| King Crimson | |
|
+21H to He Cristi dfalfa bibi Aaromtaar B.Filip Velkan romanbun GentleG Candice Night` robert friped Faust amadeus Ricochet andu EvolutionarySleeper Zarec Aldi yuli_capone Piotr Buendia livanu 25 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: King Crimson Sam Noi 17, 2007 9:20 pm | |
| | |
|
| |
Candice Night` ritm
Numarul mesajelor : 137 Localisation : pleasant lands, but dry Data de inscriere : 02/11/2007
| Subiect: Re: King Crimson Sam Noi 17, 2007 10:21 pm | |
| - robert friped a scris:
- Bai depravatilor, voi ati auzit de manele? Aia ii muzica, nu zdranganiturile voastre, nu pricep cum aveti rabdare sa ascultati niste zgomote, nu are ritm, nimic. Intelectuali degenerati, asta sinteti toti, voi numa belele ne aduceti, in Egipt in desert cu voi toti, lasati tiganii sa faca muzica, numa ei se pricep. Traiasca copilu minune, jaga, jaga
Nu consider ca as fi o depravata, etc. Iau mesajul tau ca o jignire adusa atat mie, cat si tuturor celor care posteaza aici la modul serios! | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: King Crimson Sam Noi 17, 2007 10:27 pm | |
| eu de fapt m-am gandit sa propun crearea unei noi sectii destinata scenei oriental prog din romania pe PA cu artisti de marca precum adi minune(alias copilu de aur), florin salam si nicolae guta care abordeaza un stil oriental in varinta avangardo-stupida plecand de la concepte naturaliste ale caror depravare sunt de fapt o elogiere a omului in stil renascentist. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: King Crimson Sam Noi 17, 2007 11:34 pm | |
| Eu cred ca numele domnului Friped vine din limba indo-hindusa de la Frined care inseamna Finetti,aia cu multa cacao | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: King Crimson Lun Ian 21, 2008 9:24 am | |
| Se pare ca aceasta formatie are cele mai multe reverente pe forum. Am descoperit KC abia la 19 ani , DAR asa de bine m-a lovit in freza ca imediat am pus-o in galeria de AUR a genului. Red a fost albumul care mi-a picat prima oara in mana urmat imediat de cele 3 albume care il preced. Dupa vreo 10 ani intr-un moment de presiune psihica si de dezacord (temporar) cu stilul muzical sa zicem apasator al trupei am STERS de pe casete TOT KC. La fel facusem cu Queen cand am aflat ca Freddy M. a murit din cauze pacatoase. DAR dupa ceva vreme venindu-mi mintea (parazitii) la cap l-am reinregistrat de data asta format CD. Daca eu am dat Islands ca album de top 10 asta nu inseamna ca ASTA e optiunea la modul absolut. Albumele de la In The C pana la Red TOATE sunt capodopere si trebuie analizate independent. Asta e dovedita si de PREFERINTELE de aici de pe forum. King Crimson fratilor are o muzica greoaie , incifrata care cu greu se lasa descoperita , DAR DAR DAR, odata injectata in sange o doza de FRIPPaina devine NECESARA. Muzica progresiva are unul din tentaculele cu care ne tine in vraja ei numit KING CRIMSON. Ori o iubesti , ori o urasti. Am trecut prin ambele stari dar dragostea cea dintai nu se uita. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: King Crimson Lun Ian 21, 2008 12:48 pm | |
| King Crimson e cu adevarat o muzica grea. Eu din vara tot ascult albumele anilor 70 si de fiecare data prind altceva din ce ascult | |
|
| |
Velkan acord
Numarul mesajelor : 52 Varsta : 38 Data de inscriere : 10/02/2008
| Subiect: Re: King Crimson Dum Feb 10, 2008 10:30 pm | |
| Nu am parcurs încă întreaga discografie a trupei, dar, din ce am ascultat până acum, îmi plac Discipline și albumele din perioada Wetton. | |
|
| |
B.Filip nota
Numarul mesajelor : 5 Data de inscriere : 08/04/2008
| Subiect: Re: King Crimson Mar Apr 08, 2008 1:13 am | |
| Eu unu n-am ascultat foarte mult king crimson (am 17 ani) dar imi plac foarte mult melodii precum I talk to the wind, Epitaph, (de fapt tot albumul In the court of the crimson king), Walking on air, Matte Kudasai, Cirkus, Easy money. Pana sa descopar King Crimson, credeam ca nimeni nu poate depasi Pink Floyd, dar se pare ca m-am inselat. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: King Crimson Mar Apr 08, 2008 9:35 am | |
| poate vrei să spui că nimeni nu ți-ar fi putut plăcea mai mult decât Pink Floyd că atunci când vorbești despre trupe etalon ale unui gen mi se pare aiurea să pui problema care e mai bună decât alta. părerea mea | |
|
| |
B.Filip nota
| Subiect: Re: King Crimson Mar Apr 08, 2008 12:24 pm | |
| Ai dreptate, Zarec - greseala mea! Totusi imi place mai mult King Crimson. Uneori mi se intampla sa postez fara sa gandesc. | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: King Crimson Mar Apr 08, 2008 7:42 pm | |
| Nu te lua dupa zarec , e mai batran si se da mare . Scrie ce-ti vine ca nu-ti taie nimeni coada. | |
|
| |
B.Filip nota
| Subiect: Re: King Crimson Sam Apr 12, 2008 2:09 am | |
| Acum 2 minute am terminat de vizionat Eyes wide open -live in japan 2003. Ce pot sa spun... nu am cuvinte- extraordinara formatie! | |
|
| |
Aaromtaar nota
Numarul mesajelor : 12 Varsta : 44 Data de inscriere : 22/04/2008
| Subiect: Re: King Crimson Mar Apr 22, 2008 9:46 pm | |
| Greu de judecat insa influenta crimsoniana deoarece are proportii biblice.Si mai dificil e sa incerci sa ii incadrezi pe vreo ramura, desi cel mai convenabil ar fi chiar dupa spusele lui tata Fripp undeva intre eclectic, symphonic si experimental.Felul in care a evoluat trupa dvpv creational fiind influentata si de drasticele schimbari din componenta, anarhie ordonata sustinuta de excelenta comunicare muzicala intre membrii, sub ochiul atent al lui Fripp.O viziune unica asupra muzicii indiferent de componenta si asamblul instrumental folosit.O viziune de care trebuie sa ne bucuram cu totii..aprop se pare ca in acest an de gratie Collin Edwin (PT) va sculpta sunete impreuna cu cei de la KC.Una din trupele care a resimtit poate cel mai bine influenta (parere proprie si nu numai) este Djam Karet.Imposibil de dat referinte de moment ce toate albumele ies in evidenta prin caracteristici distincte. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: King Crimson Vin Mai 23, 2008 1:42 pm | |
| - Aaromtaar a scris:
- Felul in care a evoluat trupa dvpv creational fiind influentata si de drasticele schimbari din componenta, anarhie ordonata sustinuta de excelenta comunicare muzicala intre membrii, sub ochiul atent al lui Fripp.
Chiar asa. Bill Bruford, despre "Larks' Tongues in Aspic": "Realizarea albumului a fost un chin - pentru ca nimeni nu stia exact ce fel de muzica trebuia, de fapt, sa cantam."80% din "Starless and Bible Black" este inregistrat live, la fel ca si Providence de pe "Red". Ce sa mai spunem despre "The ProjeKcts". Fripp se pare ca folosea adesea metoda lui Miles Davis, aceea de a nu le spune exact muzicienilor ce doreste de la ei, lasandu-i sa improvizeze cat mai mult. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: King Crimson Vin Mai 23, 2008 2:47 pm | |
| Imparatul roman Frederik II este modelul pentru Crimson King. Alchimie, misticism, istorie, tarot, crestinism, islam, arta si multe altele, iata ce veti intalni, daca veti face o plimbare prin gradina viziunii poetico-filozofice a lui Peter Sinfield, poetul care a scris textele primelor patru albume King Crimson. http://www.songsouponsea.com/Promenade/home.htmlEste cel mai frumos site pe care l-am intalnit prin internetul acesta mare, iar despre el am aflat (pe un alt forum) de la userul romanbun. Nu am citit cine stie ce, dar este o placere si numai sa te plimbi pe acolo, privind tablourile. | |
|
| |
romanbun capodopera
| Subiect: Re: King Crimson Vin Mai 23, 2008 4:25 pm | |
| Saru-mana | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: King Crimson Vin Mai 23, 2008 8:39 pm | |
| | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: King Crimson Vin Mai 23, 2008 8:46 pm | |
| | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: King Crimson Mar Iun 03, 2008 6:48 pm | |
| De la inceput m-a fascinat coperta albumului “Red”. Daca o privesti cu atentie observi ca umbrele care apar nu sunt foarte normale. Cred ca e ceva greu de obtinut si de catre marii fotografi. Dupa ce am primit CD-ul 30th Aniversary Edition, m-am lamurit. In booklet sunt prezentate cele trei poze din care fotograful a facut una singura. Ce luceste usor langa umarul lui Bruford este cruciulita de la gatul lui Fripp. | |
|
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: King Crimson Mar Iun 03, 2008 7:04 pm | |
| m-am intors prin anii '70 pentru a-mi aminti cat de puternica poate fi muzica acestor giganti. am reascultat Lizard, Islands si Red. trei capitole atat de diferite si atat de importante. primul dintre ele este o monstra de fusion de cea mai inalta clasa, Islands este albumul controversat al Crimsonilor. este sau nu este capodopera? este sau nu este esec? dupa parerea mea este o lucrare fina, mai ales ultimile doua piese. Red este cu totul o aventura, de la sacadata piesa Red la nebunia Starless. adica ascult Starless si parca alerg prin mellotronul lui Fripp, prin saxofon si stilul lui Bruford atat de distinct pe acest material. acum ma indeletnicesc cu o alta comoara: Larks' Tongues in Aspic | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: King Crimson Mier Iun 04, 2008 9:32 am | |
| mie islands mi se pare o capodopera (chiar daca nu prea e rock) iar lizard nu mi se pare fusion... adica eu prin fusion inteleg total altceva. | |
|
| |
romanbun capodopera
| Subiect: Re: King Crimson Mier Iun 04, 2008 11:55 am | |
| Parerile fiind impartite a propos de Islands eu ma duc pe aceeasi ISLAND(S) cu andu | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: King Crimson Mier Iun 04, 2008 12:35 pm | |
| ...si eu pe aceiasi Insula ....imbracat in Red | |
|
| |
romanbun capodopera
| Subiect: Re: King Crimson Mier Iun 04, 2008 12:40 pm | |
| Si de pe ISLAND(S) poate vedem , asa , uitandu-ne pe mare si (In) the Wake of Poseidon | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: King Crimson Mier Iun 04, 2008 1:01 pm | |
| lizard nu e fusion suta-n suta, dar e o excelenta portie de jazz-prog, mai exact melanjul de jazz rock (prin improvizatii si tot tacamul) si feeling-ul adanc, clasic de prog. cu Islands, we might never ever fully agree that it's good. Piotr zicea ca-i plac cel mai mult ultimele doua piese, la mine e invers: prime piese sunt great, restul...vraiste. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: King Crimson | |
| |
|
| |
| King Crimson | |
|