Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

ultima lectura

In jos 
+21
idle_ro
Cristi
romanbun
viespone
GentleG
beletty
seripigari
cosmin742000
cozmik_bluez
whiterune
ae
blackest_eyes
badmech
Kraut
P.Matei
amadeus
Zarec
Aldi
andu
Ricochet
Piotr Buendia
25 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
AutorMesaj
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

ultima lectura - Pagina 8 Empty
MesajSubiect: Re: ultima lectura   ultima lectura - Pagina 8 EmptyJoi Mar 24, 2011 11:05 pm

Recente:

Jean-Paul Sartre - Greata (in clasa a XII-a, cand am studiat pentru Bac existentialismul lui Sartre [oricat de sumar si sablonat], mi-am zis ca asa ceva nu e posibil, ca nu-i pot accepta conceptia; i s-a recomandat sa nu faca din "Greata" o carte de filosofie, ci s-o scrie sub forma unui roman, iar rezultatul e minunat; partea pranzului in compania Autodidacticului - in care mi-a venit sa-l aclam in efortul sau de a se opune gaunoseniei umanismului sustinut de acesta din urma - urmata de epifanie este unul din cele mai intense fragmente literare pe care le-am citit in ultima vreme).
Herta Muller ("apud" Oskar Pastior) - Leaganul respiratiei
Ernesto Sabato - Abbadon, exterminatorul (greu citit, nimic in esenta inteles)
Alexandru Dragomir - Caietele timpului (filosofie)
Teatru de Bertolt Brecht

Saptamana viitoare, aflat in deplasare, ma initiez in Burroughs.
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

Numarul mesajelor : 1697
Data de inscriere : 04/09/2007

MesajSubiect: Re: ultima lectura   ultima lectura - Pagina 8 EmptyJoi Mar 24, 2011 11:15 pm

mi-a placut si mie "Greata"; am mai citit in studentie Les Mots. ar trebui sa le reiau intr-o zi, sa le mai frunzaresc macar.
Sus In jos
idle_ro
capodopera

Numarul mesajelor : 531
Data de inscriere : 23/01/2010

MesajSubiect: Re: ultima lectura   ultima lectura - Pagina 8 EmptySam Apr 02, 2011 2:57 pm

Bret Easton Ellis(American Psycho) - Lunar Park

nu e chiar genul meu, am apreciat partea de satira si parodie, IMO nu e reusita combinatia horror/parodie/satira cu partea sentimentala-relatia tata fiu
Sus In jos
anastasia
nota

Numarul mesajelor : 26
Data de inscriere : 04/05/2011

MesajSubiect: Re: ultima lectura   ultima lectura - Pagina 8 EmptyMar Mai 17, 2011 11:16 pm

Nikos Kazantzakis - Hristos rastignit a doua oara (Hristos rastignit din nou in traducerea noua de la Humanitas)

A fost foarte amuzant sa citesc cartea asta, dar din motive putin legate de continutul ei in sine. O aveam in doua variante, una de la BPT, una de la Humanitas si am inceput sa le citesc in paralel (20 pagini una, 30 alta s.a.m.d.) pentru ca ba uitam o carte pe undeva, ba pe cealalta. N-am mai facut niciodata asa ceva si nu cred ca o sa mai incerc. O diferenta imensa intre traduceri, fapt care m-a facut sa ma simt prost pentru ca nu pot s-o citesc in original. Varianta veche e mult mai descriptiva, mult mai atenta la detalii. Cam o data si jumatate mai multe cuvinte in BPT. In cazul asta e un lucru bun. N-as zice ca aduce o alta atmosfera cartii, dar parca e ceva mai placut de citit asa. Iarasi... nu stiu care e mai aproape de original.

Ciudat si... frustrant.

Cartea parca nu are farmecul romanului Zorba Grecul. E vorba de un sat instarit din Grecia care pregateste un "joc de-a rastignirea" cu Iisus, trei apostoli, Iuda si Magdalena jucati timp de un an de sateni oarecare. Mai departe transformarea lor in bine sau in rau. Pentru mine mesajul e cam prea moralizator, desi unele personaje sunt interesante - Iuda intruchipat de un respingator dar uman Panaitaros mi se pare cel mai interesant . Restul sunt cam unilaterale. Dar cartea ajunge sa fie destul de puternica spre sfarsit cand aglomerarea de bune intentii ale taranilor deveniti sfinti se sparge si ei se regasesc neputinciosi. Totusi... personajele negative parca mai complexe decat cele pozitive, nu ma asteptam la asta dupa Zorba.
Sus In jos
idle_ro
capodopera

MesajSubiect: Re: ultima lectura   ultima lectura - Pagina 8 EmptyLun Iun 06, 2011 7:37 pm

"Inspaimantatoarea viata personala a lui Maxwell Sim" de Jonathan Coe-nu recomand
Sus In jos
radu
ritm

Numarul mesajelor : 148
Data de inscriere : 04/03/2008

MesajSubiect: Re: ultima lectura   ultima lectura - Pagina 8 EmptyMar Iun 07, 2011 6:12 pm

noua ne-a placut mult.
Sus In jos
idle_ro
capodopera

MesajSubiect: Re: ultima lectura   ultima lectura - Pagina 8 EmptyVin Iun 10, 2011 12:36 pm

e mai mult o lipsa de recomandare decat o anti-recomandare
nu e rea, dar nu o consider o carte pe care sa nu o poti lasa din mana
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ultima lectura   ultima lectura - Pagina 8 EmptyVin Iun 10, 2011 7:19 pm

Am lasat din mana frecvent chiar si cele mai bune dintre carti. Smile

Eu am chef de distopii in perioada aceasta, am lichidat oarecum 1984 (oarecum, pentru ca e defecta cartea, cam 40 de pagini din partea a II-a). Partea cu reeducarea ("reconvertirea") e destul de "soft", poate pentru ca, fata de scenariul fictiv respectiv, marturiile reale din istoria noastra si a altora sunt mult mai tulburatoare. Are rost sa vad filmul?

Acum am trecut la Brave New World de Huxley, care deocamdata mi se pare o prostioara. Am uitat ca intentionam sa citesc Animal Farm impreuna cu 1984, o sa revin. Cu putin noroc, sper sa gasesc sau sa-mi mai pot comanda si Noi de Yevgeni Zamyatin.
Sus In jos
idle_ro
capodopera

MesajSubiect: Re: ultima lectura   ultima lectura - Pagina 8 EmptyVin Iun 10, 2011 8:03 pm

Ricochet a scris:
Am lasat din mana frecvent chiar si cele mai bune dintre carti. Smile

Eu am chef de distopii in perioada aceasta, am lichidat oarecum 1984 (oarecum, pentru ca e defecta cartea, cam 40 de pagini din partea a II-a). Partea cu reeducarea ("reconvertirea") e destul de "soft", poate pentru ca, fata de scenariul fictiv respectiv, marturiile reale din istoria noastra si a altora sunt mult mai tulburatoare. Are rost sa vad filmul?

Acum am trecut la Brave New World de Huxley, care deocamdata mi se pare o prostioara. Am uitat ca intentionam sa citesc Animal Farm impreuna cu 1984, o sa revin. Cu putin noroc, sper sa gasesc sau sa-mi mai pot comanda si Noi de Yevgeni Zamyatin.

Cand am o carte buna renunt si la prog si la jazz
IMO 1984 nu pierzi nimic daca renunti la film
Tin minte ca mi-a placut Arthur Koestler-Darkness At Noon" cand am citit-o prin anii 80
Sus In jos
Vistierul Bunătăților
nota

Numarul mesajelor : 5
Varsta : 41
Data de inscriere : 16/06/2011

MesajSubiect: Re: ultima lectura   ultima lectura - Pagina 8 EmptyJoi Iun 16, 2011 3:54 am

ultima lectura - Pagina 8 1449330

buna lectura. hipercomplexitate digerabila.
autorul e, cred, unul dintre cele mai mari "creiere" pe care le'a dat Romania, chit ca e cam evreu.

un interviu aici
http://edituraarania.arania.ro/spreocivilizatieanalfabeta.html
Sus In jos
http://cookshop.ro
idle_ro
capodopera

MesajSubiect: Re: ultima lectura   ultima lectura - Pagina 8 EmptyLun Aug 08, 2011 12:06 am

Joshua Ferris-Si atunci ne-au terminat

relevanta mai ales pentru lucratorii in "cubicles" in marile companii, cu mult umor , uneori "negru", surprinde foarte bine(m-a facut sa retraiesc multe episoade prin care am trecut cand am lucrat la o multinationala) viata stresanta in timpul crizei la o agentie publicitara
Sus In jos
idle_ro
capodopera

MesajSubiect: Re: ultima lectura   ultima lectura - Pagina 8 EmptyDum Dec 25, 2011 9:56 pm

Haruki Murakami - In Cautarea Oii Fantastice - 7.5/10
Murakami este unul din preferatii mei dintre autorii contemporani , 'Kafka...' ramane deocamdata romanul care mi-a placut cel mai mult
Sus In jos
idle_ro
capodopera

MesajSubiect: Re: ultima lectura   ultima lectura - Pagina 8 EmptyMar Ian 31, 2012 12:17 am

Haruki Murakami-La capătul lumii și în țara aspră a minunilor-mi s-a parut foarte buna
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ultima lectura   ultima lectura - Pagina 8 EmptyMar Feb 07, 2012 5:01 pm

Este. Si eu tocmai am recitit Kafka la malul marii.
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

Numarul mesajelor : 599
Data de inscriere : 16/01/2009

MesajSubiect: Re: ultima lectura   ultima lectura - Pagina 8 EmptyMar Feb 21, 2012 1:34 am

recomand si eu cartea lui Brian Greene - Universul Elegant, pentru cei curiosi despre teoria ultima a tuturor fortelor, particulelor, relativitatea timpului si spatiului dar mai ales din ce se presupune ca ar fi format intreg universul.
pe langa informatii scriitorul reuseste sa provoace imaginatia cititorului si in unele cazuri fericite sa-i deschida mintea (cum ar fi de exemplu sa-ti imaginezi viata intr-un univers unidimensional, apoi sa tot adaugi dimensiuni pana ajungi la 11).
mi se pare cea mai buna carte de popularizare a stiintei din cate am citit (formulele matematice mai complicate sunt doar la final sub forma de note pt ca editorii spun ca orice formula matematica injumatateste publicul tinta al cartii). este mai serioasa decat alte carti pe care le-am citit, mai directa si prezinta teorii care inca asteapta sa fie confirmate experimental.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ultima lectura   ultima lectura - Pagina 8 Empty

Sus In jos

ultima lectura
Sus 
Pagina 8 din 8Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: LITERATURA-
Mergi direct la: