Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati

In jos 
+14
Dissonance
QueenOfProg
Velkan
oaspetele
auslander
Cristi
blackest_eyes
Khron
EvolutionarySleeper
Aldi
Ricochet
Piotr Buendia
andu
Zarec
18 participan?i
Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul
AutorMesaj
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Empty
MesajSubiect: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyMier Sept 12, 2007 5:41 pm

In cazul meu cred ca Opeth de departe, asta daca nu luam in calcul perioada prog de la Death.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyMier Sept 12, 2007 6:20 pm

Buna intrebare; depinde daca e vorba de agresivitate sonora sau muzicala

- sonor, fireste ca metalul e cel mai agresiv; singura trupa de metal (progresiv) pe care o ascult si care e agresiva cat de cat e Indukti. Mai ascult "post-metal" cum ar fi Maudlin of the Well, dar asta e o muzica opusa ideii de agresivitate. Unele chestii King Crimson se califica, de asemenea.

- muzical... De exemplu tocmai ce-am facut o auditie comemorativa a "Black Market", in amintirea lui Joe Zawinul. JazzRock incredibil de puternic, cel mai puternic! Agresiv, extatic! Bineinteles, cu multa variatie si cu pasaje delicate, cum ii sade bine Fusion-ului.
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyMier Sept 12, 2007 6:40 pm

mie post-metalu, cunoscut si sub numele de sluge, mi se pare o tentativa de a crea brutalitate eufonca.. exemplu.. Cult of Luna. Deci si acestea se incadreaza la categoria prog agresiv, parerea mea.

Ultima editare efectuata de catre in Mier Sept 12, 2007 7:28 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyMier Sept 12, 2007 7:01 pm

Poate atunci am gresit eu; eu ma gandeam la metalul construit pe tipicul post-rock.
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyMier Sept 12, 2007 7:27 pm

pai este, ca majoritatea genurilor de metal au avut inaintea lor un gen de rock care in urma unor slefuiri si introduecerii de riffuri devine metal (exemplu:industrial rock (aparut in anii 80) > industrial metal (dupa 90)).
numai ca eu nu am sculat post-rock insa din cate stiu este un gen care incearca sa urce rockul la noi altitudini metafizici. Asadar si post-metalu are aceeasi tentativa, dupa cum mi s-a confirmat in urma ascultarii unor trupe de genul Cult of Luna si Isis.
Metalu nu este antimuzical decat din anumite puncte de vedere si post-metalul este un argument.
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyMier Sept 12, 2007 7:32 pm

andu a scris:
am facut o auditie comemorativa a "Black Market", in amintirea lui Joe Zawinul.
hehe si eu tot discul asta l-am ales pentru auditia comemorativa.

agresiva? nu prea imi dau seama... ne-metal-Sleepytime Gorilla Museum. si metal Enslaved.
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyMier Sept 12, 2007 11:05 pm

fara metal (din moment ce nu-l ascult), cred ca cele mai agressive trupe ce am ajuns vreodata sa le aud sunt: 65daysofstatic (post-rock, industrial/noisy, grunge sound), Naikaku (heavy rock, dar tot imi sparge urechile) si Cabezas De Cera (King Crimson si foarte artistic, totusi plin de distorsiuni).

Altfel, cum Zarec (cred) deja a remarcat, am gusturi mai "calofile". lol! sunny
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyMier Sept 12, 2007 11:25 pm

da, asa e. iar eu cred ca ai remarcat ca am gusturi relativ anticalofile
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyMier Sept 12, 2007 11:30 pm

am remarcat ca esti super-fan metal. e de-ajuns. Laughing Wink
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyMier Sept 12, 2007 11:39 pm

NIET NIET, m-am mai lasat de muzica metalfera. acu abordez ceva mai larg.
http://www.last.fm/user/Zarec/
see for yourself.. vorbesc mult de metal ca pe ala il stiu cel mai bine haha
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyJoi Sept 13, 2007 7:36 pm

Habar n-am! Niciodata nu mi-am pus problema astfel.
Poate Symphony X, cu toate ca nu sunt chiar mare amator al muzicii lor.
Sus In jos
EvolutionarySleeper
nota
EvolutionarySleeper

Numarul mesajelor : 31
Data de inscriere : 28/08/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyVin Sept 21, 2007 9:20 am

poi... depinde Very Happy

depinde de ce e agresiv si de ce e prog; asadar se intaind 2 mari optiuni:

- Meshuggah Twisted Evil (cu 2 presupuneri: technical/jazz metal = prog metal si agresiv = dur); cu variante Fantomas si Ephel Duath (aceleasi presupuneri)

- John Zorn affraid (cu 2 presupuneri: avantgarde = prog si agresiv=disonant); cu variante Kayo Dot (aceleasi presupuneri) si Profanum (deja nu mai are treaba cu progul, dar e avantgarde)
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyVin Sept 21, 2007 11:17 pm

Pe John Zorn nu l-am ascultat decat in concertele de pe Mezzo.
Foarte bun dar parca nu l-as incadra la progresiv.
Sus In jos
EvolutionarySleeper
nota
EvolutionarySleeper

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyMar Sept 25, 2007 4:39 pm

Aldi a scris:
Pe John Zorn nu l-am ascultat decat in concertele de pe Mezzo.
Foarte bun dar parca nu l-as incadra la progresiv.

Pai noah, ca doar nu era sa dea Mezzo chestiile hardcore de la Zorn. Asculta proiectele lui: Naked City si mai ales Painkiller. Daca cineva a mai auzit in alta parta hardcore cu saxofon sa-mi zica (sa zicem doar ca Painkiller e un trio cu Zorn, Laswell la bass si - in formula originala - bateristul de la Napalm Death). Chiar multe dintre proiectele lui solo au influente noise si din zona metalului.
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyMar Sept 25, 2007 5:14 pm

Pardon? Hardcore cu saxonofon ??? Suspect
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyMar Sept 25, 2007 7:25 pm

e chiar grindcore. am ascultat si eu putin
Sus In jos
EvolutionarySleeper
nota
EvolutionarySleeper

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyJoi Sept 27, 2007 8:38 am

Pentru toti Toma neincrezatorii de aici, o piesa de pe unul dintre albumele lor: https://www.youtube.com/watch?v=OzvLZvc-haI Twisted Evil

Retineti ca pe acea piesa se aude doar percutie, bas si saxofon alto. "Videoclipul" e si el o mica mostra de nebuneala, filmat de Mick Harris himself.
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyLun Oct 01, 2007 10:48 pm

Am mai gasit eu una: Virulensce - jazz/hardcore cica... nu am downloadat inca .. dar asa scria pe saitul respectiv.
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyLun Oct 01, 2007 10:52 pm

numai ca nu prea e prog. totusi cred ca cel mai bine a punctat EvolutionarySleeper, nominalizand Meshuggah Twisted Evil
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyMar Oct 02, 2007 1:35 pm

nu e nu, am dat ca exemplu ca trupa de hardcore cu saxofon lol!
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyLun Oct 08, 2007 10:03 pm

Permiteti-mi sa va prezint progul extrem pe care il savurez eu:
1. Opeth
Trupa de elita a metalului suedez s-a remercat prin compozitii lungi si complexe in care se penduleaza intre diferite stiluri radical diferite. Fascineaza prin momentele de brutal death metal radiate uneori de tehnicitate, pierdute alteori in "psihedelisme". Intensitatea este intrepatrunsa cu o muzica relaxanta mai mult folk dar nu numai.

2. Alchemist
O maiestrie curata axata mult pe atmosfera cu o voce total amelodica si aparent lipsita de tehnica, combina tot ce se poate combina pentru a obtine atmosfera si dinamicitate intr-o alchemie muzicala imbatatoare si nu numai.

3. Death
Death inseamna acuratete, rafinament, viteza si complexitate. Chuck este un excelent chitarist care duce death-ul la standarde de tehnica pe care greu le regasesc in ziua de azi. Death este un arhetip pentru death metal si nu numai.

4. Enslaved
Ritmuri blasfemice din pagana patrie nordica a Norvegiei. Enslaved canta in principiu un neo-black metal foarte evoluat cu concepte istorice si filozofice intersante. Nu tehnica ci absurdul de prog/black metal confera trupei originalitatea si nu numai.

5. Negura Bunget
Inchei cu mandria nationala post-decembrista pe care am elogiat- destul pe la alte topicuri si nu numai.
Sus In jos
Khron
Virgil Donati
Khron

Numarul mesajelor : 141
Varsta : 37
Data de inscriere : 19/10/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyVin Oct 19, 2007 9:38 pm

In afara de sus-mentionatii Death, una dintre cele mai "rele" chestii pe care le ascult ar fi albumul solo din 1997 al lui Fredrik Thordendal (Meshuggah), Fredrik Thordendal's Special Defects - Sol Niger Within Version 3.33, avandu-l la tobe pe Morgan Agren (care la un moment dat a colaborat si cu regretatul Frank Zappa).
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyDum Dec 23, 2007 2:25 pm

Cred ca pe moment e Blotted Science, metal tehnic extrem. Foarte fain, desi la prima vedere n-ai zice ca daca scoti "extremul" ramane un jazz-rock de buna calitate din muzica asta. Sarumana Zarec.
Sus In jos
blackest_eyes
Steven Wilson
blackest_eyes

Numarul mesajelor : 122
Varsta : 39
Data de inscriere : 12/04/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyJoi Ian 03, 2008 11:10 pm

pentru mine e Opeth (desi Damnation e albumul meu preferat de la ei Razz). Am mai incercat si Meshuggah da' e greu, frate! Daca n-ar avea toate ragetele si urlele alea într-ânșii, zau ca i-as iubi Very Happy
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

Numarul mesajelor : 1697
Data de inscriere : 04/09/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati EmptyVin Ian 04, 2008 12:19 am

Opeth si Death. Mai ascult thrash cateodata. Si cam atat.

Ultima editare efectuata de catre Cristi in Mar Noi 24, 2009 5:36 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Empty

Sus In jos

Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati
Sus 
Pagina 1 din 4Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Cei 6 mari in Prog.Care sunt urmatorii 6 ?
» Albumul care v-a intors fata spre Prog
» Albume prog ale unor trupe non-prog
» Trecerea de la non-prog la prog
» new prog/alternative prog

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: PROG MUSIC :: TRUPE-
Mergi direct la: