| Top-ul meu de progresiv romanesc | |
|
+15whiterune QueenOfProg ae RoMarillos Ricochet vidor GentleG Cristi Delly amadeus EvolutionarySleeper Zarec Aldi Piotr Buendia andu 19 participan?i |
|
Ce album romanesc de progresiv preferi? | 1. Phoenix - Cei ce ne-au dat nume | | 2% | [ 1 ] | 2. Phoenix - Cantafabule | | 28% | [ 12 ] | 3. Sfinx - Zalmoxe | | 23% | [ 10 ] | 4. Nicu Alifantis - Dupa Melci | | 0% | [ 0 ] | 5. Experimental Q - Amintiri despre viitor | | 5% | [ 2 ] | 6. Celelalte Cuvinte - Vinil collection | | 12% | [ 5 ] | 7. Talitha Qumi - Despre Cuvinte | | 5% | [ 2 ] | 8. Kogaion - s/t | | 0% | [ 0 ] | 9. Kumm - Moonsweat March | | 9% | [ 4 ] | 10. Yesterdays - Moonlit Garden | | 16% | [ 7 ] |
| Total voturi : 43 | | |
|
Autor | Mesaj |
---|
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Vin Oct 26, 2007 6:28 pm | |
| imi amintesc cand am incercat eu niste experimente pe calc in toiu verii. initiativa am avut eu insa canicula m-a invins. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Vin Oct 26, 2007 8:55 pm | |
| Partea a doua:mi-am adus aminte ceva Tot in vara lu 2004 ILL ONE a facut juma'juma cu Vlaicu Golcea coloana sonora la discul multimedia lansat cu ocazia centenarului federatiei olimpice romane si distribuit tuturor delegatiilor de la JO 2004 Atena Gata ,laudatorii au plecat la alta masa | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Vin Oct 26, 2007 11:35 pm | |
| - GentleG a scris:
Gata ,laudatorii au plecat la alta masa Acum i se zice promovare. Succes in continuare juniorului. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Mier Oct 31, 2007 12:30 pm | |
| Salut la toti. Zilele astea am descoperit ca am devenit interesanti pentru occidentali(cel putin din punct de vedere financiar),adica suntem piratati.Unul din furnizorii mei din Germania are in stoc primul Progresiv TM si Phoenix-Cantafabule in versiune digipack si coperta originala vinil.Acesta(Phoenix) cica a fost editat de o casa cu sediul in New York numita Second Harvest Asteptam si alte piraterii ,ca dupa ai nostrii mai avem de asteptat | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Mier Oct 31, 2007 1:20 pm | |
| | |
|
| |
amadeus Tommy Baron
Numarul mesajelor : 168 Localisation : caracal Data de inscriere : 24/01/2007
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Sam Noi 03, 2007 3:23 am | |
| pai unde e butonul cu votul???...ca io nu vad... hiiic, dar eu cu cine votez??? | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Sam Noi 03, 2007 12:12 pm | |
| - GentleG a scris:
- Zilele astea am descoperit ca am devenit interesanti pentru occidentali(cel putin din punct de vedere financiar),adica suntem piratati.Unul din furnizorii mei din Germania are in stoc primul Progresiv TM si Phoenix-Cantafabule
in versiune digipack si coperta originala vinil.Acesta(Phoenix) cica a fost editat de o casa cu sediul in New York numita Second Harvest Asteptam si alte piraterii ,ca dupa ai nostrii mai avem de asteptat Sa nu ajungem sa cumparam muzica romaneasca din vest... Softrecords pare sa fie o casa de discuri care incurajeaza muzica ce ne place noua. Mi-a cazut in mana un numar mai vechi al unei reviste scoase de ei Musical Report. Foarte buna. 80% vorbeste despre prog si jazz! Oare mai exista revista asta? Am incercat sa aflu de pe site-ul lor www.softrecords.ro dar, surpriza, nu functioneaza. GentleG, tu care te stii cu cei de acolo, ne poti spune ceva despre revista si site? | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Sam Noi 03, 2007 12:22 pm | |
| "Musical Report" a murit acum vreo 3-4 ani.Despre site am vazut ca nu merge de luni de zile.Sper saptamana viitoare sa ma intilnesc la o bauta cu bosul dela Soft si sa aflu noutati despre stadiu Experimental Q | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Sam Noi 03, 2007 6:16 pm | |
| Amadeus, daca nu vezi butonul de votat, inseamna ca ai votat deja si nu-ti aduci aminte... | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Sam Noi 03, 2007 6:25 pm | |
| asa e, chiar tin minte ca votase compilatie a de la CC | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Lun Noi 12, 2007 11:04 am | |
| Hai ca au piratat si "Cei ce ne-au dat nume",tot aia de la Second Harvest | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Mier Noi 14, 2007 1:31 am | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Vin Noi 16, 2007 1:50 pm | |
| A ascultat cineva albumul "dissipatin'" al lui iordache? Ma intreb daca nu e cumva jazz-rock, ca sa-l propun pt progarchives. Am vazut azi dimineatz video-ul asta http://www.last.fm/music/iordache/+videos/the_spasm si daca si albumul e asa, atuncea il bag la inaintare. De notat ca pe album apare Oigan la chitara (dar nu stiu ce canta). | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Mier Noi 21, 2007 1:17 am | |
| NEGURA BUNGET — Om Review by GDA9 (Gabriel d'Anjou)
**** I remember when I first heard this band about a year ago. I was having a discussion about music with a friend and I said "There aren't many 'Wow' musicians and composers nowadays, nothing new or original...". I had no idea how wrong I was until he pointed me to Negura Bunget's website and I was amazed at the wonderful music I found therein.
Soon after I went and purchased "Om" which I found delicious! It managed to satisfy my prog sensibilities in a way nothing has done in a very long time (Not since Voivod's heyday).
This band uses a lot of primitive Romanian folk instrumentation and some symphonic prog influences such as organs and lush keyboards.
The lyrics are sung in Romanian which adds to the mystique and beauty of the album.
Excellent and highly recommended to those who like their music to be boundary-shattering and emotionally stimulating at the same time.
Posted Tuesday, November 20, 2007, 16:35 EST Review Permanent link | Submit a review for this album | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Mier Noi 21, 2007 7:40 pm | |
| o sa fac si eu o recenzie cat de curand la acest disc, dar e mult de scris si timpu nu prea imi permite | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Joi Noi 22, 2007 12:33 am | |
| super, baga mare :thumbsup: | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Vin Noi 23, 2007 9:09 am | |
| Niscai noutati despre Experiental Q(care de fapt nu sunt).Ieri m-am intilnit cu sefu de la Soft si tot ce pot sa va spun e ca mai dureaza.Membrii trupei inca nu au cazut la pace cu unele detalii legate drepturi si altele | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Dum Dec 02, 2007 11:10 am | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Dum Dec 02, 2007 11:39 am | |
| Kurand sper, adica imediat kumm am eu timp sa scriu o biografie de exceptie si sa-mi completez colectia de albume Kumm, ca sa pot trece datele corecte. Cel tarziu pe 10 (ziua de salariu) se rezolva si asta din urma | |
|
| |
vidor acord
Numarul mesajelor : 50 Varsta : 41 Localisation : Timisoara Data de inscriere : 21/11/2007
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Mar Ian 01, 2008 10:59 pm | |
| - andu a scris:
- Salutare natiune. Am listat top-ul albumelor mele preferate de progresiv romanesc; anume cele dintre ele pe care le consider de 4 sau 5 stele, din 5. Vreau sa stiu care e preferatul vostru, dintre ele.
Ar mai fi cateva albume care-mi plac mult - Lume alba, Mugur de fluier, Dreptul de a visa, Post Scriptum, albumele Celelalte Cuvinte, Stepan Project-Undeva in Europa - dar pe nici unul din ele nu le cotez peste trei stele intr-o grila "obiectiva". Intamplator, compilatia "Vinil Collection" a Cuvintelor imi place la nebunie, asa ca n-am putut rezista si am pus-o-n lista, desi nu e un "album", la propriu.
Asadar? Intr-un fel sunt de acord cu tine doar ca eu as fi vrut introdus si "Undeva in Europa in acest sondaj"... Dupa mine e un albu superb si-mi aduc aminte ca acest album concura la acea vreme cu albumul lui IrisAtheneum.... si am fost foarte dezamagit sa aflu ca premiul de cel mai bun album de gen a fotcastigat de Iris... Oricum ideea e ca eu cinsider acest album unul dintre marile opere romanesti de dupa revolutie. In fine oricum fiecare are gusturile lui si intotdeauana fara sa vrem apare subiectivismul. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Mier Ian 02, 2008 12:02 am | |
| ^ Cat de bun este albumul respetiv, asta ramane de vazut (cert e ca pe mine ma impresioneaza in multe privinte); ce mi se pare insa indiscutabil este ca nu e un album de prog-rock. E ceva foarte divers, cu mult new-age, chill-out, etnobeats, jazz... Desi nu cred ca ar avea ce cauta intr-un top de creatii prog, ma bucur totusi ca a fost pomenit. | |
|
| |
vidor acord
Numarul mesajelor : 50 Varsta : 41 Localisation : Timisoara Data de inscriere : 21/11/2007
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Mier Ian 02, 2008 2:44 am | |
| - andu a scris:
- ^ Cat de bun este albumul respetiv, asta ramane de vazut (cert e ca pe mine ma impresioneaza in multe privinte); ce mi se pare insa indiscutabil este ca nu e un album de prog-rock. E ceva foarte divers, cu mult new-age, chill-out, etnobeats, jazz... Desi nu cred ca ar avea ce cauta intr-un top de creatii prog, ma bucur totusi ca a fost pomenit.
Posibil intr-adevar ca acest album sa nu intre aici | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Mier Ian 16, 2008 12:37 am | |
| N-am mai privit demult la topul asta. Interesante replieri. Zalmoxe a preluat conducerea. Despre Byron nu zice nimeni nimic? andule am vazut ca tot invarti un cedeu in ultima vreme. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Mier Ian 16, 2008 11:34 am | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc Mier Ian 16, 2008 12:41 pm | |
| - Zarec a scris:
- BYRON IS NOT PROG
din putinul ce l-am auzit, subscriu. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Top-ul meu de progresiv romanesc | |
| |
|
| |
| Top-ul meu de progresiv romanesc | |