| Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati | |
|
+14Dissonance QueenOfProg Velkan oaspetele auslander Cristi blackest_eyes Khron EvolutionarySleeper Aldi Ricochet Piotr Buendia andu Zarec 18 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Mar 03, 2008 5:07 pm | |
| - andu a scris:
- Kraut a scris:
- Faptul ca unele formatii din ziua de azi "progreseaza" nu face din ele trupe progresive. Si hip-hop-ul progreseaza, dar nu vad pe nimeni aici vorbind despre el la sectiunea PROG MUSIC
Pot sa bag mana in foc ca felul in care progreseaza trupele care au fost invocate nu e acelasi fel in care "progreseaza" hip-hop-ul. Deloc. De fapt, as fi curios care e felul in care progreseaza trupele de hip-hop, ca eu n-am auzit asa ceva pana acum. Oricum, sunt convins ca nu faptul in sine ca progreseaza face trupele respective progresive, ci felul in care au progresat. un prieten de al meu mai mucalit din fire a zis ca muzica e de doua feluri: progresiva si regresiva | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Mar 03, 2008 5:09 pm | |
| un prieten si mai mucalit a numit muzica regresiva, gen Azureth sa zicem, gorpghici de la ce | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| |
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Mar 03, 2008 5:12 pm | |
| adica un fel de cocktail,dar cine ? | |
|
| |
Kraut ritm
Numarul mesajelor : 130 Varsta : 43 Data de inscriere : 10/10/2007
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Mar 03, 2008 5:21 pm | |
| @andu: Asculta albumele Erik Truffaz in colaborare cu Nya - The Down, Bending new corners, Soloua. Ai sa descoperi un hip-hop care nu iti vorbeste despre masini de lux, femei sau dinti de fier | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Mar 03, 2008 5:26 pm | |
| - Kraut a scris:
- @andu: Asculta albumele Erik Truffaz in colaborare cu Nya - The Down, Bending new corners, Soloua. Ai sa descoperi un hip-hop care nu iti vorbeste despre masini de lux, femei sau dinti de fier
asta nu inseamna ca au progresat asa cum au progresat Opeth sau Negura Bunget... | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Mar 03, 2008 5:29 pm | |
| apropo de trupe care - sunt agresive - au progresat (apoi au regresat iar ), metallica va concerta in romanica pe 26 iulie 2008! | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Mar 03, 2008 5:31 pm | |
| zzzzzzzzz.... chiar ca acum nu ne mai incadram in prog. | |
|
| |
Kraut ritm
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Mar 03, 2008 5:37 pm | |
| Ma rog, fiecare cu parerea lui. Pentru mine e cam aceeasi treaba. Metalul progresiv renunta la versurile violente specifice metalului extrem si adopta influente stilistice prog ce dau o mai mare incarcare ambientala per ansamblu, iar genul de hip-hop de care iti vorbeam renunta la versurile tipice si ca fundal foloseste un acid-jazz de cea mai buna calitate. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Mar 03, 2008 5:41 pm | |
| Am inteles acum ce zici, dar tot nu are a face. Una e progresare in sine si alta e progresarea in directia rocului progresiv. | |
|
| |
Kraut ritm
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Mar 03, 2008 5:43 pm | |
| Pai tocmai aia zic: nu e progresare in directia rockului progresiv ) | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Mar 03, 2008 5:48 pm | |
| Deci, am ajuns la vreo concluzie? Concluzia mea temporara este ca Blotted Science ramane cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascult, desi intre timp am gustat si Opeth Edit: mostra Blotted Science, aici: http://www.progarchives.com/artist.asp?id=3206 | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Mar 03, 2008 9:01 pm | |
| ca sa raspund intrebarii: agresivitate in materie de sound brut in sine sau agresivitate compozitionala. eu am refeream sau la una sau la alta sau la amandoua.
and another thing, daca ar conta din ce pct de vedere progreseaza o trupa atunci pe langa calitatea de prog s-ar si mentiona latura progresiva, ori vad ca nu e asa. categoriile de pe PA eu le vad ca insusiri ale muzicii, iar nu caracteristici ale modului cum se progreseaza. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Mar 03, 2008 9:02 pm | |
| - Kraut a scris:
- Pai tocmai aia zic: nu e progresare in directia rockului progresiv )
deci prog metalu nu e prog rock? e ca si cum ai zice ca metal-ul nu tine de rock | |
|
| |
Khron Virgil Donati
Numarul mesajelor : 141 Varsta : 37 Localisation : Baia Mare / Cluj-Napoca Data de inscriere : 19/10/2007
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Mar 03, 2008 9:09 pm | |
| Sunt rude destul de apropiate, da' nu-s gemeni | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Mar 03, 2008 9:35 pm | |
| | |
|
| |
Machauer nota
Numarul mesajelor : 20 Varsta : 39 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 19/09/2008
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Dum Sept 28, 2008 6:00 am | |
| In ultima jumatate de an, cam 70% din progul ascultat a fost metal, iar 90% din metalul progressive ascultat a fost mai mult sau mai putin extrem.
E ciudat ca s-a tot vorbit despre progressive numai la modul superlativ referitor la muzica, desi se spunea si inca se spune ca rockul progresiv a fost un ghiveci pretentios de muzica clasica si jazz. Un amalgam diluat al catorva elemente valoroase din muzica universala. Din punctul asta de vedere, as putea spune ca unele trupe moderne au progresat mai mult in raport cu clasicele... cu mentiunea ca astora din urma le este lesne sa progreseze si chiar pot progresa la comanda, avand infinit material de referinta si inspiratie. Despre clasici putem spune c-au avut scanteia geniala. Valurile noi pot alege mai usor o cale... sau incearca sa inventeze una. Apoi nu inteleg de ce s-a tot vorbit despre agresivitate ca mesaj, caci sa vorbesti despre agresivitatea sau lipsa ei in contextul muzicii anilor '70, azi, in 2008, mi se pare putin irelevant.
Mi se pare important sa observi si sa iei in seama progresivitatea din fiecare si oricare dintre generatiile de muzicieni care chiar fac eforturi sa-si depaseasca precursorii sau contemporanii. Indiferent ca vorbim de prog de anii '70 sau 90isti. As zice ca e o caracteristica progresiva a sinelui in relatie cu muzica.
Trecand peste comentariul facut pe un topic unde discutia s-a-ncheiat acum juma' de an, enumar (si eu) cateva dintre trupele agresive (intr-un fel sau altul, si progressive oricum ai lua-o) pe care le ascult regulat:
(ordinea este aleatoare)
Death, Opeth, Akercoke, Ark, Gojira, Indukti, Isis, Negura Bunget, Voivod, Cynic, Sculptured, Peccatum... (metal)
Ensemble Nimbus, Hoyry-Kone, Sleepytime Gorilla Museum... (non-metal) | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Lun Ian 26, 2009 4:34 pm | |
| Chuck Shuldiner a murit? Nu stiam. RIP. | |
|
| |
muntz nota
Numarul mesajelor : 5 Data de inscriere : 21/11/2009
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati Sam Noi 21, 2009 11:23 pm | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati | |
| |
|
| |
| Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati | |
|