Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Top-ul meu de progresiv romanesc

In jos 
+15
whiterune
QueenOfProg
ae
RoMarillos
Ricochet
vidor
GentleG
Cristi
Delly
amadeus
EvolutionarySleeper
Zarec
Aldi
Piotr Buendia
andu
19 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul

Ce album romanesc de progresiv preferi?
1. Phoenix - Cei ce ne-au dat nume
Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_lcap2%Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_rcap
 2% [ 1 ]
2. Phoenix - Cantafabule
Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_lcap28%Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_rcap
 28% [ 12 ]
3. Sfinx - Zalmoxe
Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_lcap23%Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_rcap
 23% [ 10 ]
4. Nicu Alifantis - Dupa Melci
Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_lcap0%Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_rcap
 0% [ 0 ]
5. Experimental Q - Amintiri despre viitor
Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_lcap5%Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_rcap
 5% [ 2 ]
6. Celelalte Cuvinte - Vinil collection
Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_lcap12%Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_rcap
 12% [ 5 ]
7. Talitha Qumi - Despre Cuvinte
Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_lcap5%Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_rcap
 5% [ 2 ]
8. Kogaion - s/t
Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_lcap0%Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_rcap
 0% [ 0 ]
9. Kumm - Moonsweat March
Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_lcap9%Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_rcap
 9% [ 4 ]
10. Yesterdays - Moonlit Garden
Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_lcap16%Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Vote_rcap
 16% [ 7 ]
Total voturi : 43

AutorMesaj
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyLun Aug 20, 2007 8:38 pm

Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyMar Aug 21, 2007 11:28 am

Ca tot am vorbit de mutilari, as vrea sa aduc un omagiu capodoperei care n-a fost sa fie. Prin 1976 sau 1977, nu mai stiu exact, Harry Coradini (voce) si Laszlo Herdina (chitara/voce) de la Progresiv TM si Liviu Tudan (bas/voce) si Ion Cristian (tobe) de la Rosu si Negru, impreuna cu Florin Ochescu (chitara) care venise la Rosu si Negru de la Curtea Veche 43 (o trupa ce facea pe la mijlocul anilor 70 ceea ce facea Pro Musica la inceputul anilor 80) s-au unit pentru un proiect comun numit "Zburatorul". Un nou episod din cautarile lui Tudan inspre "opera rock", nu foarte "opera" in realitate dar oricum o realizare muzicala de prima mana; un cantec lung de 30 si cateva minute, dezvoltandu-se unitar in jurul unor teme recurente. Carevasazica, un "concept album" in toata puterea cuvantului. Si, dupa cum rezulta din inregistrarea live la Sala Palatului 1977 care a supravietuit si se gaseste pe retea, o capodopera. Nu ma joc cuvintele aici; si acum, dupa multe re-ascultari, inca ma chircesc de placere pe destule portiuni. Tobe napraznice si ritmuri fabuloase, progresii de chitara superbe, cu refrene baroce, teme exploatate muzical pana la capat, fara compromisuri, armonii vocale excelente... tot ce mi-as putea dori e acolo. Cu putin noroc, urma sa fie un album de talia Cantafabule / Zalmoxe.

Materialul inregistrat a fost insa refuzat de doua ori la rand de cenzura, din cauza versurilor. Nu prea am inteles mult din versurile originale, bootleg-ul nu straluceste tehnic, vocile nu-s aduse bine in mix, dar din cat am deslusit nu mi s-au parut prea mistice, prea subversive. De fiecare data materialul a trebuit re-inregistrat, calitatea muzicala si sonora a ultimei versiuni, cea definitiva, ajungand sa fie sub-mediocra (asta ca sa nu mai pomenesc versurile, penibile). De ce anume? Nu stiu, dar "it's a shame". A iesit albumul alb "Progresiv TM - Puterea muzicii".

Va indemn cu tarie sa consultati bootleg-ul, daca nu ati facut-o deja. Ce sper eu este ca cineva se va gandi candva sa il prelucreze cat de cat si sa il puna pe CD. Sper ca Electrecordul nu detine drepturile si aici - n-ar trebui. Iar Tudan are inca multi prieteni... In locul lor publicam Zburatorul, mai degraba decat compilatia aceea In Memoriam (pe care ce-i drept n-am ascultat-o).

Ultima editare efectuata de catre in Lun Sept 10, 2007 3:38 pm, editata de 2 ori
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyMar Aug 21, 2007 12:26 pm

Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyMar Aug 21, 2007 12:39 pm

Am citit si eu putin din articolul de pe editia de colectie a Juranlului National....
Nici eu nu imi explic de ce in ziua de azi cand nu mai exista cenzura trupele de rock romanesti intarzie , sau au intarziat atat de mult sa razbeasca in afara asa cum Phoenix si Sfinx au reusit sa impresioneze in ciuda sistemului asupritor.
Prima capodopera de dupa 90, in opinia mea, se lanseaza abia in decembrie 98, aceasta fiind albumul "Cealalta Parte" apartinand din pacate, trupei Taine. Copil fiind cand am ascultat prima data mi-a placut dar acu ca am acumulat mai mult din death-ul tehnic care ajunge la progresiv, cum ar fi Atheist, Death sau Cynic, constat ca e ceva mai mult decat surprindzator aparitia acestui album. Prog/death metal cu o productrie prea buna pt Romania anilor 90. Adica ascult Negura Bunget, Iris, Cargo, Celelalte Cuvinte (albumele din 90) si surprinzator niciuna nu invinge productia albumului. Desigur, influetele Cynic (partea atmosferia) si Death (partea bruta si conceptul) sunt mai mult decat ar cere un bun simt de originalitate insa nu imi permit sa fiu prea aspru fiindca si asa, conditiile post-comuniste mi se par si asa destul de reprimante.
Dupa 2000, lucurile se imbunatatesc nitel. Negura Bunget se adancesc si mai mult in folclorul romanesc si lasand deoparte principiile black-ului, in 2002 lanseaza un excelent album conceptual "'N Crugu Bradului". Albumul este alcatuit din 4 piese : "Primavara", "Vara", "Toamna", "Iarna" amplu elaborate in care abordeaza mituri roamanesti pe o tematica folclorica (sincer sa fiu , conceptu e prea complicat pentru mine... am "studiat" doar prima piesa si a trebuit sa lecturez destul de mult din studiiile lui Vulcanescu ca sa inteleg tot si si asa nu am prins tot). Muzical, singurul cusur este faptul ca Negura Bunget se incapataneaza sa cante metal extrem asa ca riffurile intunecate si ritmul atat de intens incat uneori e pe punctul de a trece spre haotic nu lipseste. INSA tehnica folosita e de asa natura incat numai la Enslaved (o alta renumita trupa de black metal care face trecerea la progresiv) am mai auzit. Si spectrul instrumental este unu foarte vast. (sunt falimentar in ceea ce priveste instrumentele folclorice. desi le recunosc nu le stiu denumirile lol! ) In orice caz, cam tot de la chitara electrica pana la toaca. Live, nu se pune problema, Negura se cara cu tot "arsenalul" dupa ei.. inca nu am inteles ce, cum, si la ce conecteaza toaca ... nu conteaza, showrile lor sunt fantastice. 'N Crugu Bradului este un punct de cotitura in istoria rock-ului romanesc si inseamna trecerea la prog a trupei Negura Bunget.
Capodopera trupei insa, este ult album, lansat in 2006 OM. Este intradevar o capodopera, fiind partea a doua a conceptului dezvoltat pe 'N Crugu Bradului. Il recomand solemn tuturor userilor acestui forum. Desi pentru cei care nu prea au ascultat metal ar parea socant si antimuzical, credeti-ma Romania de mult avea nevoie de un asemenea produs.

In concluzie, cred ca dupa 89 trupele de prog metal au iesit mai mult in evidenta decat cele de prog non-metal (ma refer in RO)
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyMar Aug 21, 2007 12:43 pm

Aldi a scris:
Club A - "The Best Of" (1999)
http://www.electrecord.ro/showitem.php?item=1257&genr=POP-ROCK&cod=27

Il am, si cred ca se mai gaseste prin magazine in Bucuresti. Nimic deosebit, mai ales nimic nou - totul stiut deja de prin alte parti. Folositor e pentru cele cateva piese care sunt luate de pe niste viniluri mai rare (cum ar fi "Club A", live-ul din 1981) si aduse cat de cat la calitate de CD - Basorelief, Post Scriptum (jazz-rock), Dorin Liviu Zaharia, Domino, Pro Musica, FFN. In rest, cea mai conventionala selectie posibila. Recomandat completionistilor (daca asta e un cuvant).

Aldi a scris:
Club A - "Epoca de aur" (2003)
http://www.electrecord.ro/showitem.php?item=1293&genr=POP-ROCK&cod=63

Nu l-am vazut prin magazine, dar l-as lua daca il gasesc.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyMar Aug 21, 2007 1:31 pm

andu a scris:

... sunt tentat sa scot unul din non-albume (Formatii Rock 9 sau Vinil Collection) ca sa bag Amintiri Despre Viitor in loc.

Cred ca e o idee buna.
Nu asi zice ca Formatii Rock 9 este un nonalbum, mai degraba acolo sunt 2 EP-uri (nu cred ca melodiile respective sa fi aparut pe vreun album adevarat LP).
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyMar Aug 21, 2007 1:52 pm

Din pacate pot edita primul post insa nu si top-ul... Oare ne poate ajuta al nostru admin? Very Happy Arrow
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyMar Aug 21, 2007 1:55 pm

gata. acum sunt in cautarea albumului Cool
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyMar Aug 21, 2007 2:01 pm

Mersi! Acuma numai de-as mai gasi inca un album de prog romanesc suficient de valoros incat sa-l bag in top in locul lui "Vinil Collection", celalalt non-album! Cand reintru in bani alerg si-mi iau CD-urile cele noi cu Celelalte Cuvinte I si II...
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyMar Aug 21, 2007 2:18 pm

aa.. bai piotr... arunca in top si un OM, de la Negura?
sau stai, in primu rand nu stiu daca esti de acord ca ala e prog?
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyMar Aug 21, 2007 2:24 pm

unu la mana, nu e topul meu:p
si doi: poate fi considerat prog, intrucat e un metal iesit din comun, combinat cu diverse sonoritatii (ca cele folcorice). in rest e loc de mult mai bine. in locul OMului as prefera Lume Alba sau Mugur de fluier de exemplu
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyMar Aug 21, 2007 2:25 pm

buey nu va bagati peste thread-ul meu :lol:

io zic sa facem un thread de recomandari si discutii de prog-metal romanesc; eu unul sunt dispus sa imi largesc paleta
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyMar Aug 21, 2007 2:28 pm

hups.. sorry
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyMar Aug 21, 2007 6:00 pm

andu a scris:
Ca tot am vorbit de mutilari, as vrea sa aduc un omagiu capodoperei care n-a fost sa fie...
Auzisem eu ceva de o poveste interesanta a albumului ala a lui Progresiv TM. Acum m-am mai lamurit.

Si asa ajungem sa ne bucuram de compilatii gen Club A. Macar daca ar scoate tot ce au. Cu siguranta Aldea avea dreptate cand spunea ca foarte multe inregistrari s-au pierdut.

Pe de alta parte, altii au scos albume dupa inregistrari foarte proaste si au regretat apoi.
Galezii de la Man au scos in 1999 "To Live for to Die" dupa un concert mai vechi al lor. Au fost extrem de criticati pentru calitatea sunetului. Albumul a fost catalogat... o mizerie. Altfel, dincolo de calitatea inregistrarii, daca asculti cu atentie printre zgomote, distingi ceea ce a fost considerat un concert de mare clasa.
Poate ca si de astfel de reactii se feresc muzicienii nostrii.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyJoi Aug 23, 2007 6:53 pm

Dupa doua zile grele, am avut timp si de putina muzica. Am destupat o bere rece (deh… canicula) si am dat drumul la Experimental Q.
Este deabia a doua auditie, asa ca inca nu am bine fixate ideile, totusi la final le-am dat 5 stele pe linie. Le merita cu prisosinta.
Nu am recunoscut niciun element de muzica romaneasca in acest album, fiind, poate, printre cele mai cosmopolite trupe de la noi, dar eu nu am socotit niciodata asta ca fiind un defect.
Am citit in dictionarul lui Caraman-Fotea ca toti baietii au pregatire muzicala academica si asta se simte in compozitiile lor (scoli serioase, ce mai…).
Cred ca este corecta asemanarea cu trupele de pe scena Canterbury, asa cum spune andu. Poate cu Soft Machine de la “Fourth” incolo si un pic de Caravan (nu sunt sigur). In nici un caz cu Gong. Tu la cine te-ai gandit?
Un fusion cu partea de jazz putin mai atenuata, dar si cu cateva elemente de muzica clasica, in special in piesa Amintiri despre viitor. Vocalul de pe Flori , chiar daca nu este unul stralucitor, este totusi perfect pentru atmosfera creata de muzica instrumentala specifica lor. Nici nu era necesar mai mult.
Un ascultator de la Radio3net (nimeni altul decat claparul de la Basorelief) pomenea de “Legenda Sarmisegetusei” care ar fi stat cateva saptamani pe primul loc in topuri. Mai sunt muzici de ale lor de recuperat.
Un album pe care, in mod categoric, il voi mai asculta de multe ori.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyJoi Aug 23, 2007 10:07 pm

Rhetorica - "Ganduri"

o parte a albumului poate fi ascultata aici
http://www.rhetorica-band.com/
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyLun Aug 27, 2007 3:15 pm

