Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Albume 2011

In jos 
+9
Uroboros
Cristi
Aldi
idle_ro
nasti
H to He
Ricochet
GentleG
andu
13 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
AutorMesaj
idle_ro
capodopera

Numarul mesajelor : 531
Data de inscriere : 23/01/2010

Albume 2011 - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyMier Mai 18, 2011 10:35 pm

Albume 2011 - Pagina 4 51zbukkywQL._SL500_AA300_
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

Numarul mesajelor : 599
Data de inscriere : 16/01/2009

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyMar Mai 24, 2011 8:59 am

uite ce am vazut eu in dimineata asta
http://www.progarchives.com/album.asp?id=33381
sa mai spun ca abia astept sa scape pe net? cu cat e ma mult dispretuita trupa, cu atat mai mult imi place, asa ca probabil acest album va fi foarte interesant.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyMier Mai 25, 2011 3:40 am

Incep sa ma ingrijorez. Anul asta am foarte multe albume excelente/foarte bune, dar pana acum nimic ce-as nota cu mai mult de patru stele. Anul trecut la vremea asta aveam deja Massive Attack, Jaga Jazzist si Kayo Dot, practic tot ce a iesit din linie; in 2009 aveam Maudlin Of The Well (ce-i drept in 2009 restul de 3 albume pe care le-am notat cu 9 au iesit in a doua jumatate a anului).
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyMier Mai 25, 2011 9:29 am

Am cantat si eu "hopelessness blues" pana in ultimele luni, anul trecut. Dar 2011 oricum ma darama, pentru ca atat de putine trupe din cele cunoscute, iubite sau cu vechime au confirmat prin albumul nou.
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyMier Mai 25, 2011 11:40 am

andu a scris:
Incep sa ma ingrijorez. Anul asta am foarte multe albume excelente/foarte bune, dar pana acum nimic ce-as nota cu mai mult de patru stele. Anul trecut la vremea asta aveam deja Massive Attack, Jaga Jazzist si Kayo Dot, practic tot ce a iesit din linie; in 2009 aveam Maudlin Of The Well (ce-i drept in 2009 restul de 3 albume pe care le-am notat cu 9 au iesit in a doua jumatate a anului).

Deci problema e la tine. Incearca sa notezi cateva albume cu cinci stele, sa vezi ce an misto o sa ti se para dupa aia. Smile
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyMier Mai 25, 2011 1:31 pm

Absurd!
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyMier Mai 25, 2011 1:55 pm

Ricochet a scris:
Am cantat si eu "hopelessness blues" pana in ultimele luni, anul trecut. Dar 2011 oricum ma darama, pentru ca atat de putine trupe din cele cunoscute, iubite sau cu vechime au confirmat prin albumul nou.

Si eu am senzatia asta, dar macar au fost cateva confirmari care sa ma indulceasca si sa ma faca sa privesc per ansamblu pozitiv anul asta. Nimic peste **** insa. Mersi de pont, Nick Laughing
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyMier Mai 25, 2011 2:07 pm

Hai sa updatez si eu lista din martie, macar inca o data, pentru ca la urmatorul update, vara, ar putea sa plesneasca topicul.

***1/2
Alternativ Quartet, Colin Stetson, Donny McCaslin, The Decemberists, P.J. Harvey, Stephan Mathieu (Static), Mostly Other People Do The Killing, Aram Shelton's Arrive

*** (1st tier)
Adele, Akita / Gustafsson / O'Rourke, Banquet of the Spirits, Beardfish, Black Zone Myth Chant, Byron, Anna Calvi, Cantuaria / Frisell, Destroyer, Dirty Beaches, Disappear, Eksi Ekso, Endangered Blood, Explosions in the Sky, Fages / Hayward / Velotis, Fleet Foxes, Helge Lien Trio, The Killimanjaro Darkjazz Ensemble, Kronos Quartet, Iro Haarla Quintet, Long Distance Calling, Magic Pie, Stephan Mathieu (Remain), Mogwai, Planeta Imaginario, Six Organs of Admittance, TV on the Radio, Orsi / Cosi, John Vanderslice, Marcin Wasilewski Trio,
(2nd tier)
Ahleuchatistas, ...And You Will Know Us By The Trail of Dead, Area C, Arms and Sleepers, Ketil Bjornstad / Svante Henrys, Jefre Cantu-Ledesma, Deaf Center, Deerhunter (live), dredg, Eternal Tapestry, Explosions in the Sky, Tim Hecker, Julia Hulsmann Trio, Nicolas Jaar, Led Bib, Joe Lovano, The Magic I.D., Minutae, Moon Duo, The Mount Fuji Doomjazz Corporation, Nadja & Galena, Nostalgia 77, Magnus Ostrom, Panda Bear, Phideaux, The Psychic Paramount, Radiohead, R.E.M., Sonny and the Sunsets, Tartar Lamb, Walter / Halvorson / Evans, Zombi, John Zorn
(3rd tier)
The Antlers, Il Ballo delle Castagne, James Blake, Peter Broderick, Mathias Eick, Faust, Flaming Lips / Neon Indian, Bob Geldof, Grails, Gutbucket, Hauschka, Lento, Lukid, Paul Motian, The Natural Yogurt Band, May Roosevelt, Sic Alps, Tangerine Dream (Island of the Fay) Toro y Moi, The Twilight Singers, Nate Wooley Quintet

**1/2
Battles, Big Block 454, Caterpillarmen, Rhys Chatham, Flaming Lips, Hostsonaten, Joan of Arc, Korekyojin, Van der Graaf Generator

**
Æthenor, Blackfield, Boris, Combination Head, Avishai Cohen, Nguyen Le, The Watch
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyMier Mai 25, 2011 2:35 pm

Battles 2,5? D'accord, dar ce-a fost entuziasmul ala initial?

Explosions In The Sky iti apare de doua ori, e o eroare sau au doua noutati?

Vad ca nu te-a incantat noul Antlers. Mie mi-a placut mai mult, cred (ezit intre un "foarte bun" sau un "excelent" la coada listei). Vedem dupa mai multe auditii.

EDIT: unde-i Smother? Surprised
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyMier Mai 25, 2011 3:17 pm

> Am fost entuziasmat initial de Battles? In timpul primelor piese mi-am zis ca in sfarsit sunt audibili (in sensul de digerabili), dar intr-un mod ironic.

> Da, am transferat dupa o reascultare EITS si am uitat sa sterg pozitia initiala. Problema, acu', e ca nu mai stiu daca a fost upgrade sau downgrade. Cam asta simt si pe album, prima parte e cea mai buna de o buna vreme incoace, dar se surpa. Ma decid urmatoarea data care "tier" e cel bun.

> Nu stiu de ce, dar am sters Burst Apart dupa prima ascultare - fara sa fie neaparat o reactie negativa la continutul muzical. Ce inseamna Antlers pentru mine a ramas in trecut. Hospice a fost o poveste, Burst Apart sunt cantece. Silbermann a fost personalitatea centrala a albumului precedent, aici simt un proiect de trio obisnuit. Tot asa, nu pot sa pun semnul de egalitate intre Silbermann suferind si izolat de lume din 2007-2009 si cel care acum canta dream pop la Coachella sau Pitchfork Music Festival (chiar daca isi face treaba de muzician). Cred, asadar, ca Antlers se rezuma pentru mine la Hospice. Burst Apart e un Antlers MkII pe care, chiar si fara niciun background, l-as trece cu vederea.

> Smother inca nu l-am adaugat, sunt cazuri de (re)ascultari ratate sau neconcludente. Nu simt inca albumul, deci mai bine sa nu ma pripesc nici cu aprecierea.
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyMier Mai 25, 2011 4:22 pm

Ricochet a scris:
Hai sa updatez si eu lista din martie, macar inca o data, pentru ca la urmatorul update, vara, ar putea sa plesneasca topicul.

***1/2
Alternativ Quartet, Colin Stetson, Donny McCaslin, The Decemberists, P.J. Harvey, Stephan Mathieu (Static), Mostly Other People Do The Killing, Aram Shelton's Arrive

*** (1st tier)
Adele, Akita / Gustafsson / O'Rourke, Banquet of the Spirits, Beardfish, Black Zone Myth Chant, Byron, Anna Calvi, Cantuaria / Frisell, Destroyer, Dirty Beaches, Disappear, Eksi Ekso, Endangered Blood, Explosions in the Sky, Fages / Hayward / Velotis, Fleet Foxes, Helge Lien Trio, The Killimanjaro Darkjazz Ensemble, Kronos Quartet, Iro Haarla Quintet, Long Distance Calling, Magic Pie, Stephan Mathieu (Remain), Mogwai, Planeta Imaginario, Six Organs of Admittance, TV on the Radio, Orsi / Cosi, John Vanderslice, Marcin Wasilewski Trio,
(2nd tier)
Ahleuchatistas, ...And You Will Know Us By The Trail of Dead, Area C, Arms and Sleepers, Ketil Bjornstad / Svante Henrys, Jefre Cantu-Ledesma, Deaf Center, Deerhunter (live), dredg, Eternal Tapestry, Explosions in the Sky, Tim Hecker, Julia Hulsmann Trio, Nicolas Jaar, Led Bib, Joe Lovano, The Magic I.D., Minutae, Moon Duo, The Mount Fuji Doomjazz Corporation, Nadja & Galena, Nostalgia 77, Magnus Ostrom, Panda Bear, Phideaux, The Psychic Paramount, Radiohead, R.E.M., Sonny and the Sunsets, Tartar Lamb, Walter / Halvorson / Evans, Zombi, John Zorn
(3rd tier)
The Antlers, Il Ballo delle Castagne, James Blake, Peter Broderick, Mathias Eick, Faust, Flaming Lips / Neon Indian, Bob Geldof, Grails, Gutbucket, Hauschka, Lento, Lukid, Paul Motian, The Natural Yogurt Band, May Roosevelt, Sic Alps, Tangerine Dream (Island of the Fay) Toro y Moi, The Twilight Singers, Nate Wooley Quintet

**1/2
Battles, Big Block 454, Caterpillarmen, Rhys Chatham, Flaming Lips, Hostsonaten, Joan of Arc, Korekyojin, Van der Graaf Generator

**
Æthenor, Blackfield, Boris, Combination Head, Avishai Cohen, Nguyen Le, The Watch

Cateva comentarii:

- albumul cu Adele suna la fel ca pe piesa aia pe care-o aud cand stau la coada la supermarket? Daca da, il voi ocoli in continuare.
- Nate Woooley cvintet e geaz?
- ce se aude despre Malfatti/Rowe si Pisaro? ai ascultat Ulveru'?
- sa nu uiti de noul Prefuse 73, e ceva deosebit; andu, de asemenea, s-ar putea sa te prinda
- tre sa ascult si eu cvartetul alternativ

LE: si Liturgy sa asculti. Smile

LE 2: dredg nu v-a placut? mie mi se pare foarte fain.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyMier Mai 25, 2011 11:48 pm

> nu stiu ce asculti tu la supermarket, dar m-a astept sa fie prog englez. Asculta si tu un sample sau doua.
> iaz
> cu Malfatti/Rowe e ce-am zis legat de auditii neconcludente, mai pe tarziu cu lista. Stiam eu ce-am zis in decembrie ca o sa-mi treaca ceva din gustul pentru exp, anul trecut pe vremea asta puteam sa-ti zic imediat a ce-mi suna. Oricum, se vede de ce e la Erstwhile, chestii subtile (una din piese pare a fi despre cum sufla Malfatti la trombon o data la un sfert de ora - si atat). Trei ore labartate, intai compozitii de Cardew si am-uitat-cine, apoi compozitii proprii si in final improvizatii (fara mari diferente)
> cu Pisaro zici de Constelatii? Nu mi-a zis nimic nou, deci nu vreau nici sa fiu asshole comentand-o. Pass.
> am P73, ma bucur sa aud ca e altceva decat Extinguisher sau cum s-o chemat albumul cela care a ricosat complet de mine.
> daca n-ai ascultat Linistea, first things first. daca ai ascultat, ignora punctul asta
> am zis ceva de dredg pe-aici. mi se pare solid si in zilele bune placut, dar mi-ajunge Catch Without Arms pentru latura lor mai comerciala si neprog
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyJoi Mai 26, 2011 1:01 am

- Aud peste tot o piesa cu Adele asta, ceva cu wish you only the best sau ceva de genul asta, si n-o pot suporta. O sa vad daca are sens sa mai incerc, daca zici tu.

- Sa bagi neaparat si Asleep, Street, Pipes, Tones de la Pisaro - daca nu gasesti sa zici - sigur o sa-ti placa mai mult decat Constellations, e cel putin mai "eventful" in orice caz.

- Am ascultat malfattiroweul. Din pacate, ar trebui sa fie liniste totala in jur ca sa inteleg ceva cum trebuie din el. Pe de alta parte, imi place chiar asa, ascultat in conditii vitrege - dar na, e pentru reductionisti, muzica despuiata de aproape tot. E greu sa-ti dai seama de diferentele intre compozitii si improvizatii, ce am observat eu e ca improvizand par a se intelege destul de bine, pe cand compozitiile par alese asa incat sa fie perfecte pentru unul si incompatibile cu celalalt. Pe mine ma termina trombonul lui Malfatti, cand apare ma infior un pic.

- M-am grabit si am ascultat Aripi inainte sa raspunzi tu. Mi se pare in egala masura excelent si cu totul neinteresant.

Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyJoi Mai 26, 2011 10:37 pm

sper sa nu ma prinda niciodata obsesia notelor pentru muzica.
si pentru ca e forum public o sa zic si eu ce mi-a placut mult din ce-am ascultat pana acum, dintre albumele de anul asta (adica 5 stele daca vrei o nota, capodopere absolute):
Byron
Fleet Foxes
Arms and Sleepers (ambele albume)
The Mount Fuji Doomjazz Corporation
The Antlers
si inca ceva ambiental luat gratis de pe net dar nu-mi aduc aminte cum ii zine, am albumul pe calculatorul de la servici.
Aripi e fain, dar albumul precedent e mai fain.
mai am de gand sa ascult si Explosions in the Sky, Magic Pie, Mogwai, Six Organs of Admittance, Panda Bear, Phideaux, Radiohead, R.E.M., Battles, Van der Graaf Generator, Æthenor, Blackfield si Boris.
si daca veniti voi cu recomandari pentru vre-un album neobisnuit de interesant.

(The Decemberists nu mi-au placut deloc)

[edit: the Picturesque Episodes este numele trupei care imi place mie mult. Sleeping in the Opiate Forest se numeste albumul (sau poate e doar EP ca e cam scurt)
http://soundcloud.com/the-picturesque-episodes/collapsing-towers
piesa asta imi place foarte mult, imi induce o stare placuta de relaxare greu de descris.
recomandat doar celor interesati de muzica ambientala]

http://www.myspace.com/thepicturesqueepisodes
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyDum Mai 29, 2011 6:17 pm

H to He a scris:

nici mie
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyJoi Iun 02, 2011 9:45 am

In septembrie apare noul opeth , parca vad cum va urma o avalansa de orgasme in PA , bineinteles albumul va avea 5 stele .....desi 2011 nu e un an bun de prog (zic unii) ..dar ce legatura are Tech/Extreme Prog Metal cu progu !? hmm
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
H to He
capodopera
H to He

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyJoi Iun 02, 2011 3:25 pm

GentleG a scris:
In septembrie apare noul opeth , parca vad cum va urma o avalansa de orgasme in PA , bineinteles albumul va avea 5 stele .....desi 2011 nu e un an bun de prog (zic unii) ..dar ce legatura are Tech/Extreme Prog Metal cu progu !? hmm

aceasi legatura pe care o are ADN-ul uman cu ADN-ul altor animale, ale plantelor, ciupercilor si microorganismelor.

(daca King Crimson au ajuns sa recicleze clisee din muzica de altadata, e de rau pentru viitorul muzicii rock, de orice soi este ea. ar fi precum s-ar modfica AND-ul elefantului cu cateva gene din ADN-ul mamutului sau, poate mai explicit, ADN-ul unei soparle cu niste gene de dinozaur, sa vedem ce iese)
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyJoi Iun 02, 2011 5:10 pm

KC si-a incetat activitatea in 1974 ,restul e joc de glezne cat despre ADN probabil va iesi un soparlozaurus Very Happy
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptySam Iun 04, 2011 7:25 pm

Aldi a scris:
H to He a scris:

nici mie

A voastra pierdere.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptySam Iun 04, 2011 7:41 pm

Si Virgil e oficial tatal lui Walter.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyVin Iun 17, 2011 1:42 pm

Dusted - Halftime Report pe 2011: http://www.dustedmagazine.com/features/985
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptySam Iun 18, 2011 12:09 am

Albume 2011 - Pagina 4 Gardenoffaintingstars

(Book of Knots - Garden of Faiting Stars)

Was ist das? E trecut "prog rock" unde l-am gasit.
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyLun Iun 27, 2011 8:20 am

http://www.kogaionon.com/ro/interviuri-kogaionon/dordeduh-interviu-si-studioreport-iunie-2011
despre albumul Dordeduh asteptat la toamna. sper sa pun mana rapid pe el.
"Recunoscuti ca perfectionisti in ale instrumentelor si inregistrarilor,
Hupogrammos si Sol Faur lucreaza din greu, de multe luni bune, la
inregistrarea si mixarea acestei “opere Rock”, care va avea peste 70 de
minute si care va survola o incredibila varietate de stiluri muzicale,
de la Black Metal agresiv in stil scandinav si pana la pasaje acustice,
ambientale, Post-Rock sau altele Progressive ori Pagan. Lansarea
oficiala a albumului “Dar de duh” se doreste a se face in aceasta
toamna, la labelul german Prophecy Productions."
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptyMar Iun 28, 2011 8:19 pm

se pare ca Radiohead au un nou proiect pt anul acesta. pana acum au oferit asta:
https://www.youtube.com/watch?v=tFTLxkMmY4M&feature=share

mie mi-a placut mult cum suna.
Sus In jos
oaspetele
Keith Emerson
oaspetele

Numarul mesajelor : 179
Varsta : 51
Data de inscriere : 23/12/2007

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 EmptySam Iul 02, 2011 2:55 pm

Niciodata nu am facut clasamente, mai ales pe anul in curs.
Dar in proportie de 99% descoperirea anului e LONG DISTANCE CALLING - LONG DISTANCE CALLING.
Sus In jos
http://www.twisted-minds.com
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Albume 2011   Albume 2011 - Pagina 4 Empty

Sus In jos

Albume 2011
Sus 
Pagina 4 din 6Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Top albume