Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Diverse Concerte & Festivaluri

In jos 
+12
muzicadevest
romanbun
Uroboros
Ivich
cozmik_bluez
H to He
GentleG
Aldi
Ricochet
bibi
Zarec
andu
16 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 23  Urmatorul
AutorMesaj
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyLun Apr 27, 2009 7:56 pm

Sweet! Cool Daca mai am vlaga dupa Enescu si nu apar obisnuitele "interventii pianistice", o sa ma duc, in mod special pentru Garbarek, pe care l-am pierdut in 2006.

Apropo:
Festivalul International de Jazz Garana 2009 are loc in perioada 16-19 iulie, in Poiana Lupului.

Artistii ce si-au confirmat pana in prezent participarea la Garana Jazz Festival 2009 sunt:

* John Abercrombie Trio
* Nik Bartsch Ronin
* Helge Lien Trio
* Terje Rypdal
* Nils Petter Molvaer
* Ulrich Drescher Quartet
* Misi Farcas Band
* Platonic
* Trigon

Abercrombie si Rypdal egal (din oficiu) ca am chef sa merg. bounce

Cat despre Sibiu
http://sibiujazz.ro/site/show/24
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

Numarul mesajelor : 599
Data de inscriere : 16/01/2009

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyVin Mai 01, 2009 8:46 pm

trebuie sa merg!!!!
Trigon sunt foarte buni, de Abercrombie, Terje Rypdal si Nils Petter Molvaer nu mai incape indoiala!
merci de anunt!
daca mai sunt concerte de jazz prin Jazz Club Pod o sa anunt si eu... si sa te obosesti sa treci pe acolo pt ca merita.

Ricochet a scris:
Sweet! Cool Daca mai am vlaga dupa Enescu si nu apar obisnuitele "interventii pianistice", o sa ma duc, in mod special pentru Garbarek, pe care l-am pierdut in 2006.

Apropo:
Festivalul International de Jazz Garana 2009 are loc in perioada 16-19 iulie, in Poiana Lupului.

Artistii ce si-au confirmat pana in prezent participarea la Garana Jazz Festival 2009 sunt:

* John Abercrombie Trio
* Nik Bartsch Ronin
* Helge Lien Trio
* Terje Rypdal
* Nils Petter Molvaer
* Ulrich Drescher Quartet
* Misi Farcas Band
* Platonic
* Trigon

Abercrombie si Rypdal egal (din oficiu) ca am chef sa merg. bounce

Cat despre Sibiu
http://sibiujazz.ro/site/show/24
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyVin Mai 01, 2009 9:09 pm

Mersi.

Daca nu apucam JCP, atunci ne vedem la Garana si ciocnim ceva acolo. Cool
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyLun Mai 04, 2009 9:13 pm

Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyLun Mai 04, 2009 9:18 pm

Hey, am auzit de Silent Strike, ba chiar l-am vazut la Garantat 100% recent.

De mers, n-am cum. Laughing
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyLun Mai 04, 2009 10:38 pm

that's not an excuse, young man! Laughing
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyLun Mai 04, 2009 11:04 pm

Yes it is, so vina Romanescu la mine.

Din ce-am auzit, muzica Silent Strike e destul de cuminte - dar sunt sigur ca n-am auzit ceva notabil.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyMar Mai 05, 2009 1:15 pm

^ Silent Strike face computer sampling, ceea ce merge bine doar impreuna cu o trupa - de jazz, nu-jazz, etc. In sine nu e mare lucru, dar nu asta ii e ideea.

In alta ordine de idei, Crying or Very sad

A doua editie a festivalului NewJazz Festival s-a amanat, anunta organizatorii evenimentului.

NewJazz Festival trebuia sa aiba loc la Iasi in perioada 22-24 mai, insa lipsa de fonduri a dus la programarea lui pentru o alta perioada – posibil luna octombrie.

Anul trecut Primaria orasului Iasi investea in festival 200.000 RON, insa nu au mai existat fonduri si pentru editia din 2009 a NewJazz Festival. Organizatorii sperau sa acopere onorariile artistilor cu sprijinul Primariei, insa aceasta nu poate face cheltuieli pana in iulie. Bugetul total al NewJazz Festival se ridica la 70.000 Euro.

Line-up-ul evenimentului ii includea pe Erik Truffaz (Franta) Bugge Wesseltoft (Norvegia) si Parov Stelar.

http://www.metalhead.ro/index.php?module=articles&action=view&articleid=60698&entity_type_id=1&lang_id=1
Sus In jos
cozmik_bluez
ritm
cozmik_bluez

Numarul mesajelor : 100
Varsta : 36
Data de inscriere : 20/02/2008

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyMar Mai 05, 2009 10:25 pm

S-au anunțat deja câțiva dintre artiștii care vor cânta la Festivalul de Jazz Transilvania din octombrie.
http://www.realitatea.net/a-treia-editie-a-transilvania-jazz-festival-va-avea-loc-in-octombrie-la-cluj-napoca_508092.html
Cap de afiș: Ravi Coltrane și Billy Cobhan Very Happy
Sus In jos
http://www.last.fm/user/cozmik_bluez
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyJoi Mai 07, 2009 9:35 pm

Pentru timisorenii nostri:

Doua concerte Byron in Timisoara pentru acest sfarsit de luna:

29 mai - The Note;
30 mai - River Deck.

http://no-3-blog.blogspot.com/2009/05/byron-in-timisoara.html

Nu stiu cum sunt locatiile respective, dar concertele Byron sunt highly recommended!
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyDum Mai 10, 2009 1:38 am

Festivalul de Jazz de la Sibiu pare destul de slabut, trupele romanesti invitate fiind de-a dreptul de umplutura.

Calendarul evenimentelor:

LUNI 11 MAI
Vernisajul expozitiei multimedia „Focus Jazz”
Concursul Sibiu Jazz Festival

MARȚI 12 MAI
Premierea participantilor
Gala Formatiilor Studentesti de Jazz - editia 9

MIERCURI 13 MAI
Headliner (Romania)
Radio String Quartet Viena (Austria)
”Celebrating the Mahavsihnu Orchestra”
Florin Raducanu Group (Romania)

JOI 14 MAI
Marcian Petrescu ”Trenul de noapte” (Romania)
Tricycle King Size (Belgia)
Kampec Dolores (Ungaria)

VINERI 15 MAI
Ioan Gyuri Pascu & “The Blue Workers” (Romania)
Jan Ptaszyn Wroblewski Quartet (Polonia)
Thorbjorn Risager Septet (Danemarca / Norvegia)

SÂMBĂTĂ 16 MAI
PREZENT mini bigband (Romania)
Teodora Enache & 4Given (România)
Omar Sosa Quartet (Cuba / Mozambic / Senegal)
“Afreecanos”

DUMINICĂ 17 MAI

Mandinga (Romania)
Arturo Sandoval (Cuba / SUA)

BILETE: Prin reteaua Germanos si online pe www.eventim.ro . Sau, la intrare, inainte de concert. Luni 11 si Marti 12 intrarea este libera. Pretul unui bilet este de 30 lei Elevii, studentii, pensionarii, persoanele cu disabilitati beneficiaza de 50% reducere.

Locatiile de anul acesta difera de cele din anii trecuti. Anul acesta festivalul se ve tine in Piata Mica a orasului, la Teatrul Gong si la Sala Thalia.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyDum Mai 10, 2009 2:42 am

Nicio problema, la Garana cu noi! bounce

(well, noi cei ramasi ) Embarassed
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyMier Mai 13, 2009 3:41 pm

De ce toti amatorii de jazz de pe acest forum traiesc oriunde altundeva decat in Bucuresti? Neutral

Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 6ab1b3dLucian_Ban_1_-web

Cat de mult as vrea sa asist la acest concert!
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyVin Mai 15, 2009 6:28 pm

pentru concertul coldplay din septembrie ma voi documenta cu albumul live lansat azi de trupa liber la download pe site-ul lor, aici:

http://lrlrl.coldplay.com/leftright.html

albumul se numeste LeftRightLeftRightLeft
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyVin Mai 22, 2009 5:57 pm

Trupa britanica Radiohead ar putea concerta la Bucuresti, pe 27 august, potrivit unor surse din cadrul promotorilor de evenimente. Data indicata se incadreaza in perioada turneului european sustinut de formatie, programat de pe 21, pana pe 30 august, scrie news20.

Ziua aleasa pentru un concert in Capitala ar fi ideala, aflandu-se exact in weekendul dintre concertele Radiohead de la Praga si Leeds.

Organizatorii turneului nu au confirmat inca existenta unui concert la Bucuresti, eveniment ce nu este inclus nici in programul de pe site-ul oficial al formatiei.

In cazul in care informatia "din interior" nu se confirma, fanii romani isi pot intalni idolii in Austria, pe 21, Cehia, pe 23, si Polonia, pe 25 august.

http://www.metalhead.ro/index.php?module=articles&action=view&articleid=62157&entity_type_id=1&lang_id=1
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptySam Mai 23, 2009 1:47 pm

Street Delivery 2009 Timisoara

29, 30 și 31 mai 2009 vor fi 3 zile de arte și nebunii frumoase pe strada Mercy. Concerte, ateliere pentru copii, zmee, jonglerie, foto, handmade, limonadă, astronomie, dezbateri, jam session, teatru, dans contemporan de primă clasă, proiecții, electro și funk, arte livrată în stradă și mult dichis într-un spațiu public recuperat și zurliu. De la Nicu Alifantis la Silent Strike, de la fotografii de epocă la observații astronomice. Răzvan Mazilu va fi acolo, extratereștrii vor fi acolo, așteptați-vă la orice.

http://blog.carturesti.ro/?p=1731
http://streetdelivery.ro/timisoara/program/
Sus In jos
Ivich
nota
Ivich

Numarul mesajelor : 25
Data de inscriere : 18/12/2006

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyLun Iun 01, 2009 8:08 pm

andu a scris:
Trupa britanica Radiohead ar putea concerta la Bucuresti, pe 27 august, potrivit unor surse din cadrul promotorilor de evenimente. Data indicata se incadreaza in perioada turneului european sustinut de formatie, programat de pe 21, pana pe 30 august, scrie news20.

Ziua aleasa pentru un concert in Capitala ar fi ideala, aflandu-se exact in weekendul dintre concertele Radiohead de la Praga si Leeds.

Organizatorii turneului nu au confirmat inca existenta unui concert la Bucuresti, eveniment ce nu este inclus nici in programul de pe site-ul oficial al formatiei.

In cazul in care informatia "din interior" nu se confirma, fanii romani isi pot intalni idolii in Austria, pe 21, Cehia, pe 23, si Polonia, pe 25 august.

http://www.metalhead.ro/index.php?module=articles&action=view&articleid=62157&entity_type_id=1&lang_id=1
Sper sa se confirme. Ar fi ceva...
Sus In jos
http://www.last.fm/user/mizerie
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyLun Iun 01, 2009 10:30 pm

^ eu nu prea cred, dar am zis daca am citit de ce sa nu si postez... Smile
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyMier Iun 03, 2009 1:08 am

Garana Jazz Festival 2009

Editia a 13-a
A 13-a editie a festivalului de jazz de la Garâna se va desfasura în zilele de 17, 18 si 19 iulie, în locatia traditionala, POIANA LUPULUI din satul GARÂNA, judetul CARAS SEVERIN.
Fundatia Culturala JAZZ BANAT condusa de Marius Giura, va propune pentru aceasta editie urmatorul program:

Vineri 17 iulie:
JAZZ DE NECAZ (România) - un super grup al celor mai talentati tineri muzicieni din tara noastra care vor cânta în formula: Lucian Nagy (sax), Tavi Scurtu (tobe), Victor Miclaus (bas), Sebastian Spanache (pian), Dan Bozzo Mitrofan (chitara) si Maria Chioran (voce)
ANDRZEJ JAGODZINSKI TRIO (Polonia) - unul din cei mai importanti pianisti ai scenei poloneze de jazz, care va da din nou dimensiunea exceptionala a scolii poloneze de jazz .Ceilalti membri sunt ADAM CEGIELSKI si CZESLAW BARTKOWSKI.
TERJE RYPDAL GRUP (Norvegia) - respectati muzicieni europeni cu peste 80 de albume ca lider si ca sideman, chitaristul norvegian este un compozitor prolix, cu extensii în domeniul clasic: simfonii, opera, concerte pentru chitara si contrabas. Adept convins al mijloacelor electronice de prelucrare a sunetului, TERJE RYPDAL a cântat alaturi de toti marii muzicieni ai lumii (Jan Garbarek, Trilok Gurtu, Ralph Towner, David Darling…) va cânta pe scena alaturi de FRANK HOVLAND (bass) si PAULO VINACCIA (tobe)
NIK BARTSCH S RONIN (ELVETIA) - revelatia jazzului european contemporan, laureat a cinci mari premii internationale din 1999 pâna în 2007, este cel mai influent grup de jazz european al tinerei generatii. Ceilalti membri ai grupului sunt: KASPAR RAST (tobe), BJORN MEYER (bass), SHA (bass), ANDI PUPATO (percutie)

Sâmbata 18 iulie:
PLATONIC (România) – grupul excelentului chitarist român NICU PATOI, va prezenta un proiect nou bazat pe blues/jazz în colaborare cu BERTI BARBERA.
JOHN ABERCROMBIE GROUP (S.U.A.) - cotat cel mai important continuator al lui John McLaughlin, a concertat si înregistrat cu majoritatea marilor muzicieni de jazz ai lumii. Este unul dintre cei mai de succes artisti ai casei de discuri ECM. Mentor si model pentru multe generatii de ghitaristi, JOHN ABERCROMBIE este capul de afis al festivalului.
Va cânta alaturi de alti monstri sacri ai jazzului mondial: MARK FELDMAN (viola), THOMAS MORGAN (bass) si JOEY BARON (tobe).
TRIGON (Rep. MOLDOVA) - redutabil grup european de ethno jazz, aflat la a patra aventura în Banat, si pentru a doua oara la Garâna. Alaturi de ANATOL STEFANET vor fi prezenti DOREL BURLACU (pian), GARI TVERDOHLEB (tobe) si SANDU ARCUS (sax, bass, flaut, fluier)
HELGE LIEN TRIO (NORVEGIA) - Laureati ai premiului GRAMMY pentru jazz în 2008 cu albumul HELLO TROLL. Dupa 9 albume, toate realizate în Japonia au ajuns în topul preferintelor si în Europa. Vor fi cu siguranta revelatia acestei editii. Grupul e format din HELGE LIEN (pian), FRODE BERG (bass), si KNUT AALEFJAER (tobe).

Duminica 19 iulie:
BEGA BLUES BAND & FRIENDS (România) grupul timisorean de blues condus de KAMOCSA BELA, revine la Garâna dupa 2 ani, cu un proiect prezentat în turneul lor european în Germania, Austria, Ungaria si Portugalia.
MISI FARCAS BAND (Germania) - redutabilul tobosar timisorean MISI FARCAS, care se întoarce din Germania, tara care l-a adoptat, cu proiect exploziv, alaturi de PAATA DEMURISHVILI (pian) si CHRISTOPH VICTOR KAISER (bass).
ULRICH DRECHSLER - FORTUNE COOKIE (Austria) - cea mai ascultata si bine vânduta trupa din Austria, ce aduce sonoritati specifice muzicii electronice dar si hip-hop-ului bine temperat. Pe scena vor mai fi JOJO LACKNER (E-bass), JOERG MIKULA (tobe) si ZUZEE (platane).
NILLS PETTER MOLVAER (Norvegia) - cel mai influent trompetist de la MILES DAVIS încoace, este si unul din cei mai originali muzicieni europeni. Laureat al mai multor premii GRAMMY, a primit în 2003 cel mai important premiu cultural al Norvegiei. Va cânta alaturi de EIVIND AARSET (chitara si bass) si AUDUN KLEIVE (tobe).

Prezentarea concertelor: FLORIAN LUNGU si MARIUS GIURA

http://concerte-de-jazz.blogspot.com/2009/06/garana-jazz-festival-2009.html
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyMier Iun 03, 2009 1:23 am

Reporter la datorie. Cool

(Pe bune de data asta, nu ca la Meshuggah. Laughing)
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyJoi Iun 04, 2009 2:49 am

Deci cred ca stiu unde vreau sa merg dupa Opeth. Ceea ce nu inseamna ca o sa si merg, dar as vrea. Abercrombie canta cu Feldman si Baron, ceea ce pentru mine e un mare bonus (oamenii apar pe multe proiecte ale lui Zorn de vreo douazeci de ani incoace si sunt extrem de interesanti). Pe Molvaer deja l-am ratat o data primavara asta in Germania, asa ca ar fi frumos din partea mea sa nu repet omisiunea. Platonic is also very cool. De ceilalti nu stiu nimic - daca i-a ascultat careva, sa zica. Oricum, prezentarile alea cu urmasul lui McLaughlin si cel mai mare trompetist dupa Miles Davis sunt hilare, ma-ntreb cine le scoate. Very Happy

A, iar din punctul meu de vedere, Rypdal si Opeth in aceeasi seara e o idee PROASTA. Nu-mi place sa fac alegeri de genul asta.
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyJoi Iun 04, 2009 7:11 am

Trigon (din Basarabia) sunt foarte misto. Am un album pe care trebuie sa-l mai ascult ca sa pot scrie pe indelete despre el. O muzica, in orice caz, foarte consistenta. Dintre romani, cred ca prima trupa va face ceva interesant, si as mai fi interesat de trupa lui Mihai Farcas (fost membru Progresiv TM si Post Scriptum, excelent tobar).
N-am ascultat Molvaer, insa daca Eivind Aarset canta la chitara si bas pentru el, inseamna ca e ceva de zile mari!
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyJoi Iun 04, 2009 8:32 pm

Nu-jazz
Unde :
Art Jazz Club
Cand :
06 Iun 2009 21:00

Cu Virtual Picnic: Nutu Militaru - bass, Valentin Luca - chitara, George Petrosel - percutie.

http://metropotam.ro/Evenimente/eve2939412925-Nu-jazz/

Daca as fi in Bucuresti, m-as duce!
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyLun Iun 08, 2009 8:45 pm

cum sunt Animal Collective? adica, sunt atat de misto incat sa dam 55 euro ca sa-i vedem live?
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 EmptyLun Iun 08, 2009 11:36 pm

Nu. Clipurile YouTube imi arata ca sunt, in principiu, groaznici pe scena. Dar oricum, e frenezie de indie si jam in cel mai bun caz. La 55 de euro - nici vorba.

Albumele, in schimb, m-au atins. E si o gripa ce-a impartit taberele in PA (in Shred), intre cei care ii numesc "hipster garbage", si cei carora le-au cazut cu tronc. Eu-s in a doua categorie. Refreshing.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri   Diverse Concerte & Festivaluri - Pagina 4 Empty

Sus In jos

Diverse Concerte & Festivaluri
Sus 
Pagina 4 din 23Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 23  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Festivaluri prog in Europa
» Diverse de pe net
» Diverse
» Diverse noutati
» Diverse Concerte

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum