums & Themed Compilations", unde acum maximum 15% din ce e acum acolo e ceea ce ar trebui sa fie. Lumea a adaugat acolo toate compilatiile posibile pe lumea asta, fara nici un criteriu.

Problema vad ca a fost semnalata pe forumul colaboratorilor (care e la privat), si s-a incercat sa se limiteze proportiile dezastrului. Ei l-au urmarit pe Mandy si i-au tot sters compilatiile pana cand cred ca s-au saturat si l-au banat. Problema e ca tot stergand, cred ca au sters si doua chestii romanesti - albumul "Dupa Melci" pe care il adaugasem la "Concept Albums & Themed Compilations" si compilatia live "Club A - 1980" pe care o adaugasem la Label Samplers (apareau pe ea Sfinx, Accent si ProMusica, trupe de pe PA, plus Basorelief si PostScriptum, alte trupe progresive). Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyLun Iun 14, 2010 3:38 am

Forbidden Drama primeste o recenzie draguta:
http://www.progarchives.com/Review.asp?id=286315

Review by seventhsojourn
Prog Reviewer

Forbidden Drama is the first album by Romanian 5-piece band byron (spelt with a lower case b). They are led by singer and main songwriter Dan Byron who also plays acoustic guitar and flute. Please note that during the late '90s there was a Romanian heavy metal band called Byron; the only connection with this band is that Dan Byron was also their vocalist. The current byron's debut album features a novel concept based on the human condition and is arranged into 3 acts and an epilogue, with the songs effectively representing scenes in a stage play. It features an eclectic mix of styles, blending alt-rock with prog, blues, metal and jazz. There's even some Baroque-pop with ON THE ROAD featuring a string quartet. ESSENTIAL PIECE features somewhat more exotic instrumentation with guest musician Miron Grigore playing an esraj, a bowed string instrument found in parts of India. Then there's the likes of the atmospheric WATERCOLOUR with its sparse arrangement of vocals and electric piano.

Most of the songs follow a standard verse/chorus format with catchy hooks, but the variety between songs prevents things from sounding repetitive. I can hear influences as diverse as Jethro Tull, Frank Zappa, 10cc, The Smiths and Dire Straits. Maybe that's 'cos I've got cloth ears though! As far as the vocals go Dan Byron has a fairly distinctive voice that may not be to everyone's taste, although his slightly guttural tone is used to good effect on the pseudo-metal of LOSING CONTROL. Lyrics are in English, which is handy given the conceptual nature of the album and include themes of hedonism, consumerism, intolerance, war etc. Readers can check the byron page here on ProgArchives, where harmonium.ro has added a comprehensive biography and a link to the band's official website. There you can listen for free to their entire discography. Nice one!
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyLun Iun 14, 2010 1:18 pm

O aberatie ProgArchives? Smile Laughing
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

Numarul mesajelor : 1697
Data de inscriere : 04/09/2007

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyLun Iun 14, 2010 2:29 pm

o aberatie metalmusic archives care clasifica Lucifer's Friend drept "progressive metal". lol!

rasu'-plansu'...
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyLun Iun 14, 2010 3:02 pm

La nmetal music archives s-au importat trupele, discografiile, tot de pe alte site-uri (musicbrainz si last.fm) , urmand sa le corecteze acolo, deci... putintica rabdare Smile
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyLun Iun 14, 2010 3:13 pm

..bine,bine , o sa faca corectii ulterioare , dar ce cauta Lucifer's Friend pe site de metal ? No
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyLun Iun 14, 2010 4:30 pm

Poate au confundat cu Lucifer's Heritage (actualii Blind Guardian)? sau cu una dintre celelalte trupe cu Lucifer's something? Smile
N-am stiut unde sa pun recenzia aia, nu vad topic cu byron - poate-s eu chior. Oh wait, chiar sunt. Shocked
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
Cristi
Steve Rothery
Cristi

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyLun Iun 14, 2010 4:33 pm

Uroboros a scris:
Poate au confundat cu Lucifer's Heritage (actualii Blind Guardian)? sau cu una dintre celelalte trupe cu Lucifer's something? Smile
N-am stiut unde sa pun recenzia aia, nu vad topic cu byron - poate-s eu chior. Oh wait, chiar sunt. Shocked

n-au confundat nika, da greselile de pe acolo sunt jenante. O fi nou site-ul dar greseli chiar asa mari sunt cam inadmisibile dupa parerea mea.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyLun Iun 14, 2010 4:40 pm

