| Poate trai muzica fara text? | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
September nota
Numarul mesajelor : 5 Varsta : 47 Localisation : Constanta Data de inscriere : 25/07/2009
| Subiect: Poate trai muzica fara text? Mier Iul 29, 2009 9:30 pm | |
| Cand ascultam o piesa muzicala,de fapt ce ne intereseaza?Melodia?Suportul ei armonic?Textul?Sau de fapt ar trebui sa ne concentram atentia la toate aceste lucruri?Si daca da,atunci cate trupe respecta aceste lucruri? | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Poate trai muzica fara text? Mier Iul 29, 2009 9:41 pm | |
| și textul contează dar mai importantă e muzica | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: Poate trai muzica fara text? Joi Iul 30, 2009 7:30 am | |
| Ce a zis Zarec e traducerea vorbei care zice ca muzica e aceea care ne gadila urechile in mod placut . Textul POATE fi o componenta importanta a mesajului muzical. In cazul piesele cu text va intreb cati pricep BINE textul , dar multi ascultam cu placere piesele unor trupe straine, desi nu le intelegem textul... | |
|
| |
Velkan acord
Numarul mesajelor : 52 Varsta : 38 Data de inscriere : 10/02/2008
| Subiect: Re: Poate trai muzica fara text? Joi Iul 30, 2009 10:40 pm | |
| Sau, mai rău, ascultăm Magma. Mie de exemplu îmi place post-metal-ul, care se bazează puţin (Isis) spre deloc (Russian Circles) pe text. Şi mi se pare mult mai greu să faci o melodie fără text, pentru că nu mai poţi să repeţi trei note timp de opt minute fără să se prindă audienţa. | |
|
| |
September nota
Numarul mesajelor : 5 Varsta : 47 Localisation : Constanta Data de inscriere : 25/07/2009
| Subiect: Re: Poate trai muzica fara text? Joi Iul 30, 2009 11:37 pm | |
| Foarte adevarat.Daca inlaturam textul raman 3 acorduri sugrumate ale unei clape,sau poate un solo stangaci de chitara...Melodia dispare in umbrele unui invelis armonic precar,care de cele mai multe ori este chiar...eronat!Si totusi foarte multe trupe sunt promovate in acest fel,mizand pe "carisma" solistului.Consider ca destul de putine formatii reusesc sa stea in picioare daca taiem textul.Mesajul poate fi transmis prin melodie,o stare de spirit poate fi indusa prin multitudinea acordurilor ce imbraca melodia,dar nu cred ca sunt prea multe formatii care reusesc acest lucru. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Poate trai muzica fara text? Joi Iul 30, 2009 11:59 pm | |
| sa fim bine intelesi - daca scoatem textul ramane cantarea. cantarea nu trebuie neaparat sa fie inteligibila (vezi Magma, CAN, Diamanda Galas, growl-urile din metal, etc.); si chiar si cand e inteligibila, eu prefer s-o ascult muzical, fara sa urmaresc cuvintele. nici acum nu stiu despre ce e vorba in majoritatea pieselor trupelor care imi plac. singura exceptie e Led Zeppelin, cu astia am crescut si atunci am ajuns sa le citesc si versurile, in rest nu m-am prea interesat. | |
|
| |
September nota
| Subiect: Re: Poate trai muzica fara text? Vin Iul 31, 2009 12:19 am | |
| Intr-adevar,interpretarea nu trebuie sa fie inteligibila. Diamanda Glas construieste pe acordurile pianului un efect,iar Magma atinge de cele mai multe efectul prin repetivitatea motivelor melodice.Majoritatea pieselor nu pot fi reproduse de ascultator niciodata!Deci ne rezumam la efectul produs de interpretare,ca de melodicitate nu poate fi vorba,nu? | |
|
| |
oaspetele Keith Emerson
Numarul mesajelor : 179 Varsta : 50 Localisation : Bistrita Data de inscriere : 23/12/2007
| Subiect: Re: Poate trai muzica fara text? Dum Sept 06, 2009 4:39 am | |
| Poi marile muzici, preclasicii sau jazz-ul, nu le prea ard cu textele, ca sa zic asa. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Poate trai muzica fara text? | |
| |
|
| |
| Poate trai muzica fara text? | |
|