|
| Despre editii, versiuni, remasterizari... | |
| | Autor | Mesaj |
---|
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Despre editii, versiuni, remasterizari... Lun Mar 01, 2010 3:23 pm | |
| E si asta o tema interesanta de discutie, mai ales cand ai in vedere achizitii. A se vedea discutia despre remasterizarile King Crimson si Genesis de acu vreo doua luni, parca. O recenzie foarte buna a box-set-ului mono Beatles: http://www.progarchives.com/Review.asp?id=269037Salivez. | |
| | | Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Despre editii, versiuni, remasterizari... Lun Mar 01, 2010 8:17 pm | |
| Ar fi ceva de zis pe tema asta. Foarte rapid (deocamdata). Am putut sa fac in cateva cazuri diferenta intre editii diferite. In general remasterizarile suna mai bine (spun in general pentru ca pot exista si cazuri de remasterizari catastrofale dar si situatii in care nu se castiga mare lucru). Sunt mai clare, mai "stralucitoare". Am avut editii diferite ale albumelor Gentle Giant. Diferenta ca de la cer la pamant. Cei care le au pe cele vechi merita din plin sa le schimbe. Doua VdGG-uri ne-remasterizate: Aerosol si Godbluff. Godbluff l-am gasit ulterior si remasterizat. Se simte diferenta. Comparand mere cu pere (albume diferite ale aceleasi trupe - unele dintre ele remasterizate, altele nu) pot spune ca in cazul Renaissance uneori diferenta e mare, alteori nu prea (chiar daca exista). Si inca o comparatie de mere cu pere: dupa mine cele mai bune inregistrari sunt cele ale albumelor King Crimson (vorbesc de editia pe care o am eu, e posibil ca ultima sa fie si mai si).
Ultima editare efectuata de catre Aldi in Lun Mar 01, 2010 11:25 pm, editata de 1 ori | |
| | | Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Despre editii, versiuni, remasterizari... Lun Mar 01, 2010 8:29 pm | |
| Cazul diferitelor editii remasterizate ale aceluiasi album e mai greu de discutat, pentru ca nu sunt inca multe astfel de situatii iar colectionari care sa detina asa ceva cred ca mai rar. | |
| | | bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Despre editii, versiuni, remasterizari... Mier Mar 03, 2010 9:25 pm | |
| am Crimsonuri în mai multe remasterizări, plus vinil. Ultima versiune este și cea mai bună (40th) - varianta CD este foarte apropiată de cea anterioară (30th), în schimb 24-96 stereo sună de te dă pe spate (impresionant, mai ales după ce am ascultat CDurile din varianta 30th și am zis că mai mult de atît nu se poate scoate). | |
| | | Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Despre editii, versiuni, remasterizari... Sam Mar 06, 2010 9:11 pm | |
| - bibi a scris:
- am Crimsonuri în mai multe remasterizări, plus vinil.
Ultima versiune este și cea mai bună (40th) - varianta CD este foarte apropiată de cea anterioară (30th), în schimb 24-96 stereo sună de te dă pe spate (impresionant, mai ales după ce am ascultat CDurile din varianta 30th și am zis că mai mult de atît nu se poate scoate). nu ma ispiti. | |
| | | andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Despre editii, versiuni, remasterizari... Mier Mar 17, 2010 1:46 pm | |
| Cum avanseaza lucrul la noile remixuri King Crimson, pic, pic, pic...
First pass through Formentera Lady. This is a rock group?!! More air is now being added to the left channel, 20k up from 17k. Not of itself audible to most adult ears, this has effect on the higher harmonics of lower tones. More, we sense that something has changed, rather than hearing a change. | |
| Subiect: Re: Despre editii, versiuni, remasterizari... Mier Mar 17, 2010 1:56 pm | |
| The above only a small part of the associations & resonances that King Crimson – the band/s – and its catalogue hold for me, returning to life whenever I return to hands-on such as this. Fortunately, in this most recent work with Steven Wilson, remixing in stereo & mixing in surround, accessing original tapes, the music has escaped from the conditions of its playing & recording, and has become available as if for the first time. Freedom from associations apart, at no time, even in the studio/s during the recording sessions, has the sound quality matched this. I am hearing the music. The period is being redeemed. http://www.dgmlive.com/diaries.htm?entry=16972 | |
| | | Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Despre editii, versiuni, remasterizari... Mar Noi 16, 2010 7:17 pm | |
| Uneia dintre cele mai faine trupe italiene de progresiv ii apare in curand "The Essential Box Set Collection", care va contine 6 albume de prima clasa: Arbeit Macht Frei, Caution Radiation Area, Crac!, Are(A)zione, Maledetti, Event ‘76. http://cramps.it/it/artist/3/album/109Area nu se inscrie chiar in tiparul progresivului italian clasic, fiind mai apropiata de jazz-rock, avant-prog si chiar free-improvisation. Cum nu am niciunul din albumele lor pe suport CD, e foarte probabil sa bag mana in buzunar pentru boxset-ul asta. | |
| | | GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Despre editii, versiuni, remasterizari... Mar Noi 16, 2010 8:52 pm | |
| ^ mie imi trebuie doar cutia | |
| Subiect: Re: Despre editii, versiuni, remasterizari... Sam Dec 25, 2010 12:26 am | |
| Noul box-set cu Jimi Hendrix pare a fi foarte interesant pentru fani, si e de notat ca piesele de pe primul album care apar in box sunt remixate dupa benzile originale, cum s-a facut acum pentru King Crimson. Apropo, ce inseamna dezvoltarea tehnologiei: in 1967 Jimi inregistra pe un mixer cu patru canale, peste doar doi ani Fripp avea deja la dispozitie mixer cu opt canale. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Despre editii, versiuni, remasterizari... | |
| |
| | | | Despre editii, versiuni, remasterizari... | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |