Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati

In jos 
+14
Dissonance
QueenOfProg
Velkan
oaspetele
auslander
Cristi
blackest_eyes
Khron
EvolutionarySleeper
Aldi
Ricochet
Piotr Buendia
andu
Zarec
18 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul
AutorMesaj
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 1:29 pm

agreed, eu tocmai asta am subliniat ca PROG AIN"T DEAD
Sus In jos
Khron
Virgil Donati
Khron

Numarul mesajelor : 141
Varsta : 37
Data de inscriere : 19/10/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 1:32 pm

Fara suparare, titlul forumului nu vad sa fie (strict) "Progressive ROCK Forum". Nici titlul "folderului" nu restrictioneaza discutiile la trupele in vena anilor 70. Da, vor exista intotdeauna diferente de opinii, dar totusi, traim intr-o tara (care se vrea) democratica, intr-o lume (cica) moderna. Ascultatorii de prog imi place sa cred ca sunt oameni cat de cat peste medie, atat ca si cultura cat si ca civilizatie, asa ca, vorba aia, "Can't we all just get along?" Rolling Eyes

In acceptiune personala, "prog"-ul imi pare nu neaparat o miscare, ci mai degraba un fel de caracatita, care si-a bagat tentaculele intr-o multitudine de genuri, intr-o masura mai mica sau mai mare. Multe trupe care nu s-au pretins a fi "prog" au fost clasificate astfel, din diferite considerente. Ca un exemplu, nici eu nu sunt 100% de acord cu unele clasificari / caracterizari, dar daca asa crede omu', ce pot sa-i fac? Smile Personal, nu ma incalzeste cu mare lucru sa schimb drastic o chestiune, pana la urma, de nuanta.
Sus In jos
oaspetele
Keith Emerson
oaspetele

Numarul mesajelor : 179
Varsta : 50
Data de inscriere : 23/12/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 1:41 pm

Kraut a scris:
Progressive metal reprezinta un gen de muzica ce ia structura compozitionala si instrumentatia de la rockul progresiv si le suprapune stilului heavy metal.

cam vaga definitia. problema apare in partea ingrosata.
Sus In jos
http://www.twisted-minds.com
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 1:51 pm

Pai asta e una din "probleme" ca titlul foldului e anacronic,rockul progresiv prin spiritul sau specific al aniilor 70 propavaduia pacea nu agresivitatea,asa ca ce e aia "cea mai agresiva trupa de prog"?
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
Kraut
ritm
Kraut

Numarul mesajelor : 130
Varsta : 43
Data de inscriere : 10/10/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 1:55 pm

Ma scuzati, dar eu nu sunt aici sa dau definitii ample a ceva ce oricum nu poate fi clar definit. Vizitez acest forum pentru a-mi imbogati cunostintele in materie de prog si de a intalni oameni care au de-a face cu progu. Insa vad ca sunt mai multe stiri despre Behemoth, 3 Inches of Blood si Meshuggah decat despre viitorul album Van der Graaf Generator, trupa despre care putem spune ca in anul 2008 canta progressive.
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 2:00 pm

...si daca ar fi numai pe acest forum ,dar uitati-va in PA din ultimii doi ani Sad
Sus In jos
Khron
Virgil Donati
Khron

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 2:04 pm

Imi iau oale in cap daca lansez ipoteza cum ca.. muzica progreseaza? (no pun intended) Acuma, daca in directie buna sau mai putin buna, e alta mancare de peste... (Si din nou, sunt gusturi si gusturi...)
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 2:08 pm

tot ce era ESENTIAL de spus in rockul progresiv s-a spus atunci,acum e doar
un "revival mouvement"
Sus In jos
oaspetele
Keith Emerson
oaspetele

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 2:21 pm

inainte de a intre pe forumul asta, nici nu banuiam cate trupe de prog (adevarat sau nu Razz) exista pe Terra.
rele sau bune, agresive sau soft, ma rog. e loc pentru toata lumea. ce nu ne place, dam la o parte.
dupa cum bine stim, nu exista o instanta superioara, care sa imparta, catalogheze si sa puna eticheta. sau poate exista, dar doar pentru fiecare persoana in parte.

acuma, exista si lucruri de bun simt.
faptul ca anii 70 au fost varful, nu e de combatut, si eu sint de acord. dar cum zicea un coleg, muzica progreseaza. au aparut noi tendinte, forme de manifestare ale rock-ului in care si-a bagat coada, mai mult sau mai putin, prog-ul.

ce "acuze" se pot aduce unor trupe recente ? poate faptul ca progresivul nu e un scop in sine. dar cel putin elemnte de prog gasim la multi.
si datorita faptului ca e foarte greu de definit ceva ce iese din tipare, mi se pare la fel de greu sa scoti o trupa sau alta din selectul cerc al celor ce se pot numi progresivi.

care ar putea fi problema aici ?
probabil ca sint unii care nu pot vedea nici o legatura intre death metal, sa zicem, sau metal extrem, intr-un cuvant si notiunea de progresiv.
pentru aia care o vedem, lasati-ne sa ne intrebam care e cel mai agresiv dintre progresivi.

si ar mai fi un aspect : conteaza foarte mult de unde vii.
Sus In jos
Khron
Virgil Donati
Khron

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 2:25 pm

Secondez "motiunea" Smile
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 2:33 pm

asta imi place mie la fomurul asta,unu arunca bomba,altii o cauta cu trompa(n-am gasit alta rima) si asa s-a animat forumul.Stai asa ca inca n-au
aparut inca Andu si Rico,sa vezi atunci animatie Very Happy
Sus In jos
oaspetele
Keith Emerson
oaspetele

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 2:37 pm

cand spuneam ca e important de unde vii, ma refeream la zona de activitate muzicala anterioara imbratisarii prog-ului.
consider ca e destul de important, iar exemple sint destule, pe ist forum.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 3:13 pm

io comentez mai mult cand ajung acasa - daca nu adorm cu capul pe tastature iarash Laughing

in principiu sunt doua probleme. anume 1. aceea daca prin prog intelegem prog-rock sau si metal progresiv si 2. aceea daca exista metal progresiv care e progresiv asa cum e si rockul progresiv.

tot pe scurt, la problema doi raspund da, exista metal progresiv; sunt trupe care continua intr-o stilistica de metal sau de metal extrem fusion-ul (Blotted Science, Spastik Ink, Devil's Slingshot, aici sunt nuante foarte consistente in sensul asta si la Death sau Atheist daca tin bine minte, am ascultat una din trupele astea dar nu mai stiu care), sau trupe care continua prog-ul de tip mai epic, atmosferic sau experimental, cum o fac Opeth, Indukti, Subterranean Masquerade sau Sleepytime Gorilla Museum. am ascultat si "Om" de Negura Bunget si mi s-a parut destul de progresiv, desi mi-a alunecat pe gat ca un ghemotoc de scaietzi

la problema unu raspund ca, datorita descoperirilor enuntate mai sus, eu unul am ajuns sa includ tacit in notiunea de prog si metalele numite, desi stiu ca poate deranja pe unii puristi.
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 4:04 pm

cred ca "divergenta" e generata de titlu "Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati".
Poate ar fi trebuit sa se numeasca "Cea mai agresiva trupa de prog de dupa '85 pe care o ascultati".Nu stiu de ce nimeni nu "are curaj" sa delimiteze anii 70 de 90.Poate se simte nevoia unei "legimitati" prin cuplarea celei de a doua cu prima perioada?(desi nu stiu de ce ar trebui).Ca sa-l
citez pe "oaspetele":"ce "acuze" se pot aduce unor trupe recente ? poate faptul ca progresivul nu e un scop in sine".Senzatia mea e ca in anii 70 trupele cantau pur si simplu,iar criticii de muzica(echiv. actualilor moderatori si forumisti) luau act de acest fapt ca atare,acum parca se simte ceva de genul:voi cantati acolo ceva ca avem noi grija unde va catalogam,nu va uitam, iar daca nu va gasim un loc ,il facem noi.In 70
genul era dictat de trupe,acum de "moderatori si consumatori",ceea ce nu e bine -miroase a comercial.
..dar nu e cazul sa va "ambalati"de la "modestele aberatii" a unui purist.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 4:34 pm

FRATILOR, ATI SCRIS DOUA PAGINI CAT AM FOST EU LA DOUA ORE DE SCOALA!!affraid affraid affraid affraid

si eu care vroiam doar sa-i spun lui kraut ca "aciditatea' e, de obicei, un caracter mult mai special si uneori deloc similar cu "agresivitatea". Laughing
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 4:38 pm

GentleG a scris:
Stai asa ca inca n-au
aparut inca Andu si Rico,sa vezi atunci animatie Very Happy

andu a scris:
io comentez mai mult cand ajung acasa - daca nu adorm cu capul pe tastature iarash Laughing

Mi-e-mi vine sa nu mai comentez deloc. Laughing
Sus In jos
Kraut
ritm
Kraut

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 4:40 pm

bom Hai ca-mi place! Si nu vad cine ar putea infrunta un Giant! Faptul ca unele formatii din ziua de azi "progreseaza" nu face din ele trupe progresive. Si hip-hop-ul progreseaza, dar nu vad pe nimeni aici vorbind despre el la sectiunea PROG MUSIC
Sus In jos
Kraut
ritm
Kraut

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 4:41 pm

@Rico: nu uneori, intotdeauna
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 4:41 pm

Piotr, facem un split pe tema "e destul ca muzica sa progreseze ca sa fie progresiva"? Wink
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 4:43 pm

Kraut a scris:
@Rico: nu uneori, intotdeauna

pai, in cazul asta, titlul si subiectul poate sa ramana in sfera agresivului. si e logic sa includa metal (doar metal progresiv, testat si garantat; desi nu-i rau divergenta de pareri).

cum agresivul nu e totuna cu acidul, si acidul restrange zona de muzica in prog rock (cu mare pathos in kraut), e mai bine larghetea agresivului, chiar daca uneori se dilueaza.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 4:50 pm

GentleG a scris:
Pai asta e una din "probleme" ca titlul foldului e anacronic,rockul progresiv prin spiritul sau specific al aniilor 70 propavaduia pacea nu agresivitatea,asa ca ce e aia "cea mai agresiva trupa de prog"?

aici pot incerca un raspuns:

agresiva = high-decibelica, superenergica (hiperkinetica), izbitoare, ascutitoare de simturi (muzicale), metalica, intunecata (la modul agresiv), etc.

NU

violenta la modul violentei, razboinica, mesagera a conflictelor si sustinatoare a spiritului agresiv, maltratoare

Zarec a inceput direct cu example, nu cu intrebare, dar a venit in ajutor oricum Andu: "depinde daca e vorba de agresivitate sonora sau muzicala"
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 4:51 pm

Kraut a scris:
bom Hai ca-mi place! Si nu vad cine ar putea infrunta un Giant! Faptul ca unele formatii din ziua de azi "progreseaza" nu face din ele trupe progresive. Si hip-hop-ul progreseaza, dar nu vad pe nimeni aici vorbind despre el la sectiunea PROG MUSIC
nu e vorba de infruntat,dupa ce ca suntem putini si amarati in acest "big musical world" ar trebui sa ne avem ca fratii Very Happy Razz
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 4:58 pm

Kraut a scris:
Faptul ca unele formatii din ziua de azi "progreseaza" nu face din ele trupe progresive. Si hip-hop-ul progreseaza, dar nu vad pe nimeni aici vorbind despre el la sectiunea PROG MUSIC

Pot sa bag mana in foc ca felul in care progreseaza trupele care au fost invocate nu e acelasi fel in care "progreseaza" hip-hop-ul. Deloc. De fapt, as fi curios care e felul in care progreseaza trupele de hip-hop, ca eu n-am auzit asa ceva pana acum.
Oricum, sunt convins ca nu faptul in sine ca progreseaza face trupele respective progresive, ci felul in care au progresat.
Sus In jos
Kraut
ritm
Kraut

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 5:02 pm

Pai si nu ne avem? Ma rog, eu cam trag chiulul cand e vorba de discutii, imi place mai mult sa observ, citesc... O sa incerc pe viitor sa fiu mai activ. Treaba cu infruntarea erea doar o gluma. Cat despre ideea topicului "e destul ca muzica sa progreseze ca sa fie progresiva" asi fi curios ce spune un poll
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 EmptyLun Mar 03, 2008 5:03 pm

Ricochet a scris:

Zarec a inceput direct cu example, nu cu intrebare, dar a venit in ajutor oricum Andu: "depinde daca e vorba de agresivitate sonora sau muzicala"

interesanta observatie a lui andu. Laughing intr-adevar exista agresivitatea sonora (care trupa te face mai mult sa-ti sangereze urechile de la volum)
si cea muzicala (care trupa foloseste temele si motivele intr-un fel care sa-ti brutalizeze, ca sa zic asa, asteptarile). alte opinii?
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 3 Empty

Sus In jos

Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati
Sus 
Pagina 3 din 4Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Cei 6 mari in Prog.Care sunt urmatorii 6 ?
» Albumul care v-a intors fata spre Prog
» Albume prog ale unor trupe non-prog
» Trecerea de la non-prog la prog
» new prog/alternative prog

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: PROG MUSIC :: TRUPE-
Mergi direct la: