Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Sam Aug 21, 2010 8:22 pm
Cine e krapulax? Arata-te
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Sam Aug 21, 2010 8:35 pm
andu a scris:
^ de ce nu esti de acord?
Nu mi se pare bun criteriul - un singur album care suna oarecum similar cu niste alte chestii numite prog (in special in dubioasa zona "prog-folk", banuiesc) in contextul unei discografii/unui artist care opereaza in general pe cu totul alta estetica nu mi se pare suficient pentru a-l include in Prog Archives. In plus, nu gasesc ca Dupa melci ar fi prog - e folk dupa urechea mea - ma rog, folk in intelegerea moderna, pervertita, muzica acustica plm. Astea fiind zise, PA nu mai e de mult locul numai pentru chestii prog, asa ca nu ma plang.
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Sam Aug 21, 2010 9:02 pm
Aha. Criteriul nu e "un album care sa sune a", "ci un album care sa fie". Mie (si cam restului lumii cu, iata, o exceptie ) mi se pare ca e, ca nu doar ca suna a. Diferenta intre rock acustic si muzica folk e foarte mare. E ca si cum ai zice ca daca scoati chitarile electrice de pe Zalmoxe si le inlocuiesti cu chitari acustice, n-ar mai fi rock, ci ar fi muzica folk. Ceea ce evident nu e adevarat; Dupa Melci e prog-folk semi-acustic, ca sa fiu pedant (era acustic complet daca era pian in loc de synth).
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Sam Aug 21, 2010 9:27 pm
^ Ok, e folk rock. ca sa fim undeva la mijloc. Si da, e semi-acustic. Prog nu vad de ce ar fi - nu stiu cum sa argumentez asta... Poate pentru ca privindu-l in contextul discografiei imi dau seama ca e parte dintr-o traiectorie care nu incearca niciodata sa fie prog-rock, ci doar rock-pop-folk modificat in functie de cum dicteaza versurile - cand ai o poezie lunga, epica, abstracta ca baza pentru un intreg album e normal ca o sa-l faci sa sune un pic diferit, poate mai pretentios, o sa bagi leitmotive, o sa variezi ritmurile ca sa nu para monoton, o sa vrei sa sune epic, ceea ce te apropie de "art rock" - dar e o variatie de moment in cariera unui artist care nu si-a propus sa cante prog si nici macar rock neaparat. Cum definitia progului nu-i e clara nimanui, ne putem contrazice oricat. Nu tin foarte mult la punctul meu de vedere in cazul asta, deci sa nu ne pierdem vremea.
radu ritm
Numarul mesajelor : 148 Data de inscriere : 04/03/2008
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Sam Aug 21, 2010 10:13 pm
andu a scris:
Cine e krapulax? Arata-te
a, eu sunt. am rotunjit notele patriotic, cu plus.
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Lun Aug 23, 2010 10:47 pm
mie imi place Alifantis mai mult decat toate celelalte trupe romanesti de pe PA la un loc. si nu-mi pasa ca e prog-folk, pop, jazz sau rock. as scrie si niste recenzii, insa n-am talent si o sa le stearga aia rapid.
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Lun Aug 23, 2010 11:04 pm
n-am vazut in viata mea sa se stearga o recenzie care nu-i abuziva sau care nu scrie ca Close To The Edge e cel mai prost album ever
H to He capodopera
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Lun Aug 23, 2010 11:32 pm
Ricochet a scris:
n-am vazut in viata mea sa se stearga o recenzie care nu-i abuziva sau care nu scrie ca Close To The Edge e cel mai prost album ever
ai dreptate. acum am verificat lista si am vazut ca de fapt n-au sters nimic. o sa fac un efort pentru zilele care urmeaza daca ma plictisesc la munca.
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Mar Aug 24, 2010 12:53 am
Cred ca mai bine decat sa explic aici de ce cred ca Dupa Melci e progresiv, mai bine o fac la modul serios si public o recenzie, ar cam fi si timpul sa ma apuc serios de scris. Radu, sper ca n-ai zis doar in gluma, iti astept recenziile. Recenzia ta la Omag de exemplu e foarte buna.
Uroboros a scris:
cand ai o poezie lunga, epica, abstracta ca baza pentru un intreg album e normal ca o sa-l faci sa sune un pic diferit, poate mai pretentios, o sa bagi leitmotive, o sa variezi ritmurile ca sa nu para monoton, o sa vrei sa sune epic
LOL you just described prog
Uroboros a scris:
Poate pentru ca privindu-l in contextul discografiei imi dau seama ca e parte dintr-o traiectorie care nu incearca niciodata sa fie prog-rock, ci doar rock-pop-folk modificat in functie de cum dicteaza versurile [.........] dar e o variatie de moment in cariera unui artist care nu si-a propus sa cante prog si nici macar rock neaparat.
Apropo de variatiile de cariera, eu cred ca injghebarea unei formatii cu tobar power-house gen Costin Petrescu, basist (deci sectiune ritmica de rock) si cu clapar ca Nicolae Enache spune destule despre orientarea de moment a lui Alifantis. Cand aduci om de la Phoenix si om de la Sfinx, mi-e greu sa cred ca nu vrei sa faci ceva progresiv.
Uroboros a scris:
Cum definitia progului nu-i e clara nimanui, ne putem contrazice oricat. Nu tin foarte mult la punctul meu de vedere in cazul asta, deci sa nu ne pierdem vremea.
Sa nu uitam ca suntem pe "un forum care se vrea progresiv", deci o discutie despre cat de progresiv e un album nu cred ca e o pierdere de vreme, ci un rar moment de adecvare la topicul general
Uroboros capodopera
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Mar Aug 24, 2010 8:41 pm
andu a scris:
tobar power-house gen Costin Petrescu
Era sa zic eu ceva despre cat de powerhouse sunt tobele pe Dupa melci, dar nu zic ca mi-e rusine.
In rest, fair enough, deci eu - nu prea pot sa-l vad pe Alifantis prog, asa, ca idee - nici Jethro Tull nu mi se par prog decat prin prisma faptului ca au chitara electrica si o combina cu niste chestii diferite, altfel mi s-ar parea doar folk rock - un exemplu poate mai bun, Comus nu are pentru mine nici o tangenta cu progul.
Cu sau fara legatura, si mie imi place Alifantis mai mult decat trupele romanesti de prog la un loc, si n-as da Jethro Tull nici pe Yes, nici pe Genezis sau Gentle Giant (nu userul ).
Nah, am si eu o opinie, ca altfel n-as avea pe unde elimina deseurile gandurilor pure.
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Mar Aug 24, 2010 9:40 pm
^ aha, te-am inteles, atunci opiniile noastre se contrazic pe tot subgenul, nu doar pe o singura trupa. ceea ce e ok.
cand am zis "Costin Petrescu, tobar powerhouse", nu m-am referit la ce a facut el pe "Dupa Melci"; am crezut ca e evident ca ma refer la ce aduc cu ei, din trupele prin care au fost, noii veniti.
H to He capodopera
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Mar Aug 24, 2010 10:25 pm
muzica lui Alifantis este peste muzica romaneasca rock si pop din anii 80 si 90 dupa parerea mea si pe alocuri este destul de ambitioasa sa sune progresiv, asa ca merita din plin sa fie apreciata. din pacate pe un site ca PA nu se poate promova, ma indoiesc ca cineva care nu stie romana sa poata aprecia muzica lui, care mi se pare un mijloc de transport pentru versuri).
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Mar Aug 24, 2010 10:59 pm
Inca o trupa de stoner / psychedelic, gen Egocentrics:
Laburinthos Band, o trupa de simfonic (a se citi kitch) metal din Suceava. nu va recomand sa ascultati singura piesa inregistrata ca e foarte lunga si urmeaza toate sabloanele posibile ale genului.
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Vin Oct 08, 2010 7:44 pm
Marius Pop & The M Theory
proaspatul iesit album e la vanzare pe CDBaby. recenzii pe Muzica de Vest.
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Vin Oct 08, 2010 7:46 pm
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Mier Noi 10, 2010 1:10 am
Mi se pare normal, e pe locul 2 pe lista mea pe 2006 (daca luam in considerare doar artistii cu pagina pe PA) si nu prea are concurenta intre chestiile de la varf de acolo, zic eu. Pe de alta parte, nu poti sa nu fii macar un pic surprins - daca cineva mi-ar fi aratat pagina asta in 2006, as fi avut o eroare de procesare totala.
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Lun Noi 15, 2010 9:55 pm
Se invart undeva in aceeasi zona cu Egocentricii si Alternativ Quartetii. De altfel am si impresia ca au membri comuni cu AQ. "Prins" si "Reconstituire" is foarte faine.
H to He capodopera
Subiect: Re: Alte trupe romanesti... Mier Dec 29, 2010 8:57 pm
Neuromist, din Moldova. nu stiu sigur daca sunt romani componenti trupei. oricum nu conteaza. au scos un album destul de fain anul asta, se poate lua gratis de pe site-ul lor. http://www.progarchives.com/artist.asp?id=5211