Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Proiect de Blog colectiv

In jos 
+5
RoMarillos
Aldi
Ricochet
Zarec
andu
9 participan?i
Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul
AutorMesaj
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

Proiect de Blog colectiv Empty
MesajSubiect: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyVin Sept 05, 2008 11:55 am

haules baules natiune

Anunt pe aceasta cale initierea unui proiect de Blog colectiv de muzici. Va fi un blog care va primi contributii de la mai multi doritori, sub forma recenziilor, insemnarilor personale legate de muzica, etc. Va avea un nume (any ideas?), un logo (de facut dupa ce gasesc numele), un domeniu (idem) si o platforma de tip blog.

In ce ma priveste, ma voi ocupa de domeniu, de administrare, si de marketing online, si sper ca o sa reusesc sa fac si o postare pe saptamana, ritm pe care m-as bucura sa-l aiba si colaboratorii.

Specificul muzical e liber (exclus manele si alte aberatii), iar focusul principal e nevoie sa fie pe actualitate.

Any takers? Smile

PS: Ideea de blog de muzici nu e una noua, mai fiind incercata de alti cativa curajosi, fara un succes (de public!) deosebit pana acum. Cateva exemple meritorii:

http://babylonoise.wordpress.com/

www.radiolynx.ro/blogs/antidot

http://www.rockul.info/

Nu e nici un secret ca m-au inspirat. Le multumesc si le urez succes in continuare. bom
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyVin Sept 05, 2008 5:38 pm

eu am vorbit deja cu andu, mă bag promițând să nu fiu la fel de inactiv ca pe rockul.info
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyVin Sept 05, 2008 5:48 pm

Am vorbit si eu cu andu inca inainte de anunt, i-am cerut timp de gandire: o prima problema pentru mine e deja chestia cu "actualitatea", caci aici nu e punctul meu forte nici de mi-as dori. Sigur, apuc eu sa gust mult prog 2008 in timpul anului 2008 (ca sa dau un exemplu), dar nu cred ca asta imi e vreun merit oarecare.

In plus, daca e vorba de a fi in touch cu ce muzica se intampla prin tara/oras, iar n-am prins niciodata acest ritm. De fapt, omul potrivit, macar pentru un update al evenimentelor muzicale din Bucuresti este chiar Andu.

Sigur, un punct de "actualitate" la care as participa sunt concertele simfonice saptamanale - dar nu cred ca e chiar interesant sa se stie tot ce-a cantat Filarmonica Banatul, zi de zi (desi chiar stiu un one-man blog cu omul merge foarte regulat la concertele acestea, si isi lasa bune impresii dupa...a fost chiar si la concertul nostru de absolvire...dar in fine...)
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyVin Sept 05, 2008 7:33 pm

@zarec: multumesc!

@rico: don't worry, asculti suficienta muzica recenta. Smile nu stiu ce si cum despre filarmonica din timisoara, dar in mod sigur n-ar strica o retrospectiva despre Enescu.

those about to rock salute you! sunny
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyVin Sept 05, 2008 7:58 pm

aia am scris-o si aici, si pe contul meu de myspace...nu s-a observat la vremea respectiva, actuala? Laughing

Zar, ti-am citit recentul articol de pe rockul.info, mai exact am citit comentariile dupa, si parca imi vine sa ascult nitica Cannibal Corpse, sa vad unde ma trimite nenea ala la teme, melodii si linii muzicale, cand zice ca se exagereaza cu punctarea brutalitatii muzicii... Surprised
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyVin Sept 05, 2008 8:12 pm

@ric: ce-ai facut tu atunci n-a fost retrospectiva, a fost blogging propriu-zis, aproape live-blogging. foarte fain, de altfel.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyVin Sept 05, 2008 8:17 pm

atunci ce ar fi o retrospectiva (pe langa, stiu, parerile despre succesurile sau esecurile festivalului), un fel de compilatie de piese (aproape) live? Laughing
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyVin Sept 05, 2008 9:14 pm

rico: ăla nu înțelege diferența între deschizători de drumuri și discipoli, sau între clasici și epigonii ca să sune mai literar. E ca și cum eu aș vorbi de King Crimson - o trupă etalon - și altul mi-o delcară depășită indicându-mi o trupă din underground care a urmat stilul propus de Crimson. Eu sunt de părere că orice artist deschizător de drumuri, care inițiază un gen nou eventual e remarcat și iese din anonimat. Dacă trupele pomenite de el ar fi contat în death metal aș fi auzit de ele și atunci ar fi fost liderii unui nou curent. Și oricum, ce vrea să zică faza cu "trupă depășită"? Nenea ăla nu vede muzica în complexitatea sa ci ca pe o întrecere în brutalitate ... un undergroundist d-ăsta cretin, genul de om care promit să-l înjur mereu pe forumuri. Ăștia cred că au cu atât mai mult habar de muzică cu cât cunosc mai multe trupe de care nici soțiile cântăreților n-au auzit
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyDum Sept 07, 2008 7:20 pm

succes andule cu blogul !
cand isi va arata fata?
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyDum Sept 07, 2008 8:21 pm

n-am gasit inca un titlu, ca sa pot incepe totul scratch
Sus In jos
RoMarillos
ritm
RoMarillos

Numarul mesajelor : 194
Data de inscriere : 27/09/2006

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyDum Sept 07, 2008 9:24 pm

andu a scris:
haules baules natiune

Anunt pe aceasta cale initierea unui proiect de Blog colectiv de muzici. Va fi un blog care va primi contributii de la mai multi doritori, sub forma recenziilor, insemnarilor personale legate de muzica, etc. Va avea un nume (any ideas?), un logo (de facut dupa ce gasesc numele), un domeniu (idem) si o platforma de tip blog.

In ce ma priveste, ma voi ocupa de domeniu, de administrare, si de marketing online, si sper ca o sa reusesc sa fac si o postare pe saptamana, ritm pe care m-as bucura sa-l aiba si colaboratorii.

daca tot e vorba de contributii recenzii domeniu web etc etc de ce un doar un simplu blog si nu ne strofocam sa facem un portal de prog? (parca am mai scris despre asta pŽaici dar...nici o schimbare Sad )
Sus In jos
http://www.radioprogson.ro
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyDum Sept 07, 2008 11:14 pm

pnetru că blogul nu va fi dedicat exclusiv progului ci muzicii în general Smile
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyDum Sept 07, 2008 11:39 pm

RoMarillos a scris:
andu a scris:
haules baules natiune

daca tot e vorba de contributii recenzii domeniu web etc etc de ce un doar un simplu blog si nu ne strofocam sa facem un portal de prog? (parca am mai scris despre asta pŽaici dar...nici o schimbare Sad )

sincer nu cred in utilitatea unui portal de prog in romana pentru ca publicul roman de prog e extrem de redus. cred ca mai util ar fi un blog general de muzici cu accent pe ne-comercial, in care progul sa fie insinuat inteligent intre alte genuri. de ce blog si nu portal? pentru ca un blog e relativ usor de initiat si administrat.
Sus In jos
RoMarillos
ritm
RoMarillos

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyLun Sept 08, 2008 9:46 am

andu a scris:

sincer nu cred in utilitatea unui portal de prog in romana pentru ca publicul roman de prog e extrem de redus. cred ca mai util ar fi un blog general de muzici cu accent pe ne-comercial, in care progul sa fie insinuat inteligent intre alte genuri. de ce blog si nu portal? pentru ca un blog e relativ usor de initiat si administrat.

Aha.OK.e bun si blog desigur.Ziceam de portal ca avem sansa sa facem primul din spatiu romanesc(si singurul tot odata) dar e mai greu desigur.E bine si cu blog.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyMar Sept 09, 2008 8:42 pm

Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyMar Sept 09, 2008 9:01 pm

pai faci blog-ul dot.com, nea Andu?
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyMar Sept 09, 2008 9:26 pm

claro que si. toti marii bloggeri asa sfatuiesc.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyVin Sept 19, 2008 11:43 am

adagio.com/ro si coda.com/ro sunt luate. confused coda.ro e firma de termopane scratch
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyVin Sept 19, 2008 12:09 pm

heh...

cred ca in urma cu 20 de ani puteam sa aspiram la termeni muzicali foarte cunoscuti, populari, generali...in zilele astea, singurii ramasi liberi ar fi de genul "basso ostinato" sau "septima de domaninanta, rasturnarea a treia". Laughing
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyMar Sept 23, 2008 12:28 pm

am luat dictionarele de muzica la puricat (forme muzicale, instrumente muzicale, etc., mai am echipamente muzicale) si prima concluzie este ca tot ce m-ar fi putut interesa ca titlu de brand e deja luat ca domeniu .com

am gasit totusi cateva lucruri interesante pe .ro, si am sa trec mai jos cateva care imi plac. am cautat titluri care, pe cat posibil, sa nu trimita, ca semnificatie, prea in alta parte decat ceea ce ne intereseaza, producand confuzie. am cautat cuvinte simple, care se scriu asa cum se pronunta, si care sa nu aiba consoane duble sau alte asemenea. nu toate variantele respecta regulilea dorite, asta e.

asadar, cateva preferate ale mele:

scherzo.ro

un asemenea titlu ar transmite, odata contextualizat, ideea de joc, gluma, luat-in-serios-si-nu-prea, lejeritate, in cadrul semnificatiei principale provenita din teoria muzicala

harmonium.ro

are o inteligibilitate universala, fiind un cuvant in latina. in plus are o semnificatie muzicala excelenta, si mai e si numele unei super-trupe de prog

gramofon.ro (aici, la echipamente muzicale, mai am de cautat)

are o patina frumoasa si semnificatia e OK

falsetto.ro

e un titlu mai complicat (consoana dubla). semnificatia ar fi cam aceeasi ca la scherzo.

alte cateva cuvinte care au domeniul .ro disponibil: sonatina, stanza, tremolo, vibrato, virtuoso, apreggio, outro, etc. nu imi place vreunul in mod deosebit.

sugestii? scratch
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyMar Sept 23, 2008 12:36 pm

harmonium.ro Very Happy
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyMar Sept 23, 2008 1:45 pm

GentleG a scris:
harmonium.ro Very Happy

I quite agree!! Very Happy
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyMar Sept 23, 2008 8:20 pm

votez si eu pentru harmonium
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyMar Sept 23, 2008 10:17 pm

io-s cu falsetto
Sus In jos
RoMarillos
ritm
RoMarillos

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv EmptyMar Sept 23, 2008 10:35 pm

harmonium
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Proiect de Blog colectiv   Proiect de Blog colectiv Empty

Sus In jos

Proiect de Blog colectiv
Sus 
Pagina 1 din 4Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul
 Subiecte similare
-