| Diverse Concerte & Festivaluri | |
|
+12muzicadevest romanbun Uroboros Ivich cozmik_bluez H to He GentleG Aldi Ricochet bibi Zarec andu 16 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Lun Feb 08, 2010 2:44 am | |
| Daca ar fi fost Nicolae Balcescu din orasul meu... | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Mar Feb 09, 2010 12:05 am | |
| Pentru timisoreni se pare ca va fi un concert Urma: - domi-lee a scris:
- Dragilor!( sperand ca iarna sa nu ne puna probleme) va anuntam cu bucurie, ca ajungem dupa mult timp la Timisoara unde vom concerta pe 12 feb la clubul Setup.Asa ca, (parafrazandu-l un pic pe Viorel) "fie vremea buna, rea, ne vedem in Timisoara".
In acelasi week-end ajungem si la Cluj la Music Pub pe data de 13. Desi sesiunea se apropie de sfarsit, noi consideram ambele concerte niste mici "examene", asa ca veniti cat mai multi, fiti "examinatorii" nostri .In speranta ca ne revedem curand, raman al vostru tobosar,
domi (furat de pe alt forum) | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Mar Feb 09, 2010 2:58 am | |
| Cool. Cine stie, s-ar putea sa merg. Doar sa aflam si ora. | |
|
| |
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Mar Feb 09, 2010 8:28 pm | |
| - andu a scris:
- Pentru timisoreni se pare ca va fi un concert Urma:
- domi-lee a scris:
- Dragilor!( sperand ca iarna sa nu ne puna probleme) va anuntam cu bucurie, ca ajungem dupa mult timp la Timisoara unde vom concerta pe 12 feb la clubul Setup.Asa ca, (parafrazandu-l un pic pe Viorel) "fie vremea buna, rea, ne vedem in Timisoara".
In acelasi week-end ajungem si la Cluj la Music Pub pe data de 13. Desi sesiunea se apropie de sfarsit, noi consideram ambele concerte niste mici "examene", asa ca veniti cat mai multi, fiti "examinatorii" nostri .In speranta ca ne revedem curand, raman al vostru tobosar,
domi (furat de pe alt forum) n-am ascultat inca Urma. o sa ascult in seara asta sa vad cum suna. improvizeaza pe scena? sau o sa aud cam acelasi lucru ca si de pe CD? si o intrebare pe langa subiect , care e diferenta dintre genurile muzicale indie si alternativ? eu credeam ca indie nu este un gen propriuzis de muzica (precum nici rockul progresiv nu este) ci un fel de a face muzica. insa astazi mai toti sunt indie, ca nu se vad CD-urile si nu sunt interesanti pentru industrie, si atunci de ce unii isi spun indie iar altii alternativ (si suna aproape indentic). | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Mier Feb 10, 2010 12:03 am | |
| ^ Prin "indie" se poate face referinta la doua lucruri nu foarte diferite. In primul rand, poate fi vorba despre fenomenul cultural care este indie, mai bine zis "scena indie". E vorba de noul val de muzicieni aparuti imediat dupa punk si care, inarmati cu o estetica anti-mainstream si o etica DIY, si-au facut singuri case de discuri si s-au lansat in underground, in curand ajungand sa se asocieze si cu publicatii cu aceleasi idealuri (vezi NME). Initial este vorba deci de post-punk, new-wave, goth, etc. Dupa vreun deceniu, formele muzicale generate de fenomen ajung in mainstream, cum ar fi grunge-ul, brit-pop, rock-ul alternativ "clasic", iar in anii 2000 ajung de-a dreptul un gen comercial de rock. O istorie mai amanuntita a fenomenului gasesti in articolul asta: http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/features/does-the-world-need-another-indie-band-870520.html , cel mai bun pe care l-am gasit pana acum pe problema asta. In al doilea rand, cand zici "indie-rock", poate fi vorba despre fenomenul pur muzical care consta in ultima forma luata de rock-ul alternativ in deceniul nostru, bazata pe chitari electrice agresive si melodii simple (oarecum un fel de intoarcere a post-punk-ului), stergand cu buretele tot ce castigase rock-ul alternativ in anii 90 (rafinament, spirit usor experimental, aranjamente cautate, pretioase, etc., vezi Radiohead, The Verve, Manic Street Preachers, etc.) O formatie paradigmatica pentru indie-rock, ar fi, sa zicem, Arctic Monkeys. Cat despre Urma, formula actuala nu seamana cu cvartetul acustic foarte sobru de pe primele doua albume si nici cu trupa cu influente jazz si prog de pe al treilea album. Dan Byron a plecat, si a fost inlocuit cu un saxofonist (care face si flaut) si o vocalista, si a mai venit un chitarist electric si un percutionist. Poti vedea aici destul de mult din primul concert sustinut in Romania in noua formula, anul trecut in vara: http://www.no3.ro/2009/06/urma-silver-church-video.htmlMai sunt si aici dintr-un concert mai recent: http://www.no3.ro/2009/12/urma-silver-church-gala-inspired-video.html | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Mier Feb 10, 2010 2:04 pm | |
| Muzicianul anului 2008 in jazzul romanesc, chitaristul Sorin Romanescu continua seria concertelor solo inceputa in luna martie a anului trecut. De aceasta data el aduce pe scena CNDB concertul "More than 10 meters of wire". Concertul va avea loc pe 14 februarie, la Sala Ronda, de la ora 19.00 Improvizat in proportie de 90% - recitalul se construieste in jurul mai multor chitare cu timbruri diferite pe care muzicianul le foloseste pentru a crea, in mod spontan, sonoritati, imagini, ritmuri, sugestii de stiluri, surprize. O declaratie de iubire pentru sunet si chitara. Pretul unui bilet pentru acest concert este de 10 lei (7 lei cu reducere pentru studenti, elevi, pensionari). Biletele se pot achizitiona de la sediul CNDB inainte de inceperea spectacolului. Rezervari se pot face la adresa rezervari[at]cndb.ro. | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Joi Feb 11, 2010 12:01 am | |
| merci pentru informatii si link-ul cu concertul Urma. m-am convins, suna bine si trebuie sa merg! | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Joi Feb 11, 2010 12:57 pm | |
| Cool, sper sa-ti placa. Toate cele trei albume Urma sunt fundamentale pentru orice meloman roman, zic eu. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Joi Feb 11, 2010 4:45 pm | |
| Inca un concert Sorin Romanescu din seria lui de concerte experimentale: Bucurestenii care nu merg nu au nici o scuza | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Joi Feb 11, 2010 4:47 pm | |
| Si un afis misto: | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Joi Feb 11, 2010 5:01 pm | |
| Si afisul pentru Urma la Timisoara: Concertul e la ora 21. Rico, nu mergi? Te intalnesti cu H TO He acolo | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Joi Feb 11, 2010 5:19 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Joi Feb 11, 2010 5:26 pm | |
| Excelent.
Cum necum, eu n-am vazut Urma niciodata, live. Sunt invidios. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Joi Feb 11, 2010 5:29 pm | |
| 20 lei intrarea. Sper doar ca nu-i cu rezervari, stampilari sub brat, etc. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Sam Feb 13, 2010 2:38 am | |
| - andu a scris:
- Si afisul pentru Urma la Timisoara:
Oh my, that was good. | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Sam Feb 13, 2010 1:09 pm | |
| mi-a placut la inceput concertul Urma, apoi treptat entuziasmul s-a risipit. Sunt buni ei pentru nivelul rock-ului de la noi , dar parca alte trupe din aceasi zona sunt peste ei (Luna Amara, Byron, Kumm, Grimus). baiatul care canta la tobe mi s-a parut cam depasit de eveniment (prea m-am obisnuit cu felul in care canta Tavi Scurtu, care e maestru) iar tipul cu flautul si saxofonul (care a ridicat muzica mult) la fel mi s-a parut slab fata de alti muzicieni care canta la aceste instrumente (ma gandesc la Lucian Nagy si Iordache, care sunt maestri in ale saxofoanelor, Cristina Paduraru si Byron cu flautul). parca canta acelasi lucru la orice piesa. Un mare plus pentru ei fata de trupele din aceasi zona este lumea care a venit la concert (cred ca erau mai multi decat toti cei care au venit la trupele enumerate de mine mai sus, cel putin la concertele le care am fost eu). cred ca o diversitate de idei/sunete in muzica lor le-ar prinde bine, dupa cateva piesa parca totul e prea monoton. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Sam Feb 13, 2010 1:59 pm | |
| @Rico: ma bucur ca ti-a placut @H: nu stiu ce sa zic, eu nu i-am vazut live asa ca nu pot sa compar. Din ce inregistrari am vazut pe net, si mie mi s-a parut ca sunt in cautari: au adus chitara electrica (funky si uneori spacey), au adaugat o componenta latino (percutia si saxofonul), dar inca nu foarte bine integrata (si eu am observat ca flautistul/saxofonistul inca se pierde), si altele. Cred ca si ei stiu asta si cred ca asta e explicatia pentru care n-au publicat inca decat o singura piesa noua, "Terminus", desi ei promisesera ca vor pune pe site fiecare piesa pe masura ce e gata (iar albumul ar trebui scos si pe suport fizic in martie, dupa cum spunea Mani in toamna). Oricum, la cat de mult imi plac piesele vechi, sunt sigur ca mi-ar placea mult un concert acum, indiferent ce fac pe baza pieselor respective. Sunt fan hardcore | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Sam Feb 13, 2010 3:18 pm | |
| Nu pot sa subscriu la cele spuse de H to He decat la partea cu saxofon-flautistul. Momentele de contopire intre ansamblul de rock si instrumentul exotic, de pe album, imi plac mult - aici in concert, anumite momente au fost bune, in restul insa tipul era complet acoperit (sau canta o linie melodica neesentiala). Lucrurile stau mai rau in cazul chitaristului (Johnny, Jimmy, n-am retinut), fiindca el nu are nimic special, oricat de bine i-ar iesi. In rest, nu stiu ce sa zic, meditez daca nu cumva prima mea experienta de genul acesta (concert rock in club) ma face sa plusez, in mod evident subiectiv, si valoarea concertului in sine (asta, precum si faptul ca am intrat mocca ). Deocamdata simt ca acest concert m-a apropiat mai mult de trupa. Nu simt acelasi parcurs descendent de care zice Radu, fiindca, la cat de lunga a fost asteptarea (aproape douoa ore, se pare ca si aici au fost probleme), daca totul ramanea in registrul primelor piese, simpliste si mai ales scurte (a se intelege fara samanta de dezvoltare), atunci m-as fi plictisit cronic. Recunosc, concertul a fost spectacol, nicidecum arta; nici cautarea de mari maestri in persoanele lor nu are prea mare rost dar nici mici banali rockeri nu se dovedesc sa fie. Succesul la public a fost, cred, esentialul, si n-a durat mult ca trupa sa-si dea seama de asta, ambitionandu-se in scurt timp sa dea drumul spectacolului propriu-zis. Pe un tip de langa mine l-au bagat in transa (desi cred ca se impulsionase el singur sa se zbenguie, alimentat de alcoolul din sange sau dornic a trai un juvenil "katharsis"), era sa-mi dea un cap in gura in doua ocazii. Unele piese au fost adanc infipte in rock (facandu-ma sa ma intreb daca e vorba de ceva din materialul nou, sau piese mai vechi decat cele de pe Trend Off, de care oricum habar n-am), dar varietatea si-a facut loc incetul cu incetul. Si acum declaratia zilei din partea mea: momentul solistic al tobosarului m-a facut sa ma gandesc ca e un fel de "O Baterista" din cadrul programului! Mie mi-a placut tipul, toata chestia e ca s-a entuziasmat la feedback-ul publicului, si si-a dat drumul, si in interactiune, si in cantat - nu vad insa nimic rau in asta. | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Sam Feb 13, 2010 3:22 pm | |
| Pai cine e la baterie acuma? nu e tot Dominic? Daca da, e vorba de un mare mester. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Sam Feb 13, 2010 3:24 pm | |
| El fu. Au mentionat ca ar mai fi un nou tobar in componenta (Andi?), dar ca a fost prea bolnav sa vina. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Sam Feb 13, 2010 3:41 pm | |
| Chitaristul e Jimmy Cerchez daca stiu bine. A mai cantat in Slang (o trupa de soul/jazz mai mainstream a Luizei Zan) si altele. Persoana care a lipsit e percutionistul de care ziceam undeva pe pagina trecuta, asa numitul Ati de Chile (care e roman), pe care l-am vazut si la tobe intr-o trupa de jazz (la Iordache, parca). Domi e departe cel mai bun tobar rock roman activ (zic eu), muzician serios, conservatorist, membru al orchestrei "Gh. Dima" de la Cluj. Momentele in care Domi incepe sa povesteasca sau sa cante sunt de obicei foarte haioase. Dar nu stiu ce e "O Baterista" Primul concert in club e intotdeauna special, iar niste bautura ajuta (dupa cum a vazut si Rico). Combinatia mea preferata la concerte e votca tonica/ bere / votca tonica / bere etc. De altfel, avand in vedere ca Rico n-a consumat acolo (cel putin asa presupun ), aprecierea pozitiva pe care o da experientei mie imi zice ca a fost o seara realmente reusita (sunt sigur ca mi-ar fi placut si mie, luand in considerare faptul ca eu ma ajut cu combinatia sus-numita ) | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Sam Feb 13, 2010 3:47 pm | |
| Oh, man, stiam ca puteam sa comand tarie mai serioasa! Asa, a fost doar bere / bere. ... I'm so pathetic.
"O Baterista" e solo-ul dat de Neil Peart in concertele Rush. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Sam Feb 13, 2010 3:56 pm | |
| Stiind ca nu esti un "bautor" am crezut ca ai stat pe sec; gata, nu mai fac supozitii, scuze. Votca tonica e de fapt o bautura usoara si racoritoare (considerata bautura "de femei" ) Am ascultat in trecere doua live-uri Rush din 77 si 82 (parca), dar nu foarte atent. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Sam Feb 13, 2010 4:02 pm | |
| Nu sunt "bautor", ma multumesc cu una cand ies undeva, dar ieri o terminasem dupa jumatate de ora, iar dupa inca de trei ori pe-atat timp scurs, asteptand si asteptand, am zis ca e crancen. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri Sam Feb 13, 2010 7:25 pm | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Diverse Concerte & Festivaluri | |
| |
|