Cum ziceam, crearea bazei de date s-a facut prin importare, asa ca nu vad greseala - greseala este rezultatul judecatii umane, ori aici nu este cazul. Nu a "bagat" nimeni trupa aia in baza de date, ca sa zicem ca cineva "a gresit". De altfel, le-ar prinde bine sa le semnaleze cineva inadecvarile de genul asta - viteza cu care 10-15 oameni pot "peria" o baza de date de 7000 de intrari e foarte mica.

@Nicu: intr-adevar, unde sunt mai multe trupe cu acelasi nume, s-au importat toate discografiile asociate acelui nume. Am dat si eu peste un asemenea caz. Nu cred ca e si cazul aici, nu sunt alte trupe cu numele asta.
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyDum Iun 27, 2010 5:07 pm

http://www.progarchives.com/forum/forum_posts.asp?TID=67107&PID=3706629#3706629
astept solicitare de Wu-Tang si Cypress Hill
Rusine Evil or Very Mad
unde duce asa zisul "be open mind" =de kkt
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyDum Iun 27, 2010 7:03 pm

Care-i problema daca lumea discuta progresivitatea a diverse muzici?

E deja ceva banal sa zici ca Bjork, Gorillaz, AIR, si atatia alti muzicieni de mainstream au facut o muzica bogata si progresiva intr-un sens general.
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyDum Iun 27, 2010 7:38 pm

bullshit, e(ra) site de rock progresiv ,nu de muzica "multilateral dezvoltata"
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyDum Iun 27, 2010 7:48 pm

site=/=forum. site-ul ramane de rock progresiv, forumul e forum - ca sa discute lumea ce ii trece prin cap. in special in zona de "orice fel de muzici" e incurajata discutia despre orice fel de muzici.

io cred ca cineva exagereaza cu muritul de grija altora Laughing
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyMar Iul 13, 2010 6:20 pm

http://www.progarchives.com/forum/forum_posts.asp?TID=67520

o aberatie de poll, chiar lumea n-are idei, sau se plictiseshte prea tare?
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyMar Iul 13, 2010 6:54 pm

^ mie mi se pare amuzant Laughing
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyMar Iul 13, 2010 6:57 pm

andu a scris:
^ mie mi se pare amuzant Laughing

nici macar, din ce perspectiva compari? 2 albume dupa care cumparartorii au regretat banii, nu? Dupa care regreti mai mult, St Anger sau Love Beach? scratch
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyMar Iul 13, 2010 7:07 pm

^ imi pare un loc pentru random fun. anything goes.
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyMar Iul 13, 2010 7:11 pm

mda, un site perfect Very Happy

Ultima editare efectuata de catre GentleG in Mar Iul 13, 2010 7:32 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyMar Iul 13, 2010 7:12 pm

^ de departe Wink
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyMar Iul 13, 2010 7:23 pm

daca anything goes e regula, am sa fac un poll Genesis sau VDGG vs Limp Bizkit sau Korn.

hai sa fim seriosi...
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyMar Iul 13, 2010 7:46 pm

de ce sa fim seriosi? Smile
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyMar Iul 13, 2010 7:52 pm

andu a scris:
de ce sa fim seriosi? Smile

Love Beach vs St Anger nu e comic; de unde si pana unde?

expresia "hai sa fim seriosi", nu indeamna la seriozotate, ci la nitzica ratiune.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 EmptyMar Iul 13, 2010 8:14 pm

^ chiar e comic, desi pot sa fiu de acord ca nu e si pe gustul tau. ideea e simpla; e ca si cum ai face un poll "care a fost cea mai buna echipa de la cupa mondiala? optiuni: 1) honduras 2) grecia" sau "care e cel faina drama psihologica din istoria filmului? optiuni: 1) academia de politie 2) pistruiatul" etc.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Aberatii ProgArchives   Aberatii ProgArchives - Pagina 11 Empty

Sus In jos

Aberatii ProgArchives
Sus 
Pagina 11 din 17Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Aberatii Jazzmusicarchives?
» Progarchives Jingle

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: DE TOATE-
Mergi direct la: