| ultima lectura | |
|
+21idle_ro Cristi romanbun viespone GentleG beletty seripigari cosmin742000 cozmik_bluez whiterune ae blackest_eyes badmech Kraut P.Matei amadeus Zarec Aldi andu Ricochet Piotr Buendia 25 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ultima lectura Mar Mai 20, 2008 5:58 pm | |
| - cozmik_bluez a scris:
- "Clopotul de sticla" de Sylvia Plath.
Oh yeah! | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: ultima lectura Joi Mai 22, 2008 9:38 pm | |
| Sunt pe punctul de a termina James W. Sire - Universul de langa noi. Un catalog al conceptiilor fundamentale despre lume si viata.
Pentru urmatoarea lectura oscilez intre un Beckett (cam sumbru) si un Rushdie. Cred ca il voi alege pe cel de-al doilea. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: ultima lectura Joi Mai 22, 2008 10:17 pm | |
| - Aldi a scris:
- Sunt pe punctul de a termina
James W. Sire - Universul de langa noi. Un catalog al conceptiilor fundamentale despre lume si viata.
Pentru urmatoarea lectura oscilez intre un Beckett (cam sumbru) si un Rushdie. Cred ca il voi alege pe cel de-al doilea. am citit și eu eseul. mi s-a părut elucidant din foarte multe puncte de vedere. este lucrarea care mi-a schimbat radical opinia despre cultura neoprotestantă occidentală. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: ultima lectura Joi Mai 22, 2008 10:33 pm | |
| Vorbim despre aceeasi carte Zar? Cea de care spun eu explica fundamentele teismului crestin, ale deismului, naturalismului, nihilismului, existentialismului, monismului panteist oriental, ale filozofiei New Age si ale postmodernismului. Neoprotestantismul nu este prezentat in nici un fel. Se vorbeste doar de teismul crestin, la general. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: ultima lectura Joi Mai 22, 2008 10:39 pm | |
| da, este aceeași. scriitorul e adventist ori eu consideram adventismul lipsit de oameni de cultură cu cunoștiințe din domeniile artei laice. atunci unchiul meu mi-a recomandat cartea aceasta unde am fost plăcut surprins să constat folosirea ca argumente opere de kafka, camus sau bergmann.
James Sire este un eseist ce provine din cultul adventist și de aceea m-am referit la cultura neoprotestantă, nu că doctrina adventistă ar fi expusă în eseu. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: ultima lectura Vin Mai 23, 2008 7:02 am | |
| - Zarec a scris:
- James Sire este un eseist ce provine din cultul adventist
Nu stiam, dar asta nu schimba cu nimic lucrurile. Oameni valorosi sunt cam peste tot. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: ultima lectura Vin Mai 23, 2008 8:33 am | |
| de acord, dar mi-a luat ceva vreme ca să mă conving de asta | |
|
| |
cosmin742000 nota
Numarul mesajelor : 27 Data de inscriere : 26/10/2007
| Subiect: Re: ultima lectura Lun Iun 02, 2008 12:29 pm | |
| ale vietii valuri de tudor musatescu , o colectie f reusita de schite umoristice | |
|
| |
cosmin742000 nota
| Subiect: Re: ultima lectura Mar Iun 03, 2008 6:24 pm | |
| cosma brasoveanu- fuga , dragutz | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: ultima lectura Dum Iun 22, 2008 6:29 pm | |
| Incep acum Andrei Plesu - Comedii la portile orientului. Editura Humanitas. Colectia rasul lumii. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ultima lectura Mar Iul 15, 2008 1:44 pm | |
| Tur de forta de cand a inceput vacanta
Am terminat Dansatoarea din Izu, adica o suita de povesti de Yasunari Kawabata. Si am citit deja:
Corespondente, volumul 3 - Franz Kafka La sud de granita, la vest de soare - Haruki Murakami
Am inceput Tortilla Flat, de John Steinbeck | |
|
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: ultima lectura Mar Iul 15, 2008 1:49 pm | |
| eu am terminat Vol de Nuit de Antoine de Saint-Exupery ideea de baza este importanta cruciala a datoriei. datoria in inaintea dragostei si confortului. lectura in franceza usoara. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ultima lectura Mier Iul 23, 2008 9:34 am | |
| am citit: Jonathan Safran Foer - Extrem de tare si incredibil de aproape >> c00l!! am citit: John Steinbeck - Nopti fara luna am inceput: Jose Saramago - Pluta de piatra | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ultima lectura Lun Aug 04, 2008 11:27 pm | |
| am citit - 6 numere din revista Orizont (ianuarie-iunie) am inceput - Declinul de M.J.Hayland | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ultima lectura Mier Aug 13, 2008 1:24 pm | |
| am citit Declinul de M.J. Hyland am citit De veghe in lanul de secara de J.D Salinger am citit Plansul lui Nietzsche de Irvin Yalom
incep a citi vreo 6 numere restante din Romania Literara - care, apropo, a avut mari probleme cu datoriile, aproape a incetat sa mai fie publicata | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: ultima lectura Mier Aug 13, 2008 1:56 pm | |
| cum ti s-a parut De Veghe In Lanul De Secara? | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ultima lectura Mier Aug 13, 2008 3:02 pm | |
| Imposibil de cuprins la categorii precum capodopera, mare scriitura, rafinament (desi in cazul ultimelor doua mentionate, rafinamentul si maretia pot fi ascunse, cu alte cuvinte nu trebuie intelese ca atare: eleganta, profunzime,etc.), roman frumos sau altele - si as zice nici in completa masura, in cuida faptului ca poate aici a tintit bine, cult-novel, dar a fost faina de tot lectura, povestea si entrée-ul in mintea acelui pusti rebel, depresiv.
Prima parte (pana a plecat in NY) am citit-o fara rasuflare, mai ales in primele doua capitole te izbeste cum scrisul se reduce la vocabularul baiatului, neasteptata miscare din partea lui Salinger, foarte fain. "Peripetiile" sunt si ele faine, sa zicem doar ca spre final nu te mai poti astepta la inca multe alte lucruri si intamplari, si pustiu' scade din energie si resurse, deci totul e "molcom" in comparatie cu restul.
Ar fi interesant sa intrebam tineri englezi si americani, care au romanul asta in lectura scolara obligatorie, ce parere au? Le place sau nu ast Salinger?
Probabil romanul cel mai bun al lui Salinger, dat fiind ca Seymour sau Dulgheri au lasat rece cititorul din mine (Seymour m-a si plictisit la modul enervant) - dar:
#1: se poate cele doua mentionate sa fie mai degraba nuvele, in loc de roman #2: mai am Franny si Zooey de citit
Oricum insa, nu cred ca e mai bun decat Noua Povesti, cel putin nu simt asa la momentul acesta. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ultima lectura Mar Aug 26, 2008 10:05 pm | |
| Am citit William Faulkner - Absalom, Absalom Am citit Nicolae Breban - Animale moarte | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: ultima lectura Mar Aug 26, 2008 10:28 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ultima lectura Mar Aug 26, 2008 10:33 pm | |
| e voie sa-mi displaca profund proza lui breban? | |
|
| |
cosmin742000 nota
| Subiect: Re: ultima lectura Mar Aug 26, 2008 10:38 pm | |
| alberto vasquez figueroa-iguana , un roman in stilul cunoscut am mai citit de acelasi autor tuareg si pamant sfintit toate foarte bune | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ultima lectura Mar Aug 26, 2008 10:47 pm | |
| - Zarec a scris:
- cum fu breban?
mi-a placut. roman realisto-politist, cu surplusul de misticism, scris bine. andu: why profund? | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ultima lectura Mier Aug 27, 2008 9:44 am | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| |
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: ultima lectura Lun Sept 01, 2008 8:14 pm | |
| Radu Paraschivescu – “Ghidul nesimtitului”
Scriitorul Radu Paraschivescu este unul dintre cei mai de bun simt oameni pe care ii vezi prin televiziuni (este foarte des invitat la talk-show-urile fotbalistice). Tocmai el isi propune sa ii perfectioneze pe nesimtiti “in meserie”. Dupa ce emite decalogul nesimtitului, cartea incepe sa descrie diferitele forme ale acestuia: nesimtitul zgomotos, calator, la volan (asta s-a inmultit foarte mult in ultimii ani), cel feroviar, puiul de nesimtit calator, nesimtitul la bloc, la teatru, nesimtitul VIP, etc. Am vazut si eu multe specimene, dar nu am avut parte chiar de toate formele de manifestare ale acestora: nu am vazut nunta in parcarea dintre blocuri (cu mese intinse, muzicanti si toate cele), party cu mese scoase pe casa scarilor sau picnic pe iarba de linga bloc (cu patura intinsa, gratar sub fereastra vecinilor, lazi de bere si manele). Nici nu imi doresc sa am parte de asa ceva.
Foarte bine scrisa si cu un umor teribil, cartea e mai degraba un fel de rasu’-plansu’. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ultima lectura | |
| |
|
| |
| ultima lectura | |
|