Apropo de Expreimental Q... Nu prea cunosc Canterbury-ul, mi-am propus sa aprofundez. Tot Soft Machine (de la 1 la 3), Caravan si Gong stiu si eu. As zice ca desi majoritatea elementelor sonore trademark Canterbury se regasesc si la Experimental Q, dar sunt folosite intr-un mod 100% original care nu permite suprapuneri cu originalul, doar filiatii si paralele. Cum ziceam si data trecuta, muzica lor are (nu in piesele de pe album, ci in cele ne-editate - Cvintetul No.2, Spre univers, Zorile) insa si o forma mai agresiva, mai atonala si mai sincopata care imi aminteste de avant-prog (de ex. de Henry Cow in momentele lor mai "normale").

Ultima editare efectuata de catre in Lun Aug 27, 2007 5:20 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyLun Aug 27, 2007 4:34 pm

Cele trei piese Experimental Q needitate, se apropie de muzica atonala de pe Western Culture a lui Henry Cow, sau nu merg chiar pana acolo, Western C fiind din zona "mai putin normala" a lui Henry C?

Oricum, ambele sunt trupe obscure si superbe.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyLun Aug 27, 2007 5:16 pm

N-am prins inca "Western Culture" sa-l ascult, asa ca ma gandeam mai degraba la "Leg-end"... workin' on it.
Iata si ce povesteste cineva pe Muzici si Faze despre Experimental Q:

"Cele mai frumoase amintiri de la concerte (apropo de faze) le am de la Experimental Q.
Concerte atipice tinute duminica la ore ciudate ( trei dupa amiaza ) la
Casa de Cultura a Studentilor din Cluj. Spectatorii, mai mereu aceeasi
nu erau mai multi de 20-30. Trupa beneficia de de sali de repetitie
acolo si in contrapartida canta de doua-trei ori pe luna. Afisele erau
scrise de mana, partea tehnica era oarecum improvizata (mixerul simplut era pe scena si il manevra Vali Farcas) totul lipsit de orice fasoane parea mai degraba o repetitie.Imi mai aduc aminte piese ca Atlantida I (Balada Sarmisegetuzei), Atlantida II, Marsul pacii universale (!!!).... piese lungi de 20 de minute cantate impecabil... (nimic comun cu Flori
despre care si baietii ziceau ca e tema de casa obligatorie).
Le-am auzit de foarte multe ori si in ciuda senzatiei de imporvizatie
jazz-rock erau cantate riguros pana la ultima saisprezecime. Am
incercat sa fac rost de piesele astea de la Radio Cluj unde ei faceau
imprimarile. Nu mai au nimic, benzile s-au pierdut. Se pare ca si Vali
Farcas la una din revenirile lui in tara ar fi incercat acelasi lucru
fara rezultat. Raman deci cu Flori, adica cu aproape nimic."

Super-interesant!

sursa: http://www.muzicisifaze.com/trupa.php?alb=34&cat=1&id=28

Sus In jos
EvolutionarySleeper
nota
EvolutionarySleeper

Numarul mesajelor : 31
Data de inscriere : 28/08/2007

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyMar Aug 28, 2007 11:02 am

Am votat Experimental Q - Amintiri despre viitor. Pentru cei care au ascultat deja, alegerea nu este chiar o surpriza. Pentru cei care nu stiu cu ce se mananca, ii rog sa isi imagineze ca in anii 70 exista in Romania un ansamblu capabil sa compuna piese la nivelul King Crimson sau Van der Graaf (si nu exagerez). Prima data i-am ascultat pe o caseta, erau inregistrate doua piese de-ale lor la finalul unei casete cu Pink Floyd - Meddle. Nici o clipa nu m-am gandit ca ar putea fi romani. Ce ar fi putut iesi daca ar fi fost sprijiniti sa scoata albume de studio... mai bine nu ma gandesc, ca-mi fac sange rau.

Cred ca ar mai fi 3 mentiuni de facut totusi.

1. Despre Talitha Qumi s-a tot spus, sunt de acord in toate ca e un album excelent. Cred insa ca cei care nu au ascultat primul album Kumm ar putea avea o surpriza. Ce se gaseste acolo e aur curat. Imatur, sigur, dar teribil de curajos pentru perioada in care a aparut. Clar cu tendinte progresive (in paranteza fie spus, DIfferent Parties imi pare ca revine la sentimente mai prog si el, chiar daca nu foarte evidente).

2. Nicu Alifantis - Dupa Melci. Aveam albumul asta pe vynil (s-ar putea sa-l mai am) si-l ascultam in draci cand eram mic. E un album teribil de variat si experimental. Foarte tehnic nu e, dar pe de alta parte nu tot progresivul tine doar de tehnicitate. Cred astazi ca e unul dintre cele mai underrated albume romanesti si ca multa lume nu o sa ajunga niciodata sa-l asculte pentru ca nu este atrasa de cum suna acum Alifantis. Pacat.

3. Celelalte Cuvinte au avut intotdeauna un potential imens pentru prog, pe care insa nu l-au dezlantuit niciodata cu adevarat. Nu stiu daca au vrut sa ramana radio-friendly sau pur si simplu nu i-a atras genul, dar mi-as dori la un moment dat, cat inca mai canta, sa incerce si pe panta asta. Cat despre partea de metal, inregistrarile originale din perioada respectiva sunt intr-adevar execrabile. Dar trebuie facuta urmatoarea mentiune: piesa Se Lasa Rau este una dintre cele mai tari piese de metal de la noi. Ascultati-o si ziceti-mi daca nu-i asa.
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyMar Aug 28, 2007 12:34 pm

Tot albumu "Se lasa rau" e un Painkiller in varianta progresiva.
Cat despre Kumm, am ascultat si eu albumul si mi s-a parut cam neofit. Prog.. de unde? adica da, ar fi mai deplasat spre, insa muzicienii nu sunt asa de indrazneti pe cand "Despre cuvinte" este o capodopera: Muzica, compozitiile profunde, bine calculate si inteligent plasate. Albumul este compus cu o intelgenta de doom metal, adica este foarte intens desi nu are cine stie ce ritm si are multe pasaje ambientale.
Conceptul este tipic folcloric romanesc, insa e pe gustul meu.
pirat
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyJoi Aug 30, 2007 3:27 pm

Ma bucur sa aud ca-ti place "Despre Cuvinte" Zarec... IMHO singura deficienta a "Moonsweat March" pentru mine, care-l face in topul meu album de "doar" 4 stele, e ca este cam neomogen si n-are nici o noima ca album. Desi multe din piesele de acolo sunt incredibil de bune si le port cu mine pe Mp3Player, albumul ca atare ma atrage foarte rar pt o auditie integrala.
Altfel, e prog curat, cu mult material de cinci stele!

Subscriu si la cuvintele de bine pt. "Dupa Melci". As mai remarca si curajul artistic - un artist (aproape) debutand, iesind cu un concept album 100%, practic muzica pt. libret. Si asta cu un line-up "All Stars" al prog-ului romanesc (Costin Petrescu de la Phoenix la tobe si Nicolae Enache de la Sfinx la clape). Original, variat, relaxant... 4 stele!
Sus In jos
amadeus
Tommy Baron
amadeus

Numarul mesajelor : 168
Data de inscriere : 24/01/2007

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyMar Sept 04, 2007 12:43 am

nu prea vad autenticitatea unui album prog -rock ,..in afara de colectia de pe vinil!!! Wink ....sa-mi fie cu iertare,..dar aia este singura muzica facuta pe o cafea!!!.. nu pe bani!!!

cred ca m-am facut inteles!!!
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyLun Sept 10, 2007 4:48 am

Puteti asculta "Zburatorul" de Progresiv TM (despre care am scris pe pagina 2) la mine pe blog, aici: http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=40315130&blogID=308419713

Nu lasati comentarii, pentru ca am sa sterg blogul asta ca sa-l refac cand am sa scriu un text de prezentare pt Progresiv TM.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 EmptyLun Sept 10, 2007 11:21 pm

Am ascultat “Zburatorul”. Foarte ca lumea muzica dar obositoare inregistrarea. La un moment dat a trebuit sa trec pe casti, pentru ca basii aia pregnanti ce se auzeau in boxe ii cam deranjau pe cei din jur.
Cu siguranta in studio au mai finisat-o si i-au dat o forma si mai reusita, dar n-a fost sa fie, se pare. Ar fi minunat daca cineva s-ar ingriji de acest concert si am putea sa avem parte de el intr-o inregistrare tehnica buna.
Trebuie reascultat.

Bravo andu, excelenta treaba cu blogul.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc   Top-ul meu de progresiv romanesc - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Top-ul meu de progresiv romanesc
Sus 
Pagina 2 din 7Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Cea mai buna sectiune ritmica: prog romanesc clasic
» Atentat la rock-ul progresiv ?
» Rock Progresiv vs. Prog
» Voci feminine in rock-ul progresiv
» Progresiv TM - Dreptul de a visa (1975)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: PROG MUSIC :: ALBUME-
Mergi direct la: