| Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati | |
|
+14Dissonance QueenOfProg Velkan oaspetele auslander Cristi blackest_eyes Khron EvolutionarySleeper Aldi Ricochet Piotr Buendia andu Zarec 18 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Mier Sept 12, 2007 5:41 pm | |
| In cazul meu cred ca Opeth de departe, asta daca nu luam in calcul perioada prog de la Death. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Mier Sept 12, 2007 6:20 pm | |
| Buna intrebare; depinde daca e vorba de agresivitate sonora sau muzicala
- sonor, fireste ca metalul e cel mai agresiv; singura trupa de metal (progresiv) pe care o ascult si care e agresiva cat de cat e Indukti. Mai ascult "post-metal" cum ar fi Maudlin of the Well, dar asta e o muzica opusa ideii de agresivitate. Unele chestii King Crimson se califica, de asemenea.
- muzical... De exemplu tocmai ce-am facut o auditie comemorativa a "Black Market", in amintirea lui Joe Zawinul. JazzRock incredibil de puternic, cel mai puternic! Agresiv, extatic! Bineinteles, cu multa variatie si cu pasaje delicate, cum ii sade bine Fusion-ului. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Mier Sept 12, 2007 6:40 pm | |
| mie post-metalu, cunoscut si sub numele de sluge, mi se pare o tentativa de a crea brutalitate eufonca.. exemplu.. Cult of Luna. Deci si acestea se incadreaza la categoria prog agresiv, parerea mea.
Ultima editare efectuata de catre in Mier Sept 12, 2007 7:28 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Mier Sept 12, 2007 7:01 pm | |
| Poate atunci am gresit eu; eu ma gandeam la metalul construit pe tipicul post-rock. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Mier Sept 12, 2007 7:27 pm | |
| pai este, ca majoritatea genurilor de metal au avut inaintea lor un gen de rock care in urma unor slefuiri si introduecerii de riffuri devine metal (exemplu:industrial rock (aparut in anii 80) > industrial metal (dupa 90)). numai ca eu nu am sculat post-rock insa din cate stiu este un gen care incearca sa urce rockul la noi altitudini metafizici. Asadar si post-metalu are aceeasi tentativa, dupa cum mi s-a confirmat in urma ascultarii unor trupe de genul Cult of Luna si Isis. Metalu nu este antimuzical decat din anumite puncte de vedere si post-metalul este un argument. | |
|
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Mier Sept 12, 2007 7:32 pm | |
| - andu a scris:
- am facut o auditie comemorativa a "Black Market", in amintirea lui Joe Zawinul.
hehe si eu tot discul asta l-am ales pentru auditia comemorativa. agresiva? nu prea imi dau seama... ne-metal-Sleepytime Gorilla Museum. si metal Enslaved. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Mier Sept 12, 2007 11:05 pm | |
| fara metal (din moment ce nu-l ascult), cred ca cele mai agressive trupe ce am ajuns vreodata sa le aud sunt: 65daysofstatic (post-rock, industrial/noisy, grunge sound), Naikaku (heavy rock, dar tot imi sparge urechile) si Cabezas De Cera (King Crimson si foarte artistic, totusi plin de distorsiuni). Altfel, cum Zarec (cred) deja a remarcat, am gusturi mai "calofile". | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Mier Sept 12, 2007 11:25 pm | |
| da, asa e. iar eu cred ca ai remarcat ca am gusturi relativ anticalofile | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| |
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Mier Sept 12, 2007 11:39 pm | |
| NIET NIET, m-am mai lasat de muzica metalfera. acu abordez ceva mai larg. http://www.last.fm/user/Zarec/see for yourself.. vorbesc mult de metal ca pe ala il stiu cel mai bine haha | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Joi Sept 13, 2007 7:36 pm | |
| Habar n-am! Niciodata nu mi-am pus problema astfel. Poate Symphony X, cu toate ca nu sunt chiar mare amator al muzicii lor. | |
|
| |
EvolutionarySleeper nota
Numarul mesajelor : 31 Data de inscriere : 28/08/2007
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Vin Sept 21, 2007 9:20 am | |
| poi... depinde depinde de ce e agresiv si de ce e prog; asadar se intaind 2 mari optiuni: - Meshuggah (cu 2 presupuneri: technical/jazz metal = prog metal si agresiv = dur); cu variante Fantomas si Ephel Duath (aceleasi presupuneri) - John Zorn (cu 2 presupuneri: avantgarde = prog si agresiv=disonant); cu variante Kayo Dot (aceleasi presupuneri) si Profanum (deja nu mai are treaba cu progul, dar e avantgarde) | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Vin Sept 21, 2007 11:17 pm | |
| Pe John Zorn nu l-am ascultat decat in concertele de pe Mezzo. Foarte bun dar parca nu l-as incadra la progresiv. | |
|
| |
EvolutionarySleeper nota
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Mar Sept 25, 2007 4:39 pm | |
| - Aldi a scris:
- Pe John Zorn nu l-am ascultat decat in concertele de pe Mezzo.
Foarte bun dar parca nu l-as incadra la progresiv. Pai noah, ca doar nu era sa dea Mezzo chestiile hardcore de la Zorn. Asculta proiectele lui: Naked City si mai ales Painkiller. Daca cineva a mai auzit in alta parta hardcore cu saxofon sa-mi zica (sa zicem doar ca Painkiller e un trio cu Zorn, Laswell la bass si - in formula originala - bateristul de la Napalm Death). Chiar multe dintre proiectele lui solo au influente noise si din zona metalului. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Mar Sept 25, 2007 5:14 pm | |
| Pardon? Hardcore cu saxonofon ??? | |
|
| |
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Mar Sept 25, 2007 7:25 pm | |
| e chiar grindcore. am ascultat si eu putin | |
|
| |
EvolutionarySleeper nota
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Joi Sept 27, 2007 8:38 am | |
| Pentru toti Toma neincrezatorii de aici, o piesa de pe unul dintre albumele lor: https://www.youtube.com/watch?v=OzvLZvc-haI Retineti ca pe acea piesa se aude doar percutie, bas si saxofon alto. "Videoclipul" e si el o mica mostra de nebuneala, filmat de Mick Harris himself. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Oct 01, 2007 10:48 pm | |
| Am mai gasit eu una: Virulensce - jazz/hardcore cica... nu am downloadat inca .. dar asa scria pe saitul respectiv. | |
|
| |
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Oct 01, 2007 10:52 pm | |
| numai ca nu prea e prog. totusi cred ca cel mai bine a punctat EvolutionarySleeper, nominalizand Meshuggah | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Mar Oct 02, 2007 1:35 pm | |
| nu e nu, am dat ca exemplu ca trupa de hardcore cu saxofon | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Oct 08, 2007 10:03 pm | |
| Permiteti-mi sa va prezint progul extrem pe care il savurez eu: 1. Opeth Trupa de elita a metalului suedez s-a remercat prin compozitii lungi si complexe in care se penduleaza intre diferite stiluri radical diferite. Fascineaza prin momentele de brutal death metal radiate uneori de tehnicitate, pierdute alteori in "psihedelisme". Intensitatea este intrepatrunsa cu o muzica relaxanta mai mult folk dar nu numai.
2. Alchemist O maiestrie curata axata mult pe atmosfera cu o voce total amelodica si aparent lipsita de tehnica, combina tot ce se poate combina pentru a obtine atmosfera si dinamicitate intr-o alchemie muzicala imbatatoare si nu numai.
3. Death Death inseamna acuratete, rafinament, viteza si complexitate. Chuck este un excelent chitarist care duce death-ul la standarde de tehnica pe care greu le regasesc in ziua de azi. Death este un arhetip pentru death metal si nu numai.
4. Enslaved Ritmuri blasfemice din pagana patrie nordica a Norvegiei. Enslaved canta in principiu un neo-black metal foarte evoluat cu concepte istorice si filozofice intersante. Nu tehnica ci absurdul de prog/black metal confera trupei originalitatea si nu numai.
5. Negura Bunget Inchei cu mandria nationala post-decembrista pe care am elogiat- destul pe la alte topicuri si nu numai. | |
|
| |
Khron Virgil Donati
Numarul mesajelor : 141 Varsta : 37 Localisation : Baia Mare / Cluj-Napoca Data de inscriere : 19/10/2007
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Vin Oct 19, 2007 9:38 pm | |
| In afara de sus-mentionatii Death, una dintre cele mai "rele" chestii pe care le ascult ar fi albumul solo din 1997 al lui Fredrik Thordendal (Meshuggah), Fredrik Thordendal's Special Defects - Sol Niger Within Version 3.33, avandu-l la tobe pe Morgan Agren (care la un moment dat a colaborat si cu regretatul Frank Zappa). | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Dum Dec 23, 2007 2:25 pm | |
| Cred ca pe moment e Blotted Science, metal tehnic extrem. Foarte fain, desi la prima vedere n-ai zice ca daca scoti "extremul" ramane un jazz-rock de buna calitate din muzica asta. Sarumana Zarec. | |
|
| |
blackest_eyes Steven Wilson
Numarul mesajelor : 122 Varsta : 39 Localisation : Timisoara Data de inscriere : 12/04/2007
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Joi Ian 03, 2008 11:10 pm | |
| pentru mine e Opeth (desi Damnation e albumul meu preferat de la ei ). Am mai incercat si Meshuggah da' e greu, frate! Daca n-ar avea toate ragetele si urlele alea într-ânșii, zau ca i-as iubi | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Vin Ian 04, 2008 12:19 am | |
| Opeth si Death. Mai ascult thrash cateodata. Si cam atat.
Ultima editare efectuata de catre Cristi in Mar Noi 24, 2009 5:36 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati | |
| |
|
| |
| Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati | |
|