|
| Viitorul muzicii progresive | |
|
+6Zarec Piotr Buendia Ricochet andu GentleG romanbun 10 participan?i | |
Autor | Mesaj |
---|
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Viitorul muzicii progresive Mier Dec 03, 2008 11:59 am | |
| Proorocim? Sau bocim? | |
| | | GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mier Dec 03, 2008 12:35 pm | |
| de bocit ,nu (cel putin eu)de prorocit? ..probabil progul urmatoriilor 10 ani se va inscrie in acelasi traiect (clonarea aniilor 70-vorba unui prieten:"tot ce era de cantat s-a cantat atunci")plus noile trend-uri progresive sau mai putin progresive(mult mai dese).Singura enigma va ramane daca el(progul) ,si aici ma refer la industria de prog(artisti,case de productie si comercianti)va rezista manifestarilor daunatoare gen ,download pe bani,incercarea "uciderii" cdului ca format prin incercarea inlocuirii cu alte formate de doi bani,torentele si toate formele de piraterie care ucid(prog-promotion nu inseamna numai a scrie recenzii) prog on | |
| | | andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mier Dec 03, 2008 4:42 pm | |
| super interesant subiect de discutie, promit sa revin | |
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mier Dec 03, 2008 5:41 pm | |
| intradevar,subiect "apetisant" care ar trebui sa genereze discutii libere relaxate de lunga durata si o "reanimare" a forumului care e nitzel "decedat" de o bucata de vreme | |
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mier Dec 03, 2008 6:18 pm | |
| imi curand imi iau concediul care o sa dureze peste doua saptamani si o sa pot sa bag mare... i'll be back with a vengeance! | |
| | | Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Joi Dec 04, 2008 12:31 am | |
| I'll pass...(cel putin deocamdata) | |
| | | Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mier Dec 10, 2008 3:02 pm | |
| - GentleG a scris:
- "tot ce era de cantat s-a cantat atunci"
tot ce era de cantat pe teritoriul progresivului autentic, de acord. in schimb eu apreciez noile forme de progresiv, care de fapt tin de adaptare, inovatie si se traduc prin evolutie. un exemplu la indemana e post-rockul. asemanari cu rockul progresiv exista (o influenta esentiala fiind krautrockul) dar formele adoptate sunt mult diferite si produsul este mult diferit de definitia "progresivului" dar cu toate astea face parte din "the future prog". in schimb, reciclarea muzicii saptezeciste nu este tocmai corecta, pentru ca limiteaza orizonturi. ascultam, ne place, dar nu vor dura. si aici intervine din nou vorba prietenului tau. oricat de mult l-a apreciat pe Peter Gabriel, Fish nu l-a ajuns si pana nu si-a gasit propriul stil eu nu pot sa il numesc autentic. si ca sa dau exemple de trupe progresive pe care le consider ca vor deveni niste monstri sacri, dupa cum urmeaza un fel de top personal: Sigur Ros, The Mars Volta, Porcupine Tree, Oceansize, The Tangent, Cog, Devin Townsend, Battles (hit me rico); plus Dream Theater si Ayreon, daca nu au devenit deja. | |
| | | Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mier Dec 10, 2008 9:19 pm | |
| Muzica progresivă va muri atunci când va muri muzica fiindcă prog-ul nu e un gen, e o calitate ce poate fi adoptată de cam orice gen muzical dacă stau să mă gândesc bine (acum chiar caut o trupă prog industrial ). Multă din aversiunea față de trupele progresive de după 90 are la bază influența punk prezentă la multe trupe cum ar fi The Mars Volta sau foarte multe formații progressive metal, punk-ul fiind blamat că a ucis prog-ul. Eu consider că punkul nu a ucis estetic progul căci și punkul a dus la forme foarte elevate în post punk, alternative și recent în indie. Punkul nu a făcut decât să mute interesul publicului în altă parte. Așadar combinații între ce s-a petrecut în anii 70 și ce a lăsat punkul nu văd de ce nu ar putea deveni rock progresiv. Art rockul e progul zilelor noastre. nu uitați, unde-i alternative a fost cândva punk | |
| | | Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mier Dec 10, 2008 9:41 pm | |
| - Zarec a scris:
- acum chiar caut o trupă prog industrial
eu nu am abordat problema din punctul asta de vedere, al hibrizilor progresivi ce apar pe progarchives, fost excelent site, actual semijeg | |
| | | Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mier Dec 10, 2008 11:45 pm | |
| nu nu, d-aia am băgat și un lol în sensul a nu se lua în serios paranteza. | |
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Lun Feb 09, 2009 2:13 pm | |
| as we speak, se produc mutatii estetice in muzica_contemporana care asigura, cred eu, viitorul muzicii progresive. atentie, nu am zis "prog" - sunt incredintat ca "prog"-ul a devenit o chestie a trecutului, a devenit istorie (cum se zice). ce mai exista din "prog", insa (si e foarte important), e spiritul progresiv. asta trebuie sa supravietuiasca. se va face rock progresiv de acum inainte si cu alte sound-uri decat cele care au dat prog-ul (sound-ul rockului clasic, al jazzului si al muzicii clasice). se face deja de mult timp rock progresiv cu sound provenit din rock-ul alternativ (ergo, post-rock-ul), din metal (ergo, metalul progresiv) sau din muzica electro, bazata pe sampling.
in acest moment, cred ca vor continua sa apara noutati stilistice din urmatoarele curente deja existente:
- metalul progresiv, daca se continua injectia de experiment (pe directia trasata de Maudlin of the Well, Kayo Dot, Subterranean Masquerade, Sleepytime Gorilla Museum) sau de jazz (pe directia trasata de Parallaxe, de exemplu)
- nu-jazz, daca se continua directia trasata de Natsumen de exemplu (multa disonanta, psihedelie, experimentalism, agresivitate)
directia care mi se pare abia la inceput si de la care am sperante este cea care se apropie de sunetul electro. uite de exemplu cat de fresh si de viitoar suna "Nu & Apa Neagra". un gen care va castiga mult din apropierea de sampling si electro este, deja se stie, fusion-ul.
genuri majore care mi se par aflate la capat de drum (in sensul ca nu vor mai da nimic nou, desi vor continua sa scoata lucruri de calitate): - rock-ul simfonic - rock-ul psihedelic/space rock-ul - prog-metal-ul clasic
Mai imi pun sperante in folk. Odata aduse niste elemente proaspete, neasteptate de sound, ar putea sa ne surprinda foarte placut.
De asemenea, o mica descoperire pe care am facut-o e rezultatul (foarte tasty, pana acum) intoarcerii post-rock-ului la rock. faza e ca nu se mai intoarce acolo de unde a plecat... si iese ceva foarte interesant. ascultati Russian Circles de exemplu! | |
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mar Feb 17, 2009 5:36 pm | |
| | |
| | | H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mar Feb 17, 2009 7:15 pm | |
| eu cred in naivitatea mea ca pirateria este un lucru bun. fara ea nu as fi ascultat nici 0,01% din muzica pe care o pot asculta acum. un alt motiv ar fi reducerea cantitati de muzica proasta, comerciala 100%, al carei unic scop este profitul. desigur ca nu o sa dispara, insa nemaifiind la fel de profitabila o sa-si mai reduca din volum (comparativ cu muzica buna). si muzica buna o sa se vanda in continuare, pentru ca isi merita bani (chiar si prog-ul, ce-a mai ramas din el). cat despre viitorul rockului progresiv... parerea mea este ca a murit la sfarsitul anilor 70, asa ca nu-si are rost o discutie. trupele de azi progressice sunt in mare parte clone ale marilor trupe, care reusesc sa mai inoveze ceva, sa sune mai proaspat si cateodata mai placut urechi. desigur, daca se doreste se pot gasi combinatii si catalogari diverse, pentru diverse genuri muzicale, mai mult sau mai putin influentate de spiritul art-rockului ("a piece of music in the rock idiom that is appealing more intellectually or musically, that is, not formulated along pop lines for mass consumption." - definitia revistei Golden Age Of Rock). muzica buna nu trebuie sa fie neaparat catalogata prog de niste critici (sau habarnisti precum sunt eu), ca sa fie acceptata ca muzica buna. din perspectiva mea asupra muzici rock (metalul este altceva), ar trebui sa existe maxim 4-5 genuri. soft/pop, hard, art-rock, avant-garde/experimental (in viziunea ma nu orice este inovator trebuie sa fie si arta). genurile populare din ziua de azi precum alternativul sau post-rockul pot intra in oricare din cele 4 genuri, sau sa fie o combinatie. - andu a scris:
- apropo de viitorul muzicii progresive si dezbaterea despre piratare de pe PA, uite o lectura interesanta:
http://torrentfreak.com/50-of-charges-against-pirate-bay-dropped-090217/
e bine, e rau? | |
| | | bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mar Feb 17, 2009 10:34 pm | |
| eu și pirateria
sau spovedanile unui utilizator de file-sharing
În primul rînd țin să-l contrazic pe H to He în cîteva aspecte esențiale, (opinii personale, bineînțeles). Muzica proastă nu va dispărea, dimpotrivă, cei care au de suferit cel mai tare sînt exact artiștii de nișă, proggerii, jazzmanii, avantgardiștii și, în general, exact aceia pe care-i apreciați mai tare. Afectarea de către piraterie a vînzărilor unui superstar într-un procent de 50% are un efect major asupra lui, dar nu se compară cu felul în care o resimte unul care vinde de zeci de ori mai puțin ca primul. T-Pain, de exemplu, a doborît un record în vînzarea de ring-tonuri la nivel mondial. Nu-mi amintesc ca cineva gen Erik Truffaz să fi avut vreodată venituri din chestii de genul acesta (și încă e unul cunoscut). Vînzările au scăzut dramatic dar artiștii mainstream compensează prin cantitate. Bașca turnee, marketing în diverse direcții. Exemplu extrem - gîndiți-vă că ultimii afectați de piraterie sînt maneliștii (asta în pofida unei rate net superioare datorată stării materiale proaste a publicului țintă). Pentru ei sharingul este un mod de promovare. Cu cît se aud din mai multe telefoane, cu atît popularitatea lor crește și odată cu ea și rata onorariilor pentru nunți, botezuri, cununii, adică locul de unde-și trag mare parte din profituri.
Problema nu este rata pirateriei ci conștiința celor care folosesc trackere sau huburi. Unii nu dispun de o situație materială roză (fie sînt studenți fie așa a fost să fie) și nu sînt de condamnat pentru asta. Pe mine, însă, mă deranjează atitudinea de genul - gata, nu mai cumpăr muzică în viața mea (sau filme sau ...). Internetul este o sursă excelentă de informații, iar cu cît zona artistică este mai îndepărtată de comerț, cu atît șansele să nu fie pe placul cuiva sînt mai mari. Dar dacă vă place ceva atunci încercați să-l susțineți pe artist. Ce se întîmplă în industria muzicală este departe de a fi OK, dar cumpărarea uni disc este unul din puținele moduri de susținere a artistului respectiv. Dacă nu vă permiteți să cumpărați, OK. Măcar promovați-l cumva. Chiar dacă nu primește mulți bani în urma vînzărilor, măcar este un feedback de la public și o șansă de a cîștiga ceva mai bine din concerte.
Just think about it. | |
| | | H to He capodopera
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mar Feb 17, 2009 11:34 pm | |
| merci de sfaturi. da, sunt artisti care merita promovati (am minte acum trupa NU&Apa Neagra). cei care sunteti din Timisoara sau aveti prieteni in oras anuntatii ca mai sunt cateva albume la ligraria Caligraf din holul Filarmonici Banatul! calitatea muzici de pe CD este cu mult peste cea oferita de mp3, sa nu mai spun ca este ceva inovator, si merita audiat (mod de servire recomandat: relaxat, cu lumina stinsa, jaluzele trase, singur, un sistem audio bun si fara intreruperi)eu stiam ca marile case de discuri sunt pe pierdere si asta ma facea sa sper in falimentul lor si a muzici promovate de acestea. iar artisti consacrati au fani fideli care le cumpara discurile si vin la concerte, problema este cu cei tineri. - bibi a scris:
- eu și pirateria
sau spovedanile unui utilizator de file-sharing
În primul rînd țin să-l contrazic pe H to He în cîteva aspecte esențiale, (opinii personale, bineînțeles). Muzica proastă nu va dispărea, dimpotrivă, cei care au de suferit cel mai tare sînt exact artiștii de nișă, proggerii, jazzmanii, avantgardiștii și, în general, exact aceia pe care-i apreciați mai tare. Afectarea de către piraterie a vînzărilor unui superstar într-un procent de 50% are un efect major asupra lui, dar nu se compară cu felul în care o resimte unul care vinde de zeci de ori mai puțin ca primul. T-Pain, de exemplu, a doborît un record în vînzarea de ring-tonuri la nivel mondial. Nu-mi amintesc ca cineva gen Erik Truffaz să fi avut vreodată venituri din chestii de genul acesta (și încă e unul cunoscut). Vînzările au scăzut dramatic dar artiștii mainstream compensează prin cantitate. Bașca turnee, marketing în diverse direcții. Exemplu extrem - gîndiți-vă că ultimii afectați de piraterie sînt maneliștii (asta în pofida unei rate net superioare datorată stării materiale proaste a publicului țintă). Pentru ei sharingul este un mod de promovare. Cu cît se aud din mai multe telefoane, cu atît popularitatea lor crește și odată cu ea și rata onorariilor pentru nunți, botezuri, cununii, adică locul de unde-și trag mare parte din profituri.
Problema nu este rata pirateriei ci conștiința celor care folosesc trackere sau huburi. Unii nu dispun de o situație materială roză (fie sînt studenți fie așa a fost să fie) și nu sînt de condamnat pentru asta. Pe mine, însă, mă deranjează atitudinea de genul - gata, nu mai cumpăr muzică în viața mea (sau filme sau ...). Internetul este o sursă excelentă de informații, iar cu cît zona artistică este mai îndepărtată de comerț, cu atît șansele să nu fie pe placul cuiva sînt mai mari. Dar dacă vă place ceva atunci încercați să-l susțineți pe artist. Ce se întîmplă în industria muzicală este departe de a fi OK, dar cumpărarea uni disc este unul din puținele moduri de susținere a artistului respectiv. Dacă nu vă permiteți să cumpărați, OK. Măcar promovați-l cumva. Chiar dacă nu primește mulți bani în urma vînzărilor, măcar este un feedback de la public și o șansă de a cîștiga ceva mai bine din concerte.
Just think about it. | |
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mar Feb 17, 2009 11:34 pm | |
| ^ CORECT !(bibi) internetul ,aceasta arma cu doua taisuri (promovare-antipromovare)(sustinere industrie non-comerciala prin cumparare -nesustinere industrie non-comerciala prin hub,file share,etc.).Problema este ca balantza nu e echilibrata ,al doilea tais e majoritar si asta va duce la moarte lenta prin "inanitie" , mai intai elitele apoi foarte putin non-elitele.Eu,personal mi-am facut "plinul" asa ca eu sunt ferit de "ispita" , dar ganditi-va la next generation Asa ca , ganditi-va cand dati click pe "save to..." | |
| | | Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mar Feb 17, 2009 11:59 pm | |
| chiar aș da un răspuns dar mă doare capul foarte nașpa de la răceală | |
| | | H to He capodopera
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mier Feb 18, 2009 12:33 am | |
| arahide, nuci, stafide, cereale integrale, miere de albine si multe fructe. fructele preferabil dimineata pe stomacul gol. si sa nu folosesti medicamente, te otravesc si-ti distrug imunitatea. si pe viitor iesi mai des din casa indiferent cat este de rece afara. - Zarec a scris:
- chiar aș da un răspuns dar mă doare capul foarte nașpa de la răceală
| |
| | | Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mier Feb 18, 2009 1:50 pm | |
| le fac pe toate mai puțin faza cu medicamentele .. cred că-s dependent de ele; ps: fac și 50 de minute de sport zilnic aici incluzând și forță | |
| | | bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mier Mar 11, 2009 8:43 pm | |
| - GentleG a scris:
- internetul ,aceasta arma cu doua taisuri (promovare-antipromovare)(sustinere industrie non-comerciala prin cumparare -nesustinere industrie non-comerciala prin hub,file share,etc.).Problema este ca balantza nu e echilibrata ,al doilea tais e majoritar si asta va duce la moarte lenta prin "inanitie" , mai intai elitele apoi foarte putin non-elitele.Eu,personal mi-am facut "plinul" asa ca eu sunt ferit de "ispita" , dar ganditi-va la next generation
Asa ca , ganditi-va cand dati click pe "save to..." breaking news - Telarc trage obloanele Telarc International will cut 26 jobs and stop producing its own recordingsBEACHWOOD — Telarc International, the award-winning Beachwood recording company, will cut half its 52 employees and stop producing its own recordings, the outgoing president said Tuesday. Robert Woods, Telarc's founder and president, said he will leave in March. That's when Concord Music Group of Beverly Hills, Calif., which bought the label in 2005, changes the company's course to one of outsourcing music production. Woods said some workers already have received their termination notices. Others, like him, will leave in March, and the rest will be gone by mid-year. The company will shrink to 26 employees. Woods and his wife, Elaine Martone, plan to set up a production operation managing classical music artists and producing their recordings. Their first music label client will be Telarc, he said, though the company will eventually court other labels, too. .... (restul aici .. http://blog.cleveland.com/business/2009/02/telarc_international_will_cut.html) | |
| | | H to He capodopera
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mar Iun 30, 2009 10:38 pm | |
| http://en.wikipedia.org/wiki/Maudlin_of_the_Welllegat de viitorul muzici, probabil aproape toti cei care sunteti activi pe acest forum cunoste-ti trupa Maudlin of the Well. si cunoasteti si povestea trupei, asa ca nu o sa o repet. solutia lor de a exista si a face muzica foarte buna, fara compromisuri, mi se pare o sansa pentru viitorul muzici. albumul lor de anul acesta se poate copia de pe site-ul trupei de mai jos. eu doar acest album al trupei il cunosc (nu cunosc nici muzica Kayo Dot sau a altor proiecte ale membrilor trupei). http://www.maudlinofthewell.net/downloads.html | |
| | | Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mar Iun 30, 2009 11:10 pm | |
| In acelasi timp, insa, am inteles ca SPV si InsideOut declara faliment, multe trupe progresive urmand sa fie afectate. | |
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mar Iun 30, 2009 11:12 pm | |
| Vrabia malai viseaza.Vor mai trece multi ani pana toti artistii isi vor ceda muzica gratuit si oricum asta nu va duce la un viitor stralucit ,viabil si calitativ al muzicii ci doar poate la disparitia download-ului ilegal de azi de pe acele site-uri stii-ti voi care desi prog-ul s-a cantat din pasiune tot money inseamna ,fara sustinere financiara va dispare(odata s-a intamplat in "77) | |
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Mier Iul 01, 2009 8:48 am | |
| Azi am vazut niste comentarii in PA legate de faptul ca Pain of Salvation si Beardfish nu vor mai merge in turneu prin USA datorita falimentului SPV care finanta trupele .Unii din comentatori spuneau : King By-Tor :"STOP DOWNLOADING YOU FREELOADING f**kS!" peart_lee_lifeson:"Maybe all the illegal downloading has something to do with it?" Drew:"The economy just sucks period right now- blah!" Steve-A:"Please buy CDs from the bands you like. That way, they'll be around when the World pulls out of the current slump!" ..deci si altii sunt de parere ca " totul se plateste" ...acum sau mai tarziu intr-un fel sau altul Viitorul sta in portofelul nostru | |
| | | H to He capodopera
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive Joi Iul 02, 2009 12:46 am | |
| - GentleG a scris:
- Azi am vazut niste comentarii in PA legate de faptul ca Pain of Salvation si Beardfish nu vor mai merge in turneu prin USA datorita falimentului SPV care finanta trupele .Unii din comentatori spuneau :
King By-Tor :"STOP DOWNLOADING YOU FREELOADING f**kS!" peart_lee_lifeson:"Maybe all the illegal downloading has something to do with it?" Drew:"The economy just sucks period right now- blah!" Steve-A:"Please buy CDs from the bands you like. That way, they'll be around when the World pulls out of the current slump!" ..deci si altii sunt de parere ca " totul se plateste" ...acum sau mai tarziu intr-un fel sau altul Viitorul sta in portofelul nostru pe mine personal cel mai mult ma deranjeaza faptul ca mult prea putin din ce platesc eu pentru un album ajunge la cei care au realizat muzica. cumparar rar albume originale, poate unul pe luna (daca gasesc ce simt eu ca trebuie sa ascult), insa sunt convins ca maxim 2% din respectiva suma (simbolica de multe ori fata de satisfactia pe care ti-o da auditia respectivului album) ajunge unde trebuie. prin urmare, nu e mai buna donatia prin internet direct catre artisti? si sa primesti eventual prin posta albumul. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Viitorul muzicii progresive | |
| |
| | | | Viitorul muzicii progresive | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |