Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati

In jos 
+14
Dissonance
QueenOfProg
Velkan
oaspetele
auslander
Cristi
blackest_eyes
Khron
EvolutionarySleeper
Aldi
Ricochet
Piotr Buendia
andu
Zarec
18 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul
AutorMesaj
auslander
Fish
auslander

Numarul mesajelor : 147
Varsta : 40
Data de inscriere : 17/01/2008

Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyJoi Ian 17, 2008 11:45 pm

Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascult cat de cat regulat - Opeth.
Cele mai agresive trupe de prog care mi-au ajuns pe la urechi incidental: Orphaned Land, Death, Arcturus, Between the Buried and Me, Cea Serin, Ephel Duath, Cynic, Isis, Meshuggah, Novembre, Spiral Architect, et caetera...
Sus In jos
blackest_eyes
Steven Wilson
blackest_eyes

Numarul mesajelor : 122
Varsta : 39
Data de inscriere : 12/04/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyJoi Ian 17, 2008 11:49 pm

am ascultat si eu ceva Isis de curand si parca nu mi se par asa de greu de digerat ca Opeth, de exemplu... :-? poate astia o sa-mi deschida si mie drumu catre muzica "agresiva"... daca mai aveti ceva sugestii pentru un biet incepator ca mine (cu urechi sensibile:P) nu va sfiiti sa aruncati cu ele Very Happy
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyJoi Ian 17, 2008 11:51 pm

Isis, Cult of Luna si gasca asta de sluge/post-metal e cam greu accesibila. Opeth, Anathema, Katatonia deschid drumul, insa, catre trupele de mai sus pe care recunosc, nu prea le-am aprofundat.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyVin Ian 18, 2008 12:53 am

ce e interesant e ca daca dau search pe google dupa "andu prog", primul rezultat care imi apare invariabil la cautare, de pe tot netul, e un post de pe thread-ul asta Laughing
Sus In jos
oaspetele
Keith Emerson
oaspetele

Numarul mesajelor : 179
Varsta : 50
Data de inscriere : 23/12/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyVin Ian 18, 2008 8:37 am

extrem de-a dreptu !
Laughing
Sus In jos
http://www.twisted-minds.com
Velkan
acord

Numarul mesajelor : 52
Varsta : 38
Data de inscriere : 10/02/2008

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyDum Feb 10, 2008 9:56 pm

Salut!

Isis, Opeth, Cynic cu regularitate. Altfel, Death, Ephel Duath, Atheist, Agalloch, Disillusion, Thordendal. Tăticii agresivității ar fi Neurosis, dar nu prea mă omor după ei (exceptând A Sun That Never Sets).
Sus In jos
Khron
Virgil Donati
Khron

Numarul mesajelor : 141
Varsta : 37
Data de inscriere : 19/10/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyDum Feb 10, 2008 10:59 pm

Ca o adaugire la cele "anuntate" acu ceva vreme, si luand in considerare cele "dezbatute" pe threadul cu ce ascultam... in mod oficial, m-am "dat" si pe Meshuggah affraid Twisted Evil
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyDum Feb 10, 2008 11:01 pm

Meshuggah .... \M/
obZen ala e in stare sa imi scoata creieru pe urechi la ce harjaie si inca harjaie bine
Sus In jos
Khron
Virgil Donati
Khron

Numarul mesajelor : 141
Varsta : 37
Data de inscriere : 19/10/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyDum Feb 10, 2008 11:14 pm

Preluarea / usurarea poverii conului Zarec e in curs de desfasurare Very Happy
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyDum Feb 10, 2008 11:17 pm

bom pai sa stii ca nu mai imi rezista spinarea
Sus In jos
QueenOfProg
nota
QueenOfProg

Numarul mesajelor : 49
Data de inscriere : 09/01/2008

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyMier Feb 13, 2008 1:13 pm

Cele mai agresive trupe de prog pe care le ascult sunt Opeth, Dream Theater si Blind Guardian (prog related?), dar nu ascult des trupe foarte agressive.

Non-prog: Judas Priest, Black Sabbath, Skyclad.

queen queen queen
Sus In jos
auslander
Fish
auslander

Numarul mesajelor : 147
Varsta : 40
Data de inscriere : 17/01/2008

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyDum Feb 17, 2008 7:52 pm

Am uitat de dragalasii de la Wolverine...
Sus In jos
Dissonance
nota

Numarul mesajelor : 2
Data de inscriere : 01/03/2008

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptySam Mar 01, 2008 5:34 pm

hmmm...in primul rand trebuie stabilita terminologia...ar trebui un treat numai despre terminologie...pt oamenii care nu stiu exact ce este progressiv-ul...sau progressive metal sau progressive rock.

trupe "dure" de progressive...as merge pe duritatea lor ca tehnica...ca stare care o dau...Blottede Science si Spiral Architect.

nu pot incadra aici trupe ca Death sau Cynic...pt ca nu sunt progressive...fac parte din cu totul alt curent de muzica,care intr-adevar a avut o mica inspiratie din progressive.Prin 90 a aparut curentul si ,da cu trupe de genul atheist,cynic,death...era curentul technical metal sau math metal

si daca treatul asta se refera la duritate...va recomand spawn of possession si necrophagist...trupe de technical death metal de ce-a mai buna calitate(asta pentru cine poate asculta si gusta stilul)
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptySam Mar 01, 2008 5:57 pm

...heavy metal is not progressive rock.....
Anonymous 2112
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyDum Mar 02, 2008 1:01 pm

you're kidding me.
adica atheist nu progreseaza? si necrophagist, unlike death si cynic, inca nu au iesit din "infundatura" sunetului tipic death metal. sunt tehnci, no doubt, dar death (par example) merg mai departe, adica au o complexitate care reuseste sa impresioneze artistic nu doar in stilul "mama ce BINE canta ala la chitara" fara a avea de fapt nimic de transmis
Sus In jos
Kraut
ritm
Kraut

Numarul mesajelor : 130
Varsta : 43
Data de inscriere : 10/10/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyLun Mar 03, 2008 11:10 am

Rog pe cineva mai cu darul vorbirii sa ii explice lui Zarec ce inseamna rock progresiv, ca eu sunt cam satul de atatea aberatzii intr-un singur topic. Nu, Atheist nu progreseaza. Poti sa spui de ei cum vrei, ca sunt virtuosi, tehnici, samd, insa nu canta progressive. Si despre asta e topicul, nu? PROG MUSIC::TRUPE::Cea mai agresiva trupa de PROG pe care o asculti. Chiar si notiunea de "agresiv" nu se potriveste rockului progresiv, decat dpdv al emotiilor transmise. Tangerine Dream poate fi agresiva la un momentdat. La fel, vad ca tot vorbesti pe la CONCERTE SI STIRI de trupe ce nu au legatura cu progresivul. Cum ar fi Negura Bunget. Pai ce treaba are Negura Bunget in toata tarasenia asta? OK, e trupa romaneasca, buna pe deasupra, dar asta e un forum de Rock Progresiv. Si nu ma intelege gresit, am ascultat si Atheist si Negura Bunget, ca altfel nu vorbeam de ei. Elements e un album cum rar e dat sa gasesti, insa nu e progressive. Din cate stiam eu de la maestrul Amadeus, Atheist e incadrata ca reprezentanta de seama a tehno-deathului. Si discutiile despre Death, Cynic, Enslaved si altele pot avea loc la categoria NON PROG, care e cam goala...
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyLun Mar 03, 2008 11:13 am

haideti, haideti, ca ceva mult metal e prog rock pe lumea asta. luati-o de la unul care, pana la urma, refuza metal-ul... Rolling Eyes

side-topic: luandu-ti nickname "kraut" si avatar Tago Mago, ma mir ca zici ca agresivitatea si aciditatea nu-s neaparat trasaturi prog-rock. pai acid rock-ul numit kraut rock si psihedelic-ul anilor 60 tarzii unde mai sta atunci?
Sus In jos
Kraut
ritm
Kraut

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyLun Mar 03, 2008 11:23 am

Domnule Ricochet, e diferenta intre agresivitatea de care vorbesti dumneata acum si agresivitatea unor trupe ca Cynic, Enslaved, Negura Bunget s.a.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyLun Mar 03, 2008 11:27 am

Citat :
Cea mai agresiva trupa de PROG pe care o asculti. Chiar si notiunea de "agresiv" nu se potriveste rockului progresiv, decat dpdv al emotiilor transmise.

Citez doar ce am inteles ca a fost spus la modul general.
Sus In jos
Kraut
ritm
Kraut

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyLun Mar 03, 2008 12:03 pm

Nu am spus nicaieri ca prog-rockul nu are "aciditate". De fapt, cred ca mai corect topicul se putea numi "Cea mai acida trupa de prog...". Termenul "agresiva" nu il gasesc deloc multumitor. In ideea ca gasesc trupe precum Can, Magma sau King Crimson ca fiind "acide", nicidecum "agrsive".
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyLun Mar 03, 2008 12:14 pm

@Kraut: nu nu nu si iarasi. Daca as fi singurul care e de parere ca metalul extrem progreseaza as inchide pliscul dar, spre exemplu, constat ca si PA-ul imi impartaseste opinia. Ca sa stiu ce si cum pun porblema, zi-mi matale daca esti de acord cu conceptul de progressive metal ca sa stiu cum abordez problema (sau daca are rost).
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyLun Mar 03, 2008 12:41 pm

Rock progresiv ?.A fost o miscare si o stare de spirit al aniilor '70(1967-1976)care a incetat sa mai existe
aparent dupa aparitia punk si new-wave.Etaloanele Genesis,Yes,Jethro Tull,ELP,Gentle Giant,VdGG nu au
evoluat spre asa ceva.Deci ce a aparut in anii '80 a fost ceva nou,tocmai in lipsa rockului progresiv si nu o evolutie a lui(si sa nu o dati cu Pasarea Phoenix,ca cenusa nu mai era "abordabila"din mai multe motive).Cupa cu cenusa a fost deschisa abia dupa 1990 prin entuziasmul unor "nostalgici"care au incercat sa refaca atmosfera "tineretii".cateodata cu succes,alte ori printr-un subtil plagiat(la trupe ma refer aici).Ceea ce s-a nascut in anii '80(cu radacini din Hardrockul '70),intr-un contest total diferit cu anii '70(tot din multe motive) si a
evoluat spre altceva ,e "aproape" paralel cu rockul progresiv al aniilor '90.Am spus "aproape" pentru ca
datorita "globarizarii" si acest segment de arta a fost afectata,creeand impresia unor "conexiuni" intre
cele doua ramuri(care nu neg ca ar exista) asta si cu ajutorul unor moderatori de siteuri de prog,afectati
si ei de globalizare(sau unii de interese care nu o sa le pomenesc aici).Unii "progresisti" mai tineri din
dorinta laudabila de cunoastere a noului vechi,au abordat si progul aniilor '70,dar au "folosit" metoda
"shortcutului"(nici nu aveau altfel cum nefiind contemporani cu genul)asta creeand o oarecare confuzie si
fiind incompatibili poate(nu e o acuzatie) cu"spiritul'70" .Nici eu in primii 4 ani (71-75)nu am ascultat
prog,dar dupa 4 ani de hardrock,blues si asa zisul heavyprog dar am evoluat natural spre progul pur.
In incheiere,nu ma acuzati de "ancorat in '70",hei,am peste 1000 cd-uri cu trupe aparute dupa '90(cum s-ar
spune "sunt la zi")si va urez la toti PROG ON !

PS:prevad "nori negrii" dupa acest post al meu

Ultima editare efectuata de catre GentleG in Lun Mar 03, 2008 12:59 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Kraut
ritm
Kraut

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyLun Mar 03, 2008 12:45 pm

Progressive metal reprezinta un gen de muzica ce ia structura compozitionala si instrumentatia de la rockul progresiv si le suprapune stilului heavy metal. Nu vad cu ce nu asi putea fi de acord aici. Dupa cum spune si domnul Giant, "a evoluat spre altceva". Oricate genuri si subgenuri ar aparea, care se inspira mai mult sau mai putin din prog, sa bagi Negura Bunget intr-un top de prog mi se pare o greseala. Fie acel top si de prog "agresiv"
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyLun Mar 03, 2008 1:15 pm

eu imi pun problema putin altfel. se stie ca progul nu e un gen e o
calitate. cand ma gandesc deci la prog metal imi vine in minte fiecare
subgen de metal, cum ar fi black metalu, caruia i se atribuie calitatea
de a progresa. si imi pun porblema asa: raportand negura bunget la
simbolurile si initiatorii black metal-ului imi dau seama ca NB
progreseaza evident, si aici nu vorbesc de cizelarea genului care a
avut loc in timp ci de atitudinea expansiva, viziunea ampla si
complexitatea atat muzicala cat si conceptuala dezvoltata pe baza black
metalului ca la carte si ideologiei si altele.

va dau un exemplu

un slager Mayhem intitulat Funeral Fog
https://www.youtube.com/watch?v=Ws5FmyrTkKI&feature=related
si o piesa Negura Bunget intitulata Inarborat
https://www.youtube.com/watch?v=51Gp073W6eA
in
ult rand, mentionez ca Negura Bunget nu e deloc anii 70cista, dar asta
o impiedica sa fie prog? nu cred, si cred ca nimeni nu e de parere ca
prog rockul a murit dupa anii 70
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 EmptyLun Mar 03, 2008 1:20 pm

Zarec a scris:

nu cred, si cred ca nimeni nu e de parere ca
prog rockul a murit dupa anii 70
eu ma referam la spiritul aniilor '70
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati   Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Cea mai agresiva trupa de prog pe care o ascultati
Sus 
Pagina 2 din 4Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Cei 6 mari in Prog.Care sunt urmatorii 6 ?
» Albumul care v-a intors fata spre Prog
» Albume prog ale unor trupe non-prog
» Trecerea de la non-prog la prog
» new prog/alternative prog

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: PROG MUSIC :: TRUPE-
Mergi direct la: