Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Poate trai muzica fara text?

In jos 
+2
Zarec
September
6 participan?i
AutorMesaj
September
nota

Numarul mesajelor : 5
Varsta : 47
Data de inscriere : 25/07/2009

Poate trai muzica fara text? Empty
MesajSubiect: Poate trai muzica fara text?   Poate trai muzica fara text? EmptyMier Iul 29, 2009 9:30 pm

Cand ascultam o piesa muzicala,de fapt ce ne intereseaza?Melodia?Suportul ei armonic?Textul?Sau de fapt ar trebui sa ne concentram atentia la toate aceste lucruri?Si daca da,atunci cate trupe respecta aceste lucruri? Sad
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

MesajSubiect: Re: Poate trai muzica fara text?   Poate trai muzica fara text? EmptyMier Iul 29, 2009 9:41 pm

și textul contează dar mai importantă e muzica
Sus In jos
romanbun
capodopera
romanbun

Numarul mesajelor : 766
Varsta : 62
Data de inscriere : 16/01/2008

MesajSubiect: Re: Poate trai muzica fara text?   Poate trai muzica fara text? EmptyJoi Iul 30, 2009 7:30 am

Ce a zis Zarec e traducerea vorbei care zice ca muzica e aceea care ne gadila urechile alien in mod placut . Textul POATE fi o componenta importanta a mesajului muzical. In cazul piesele cu text va intreb cati pricep BINE textul , dar multi ascultam cu placere piesele unor trupe straine, desi nu le intelegem textul...
Sus In jos
Velkan
acord

Numarul mesajelor : 52
Varsta : 38
Data de inscriere : 10/02/2008

MesajSubiect: Re: Poate trai muzica fara text?   Poate trai muzica fara text? EmptyJoi Iul 30, 2009 10:40 pm

Sau, mai rău, ascultăm Magma. Laughing

Mie de exemplu îmi place post-metal-ul, care se bazează puţin (Isis) spre deloc (Russian Circles) pe text. Şi mi se pare mult mai greu să faci o melodie fără text, pentru că nu mai poţi să repeţi trei note timp de opt minute fără să se prindă audienţa.
Sus In jos
September
nota

MesajSubiect: Re: Poate trai muzica fara text?   Poate trai muzica fara text? EmptyJoi Iul 30, 2009 11:37 pm

Foarte adevarat.Daca inlaturam textul raman 3 acorduri sugrumate ale unei clape,sau poate un solo stangaci de chitara...Melodia dispare in umbrele unui invelis armonic precar,care de cele mai multe ori este chiar...eronat!Si totusi foarte multe trupe sunt promovate in acest fel,mizand pe "carisma" solistului.Consider ca destul de putine formatii reusesc sa stea in picioare daca taiem textul.Mesajul poate fi transmis prin melodie,o stare de spirit poate fi indusa prin multitudinea acordurilor ce imbraca melodia,dar nu cred ca sunt prea multe formatii care reusesc acest lucru.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: Poate trai muzica fara text?   Poate trai muzica fara text? EmptyJoi Iul 30, 2009 11:59 pm

sa fim bine intelesi - daca scoatem textul ramane cantarea. cantarea nu trebuie neaparat sa fie inteligibila (vezi Magma, CAN, Diamanda Galas, growl-urile din metal, etc.); si chiar si cand e inteligibila, eu prefer s-o ascult muzical, fara sa urmaresc cuvintele. nici acum nu stiu despre ce e vorba in majoritatea pieselor trupelor care imi plac. singura exceptie e Led Zeppelin, cu astia am crescut si atunci am ajuns sa le citesc si versurile, in rest nu m-am prea interesat.
Sus In jos
September
nota

MesajSubiect: Re: Poate trai muzica fara text?   Poate trai muzica fara text? EmptyVin Iul 31, 2009 12:19 am

Intr-adevar,interpretarea nu trebuie sa fie inteligibila. Diamanda Glas construieste pe acordurile pianului un efect,iar Magma atinge de cele mai multe efectul prin repetivitatea motivelor melodice.Majoritatea pieselor nu pot fi reproduse de ascultator niciodata!Deci ne rezumam la efectul produs de interpretare,ca de melodicitate nu poate fi vorba,nu?
Sus In jos
oaspetele
Keith Emerson
oaspetele

Numarul mesajelor : 179
Varsta : 50
Data de inscriere : 23/12/2007

MesajSubiect: Re: Poate trai muzica fara text?   Poate trai muzica fara text? EmptyDum Sept 06, 2009 4:39 am

Poi marile muzici, preclasicii sau jazz-ul, nu le prea ard cu textele, ca sa zic asa.
pirat
Sus In jos
http://www.twisted-minds.com
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Poate trai muzica fara text?   Poate trai muzica fara text? Empty

Sus In jos

Poate trai muzica fara text?
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» RHETORICA - Ganduri (album disponibil in intregime)
» Iubitor de prog clasic, dar nici fara pareri..nonconformiste
» Prima sesiune din viata unui student la Muzica
» Muzica romaneasca
» Mi-am facut blog, e cu muzica moca

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: DE TOATE-
Mergi direct la: