| Alte trupe romanesti... | |
|
+9Aldi Piotr Buendia Zarec bibi H to He GentleG florin Ricochet andu 13 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Alte trupe romanesti... Joi Mai 07, 2009 11:33 pm | |
| ... decat cele clasice si cunoscute. Azi, o trupa de post-rock din Craiova (!), numita Semiosis. Au scos un album numit "Pictural" si pe care il ofera la liber pe pagina casei de discuri: http://asiluum.com/site/2009/03/02/semiosis-pictural/Umbla vorba ca e foarte misto, eu n-am cum sa stiu pentru ca din motive necunoscute primesc eroare la download. Iata si coperta: Sa-mi ziceti si mie cum e | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Vin Mai 08, 2009 11:23 am | |
| Mi-a mers descarcarea, o sa-i dau un spin mai tarziu. Si daca tot nu-ti merge, share-uim. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Vin Mai 08, 2009 3:00 pm | |
| am incercat si pe messenger de la cineva si tot n-a mers. oricum, auditie placuta! | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Vin Mai 08, 2009 3:16 pm | |
| Nu-i rau deloc. Straightforward post-rock, ambientalesque. Mi-a venit in minte Mono pe la mijloc. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Sam Mai 09, 2009 12:17 am | |
| Alternative Quartet, o trupa din Bistrita (!) ce canta o felie din genul acum la moda, progressive-alternative. Adica un alternative mai artistic, mai muzical. Cele trei video-uri live Youtube de la ei de pe MySpace au un sunet nasol, insa muzica pare buna. Piesele in format audio pe MySpace nu mi se deschid din cauza conexiunii mele slabe. http://www.myspace.com/alternativquartet | |
|
| |
florin nota
Numarul mesajelor : 1 Data de inscriere : 14/05/2009
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Joi Mai 14, 2009 1:39 am | |
| Nu mi-a placut post-rockul din Craiva. Luuungit si foarte inconsistent. Parca ar fi un outro Godspeed You Black Emperor Grafica insa e foarte faina. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Joi Mai 14, 2009 4:45 am | |
| ^ ^ ^ progressive-alternative=...adica o alternativa in loc de prog,altceva decat prog,...si mai este si la moda ....adica ...care vasazica ...cu siguranta nu e prog | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Joi Mai 14, 2009 5:40 am | |
| cu siguranta nu e "prog" adica simfonic, fusion, canterbury etc., dar destul de progresiv in opinia mea. to keep an eye on! | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Joi Mai 14, 2009 9:30 pm | |
| Am lasat un PM echipei de la Post-Rock in legatura cu Semiosis. | |
|
| |
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Dum Mai 17, 2009 12:09 pm | |
| suna bine Alternativ Quartet, daca vin in Timisoara o sa incerc sa ajung la un concert de-al lor. cat despre catalogarea lor ca "prog", nu cred ca are importanta atata timp cat muzica este buna si iti transmite o energie. nu e nimic original in muzica lor, dar nu e nevoie de asta pt a fi "prog". nu par a fi nici neobisnuiti de tehnici, utilizeaza cam toate cliseele rock-ului alternativ si post-rock-ului (vocea, tobele, solo-urile de chitara), insa imi place sa-i ascult. si apoi toti mari artisti de "prog" (nu-mi place cuvantul asta trunchiat) la inceput au copiat muzica altora, pana sa gaseasca o forma de exprimare proprie. | |
|
| |
H to He capodopera
| |
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Mier Mai 20, 2009 5:44 pm | |
| Am ascultat si eu piesa pusa pe MySpace de Tranceatla, noua trupa a fostilor chitarist resp. basist de la Negura Bunget. Remarcabil! Se simte ca vin dinspre metalul ala greu, dar muzica e un rock/metal progresiv foarte curat, ascultabil de oricine intr-adevar si, mai ales, de FOARTE buna calitate. Le urez vant din pupa! http://www.myspace.com/tranceatla | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Sam Mai 30, 2009 12:21 pm | |
| stie cineva de o trupa numita Abigail? am de pe net niste fragmente de piese dintr-un posibil album. sunt bucati instrumentale cele mai multe si suna destul de progresiv. un fel de progressive metal modern (sau gothic metal). cele 2 bucati pe care se aude voce, are versuri in engleza, una are o voce masculina, respectiv cealalta o voce feminina. | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Sam Mai 30, 2009 3:13 pm | |
| ar mai fi de precizat ca albumul neterminat se cheama probabil Sweet Cruelty, din 2005. o alta trupa obscura, de data asta din aria metalului experimental/electronic (cam putina muzica insa sa fie progresiv, sunt evidente insa influentele) este Archaos. 2 albume, din 1997 Vestos Terrae si din 1999 The Land - Love Obsession. predominat instrumentale (efecte electronice multe), cu putinele parti vocale distruse in stilul black metal. - H to He a scris:
- stie cineva de o trupa numita Abigail? am de pe net niste fragmente de piese dintr-un posibil album. sunt bucati instrumentale cele mai multe si suna destul de progresiv. un fel de progressive metal modern (sau gothic metal). cele 2 bucati pe care se aude voce, are versuri in engleza, una are o voce masculina, respectiv cealalta o voce feminina.
| |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Mar Iun 23, 2009 2:27 am | |
| - andu a scris:
- Alternative Quartet, o trupa din Bistrita (!) ce canta o felie din genul acum la moda, progressive-alternative. Adica un alternative mai artistic, mai muzical. Cele trei video-uri live Youtube de la ei de pe MySpace au un sunet nasol, insa muzica pare buna. Piesele in format audio pe MySpace nu mi se deschid din cauza conexiunii mele slabe. http://www.myspace.com/alternativquartet
ma confirma si altii: Inițial se numea Bismark. Numele actual e folosit din 2007, atunci când formația a făcut o schimbare de stil, trecând înspre muzica progresivă și revenind pe scenă cu un repertoriu complet nou.
Formațiile care au influențat trupa sunt Pink Floyd (64-85), Tool, A Perfect Circle, Mike Oldfield.http://clickzoombytes.wordpress.com/2009/06/22/zoom-zdobzdub-alternativ-quartet/ | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Mar Iun 23, 2009 4:40 pm | |
| Margento: http://www.myspace.com/margentoAscultati piesa "Dupa apa". De mult nu m-am tavalit de ras in halul asta Later edit: retractez, "Ars Poetica" e si mai penibila | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Mar Iun 23, 2009 5:18 pm | |
| | |
|
| |
H to He capodopera
| |
| |
bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Mar Iun 23, 2009 10:38 pm | |
| O muzică atît de pretențioasă și atît de nașpa rar am văzut în ziua de azi. Vocea aia cu recitările este absolut revoltătoare (Chris Tanasescu - spoken word LOL). | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Mar Iun 23, 2009 11:39 pm | |
| | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| |
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Mier Iun 24, 2009 6:26 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Sam Iun 27, 2009 12:43 am | |
| Numele The Egocentrics va spune ceva? Sunt din Timisoara. Progressive-, Psychedelic Rock Trioul timișorean ne propune o combinație de stoner rock cu rock psihedelic, cu piese instrumentale extrem de lungi (12-15 minute). Printre influențele lor se numără Neurosis, Motorpsycho, Camel și King Crimson. Spectacolul e completat de proiecții video.
Am stat puțin la un concert de-al lor, și ce am văzut mi-a amintit de Jimi Hendrix, Pink Floyd, Led Zeppelin. Este foarte bine că începe să apară o diversitate mai mare de muzică pe scena de formații de club. Le ținem pumnii.
Primul lor CD a primit laude de la publicații critice precum Stoner Rock (UK), Cosmic Lava (DE) și The Ripple Effect (USA).http://clickzoombytes.wordpress.com/2009/06/26/zoom-zdobzdub-the-egocentrics/O sa-i ascult si maine pe MySpace. Link: http://www.myspace.com/egocentricsband | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Sam Iun 27, 2009 12:46 am | |
| Ca o nota de subsol la discutia despre Margento, am observat pe net ca baietilor li s-a scos album de catre Soft Records. OK... Inteleg ce inseamna sa fii devotat prog-ului, dar asta nu inseamna sa dai drumul tuturor aberatiilor, cand exista atata muzica buna care nu reuseste sa se publice. Crima impotriva umanitatii. Cred ca stiu si care e albumul. L-am tot vazut prin magazine. Nu se vinde nici sa dai cu agheazma. | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Sam Iun 27, 2009 5:36 pm | |
| - andu a scris:
- Numele The Egocentrics va spune ceva? Sunt din Timisoara.
Progressive-, Psychedelic Rock
Trioul timișorean ne propune o combinație de stoner rock cu rock psihedelic, cu piese instrumentale extrem de lungi (12-15 minute). Printre influențele lor se numără Neurosis, Motorpsycho, Camel și King Crimson. Spectacolul e completat de proiecții video.
Am stat puțin la un concert de-al lor, și ce am văzut mi-a amintit de Jimi Hendrix, Pink Floyd, Led Zeppelin. Este foarte bine că începe să apară o diversitate mai mare de muzică pe scena de formații de club. Le ținem pumnii.
Primul lor CD a primit laude de la publicații critice precum Stoner Rock (UK), Cosmic Lava (DE) și The Ripple Effect (USA).
http://clickzoombytes.wordpress.com/2009/06/26/zoom-zdobzdub-the-egocentrics/
O sa-i ascult si maine pe MySpace. Link: http://www.myspace.com/egocentricsband am fost pana acum la 3 concerte. primul concert, acum 2 ani cred, in formula veche a trupei mi-a placut foarte mult. al doilea, anul trecut prin toamna cred, a fost destul de bun. doar chitaristul parca a ramas din trupa initiala. la cel de anul acesta, din primavara, au avut un public numeros ajutati si de locatie si faptul ca dupa ei urmau Implant pentru Refuz. primele 2-3 piese mi-au placut, apoi am inceput sa ma plictisesc. chitaristul, membrul cel mai vechi este foarte bun insa basistul si tobosarul sunt de umplutura. aceleasi chestii repetitive. le-ar mai trebui ceva sa fie intradevar buni, inca un chitarist, ceva sintetizatoare, un percutionist... eu incercam sa-mi imaginez cum ar suna un John Zorn cantand la saxofon langa ei. am in format mp3 EP-ul scos anul trecut pe cine il intereseaza, de la o prietena care este prietena cu unul din baieti din trupa. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Alte trupe romanesti... | |
| |
|
| |
| Alte trupe romanesti... | |
|