| Proiect de Blog colectiv | |
|
+5RoMarillos Aldi Ricochet Zarec andu 9 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Proiect de Blog colectiv Vin Sept 05, 2008 11:55 am | |
| haules baules natiune Anunt pe aceasta cale initierea unui proiect de Blog colectiv de muzici. Va fi un blog care va primi contributii de la mai multi doritori, sub forma recenziilor, insemnarilor personale legate de muzica, etc. Va avea un nume (any ideas?), un logo (de facut dupa ce gasesc numele), un domeniu (idem) si o platforma de tip blog. In ce ma priveste, ma voi ocupa de domeniu, de administrare, si de marketing online, si sper ca o sa reusesc sa fac si o postare pe saptamana, ritm pe care m-as bucura sa-l aiba si colaboratorii. Specificul muzical e liber (exclus manele si alte aberatii), iar focusul principal e nevoie sa fie pe actualitate. Any takers? PS: Ideea de blog de muzici nu e una noua, mai fiind incercata de alti cativa curajosi, fara un succes (de public!) deosebit pana acum. Cateva exemple meritorii: http://babylonoise.wordpress.com/www.radiolynx.ro/blogs/antidothttp://www.rockul.info/Nu e nici un secret ca m-au inspirat. Le multumesc si le urez succes in continuare. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Vin Sept 05, 2008 5:38 pm | |
| eu am vorbit deja cu andu, mă bag promițând să nu fiu la fel de inactiv ca pe rockul.info | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Vin Sept 05, 2008 5:48 pm | |
| Am vorbit si eu cu andu inca inainte de anunt, i-am cerut timp de gandire: o prima problema pentru mine e deja chestia cu "actualitatea", caci aici nu e punctul meu forte nici de mi-as dori. Sigur, apuc eu sa gust mult prog 2008 in timpul anului 2008 (ca sa dau un exemplu), dar nu cred ca asta imi e vreun merit oarecare.
In plus, daca e vorba de a fi in touch cu ce muzica se intampla prin tara/oras, iar n-am prins niciodata acest ritm. De fapt, omul potrivit, macar pentru un update al evenimentelor muzicale din Bucuresti este chiar Andu.
Sigur, un punct de "actualitate" la care as participa sunt concertele simfonice saptamanale - dar nu cred ca e chiar interesant sa se stie tot ce-a cantat Filarmonica Banatul, zi de zi (desi chiar stiu un one-man blog cu omul merge foarte regulat la concertele acestea, si isi lasa bune impresii dupa...a fost chiar si la concertul nostru de absolvire...dar in fine...) | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Vin Sept 05, 2008 7:33 pm | |
| @zarec: multumesc! @rico: don't worry, asculti suficienta muzica recenta. nu stiu ce si cum despre filarmonica din timisoara, dar in mod sigur n-ar strica o retrospectiva despre Enescu. those about to rock salute you! | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Vin Sept 05, 2008 7:58 pm | |
| aia am scris-o si aici, si pe contul meu de myspace...nu s-a observat la vremea respectiva, actuala? Zar, ti-am citit recentul articol de pe rockul.info, mai exact am citit comentariile dupa, si parca imi vine sa ascult nitica Cannibal Corpse, sa vad unde ma trimite nenea ala la teme, melodii si linii muzicale, cand zice ca se exagereaza cu punctarea brutalitatii muzicii... | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Vin Sept 05, 2008 8:12 pm | |
| @ric: ce-ai facut tu atunci n-a fost retrospectiva, a fost blogging propriu-zis, aproape live-blogging. foarte fain, de altfel. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Vin Sept 05, 2008 8:17 pm | |
| atunci ce ar fi o retrospectiva (pe langa, stiu, parerile despre succesurile sau esecurile festivalului), un fel de compilatie de piese (aproape) live? | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Vin Sept 05, 2008 9:14 pm | |
| rico: ăla nu înțelege diferența între deschizători de drumuri și discipoli, sau între clasici și epigonii ca să sune mai literar. E ca și cum eu aș vorbi de King Crimson - o trupă etalon - și altul mi-o delcară depășită indicându-mi o trupă din underground care a urmat stilul propus de Crimson. Eu sunt de părere că orice artist deschizător de drumuri, care inițiază un gen nou eventual e remarcat și iese din anonimat. Dacă trupele pomenite de el ar fi contat în death metal aș fi auzit de ele și atunci ar fi fost liderii unui nou curent. Și oricum, ce vrea să zică faza cu "trupă depășită"? Nenea ăla nu vede muzica în complexitatea sa ci ca pe o întrecere în brutalitate ... un undergroundist d-ăsta cretin, genul de om care promit să-l înjur mereu pe forumuri. Ăștia cred că au cu atât mai mult habar de muzică cu cât cunosc mai multe trupe de care nici soțiile cântăreților n-au auzit | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Dum Sept 07, 2008 7:20 pm | |
| succes andule cu blogul ! cand isi va arata fata? | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Dum Sept 07, 2008 8:21 pm | |
| n-am gasit inca un titlu, ca sa pot incepe totul | |
|
| |
RoMarillos ritm
Numarul mesajelor : 194 Localisation : Romania Data de inscriere : 27/09/2006
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Dum Sept 07, 2008 9:24 pm | |
| - andu a scris:
- haules baules natiune
Anunt pe aceasta cale initierea unui proiect de Blog colectiv de muzici. Va fi un blog care va primi contributii de la mai multi doritori, sub forma recenziilor, insemnarilor personale legate de muzica, etc. Va avea un nume (any ideas?), un logo (de facut dupa ce gasesc numele), un domeniu (idem) si o platforma de tip blog.
In ce ma priveste, ma voi ocupa de domeniu, de administrare, si de marketing online, si sper ca o sa reusesc sa fac si o postare pe saptamana, ritm pe care m-as bucura sa-l aiba si colaboratorii. daca tot e vorba de contributii recenzii domeniu web etc etc de ce un doar un simplu blog si nu ne strofocam sa facem un portal de prog? (parca am mai scris despre asta pŽaici dar...nici o schimbare ) | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Dum Sept 07, 2008 11:14 pm | |
| pnetru că blogul nu va fi dedicat exclusiv progului ci muzicii în general | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Dum Sept 07, 2008 11:39 pm | |
| - RoMarillos a scris:
- andu a scris:
- haules baules natiune
Anunt pe aceasta cale initierea unui proiect de Blog colectiv de muzici. Va fi un blog care va primi contributii de la mai multi doritori, sub forma recenziilor, insemnarilor personale legate de muzica, etc. Va avea un nume (any ideas?), un logo (de facut dupa ce gasesc numele), un domeniu (idem) si o platforma de tip blog.
In ce ma priveste, ma voi ocupa de domeniu, de administrare, si de marketing online, si sper ca o sa reusesc sa fac si o postare pe saptamana, ritm pe care m-as bucura sa-l aiba si colaboratorii.
daca tot e vorba de contributii recenzii domeniu web etc etc de ce un doar un simplu blog si nu ne strofocam sa facem un portal de prog? (parca am mai scris despre asta pŽaici dar...nici o schimbare ) sincer nu cred in utilitatea unui portal de prog in romana pentru ca publicul roman de prog e extrem de redus. cred ca mai util ar fi un blog general de muzici cu accent pe ne-comercial, in care progul sa fie insinuat inteligent intre alte genuri. de ce blog si nu portal? pentru ca un blog e relativ usor de initiat si administrat. | |
|
| |
RoMarillos ritm
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Lun Sept 08, 2008 9:46 am | |
| - andu a scris:
sincer nu cred in utilitatea unui portal de prog in romana pentru ca publicul roman de prog e extrem de redus. cred ca mai util ar fi un blog general de muzici cu accent pe ne-comercial, in care progul sa fie insinuat inteligent intre alte genuri. de ce blog si nu portal? pentru ca un blog e relativ usor de initiat si administrat. Aha.OK.e bun si blog desigur.Ziceam de portal ca avem sansa sa facem primul din spatiu romanesc(si singurul tot odata) dar e mai greu desigur.E bine si cu blog. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Mar Sept 09, 2008 8:42 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Mar Sept 09, 2008 9:01 pm | |
| pai faci blog-ul dot.com, nea Andu? | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Mar Sept 09, 2008 9:26 pm | |
| claro que si. toti marii bloggeri asa sfatuiesc. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Vin Sept 19, 2008 11:43 am | |
| adagio.com/ro si coda.com/ro sunt luate. coda.ro e firma de termopane | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Vin Sept 19, 2008 12:09 pm | |
| heh... cred ca in urma cu 20 de ani puteam sa aspiram la termeni muzicali foarte cunoscuti, populari, generali...in zilele astea, singurii ramasi liberi ar fi de genul "basso ostinato" sau "septima de domaninanta, rasturnarea a treia". | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Mar Sept 23, 2008 12:28 pm | |
| am luat dictionarele de muzica la puricat (forme muzicale, instrumente muzicale, etc., mai am echipamente muzicale) si prima concluzie este ca tot ce m-ar fi putut interesa ca titlu de brand e deja luat ca domeniu .com am gasit totusi cateva lucruri interesante pe .ro, si am sa trec mai jos cateva care imi plac. am cautat titluri care, pe cat posibil, sa nu trimita, ca semnificatie, prea in alta parte decat ceea ce ne intereseaza, producand confuzie. am cautat cuvinte simple, care se scriu asa cum se pronunta, si care sa nu aiba consoane duble sau alte asemenea. nu toate variantele respecta regulilea dorite, asta e. asadar, cateva preferate ale mele: scherzo.ro
un asemenea titlu ar transmite, odata contextualizat, ideea de joc, gluma, luat-in-serios-si-nu-prea, lejeritate, in cadrul semnificatiei principale provenita din teoria muzicala harmonium.roare o inteligibilitate universala, fiind un cuvant in latina. in plus are o semnificatie muzicala excelenta, si mai e si numele unei super-trupe de prog gramofon.ro (aici, la echipamente muzicale, mai am de cautat) are o patina frumoasa si semnificatia e OK falsetto.ro
e un titlu mai complicat (consoana dubla). semnificatia ar fi cam aceeasi ca la scherzo. alte cateva cuvinte care au domeniul .ro disponibil: sonatina, stanza, tremolo, vibrato, virtuoso, apreggio, outro, etc. nu imi place vreunul in mod deosebit. sugestii? | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Mar Sept 23, 2008 12:36 pm | |
| harmonium.ro | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| |
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Mar Sept 23, 2008 8:20 pm | |
| votez si eu pentru harmonium | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Mar Sept 23, 2008 10:17 pm | |
| | |
|
| |
RoMarillos ritm
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv Mar Sept 23, 2008 10:35 pm | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Proiect de Blog colectiv | |