Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

King Crimson

In jos 
+21
H to He
Cristi
dfalfa
bibi
Aaromtaar
B.Filip
Velkan
romanbun
GentleG
Candice Night`
robert friped
Faust
amadeus
Ricochet
andu
EvolutionarySleeper
Zarec
Aldi
yuli_capone
Piotr Buendia
livanu
25 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
AutorMesaj
romanbun
capodopera
romanbun

Numarul mesajelor : 766
Varsta : 62
Data de inscriere : 16/01/2008

King Crimson - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptyVin Oct 09, 2009 7:30 am

Eu o dedic...zilnic!
King Crimson - Pagina 5 King_Crimson_-_Islands
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptyVin Oct 09, 2009 9:58 pm

Imagini cu "faptasii" luate de la lansarea noi versiuni de "Red": http://www.dgmlive.com/news.htm . Ce haiosi is.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptySam Oct 10, 2009 9:06 am

lool...
Asta imi place cel mai mult
King Crimson - Pagina 5 King_c10

Ce gasca de batranei la locul lor. Si ce colorat imbracati sunt Giles si Sinfield.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptySam Oct 10, 2009 9:10 am

Daca tot suntem la capitolul poze, uite inca doua care-mi plac mult

in 2008
King Crimson - Pagina 5 King-c10

golden age (din 1974)
King Crimson - Pagina 5 King-c11

Ma pregatesc sa plec de acasa, dar am sa iau cu mine ITCOTCK, ca asta se cuvine sa ascultam azi (hahaha).
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptySam Oct 10, 2009 11:45 am

Sa inceapa petrecerea. Cool
Sus In jos
romanbun
capodopera
romanbun

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptySam Oct 10, 2009 1:36 pm

Let's Rock, Let's Red , Let's King... king
King Crimson - Pagina 5 Image
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptySam Oct 10, 2009 5:01 pm

ITCOTCK a sunat azi mai bine decat de obicei. Cool
Sus In jos
romanbun
capodopera
romanbun

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptyDum Oct 11, 2009 9:57 am

Urmeaza tobosarul:

King Crimson - Pagina 5 Image
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

Numarul mesajelor : 599
Data de inscriere : 16/01/2009

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptyVin Oct 30, 2009 7:33 pm

in ultima vreme am ascultat si reascultat toate albumele de studio King Crimson de pana in '74 si inregistrari de la concerte, multe din ele neoficiale.
Acei oameni care au inregistrat concertele merita niste medalii, sunet bun, piesele suna incredibil, unele radical diferite de variantele de studio... ma gandesc aici la multele variante 21st century schizoid man.
momentan (de 5 zile) ascult/reascult colectia 1973 - 1974 The Great Deceiver. Oricine ar spune orice, muzica pop cea mai buna s-a facut la inceputul anilor 70... pacat ca n-am trait in acele vremuri.
sper ca astazi la concert la Byron sa aud ceva care sa-mi mai linisteasca fustrarea.
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptySam Oct 31, 2009 6:59 pm

Da, noroc cu Byron ca mai face cineva muzica buna in ziua de azi. Razz
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
bibi
capodopera
bibi

Numarul mesajelor : 594
Data de inscriere : 23/09/2008

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptyLun Noi 02, 2009 6:55 pm

În sfîrșit a sosit coletul multașteptat cu King Crimson - ediția aniversară a 40-a, Red și In The Court Of The Crimson King.

Mă bucur să constat că formatul DVD-A nu a decedat ( iată că încă îl mai preferă cineva în anul de grație 2009  Smile ) !

Conținutul acestei ediții îl puteți aprecia din imaginea de mai jos. Ca primă observație critică, albumele sînt editate ca dublu digipak într-o mapă de carton (cam ieftină) din care pot fi scoase cu mari dificultăți (poate se mai lasă în timp). Despre sunet nu pot spune nimic acum, abia le-am desfăcut, dar vă invit să citiți două note foarte interesante din bookleturi despre mersul lucrurilor, industria muzicală, etc ...

King Crimson - Pagina 5 Red

King Crimson - Pagina 5 Inthec

King Crimson - Pagina 5 Red1

King Crimson - Pagina 5 Red2

King Crimson - Pagina 5 Inthec1

King Crimson - Pagina 5 Inthec2

Am ascultat Moonchild și Red (cîte o piesă din fiecare, la repezeală) - layerul 24-96 - și pot spune că sună extraordinar, spectaculos, senzațional față de orice variantă a acestor piese disponibilă anterior (indiferent de suport sau ediție).

Albumele sînt ieftine pe amazon.co.uk și merită fiecare bănuț. Abia aștept să editeze tot catalogul - e genul de apariție care te face să scoți banul din buzunar încă odată, și încă odată, și încă odată ... Laughing
Sus In jos
https://www.youtube.com/user/BibilicaCriminalul
romanbun
capodopera
romanbun

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptyLun Noi 02, 2009 7:51 pm

EVIDENT alien ca mai ramane de reeditat THE KING: VINYLUL king
Fii-va oare asta? Idea
Piesa a 8-a de pe CD...Providence...dupa mine e mai slaba decat originalul deoarece vioara...ma scuzati...cam incurca la unele pasaje...nu se aude acel BASS fenomenal...Pentru calitate si eu mai...sap. Prima (prea putina) impresie la acest album.
Sus In jos
bibi
capodopera
bibi

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptyLun Noi 02, 2009 8:23 pm

@ romanbun ... nu am intenția să încep un flame sau să reiau discuții aprins dezbătute prin alte locuri Laughing .

În umila mea părere, pe aparatele pe care am avut posibilitate să le ascult, varianta asta de Red DVD-A 24-96 Stereo sună cel mai bine de departe, pe locul doi aș nominaliza CDul 30th edition și asta atît față de celelalte variante CD (inc aia originală) cît și a vreo trei ediții pe vinil pe care le am în casă. Încă odată, e o părere personală și trebuie tratată ca atare.
Sus In jos
romanbun
capodopera
romanbun

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptyLun Noi 02, 2009 8:45 pm

Iti dau dreptate, deoarece DVD-Audio teoretic (si cum zici tu-practic) este o solutie mai buna decat vinylul. Eu nu am DVD-Audio-player ca sa fac comparatia asa ca ...ciocu-mic(al meu... Embarassed ). Nu voi fi personul care sa faca asa ca pe forumul de care zici tu( Razz ) polemica de dragul sa avem discutiii. Si eu zic ca CD-ul "30-th" e mai bun decat vinylul pe care-l am! De fapt toata seria "30-th" e o capodopera audiofila.
Deci nu ne-am combatut ci , ca si alta data, compleCtat. Iti respect parerea apropos de DVD-Audio si te cred parol d'honneur! sunny
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptyLun Noi 02, 2009 9:12 pm

Uroboros a scris:
Da, noroc cu Byron ca mai face cineva muzica buna in ziua de azi. Razz

o sa scriu undeva la non-prog impresii despre concert. a fost unplugged, prea putin prog, ceva improvizatii bune la solouri si atmosfera de familie (oare cum este sa canti la peste 1000 persoane, apoi la nici 60?)
Sus In jos
bibi
capodopera
bibi

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptyLun Noi 02, 2009 9:27 pm

romanbun a scris:
Eu nu am DVD-Audio-player ca sa fac comparatia asa ca ...

layerul Stereo LPCM 24bit-48KHz poate fi redat de orice DVD-player

Am stat și m-am tot gîndit de ce au scos ediția asat pe CD-DVD și nu pe SACD hibrid. Cred că au ales varianta cu șansele cele mai mari de compatibilitate, dincolo de discuțiile despre superioritatea formatelor. Oricine are în casă un CD sau un DVD-Video. Dacă mai citește și DVD-A, atunci poți asculta și MLP 24-96, dacă nu, măcar 24-48 tot asculți. cyclops
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptyLun Noi 02, 2009 9:53 pm

iti multumesc mult ca ai postat acele poze. mi-a prins bine scurta lectura lectura (si sper sa prinda bine si altora). am citit in ultima vreme o scurta istorie a trupei King Crimson si impreuna cu cele spuse de Fripp mai sus am reusit sa-mi fac o mica imagine despre iadul pe care uni artisti il suporta doar de dragul artei lor.
si ce ne-am face noi muritori de rand fara sacrificiul lor?
Sus In jos
romanbun
capodopera
romanbun

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptyMar Noi 03, 2009 8:44 am

D E C L A R A T I E!!!
Eu am mai spus asta: noi suntem niste pitici pe langa acei uriasi. Suntem consumatori nu creatori de muzica. Totusi fata de muzica comerciala avem avantajul ca aceasta muzica iti da posibilitatea sa ne "scaldam" in zone spirituale unde se cere un intens proces de traire care duce la emotii, trairi cu totul deosebite. Trupa de fata eu cred ca poti sa o traiesti si asa: Love or Hate. Acu' vreo 12-13 ani prea apasat de complexitatea muzicii K.C. affraid , de intamplarile vietii am sters toate inregistrarile lor! Mad
Nu puteam asculta aceasta muzica care te rascoleste , iti pune raul in fata ca dupa aia sa-ti arate (cu mare greutate) lumina (ca exemple sunt Starless si In The Court...). Ulterior am inceput sa le readun varianta CD. Nu ma mira (avand ca reper prin ce am trecut eu) ca lumea nu agreeaza aceasta muzica foarte dificila-cui ii place viata ca o provocare , ca o autodepasire!?( cam putini... No ) . Si o nastere e dificila, dar rezultatul ei e capodopera-OMUL king sunny . Starless e exemplul viu .Finalul piesei e linistea-binemeritata-dupa atata efort. Sincer cred ca Fripp are in el o doza (buna! affraid ) de nebunie , de neliniste. Un creator normal NU poate creea asa ceva. Dovada nelinistii e si schimarea deasa a membrilor trupei in incercarea de a forma un colectiv pe masura sperantelor creatoare ale momentului. Daca cineva ar zice : Alege O TRUPA si GATA! as zice K.C. Greu dar ASTA E! Ma regasesc in multe trupe: ELP-prin aplecarea spre tehnica , simfonic, Genesis-progresiv de la mama lui, Renaissance-prin melodicitate, Yes-prin aspiratia catre sfere inalte...Dar prefer sa rascolesc dacat sa astup...sa traiesc decat sa fiu fixat in pionezele conventionalului. Sa fiu fierbinte decat caldicel-din Apocalipsa citire...Cu riscurile de rigoare. bom
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptyLun Dec 07, 2009 4:46 am

Un post foarte lung si consistent pe blogul lui Fripp, despre ce inseamna King Crimson dar si despre "Endless Grief" (tzeapa luata de la management, vreo doua milioane de para, si repercusiunile ei): http://www.dgmlive.com/diaries.htm?entry=16247
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptySam Dec 12, 2009 4:22 pm

bibi a scris:
În sfîrșit a sosit coletul multașteptat cu King Crimson - ediția aniversară a 40-a, Red și In The Court Of The Crimson King.

Mă bucur să constat că formatul DVD-A nu a decedat ( iată că încă îl mai preferă cineva în anul de grație 2009  Smile ) !

Conținutul acestei ediții îl puteți aprecia din imaginea de mai jos. Ca primă observație critică, albumele sînt editate ca dublu digipak într-o mapă de carton (cam ieftină) din care pot fi scoase cu mari dificultăți (poate se mai lasă în timp). Despre sunet nu pot spune nimic acum, abia le-am desfăcut, dar vă invit să citiți două note foarte interesante din bookleturi despre mersul lucrurilor, industria muzicală, etc ...
Inseamna ca sunt sub ce a scos Genesis in Boxset-ul 70-75
http://genesis.sandbag.uk.com/Store/DII-13202-100042-genesis++1970+1975+remastered+boxset.html
http://www.progarchives.com/album.asp?id=20468

Fiecare album este in 3 formate CDDA/SACD/DVD-A. Plus materialele video (concerte, piese, interviuri) parca mai numeroase. Carcasele si prezentarea sunt si ele foarte ingrijite ("The Lamb..." este o adevarata carticica, cu explicatii despre subiectul/conceptul albumului). Pe acela l-am luat (in primavara) dar nu cred ca voi face acelasi lucru cu Crimson, mai ales ca abia am reusit sa-mi completez colectia (primele 10 albume de studio + USA) in format HDCD.
Pot asculta si formatul DVD-A, dar playerul meu nu este unul extraordinar, asa ca ma multumesc cu HDCD (care este peste formatul CD).
Sunt curios care este calitatea materialelor video (dpdv audiofil). Cele scoase de Genesis au fost curatate pe cat posibil, totusi nu sunt extraordinare (unele au un zgomot de fond cam prea perceptibil). E vorba de filmuletele/concertele care se cam gasesc si pe YouTube, evident la o calitate inferioara.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptySam Dec 12, 2009 4:43 pm

Din cate am citit foarte multa lume se plange de remasterizarea recenta a albumelor Genesis; intre plangeri se numara faptul ca unele portiuni nu mai seamana deloc cu felul in care sunau inainte (unele instrumente si backing vocals aduse mult prea in fata, nejustificat) si ca s-a lucrat cu compresie excesiva. Pe de cealalta parte, remasterizarea KC a fost facuta de Steven Wilson si Fripp, mi-e greu sa cred ca se poate mai bine.
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptySam Dec 12, 2009 5:22 pm

Aldi a scris:

Sunt curios care este calitatea materialelor video (dpdv audiofil). Cele scoase de Genesis au fost curatate pe cat posibil, totusi nu sunt extraordinare (unele au un zgomot de fond cam prea perceptibil). E vorba de filmuletele/concertele care se cam gasesc si pe YouTube, evident la o calitate inferioara.
eu am pe dvd la calitate onorabila
Genesis live in Shepperton 1973:

Watcher Of The Skies
Dancing With The Moonlit Knight
I Know What I Like (In Your Wardrobe)
The Musical Box
Supper's Ready
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptySam Dec 12, 2009 5:24 pm

andu a scris:
Din cate am citit foarte multa lume se plange de remasterizarea recenta a albumelor Genesis; intre plangeri se numara faptul ca unele portiuni nu mai seamana deloc cu felul in care sunau inainte (unele instrumente si backing vocals aduse mult prea in fata, nejustificat) si ca s-a lucrat cu compresie excesiva. Pe de cealalta parte, remasterizarea KC a fost facuta de Steven Wilson si Fripp, mi-e greu sa cred ca se poate mai bine.
Sincer, nu am remarcat diferente. Am si remasterizarile anterioare Genesis (mai putin The Lamb) dar e drept ca din boxset nu prea am ascultat albumele (le stiu prea bine) si cand am facut-o a fost vorba de layer-ul SACD. Oare nu e vorba mai ales de fanii analogicului, vesnic nemultumiti de digital? E socotita mai buna remasterizarea anterioara (mai veche cu doar cativa ani) sau vinilul? Daca e asa cum spui atunci am sa pastrez si editia veche, pana cand ma lamuresc daca eu simt diferente.

In ce priveste KC, daca editia asta e remasterizata de Wilson & Fripp, cea anterioara a fost facuta de Fripp...
Nu uitati de foarte importanta componenta de marketing, asa ca daca ei vor sa vanda cat mai mult, vor lauda foarte tare noul material. Oricum, cu cat poate fi mai bun? 1%, 5%? HDCD-ul se aude incredibil. Nu stiu daca eu am urechi (si scule) ca sa simt diferenta.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptySam Dec 12, 2009 5:52 pm

Sa vad cand pot sa-mi programez o experienta inedita cu un album Genesis ascultat in 4 variante (CD vechi, CD nou, SACD, DVD-A).
Poate o iau razna lol!
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 EmptySam Dec 12, 2009 5:52 pm

e o diferenta fundamentala fata de ultimele remaster-uri KC. data trecuta s-a masterizat albumul asa cum era el, dar de atunci s-au gasit master tapes-urile si s-a facut un mix complet nou pe ele, fara overdub-uri. cat despre Genesis, o sa caut locurile prin care am citit despre remasteruri sa vad ce si cum.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: King Crimson   King Crimson - Pagina 5 Empty

Sus In jos

King Crimson
Sus 
Pagina 5 din 8Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» In The Court Of The Crimson King
» Crimson Battle